and.lis. öğrencisi BT "öğrenmek" istemiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cmos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

cmos

Seçkin Üye
Seçkin Üye
excel konusundan bilgisayar üzerinde uygulama sınavı yapıyorum öğrencinin birisi dedi ki: hocam bana bunları sormayın öğrenmek istemiyorum. bana crisis 2 nasıl crak yapılır yüklenir onu sorun dedi. bunları istemiyorum dedi. arkadaşının yaptığı dosyayı ağ üzerinden alıp kendisine adını değiştirip bana vermeye kalkıyor.

ve bu öğrenci alt+enter ile hücre içine alt alta yazamıyor. bir hücrenin değerinin yüzde 18'ini hesaplayamıyor. eğer ile işlem yapamıyor. eğersay ile işlem yapamıyor. ortalama ve mak min'i de kim bilir nasıl yaptı.

ve bu öğrenci derste sıkılıyor uyuyor resmen. öğrenmeye kapalı. oyunlardan daha yararsız birşey anlatıyorum sanki. neredeyse bir meslek öğretiyoruz öğrencilere ve öğrenmek istemiyorlar. internette gezinmelerine izin vermesem muhabbet ediyorlar. izin versem gezginlerden okey indirp okey oynuyorlar. netsupportla bağlansak ağ kablosunu çıkarıyorlar.

ha öğrencilere diktatör de değilim iyi davranırım.

o bizim ne işimize yarayacak bu ne bizim işimize yarayacak.,

bıktım usandım bu sorunlardan. kaldırsınlar dersi de kurtulalım yahu. ya da dersin adı belli olsun. bir sene ne bileyim photoshop, dreamveaver öğretelim falan. bilgi ve iletişim teknolojileri diye herşeyi vermeye çalışıyoruz olmuyo demek ki.

formatör de olmak istemiyorum. bana ne okulun bozulan bilgisayarından tahtasından falan. bağlarsın bunları yetkili servise ayda bir okula uğrasa yapar geçer hepsini. ondan sonra akşama kadar oturuyo bu formatörler demez kimse. idareci de karışmaz 5'te mi çıktı 4'te mi çıktı okuldan diye.

yahu dedim ki müdürüm origami (kağıt katlama sanatını severim) kulübü kurayım okulda sergi açarız ne güzel dedim. yok dedi çevre koruma kulübü kurmak zorunlu ona yazdım seni. kulübü bile bizim isteğimize bırakmıyorlar.

biz okulda niye varsak ya. sıkıldım. sıkıldım. sıkıldım.

haydi size kolay gelsin.

Re: and.lis. öğrencisi BT dersinde "öğrenmek" istemiyor

bakana sorsan çocuklar bu işi götürüyor der.
(Ayrıca bakan kelimesi gerçekten günümüz için seçilmiş bir kelime sanırım adamlar sadece bakıyor çalışmıyor...)

Hocam bırakın ne halleri varsa görsünler, serbest mi kalmak istiyorlar serbest kalsınlar. Netsupportla yasaklayın onların kullanma ihtimali olan face twitt belli oyunlar, youtube gibi siteleri uğraşsınlar girmek için :D benim anlamadığım ağ kablosunu çıkarıyorlar demişsiniz; çıkardıklarında internete nasıl bağlanacaklar ki hocam

oz_om hocama cevap:
ağ kablosunu çıkarıyor ki onun yaptığı işe müdahale etmeyeyim. o isterse flaşından oyun yüklesin. ne yapmak isterse yapsın yani. ben karışmayayım da o internete bile girememeye razı.

Hocam dersimizin herhangi bir notu ve öğrencilerin idarecilerin ve hatta öğretmen arkadaşlarımızın gözünde bir önemi yokken neden ders anlatmak için kendimizi zorlayalım ki sonucunda zaten dinlemiyor öğrencilerin %90'ı :(

hocam bizler öğretmeniz, bir öğrenci derse ilgi göstermiyor diye bu kadar sıkıntı yapmayın bence:) ne öğrencilerle uğraşıyoruz sizin öğrencinin merak ettiği bir şey var en azından.

cmos' Alıntı:
oz_om hocama cevap:
ağ kablosunu çıkarıyor ki onun yaptığı işe müdahale etmeyeyim. o isterse flaşından oyun yüklesin. ne yapmak isterse yapsın yani. ben karışmayayım da o internete bile girememeye razı.

