and.lis. öğrencisi BT "öğrenmek" istemiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cmos
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
miracle1985 hocama cevap: hocam ben de vakti zamanında programlama anlatılan bilgisayar 2 dersinde öğrencilere makarna falan yaptırıyordum, omlet falan yaptırıyorduk konuyu anlasınlar diye. ama bunlar lisede artık. benim öğrencileri trendyoldan çıkaramam ki excele dönsünler. erkekler desen iddia kuponu yaparlar da tövbeler olsun excel'e dönmezler. hocam sen de para ver ortak ol kupona falan derler. powerpoint anlatırken sevdikleri filmlerin dizilerin sunusunu yaptırıyorum fakat vikipedi den kopyala yapıştırdan öte gitmiyorlar. bari linkleri kaldır şu slayttan yok. oldu bitti. şimdi serbestmiyiz hocam. hocam ne zaman bizi serbest bırakacaksınız hocam. hocam bilgisayarımdan çıkar mısınız. hocam bugün bana ders demeyin ben oyun oynayacam matematikte çok yoruldum. benim anlatmak istediğim: öğrenci kendisine sınavı geçecek kadar öğretelim yeter. sınavda da çıkmıyoruz. benim derse matematik ödevini alarak gelmemeli öğrenci. ben ders işlerken hocam ben de şurada e-okuluma bakayım siz ders yapın dememeli. nasıl başka derslere dalamıyorsa. benim dersime de dalamamalı. hocam aldığınız maaş bizden yana helal olsun bize ders anlatmayın diyorlar. kendilerine not hazırladım. kendi kendilerine de yapsınlar bari diye. ben açtırmasan bakan yok.

çocuk doğru söylemiş hangimiz kaç kere eğer eğersay kullanıyoruz hayatımızda. müfredatın değişmesi gerekli.

cmos' Alıntı:
McRAM hocama cevap: bizim öğrenciler 5 üzerinden 4 almayı karnede görmeyi kendilerine yediremiyorlar bile. aslında zayıf düşürmek lazım. karne zamanı fazladan sözlü veriyoruz. vermemek lazım. karnede bir zayıf olsun da bizim çocuk bakalım evde bilgisayarda ders mi çalışıyomuş oyun mu oynuyomuş.

öğrencilerimden bazıları beni kantinde bişeyler alırken görünce özeniyorlar. hocam size ne var ya anca geziyonuz. ben de bilgisayar öğretmeni olacaaaam diyolar. olmayın diyorum ben de ataması yok diyorum. dersi yok seçmeli diyorum. seçmezlerse kendine haritadan yer beğen diyorumm.

4 karnelerinde 4 görmek istemeyen ders çalışır. çalışmayan 0 da görür 1 de. benim için sorun değil. veremeyeceğim hesap yok.bende akıllı tahtalarla uğraşırken ne kolay işiniz var diyorlar.bizde bilgisayarcı olalım diorlar. sanki sokaktan topluyorlar bizi.neyse zihniyet kötü. değiştirmek lazım. seçmeli diye, bilgisayar dersi diye hafife aldırmamak lazım. ben konularda işlelerine yarayabilecek şeleri anlatmaya çalışıyorum. gereksizlerle yormuyorum ama onlarda hiç yorulmak istemiyor.

diğer derslerden daha dikkat ve ilgi çekmemiz gerekiyor. Öğrencilerin karşısına sürekli yeniliklerle çıkmamız gerekiyor. yoksa ders yapmak istemiyor çocuklar

siyaz beyaz ekranda biz lise 2'de gwbasic öğrendik. hiç de renkli bişi olsun istemedik. o zamanlar win98 vardı. biz 95 bilgisayarlarda öğrendik windowsu falan. oyun yok muydu o zamanlar öss yok muydu. hoca dersteyken dersi dinleme bakalım bittin orada. şimdi biz öğrenciye öyle yapmayalım iyi davranalım dedikçe laubali oluyorlar. ilköğretimden bıktım da anadolu lisesine geldim. burada da dersi sallayan yok. haydi kulüp kuralım. bilgisayar olimpiyatlarına katılalım. daha fazla çalışma gerektirecek bişeye katılmak dersek yok. hocam sen yap projeleri bizi de yaz altına. armut pişsin ağzıma da biri getirsin. sıkıldım diyorken haksız değilim aslında.

