Antalya'da formatörlük başvurusu olacak mı sizce?

Kodla Büyü

bilisim_09

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Antalya'da geçen yıl formatörlük çok sıkıntılı olmuştu. bu yıl ne olacak acaba bilgisi olan var mı?

formatörlük olmayacaksa okulda dersi seçtirmemiz gerek. bu gün veliler geldi seçtikleri dersler belli.
Kur’an-ı Kerim
Hz. Muhammed’in Hayatı
Temel Dini Bilgiler
Matematik Uygulamaları
Yabancı Dil
başka ders seçmiyorlar. formatörlük olmayacaksa bunun bir an önce belli olması gerekli değil mi :?:

antalya'dan kimse buraya girmiyor galiba yada kimsenin umrunda değil. milletin dersi var sanırsam. :verymad:

antalya meb den hiç ses yok formatorluk olmuycak sanırım bu sene dersimde yok ek ders alamıyacaz :((

Kesin olmamakla beraber, eğer görevlendirme olursada fatih projesi kapsamında akıllı tahtaların kurulduğu liserde görevledirilecek. hem kendi okulunuzda hemde başka bir okulda görevlendirme olabilir. il koordinatörü veli beyle görüştükten sonra netleşeceğini dün görüşmemde söyledi.

formatörlük olacakmı sanırım olacak ama biraz geciktirecekler. formatörlük istemiyorum zaten ancak antalya il mem norm fazlası öğretmenlerin özellikle bilişimcilerin 41. maddeye yerdeğişikliği yaptıktan sonra formatör görevlendirmesi yapacaktır çünkü böyle yapmazsa çoğu kişi ortada kalır değişiklikten sonra. zaten ellerinde bir liste var kimin nereye gideceği konusunda

ildeki ebitefo arkadaşı aradığımda durum belli değil. dersi seçtirmeye çalışın işinizi garantiye alın dedi. benim 15 saat oldu allahtan.

hocam bikaç gündür giremiyorum meraktan öldüm kimse net bişey söylemiyor söylese de belli olsa durumumuz benimde ancak 12 saat oldu da idare hallederiz hocam 3 saati dedi. bakalım nolcak Allah hepimizin yardımcısı olsun

bilisim_09' Alıntı:
antalya'dan kimse buraya girmiyor galiba yada kimsenin umrunda değil. milletin dersi var sanırsam. :verymad:

antalyadan her gün giriyoruz ama bi gelişme yok ki bişey yazalım..ben il mem i aradığımda henüz belli değil demişelrdi..ama ben eminim antalya milli eğitim görevlendirme yapmayacak...formatörlükten vazgeçen ilk il milli eğitim antalya meb..şimdi kesinlikle yapamayacak..o yüzden hiç heveslenmeyelim bence

gecen sene uzun ugraslarım sonucu formatorlugu iptal ettirememiştim 15 saatten az dersim oldugu için ve o zaman ilden ismini açıklamayacagım görüştüğüm ilgili kişi merak etmeyin seneye yuzde 99 formatorluk yok demişti. O yuzde birlik ihtimalin gercekleşmemesi için her an dua edenlerdenim ...........

bende bu gün tekrar aradım. hocam bakanlıktan yazı bekliyoruz yazı gelmeden herhangibir şey yok dediler.
yaa ankarada yapılıyor merkezde görevlendirme var diğer illerde var dedim.
hocam onlar illin kararı antalya buna sıcak bakmıyor yazıyı bekliyor dedi.
ne zaman gelecekse artık yazı dersler seçilecek okul başlıyor ders yok ek ders yok yokkkkk işte yaaaaa sinir oldum. :verymad:

ben de hiç ama hiç istemiyorum öğlen dersim bitsin kızımın yanına gideyim onunla ilgileneyim istiyorum ama kahretsin ki ek derse ihtiyacım var oyüzden de formatörlük görevlendirmelerinin biran önce olmasını istiyorum....

bayan arkadaslar sizi anlıyorum ama lütfen bencillik yapmayın..erken cıkmak sizin işinize gelir ama ben bekarım ve maddi anlamda zor zamanlar geciriyorum ek derse ihtiyacım var siz eve erken gitme hesapları yaparken ben nasıl gecinecegimi dusunuyorum