Anladım hocam ben sadece internet olarak olayı düşündüm kusura bakmayın. USB portlarını da kapatın hocam CD sürücüsünü de çıkarın istedikleri sizin karışmamanızsa yapabiliyolarsa o zaman yapsınlar istediklerini, ben bunu anladım ki öğrencilerin %90'ına iyilik yaramıyor, kötü öğretmen olmak gerekiyor.

Biz ilkokulda sorun yaşıyoruz...Liseleri düşünemiyorum bile...Ders olarak görülmüyor ki branşımız.
Allah yardımcımız olsun. :(

oz_om hocama cevap: anadolu lisesinde dersin notu var ve 2 kredilik ders. ortalamayı da etkiliyo. adam fen bölümünde okuyor. matematikteki bir sayının yüzde 18'ini bulma işlemini BT dersinde excel'de yapamıyor.

Mr.Spermata hocama cevap: anadolu, meslek, imam hatip, ilköğretim çalıştım zamanında. her birinin ayrı ayrı problemleri var. haklısınız. ama sınavla aldığımız anadolu lisesi öğrencisi öğrenmeye gelmiyor okula. varsa yoksa crisis, counter, gta vırt zırt. yönlendirilmekten bile hoşlanmıyorlar. kendi bildikleri yönde gitsinler de, biz karışmayalım da ne olursa olsun.

kesinlikle katılıyorum hocam...ben de ders işlemek istiyorum, genelde 5 ve 6larda sorun yaşamıyorum..ama 7ler beni deli ediyor.. hele 8ler..bu sene 8lerde ders yok, o ii..not olmayınca yaptırım yok hocam...dersin adı SEÇMELİ olduğu için bir fonksiyonumuz yok... formatörlükten de nefret ediyorum..alan değişikliği istiyorum ben, doğru düzgün bir derse geçmek yani...

oz_om hocama cevap: hocam o kadar da kısıtlarsam bu sefer öğretmenler sorun çıkarır.

zaten bt sınıfına gelmiyorlar da kullanmak için. bi de o var aslında. öğretmenlerle aram da iyidir aslında. bu öğretmenler niye not girmek için öğretmenler odasındaki bir bilgisayarda sıra bekliyorlar da bt sınıfındaki 10 küsür bilgisayarı kullanmıyorlar. 10 küsür dedim. illaki 10dan fazlası sağlamdır. 15+1 öğretmen aynı anda not girebilir e-okula bt sınıfında.

Ben de Anadolu Lisesi'nde çalışıyorum aynı problemler bende de var.Bir an önce bu dersin içeriği değiştirilmeli.
1-Temel programlama
2-PC kurulum/format/toplama
3-CD/DVD yazma işlemleri
4-İmaj alma
5-Grafik Tasarım
6-Web Tasarım
7-Ağ işlemleri
8-Veritabanı
9-E-mail işlemleri
10-Google Drive ile dosya depolama, paylaşma
vb.konular konulabilir.
Hala Office 2003 anlatılıyor kitapta.Daha ne olsun.

cmos' Alıntı:
oz_om hocama cevap: hocam o kadar da kısıtlarsam bu sefer öğretmenler sorun çıkarır.

zaten bt sınıfına gelmiyorlar da kullanmak için. bi de o var aslında. öğretmenlerle aram da iyidir aslında. bu öğretmenler niye not girmek için öğretmenler odasındaki bir bilgisayarda sıra bekliyorlar da bt sınıfındaki 10 küsür bilgisayarı kullanmıyorlar. 10 küsür dedim. illaki 10dan fazlası sağlamdır. 15+1 öğretmen aynı anda not girebilir e-okula bt sınıfında.
Bizde de hiç kullananı görmedim bir iki arkadaş dışında, BT'yi bırakın ders için kullanmayı, dediğiniz gibi not girmek için bile kullanmıyorlar