her_dem hocama cevap: ilçeden ilden ygs istatistik falan istiyorlar ben yapıyorum okulda. okulda memur yok mu var. adam excel'de ortalama alamıyor. hesap makinesinde yapmaya çalışınca iş yetişmeyeceğinden bana havale oluyo yazı. haydi yazıyı yetiştir dedikleri için dersi de bırakıyoruz. ders değil ya bizimki. halbuki o memura okulda excel'de hesaplama öğretilseydi du bakiyim şöyle bişi vardı diye işi yarılardı. ben de gerekirse yardım ederdim. işte orada eğer kullanıp fen sos tm diye ayrı ortalamalar çıkarırdı falan filan. müfredat değişsin de öğrenci öğrenmek istemiyor ki. velisi geçen gün gelmiş bilgisayarı formatla diye. bilgisayarında hep oyun var dedim az engelle bunu. ben kullanmıyorum çocuk kullanıyo dedi. sen veli olarak öğrenciyi takip etmezsen çocuk bilgisayarda anca oyun oynar zaten.

Re: and.lis. öğrencisi BT dersinde "öğrenmek" istemiyor

emrahsahan' Alıntı:
Ben de Anadolu Lisesi'nde çalışıyorum aynı problemler bende de var.Bir an önce bu dersin içeriği değiştirilmeli.
1-Temel programlama
2-PC kurulum/format/toplama
3-CD/DVD yazma işlemleri
4-İmaj alma
5-Grafik Tasarım
6-Web Tasarım
7-Ağ işlemleri
8-Veritabanı
9-E-mail işlemleri
10-Google Drive ile dosya depolama, paylaşma
vb.konular konulabilir.
Hala Office 2003 anlatılıyor kitapta.Daha ne olsun.
ne yaptın hocam 1 saatte sen meslek lisesinin konularını verdin :?:

cmos' Alıntı:
excel konusundan bilgisayar üzerinde uygulama sınavı yapıyorum öğrencinin birisi dedi ki: hocam bana bunları sormayın öğrenmek istemiyorum. bana crisis 2 nasıl crak yapılır yüklenir onu sorun dedi. bunları istemiyorum dedi. arkadaşının yaptığı dosyayı ağ üzerinden alıp kendisine adını değiştirip bana vermeye kalkıyor.

ve bu öğrenci alt+enter ile hücre içine alt alta yazamıyor. bir hücrenin değerinin yüzde 18'ini hesaplayamıyor. eğer ile işlem yapamıyor. eğersay ile işlem yapamıyor. ortalama ve mak min'i de kim bilir nasıl yaptı.

ve bu öğrenci derste sıkılıyor uyuyor resmen. öğrenmeye kapalı. oyunlardan daha yararsız birşey anlatıyorum sanki. neredeyse bir meslek öğretiyoruz öğrencilere ve öğrenmek istemiyorlar. internette gezinmelerine izin vermesem muhabbet ediyorlar. izin versem gezginlerden okey indirp okey oynuyorlar. netsupportla bağlansak ağ kablosunu çıkarıyorlar.

ha öğrencilere diktatör de değilim iyi davranırım.

o bizim ne işimize yarayacak bu ne bizim işimize yarayacak.,

bıktım usandım bu sorunlardan. kaldırsınlar dersi de kurtulalım yahu. ya da dersin adı belli olsun. bir sene ne bileyim photoshop, dreamveaver öğretelim falan. bilgi ve iletişim teknolojileri diye herşeyi vermeye çalışıyoruz olmuyo demek ki.

formatör de olmak istemiyorum. bana ne okulun bozulan bilgisayarından tahtasından falan. bağlarsın bunları yetkili servise ayda bir okula uğrasa yapar geçer hepsini. ondan sonra akşama kadar oturuyo bu formatörler demez kimse. idareci de karışmaz 5'te mi çıktı 4'te mi çıktı okuldan diye.

yahu dedim ki müdürüm origami (kağıt katlama sanatını severim) kulübü kurayım okulda sergi açarız ne güzel dedim. yok dedi çevre koruma kulübü kurmak zorunlu ona yazdım seni. kulübü bile bizim isteğimize bırakmıyorlar.