Artık klasikleşmiş bir problem.. "oldu mu, olacak mı?; aradık bakmadılar; filan yerde yapılmış, falan yerde yapılmamış".. Bırakalım artık arkadaşlar bunları, il mem bu görevlendirmeyi yapmaya sıcak bakmıyor, bakanlık yapacak diyorlar, bakanlığın da bunu yapması için önündeki problemleri halletmesi gerek, bize sıra gelmesine daha çok var. Asıl mesele hala BT öğretmenlerinin bu konudaki görüş ayrılıkları. Bildiğim kadarıyla "formatör olacaksın" diye kimsenin boğazına ip geçirilmiyor, bazı arkadaşlar çocuk bakımı konusunda mazeret beyan etmişler. Hocam, kimse sana zorla formatörlük yaptırmıyor, yaptıramaz da. Hepimize bir yazı geliyor, istiyorsak beyanatta bulunuyoruz. Şimdi burada kalkmış "çocuğum" diyorsun. Senin bu hal tavrın yüzünden, formatörlük ek ders ücreti ile çocuğuna daha iyi bir hayat sunma imkanını elde edecek insanların da elinden dolaylı da olsa bu imkanı alıyorsun.

Öğretmenlerin genel durumu ise ortada, hele ki 666 KHK ile tamamen yerin dibindeler. Yerin dibinde olmaktan kastım ise aradaki dengeyi sağlamada yaşanan sıkıntılardır. Her memur elbette yüksek maaş almalı, ancak memurların görev itibarı ile elde ettikleri maaşlar arasında bir denge olmalı. Şu an okulun memuru ile aramdaki maaş farkı 100 tl. Bazı forumlarda hep bizim ek ders ücretimizden söz edilir. Ama ekdersi maalesef bir hastane döner sermayesi gibi düşündükleri için, A'dan Z'ye herkesin aldığı kabul edilir. Kamuoyunda daha bunun bile farkındalığını oluşturamamış bir güruh olarak maddi sıkıntılarla boğuşmaya devam edeceğiz.

Velhasıl, problemin genel kısmı tüm öğretmenleri, bu mesajı yazma amacım ise yerel olan biz BT öğretmenlerini ilgilendirmektedir. Lütfen biraz sağ duyulu olarak yorumlarımızı yazalım. Kendimizi gördüğümüz gibi başkalarını da görmeyi öğrenelim ama bütün bunları yaparken kendi değerlerimizi, işimizin adını, olması olmazsa olmaz olan saygınlığımızı, bu yerlere gelinceye kadar ki verdiğimiz sıkıntılarımızı lütfen göz ardı etmeyelim!

@tasoware hocam sözleriniz bana ise ben de zaten formatörlüğü istediğimi belirtmiştim kimse kimseyi zorla formatör yapmıyor olduğum yerde ama zorla yapılanlar da var siz de bunları gözardı etmeyin.

Dün il milli eğitimden eğitici formatör serkan ve atamadan sorumlu şube müdür veli kaya yı aradım sordum. herkes topu birbirine atıyor. serkan bey veli kaya ya sorun diyor. veli kaya serka bey isim lisesi yapacak biz ona göre bakacaz diyor, yani kimsenin bişey bildiği yok, ve aynı zamanda umursadığıda yok.
en son veli kaya bakanlık yapın derse yaparız ama halen yazı gelmedi dedi. siz derse girecek gibi dersinizi seçin dedi.
daha öncede serkan beyle görüştüğümde ankara istanbul yaptı burasıda yapabilir dedi ama halen bi ses seda yok.

bence olacak ama benim görüşüm biraz daha bekletirler, olamasada sorun yok çünkü bizleri hangi okula atayabilirler

ders seçmeli olunca, veliler bizde uygulamalı matematik falan seçiyor.

müzik resim beden eğitimi teknolojo tasarım dersleri zorunlu
bilişim teknolojileri seçmeli. bizim dersin yukarıdaki derslerden daha da mı önemsiz olduğunu düşünenler varken bizim sorunlar daha devam edecektir. öğrenci okula face tiwiti bilerek okula geliyo bilgisayarı değil :idea:

ek ders için 8/5 okulda kalmayı kabul eden insalara inanamıyorum... paranın gözü çıksın...sunu unutmayın arkadaslar ne kadar kazanırsanız kazanın nasipte olan kalır elinizde gidecek olan gitmek için bahane bulur merak etmeyin biraz tevekkul ve sukur edin sağlık isteyin nedir bu para hırsı aşkı...... ben yılllarca formator oldum para biriktirdim Allah bir hastalık verdi oğluma aylarca aylıksız izin aldım kazandıgım biriktirdiğimi de harcadım bitti bu kadar hırs zarar benden söylemesi.... önce haklarımızın düzelt,ilmesini istey,n ek ders değil...

ANTALYA gelişmeleri EKİM ayında bekleyin olumlu veya olumsuz. 20 gün kadar bi ses çıkmıyacak gibi.İlden böyle söylendi.Ekimi bekliyoruz denildi

Geri