En iyisi finlandiya eğitim sistemi. Öğretmen tamamen serbest. Plan, ders planı, günlük plan, müfredat vs. yok. İstediğini öğretiyorsun. İcabında çocuklara diyorsun ki madem oyuna ilginiz var. Haydin oyun programlama öğrenelim. Madem interneti seviyorsunuz, web tasarım işleyelim. Öğretim yöntem ve teknikleri de sana kalmış tamamen. İhtiyaçlara göre herşeyi kendin belirliyorsun. Tepeden inme bir şey yok.

ah hocam hangisini anlatayım..boşver hocam..

cmos' Alıntı:
oz_om hocama cevap: anadolu lisesinde dersin notu var ve 2 kredilik ders. ortalamayı da etkiliyo. adam fen bölümünde okuyor. matematikteki bir sayının yüzde 18'ini bulma işlemini BT dersinde excel'de yapamıyor.

Mr.Spermata hocama cevap: anadolu, meslek, imam hatip, ilköğretim çalıştım zamanında. her birinin ayrı ayrı problemleri var. haklısınız. ama sınavla aldığımız anadolu lisesi öğrencisi öğrenmeye gelmiyor okula. varsa yoksa crisis, counter, gta vırt zırt. yönlendirilmekten bile hoşlanmıyorlar. kendi bildikleri yönde gitsinler de, biz karışmayalım da ne olursa olsun.

Anadolu liselerinde de dersin seçmeli olduğunu ve notunun olmadığını sanıyordum hocam, sizinde bildiğiniz gibi biz ortaokullarda bu sıkıntılarla uğraştığımızdan ben artık bıraktım öğrencilere ders anlatan idealleri olan öğretmen olmayı, çünkü öğrenciler o hazırbulunuşluk düzeyinde değiller

hocam zaman bilişim çağı artık herkes bilgisayar kullanmasını üst düzeyde (!) biliyor..bize gerek kalmamış..
:puhaha:

Ben ortaokuldayım. Teknik eğitim fakültesi mezunuyum. Tıp fak. birkaç puan düşüğü ile bilişim teknolojileri öğretmenliğini kazandım. Ne kadar sevinmiştim...
Artık ders anlatasım yok. Çok sıkıldım. Öğrencilere ne yaparsak yapalım ilgilerini çekmiyor. Ders dinlemek istemiyorlar. Hatta derse gelmek istemiyorlar. Öğretmeni adam yerine koymuyorlar. Hele sekizlerden nefret ediyorum. Ancak bu kadar saygısız olabilir öğrenciler. Ama müdürümüze göre öğrencilerimiz çok iyi, sadece birkaç öğrencide sıkıntı var, dersi eğer öğrenci öğrenmek istemiyorsa öğretmende sıkıntı var.

Ben de branş değiştirmek isteyenlerdenim. Allah sonumuzu hayır etsin.

eeeee hocama cevap: bir kere hiçbir branş seçmeli değilken hangi akla hizmet bizim ana dersimizi seçmeli yapıyorlar anlamış değilim. notla değerlendirmesinler bakalım hangi idareci müfettişi sallar.

emrahsahan hocama cevap: hocam ben daha spesifik düşünüyorum. madem herkes öğrendi bilgisayarı. artık programlama dersi verilsin. ben içine yediririm office'i windowsu falan. görsel tasarım olsun dersin adı. sergi yapmazsam görün. web programlama olsun dersin adı. böylece çocuk meslek lisesine giderken altyapısıyla gitmiş olur.

halk hocama cevap: hocam finoşları örnek almaya gerek yok. (prof.dr. selahttin turan öyle diyordu.pardon). biz de adı "ders" olsun counter anlat dinlemiyorlar. bir kere 12'ler (boş gezen ve okulda durmak zorunda kalan 12'ler yani) age of empires oynuyordu. trabluket mi ne var onun adını araştırdım doğrusunu trebuşe olarak söyleyin dedim. ona bile yanaşmadılar. sonra zaten bunlar oyun oynarken klavye fare kalmadı. yasakladım oyunları.