biz okulda niye varsak ya. sıkıldım. sıkıldım. sıkıldım.

haydi size kolay gelsin.

sanırım konuları çeşitlendirmek durumundasınız.

http://scratch.mit.edu/
http://scratch.mit.edu/scratch_1.4/
http://www.eba.gov.tr/video/scratch-uygulamalari
http://scratch.eba.gov.tr/index.html

Benim de bitti enerjim!
Artık ne anlatacağımı şaşırdım!
Ama tek benim derste değil tüm derslerde genelde böyleler, bu gençlik böyle artık arkadaşlar.

hocam bunları çoktan aşmanız gerekir...bende ilk başta takıyorurdum şimdi çok relaxım...ha ille de ilgi çekici bişeyler aktarmak istiyorsan daha güncel teknolojik şeylerden bahset...
bu arada her öğrencinin içinden çıkar böyle tipler....eğitim bir bütündür bireylere takılmayın...

Re: and.lis. öğrencisi BT dersinde "öğrenmek" istemiyor

faruk8542' Alıntı:
emrahsahan' Alıntı:
Ben de Anadolu Lisesi'nde çalışıyorum aynı problemler bende de var.Bir an önce bu dersin içeriği değiştirilmeli.
1-Temel programlama
2-PC kurulum/format/toplama
3-CD/DVD yazma işlemleri
4-İmaj alma
5-Grafik Tasarım
6-Web Tasarım
7-Ağ işlemleri
8-Veritabanı
9-E-mail işlemleri
10-Google Drive ile dosya depolama, paylaşma
vb.konular konulabilir.
Hala Office 2003 anlatılıyor kitapta.Daha ne olsun.
ne yaptın hocam 1 saatte sen meslek lisesinin konularını verdin :?:

Hocam bunlardan farklı uygulamalar seçilebilir.Office programı ile olmuyor ki kısa bir araştırmada nasıl yapabileceğini buluyorsun.

Öğrenci İstemiyor diye yapmayacaksınız diye bir durum olmamalı
Ona bakarsan Matematik dersini çoğu öğrenci sevmiyor, istemiyor.

O öğrenciye gereken cevabı verip , dersin ona göre olmayacağını anlatmak lazım.

esenordelarthe hocama cevap: hocam scratch'ı önceden görmüştüm. ama derslerde kullandırmam için en az üzerinde bir ay durmam lazım. müfredatı hiçe saymam lazım.

öyle yapsam da kim sorar ki ne yaptığımı zaten. ben klavyede yazamamalarına sinir olduğumdam okul başlayınca ilk 1 ay 10 parmak F kullanımı dersleri yaptıracam. iyice F klavyeye alışsınlar. sonra diyorum. donanım ile ilgili videolar izleteyim. sökme takma yaptırmayacam. videolardan izlerken arada not tuttururum. onlardan da bi sınav yaptırırım. sonra varsa yoksa paintte resim yapıyorlar birbirlerine laf sokuyorlar diye artrage programı var, onunla resim yaptırayım. dosya kaydet falan klasör oluştur. kes yapıştır, kopyala yapıştır konularını araya yedireyim. bu arada okulda bir sergi patlatırım, çocukların resimlerinden. ayrıca prohoshop'un liquify özelliğiyle ebruya benzer resimler yapılabiliyor. ilk dönemi yarılarım. sonra worde geçeriz. boyuna yazı yazdırayım q klavyeyi unutsunlar. azcık tablo oluşturma anlatır, biçimlendirme falan 2. sınav. bu arada öğrencilerden hızlılar olur onlara da biraz publisher koklatırım. davetiye falan derken karne.

ikinci dönem biraz excel girerim şart. sonra scratch belki. anlamazlar ama renkli bişi severler belki. 1. sınav. sonra powerpoint temelleri veririm. oradan movie maker'a geçersem ikinci sınav.

bu arada dersin olması lazım. norm fazlalığından başka okula tayin oldum. 14 haziranda tayin olduğum yere başlayacam.

öğrencide istek olsun neler yapıcam da yok.

neyse sınav okuyayım ben. çok inceliyorum gecikiyor okuma.

Geri