eras63 hocama cevap: haklısın hocam. ama aslında ben de merak ediyorum. tüm türkiye'de öğrenciler ne kadar bilişim biliyo. bi sınav yapsınlar. ama gerçek bi sınav öyle masaüstünde hangisi yoktur tarzı sorular olmasın. biz de öğrenelim öğrenciler ne kadar biliyor. sonra varsın hepimizin öğretmenliğini kaldırsınlar.

mtem hocama cevap: hocam aynen katılıyorum. idarecilerle dertleşilmiyor. hemen öğütler falan filan. kendisi uygulayamaz verdiği öğütleri kesin. bi müdürüm vardı. gürültü yapıyorlar diye ben sınıftayken öğrencilerin kafalarına çat çat çat. sıradan.

ben gidiyim de excel sınavlarımı okuyayım.

Hocam çok fazla içerik ile öğrencileri sıkmaya gerek yok anadolu lisesinde.
Word kesinlikle gerekli, iyi derecede word bilmeleri kendi yararlarına ve word de uygulama daha çok ve görsel olduğu için pek sıkılmıyorlardır da. Ama excel daha farklı, işin içine formuller vs girdiği zaman sıkıcı oluyor ister istemez. Bir de ne kadar iyi öğrenirlerse öğrensinler aradan bir kaç hafta geçince yine unutacaklar o kadar formülü. Biz bile unutmuyormuyuz , o neydi bu neydi karıştırıyoruz zaman geçince. O yüzden excel ve access te tavsiyem çok sıkmanıza , derinlere dalmanıza gerek yok.
Excel de tablolar, çizelgeler oluşturabiliyor mu - fx i kullanarak formülü bilmese de basit bir kaç hesaplama yaptırabiliyormu, grafik v.s oluşturabiliyor mu - bunlar önemli ve bunlar unutulmuyor.

oziie hocama cevap: hocam sınavda topla, ortalama, mak, min. eğer ve eğersay sordum ve internetten araştırmak da sınavda serbestti. bir matematikte fende dünyanın şeylerini ezberliyorlar da benim kitabın özetini ders notu olarak hazırlayıp f klavyede yazamıyorlar diye bilgisayarlarına kopyalamama rağmen derse ilgi göstermiyorlarsa ben bundan sıkılırım artık. bana fizik lazım hocam diyen öğrencinin o sırada bilgisayarda okey oynuyor olması da cabası.

bu ders seçmeli olacaksa da ben öğrenciyi sınavla alırım dersime ona göre.

ben meslek lisesinden sonra and lisesine geçtim. adamlar oyun oynamaktan başka birşey istemiyor. ders anlatıyorum ilgilenmiyorlar. sınav yaptım başarı okul geneli %49. müdür yok seçmeli derstir. yok bilmem ne diye baskı yapıyor. bende o benim sorunum. çalışsınlar geçerler. yoksa affetmem dedim. :verymad:

şunu da söyleyeyim de içimde kalmasın. kız öğrencilerin şöyle bir sezenişi var. hocam erkekler internete (internet cafe) gidiyo ondan daha başarılı oluyorlar. biz gidemiyoruz ondan zayıf alıyoruz. teneffüslerde gelin tekrar tekrar anlatırım ama gelmezler ki.

McRAM hocama cevap: bizim öğrenciler 5 üzerinden 4 almayı karnede görmeyi kendilerine yediremiyorlar bile. aslında zayıf düşürmek lazım. karne zamanı fazladan sözlü veriyoruz. vermemek lazım. karnede bir zayıf olsun da bizim çocuk bakalım evde bilgisayarda ders mi çalışıyomuş oyun mu oynuyomuş.

öğrencilerimden bazıları beni kantinde bişeyler alırken görünce özeniyorlar. hocam size ne var ya anca geziyonuz. ben de bilgisayar öğretmeni olacaaaam diyolar. olmayın diyorum ben de ataması yok diyorum. dersi yok seçmeli diyorum. seçmezlerse kendine haritadan yer beğen diyorumm.

cmos' Alıntı:
şunu da söyleyeyim de içimde kalmasın. kız öğrencilerin şöyle bir sezenişi var. hocam erkekler internete (internet cafe) gidiyo ondan daha başarılı oluyorlar. biz gidemiyoruz ondan zayıf alıyoruz. teneffüslerde gelin tekrar tekrar anlatırım ama gelmezler ki.
Tüm branş öğretmenleriyle bu konuda konuştunuz mu? ( Sıkıntılar ortak mı diye...)
Diğer derslerdeki öğrencilerin sınav notlarını biliyor musunuz?

Bir meslek lisesindeyken haftada 10 ve 6 saat olmak üzere 16 saatlik dersleri öğrenmek istemeyen öğrenciler bile vardı...
Tamam liseler arasında fark olabilir ama ders saati sayıları da göz önüne alındığında durum aynı gibi...

bote67 hocama cevap: diğer öğretmenler sonucu aynı anda göremiyorlar ki. hoca tahtada anlatır öğrenci defterine yazar. derse katılıyormuş gibi görünür. sınavda da yapamayınca hoca sözlü notuyla destekler. bizde öyle değil ki. öğrenci anlattığımızı yapamıyorsa anında görüyoruz. derste başka şeyle ilgileniyorsa anında görüyoruz. her derste söylüyorum. işlenecek konu en fazla 30 dakika sürecek. derse katılırsanız hemen biter sonra ister oyun ister internet neyse ne. ama çoktan okeye girilmiş. çoktan iddiaya girilmiş. çoktan lcw trendyol bilmem nelere girilmiş. duvarlarla başbaşayım. interneti kapatmasam zilden zile gelip gider bunlar. ben de ilk göreve başladığımda meslek lisesindeydim. fat16 fat32 falan aradaki farkı anlatırdım. sonraları vazgeçtim. daha basit şeyler anlatmaya başladım. ama "öğrenmeye" gelmiyorlar okula. yükseköğretime de dersane hazırlıyor zaten. sınavlarda da çıkmıyoruz. niye varız o zaman. öğrencinin görüşü bu.

hozgulen' Alıntı:
bakana sorsan çocuklar bu işi götürüyor der.
(Ayrıca bakan kelimesi gerçekten günümüz için seçilmiş bir kelime sanırım adamlar sadece bakıyor çalışmıyor...)
yeni gelen bakan da aynı şeyi söyledi mi yahu

iyi güzel çocukları eleştiriyoruz da acaba dönüp kendimize bakıyor muyuz? 2,5 yıl 1000 kişilik mevcudu olan sınıfların 40 kişi olduğu bir lisede çalıştım. derslerimiz öyle zevkli geçerdi ki. 1 yıl içinde toplasanız çocukları 3 kez serbest bırakmışımdır. excel anlatırken kızlara alışveriş yaptırıyordum alışveriş sitelerinden kendilerine aldıklarının excelde listesini yapıp sonra hesaplamalar yapıyorlardı. erkekler de genelde maç sonuçları ya da yine ilgi alanlarına göre konular bulup hesaplamalar yapıyordu. bunlar sadece bir kaç örnek. word power point çok daha zevkli geçiyordu.
dersimiz sıkıcı notla değerlendirme yok gibi serzenişlere inanmıyorum. şu an köy okulundayım.bu okula geldiğimde tıklamayı bilmeyen çocuklarla gün geldi web sitesi yaptık html kodlardan. muhtarla konuşucaz hocam alan alsın köyün tanıtımını yapan basit bi site yapalım diyorlar. bu arada bt sınıfımız yok. dersimi sınıftaki tek bilgisayarla ve birkaç öğrencinin getirdiği laptoplarla yapıyorum. aynı okulda çocuklar türkçe dersinden nefret ediyorlar mesela. türkçenin sınavlarda ve karnede ne kadar etksi olduğunu herkes bilir.
idareyle sorunlar yaşarız anlarım. bu konuda sıkıntılı branşımız. ama kusura bakmayın hocam bugün müfredat yenilense bile o çocuğun ilgisini çekemiyorsak daha çok bu serzenişlerde bulunmaya deva ederiz.

hocam sen de sallama o öğrenciyi, soru sorarsa cevaplama, yani sanki öyle biri yokmuş gibi davran, suratına bakma. sen sınıfa anlattığından almak isterse alsın, ne hali varsa görsün.

Geri