Antalya'da formatörlük başvurusu olacak mı sizce?

Kodla Büyü
Bence yeni norm düzelmesi yapılmadan formatörlük biraz zor iş.sıkıntı üstüne sıkıntı verecekler.Ek derse ihtiyacımız var ama formatörlük görüyoruz ki artık başımıza çorap örüyor.madem bizi piyon gibi oynatıyorlar.Her türlü hakkımızı alsınlar bilişim teknolojilerinden.ya alan değişikliği versinler ya da idareci konumuna alsınlar.Artık hasta olcam her sene bu sıkıntıları çekmekten.Yıllarımızı verdik bu meslek için ama ne hale getirildik.Allah bu hale getirenlerin ve bu bölümü açıpta sahip çıkmayanların işini rast getirmesin.

tcoalngsau' Alıntı:
ANTALYA gelişmeleri EKİM ayında bekleyin olumlu veya olumsuz. 20 gün kadar bi ses çıkmıyacak gibi.İlden böyle söylendi.Ekimi bekliyoruz denildi

olursa ekime kadar, olmazsa.... şubata kadar yolu var :)

yaaa bu yazı gelmedimi hala bilen var mı? beden,din derlerine girmeye başladık. ne zaman belli olacak. başka iller yeni yeni yapmaya başlıyor. antalya uyuyor.

:tr: kepez ilçeden öğrendiğim kadar olacağı kesin yazı en geç 1 hafta içinde çıkacak.şahsen ben buna göre sadece 10 saat aldım. yanıltmak istemem ama yanılırsam ilk başta ben yanılaca. :) :tr:

hadi inşallah hocam yaaa. cumaya kadar gelse bari de ders programı yenilecek. tekrar tekrar yapması sıkıntı.

il milli eğitim müdürü nasıl olsa okul müdürleri istediklerini yaptırıyorlar ne gerek var ek ders vermeye diye düşünüyor olabilirmi

diğer illerdeki arkadaşlara ricam olcak lütfen antalyadaki bu duruma umarsız olmayalım valiliğe, alo 147,ilgili her merciye uygun dilde bu yanlış uygulamayı hatılatalım aynı durumu sizlerde yaşayabilirsiniz azınlık olduğumuzdan bizlerin çırpınışları sonuç getirmiyor

bize alan değişikliği verilmediği müddetçe her sene bunu yaşayacağız.her sene bunu çekmekten baş ağrıları girdi artık.alsınlar her türlü hakkımızı.kurtulalım.düştüğümüz duruma bak. formatörlük formatörlük. nereye kadar böyle.işin maddi zorluğunu demeye gerek yok zaten.herkes perişan.Allahım sen bu zor günlerimizde ve her zaman yanımızda ol.Yardımcı ol bize.İnsanların eline düşersek böyle vay halimize.

gaziyılmaz hocam bahsettiğiniz durum sadece antalya için geçerli değil ne yazıkki.. manisa'da hala bekliyoruz.. milli eğitim bakanlığa görüş sorduk,cevap gelene kadar bekleyeceğiz dedi.. 15 gündür nedense o cevap bir türlü gelmedi.. diğer iller görevlendirme yaptı dedik,,onlar yanlış yapıyor denildi.herkes kafasına göre takılıyor yani.. gitmediğimiz sendika kalmadı.. şube müdürümüz nuh diyor,peygamber demiyor.. milli eğitim de böyle yönetiliyor işte...

Okuldaki Etkileşimli Tahtalardan diğer bilgisayar donanım birimlerine kadar hiçbir alete dokunmama kararı aldım ve diğer öğretmen arkadaşlara da durumu ilettim. Formatörlük gelirse bakarız, gelmezse derslerime girer çıkarım sizler gibi dedim. Görevlendirmeler olmasa bile en azından Etkileşimli Tahtalara tüm eğitim içeriklerini indirip (60Gb) ziplerinden çıkarıp tasnifleyip yüklemiştim. Ayrıca gerekli yazılımlarını da (flash, java, gomplayer vs.) yüklemiştim. Keşke yapmasaydım diyorum ama bir yandan da öğretmen arkadaşlar biran evvel derslerinde kullansınlar düşüncesiyle bu işi yaptım. Okulların açıldığı andan itibaren 8-5 2 haftadır gidiyordum ama yarından itibaren sadece derslerime girecem. Okuldaki öğretmen arkadaşlar sağolsunlar dilekçe yazdılar formatörlük onayı alınsın diye ama henüz ona da cevap gelmedi. Ankara'da görev yaparken hiç bu sorunları yaşamıyorduk formatör arkadaşlar Temmuzdan başvuruları alıp onaya gönderiyorlardı (Ayhan Hocam ilde, ilçede Mustafa Hocam ve Derya Hocam) ve Eylül itibariyle yaptırıyorlardı, Antalya ilinde neden bu sorunlar var anlamıyorum. Okullarda afedersiniz amele gibi her işe koşuyoruz eve geldiğimde belim ağrıyor oğluma zaman ayıramadan o bir kenara sızıyor ben bir kenara, bunun karşılığı bu olmamalı artık. Aldığımız üç kuruş ek derste gözü olan varsa gelsin yapsın bu işi ben de ne olduğumu bilirim derslerimi versinler girip çıkarım.

formator değilim zaten istemediğimi de defalarca söyledim su anda diğer öğretmenler gibi dersimi anlatıyorum etkinliklerimi yapıyorum bos derslerde gelen öğrencilerie vitamine kayıt ediyorum dersim bitince de huzur içinde evime gidiyorum ne idareyle ne de öğretmenle yuz göz olup işin suyu çıkmadan 8-5 okulda kalma derdi de olmadan evime gidiyorum çıocuguma bakıyorum haftada bir kitap bitiriyorumgeziyorum tozyorum ,stediğim kadar film izliyorum arkadaslarla bulusuyorum kendime zaman ayırabiliyorum en önemlisikafam rahat butun bunlar 400- 500 lira ek dersle ölçülemez bile .....Formatorluk de parası da yerin dibine batsın ......formatorluk yok öğretmen oldugumu bildim rahata erdim ama size rahat batıyor galiba neden hala formatolruk de formatorluk diyorsunuz derslerin zorunlu olması norm sıkıntımızın gideirlmesi daha önemli bence ve olacaksa da istege baglı olsun neden zorunlu tutuluyor isteyenler yuzunden biz de burda mağdur oluyoruz.....

hayat86' Alıntı:
formator değilim zaten istemediğimi de defalarca söyledim su anda diğer öğretmenler gibi dersimi anlatıyorum etkinliklerimi yapıyorum bos derslerde gelen öğrencilerie vitamine kayıt ediyorum dersim bitince de huzur içinde evime gidiyorum ne idareyle ne de öğretmenle yuz göz olup işin suyu çıkmadan 8-5 okulda kalma derdi de olmadan evime gidiyorum çıocuguma bakıyorum haftada bir kitap bitiriyorumgeziyorum tozyorum ,stediğim kadar film izliyorum arkadaslarla bulusuyorum kendime zaman ayırabiliyorum en önemlisikafam rahat butun bunlar 400- 500 lira ek dersle ölçülemez bile .....Formatorluk de parası da yerin dibine batsın ......formatorluk yok öğretmen oldugumu bildim rahata erdim ama size rahat batıyor galiba neden hala formatolruk de formatorluk diyorsunuz derslerin zorunlu olması norm sıkıntımızın gideirlmesi daha önemli bence ve olacaksa da istege baglı olsun neden zorunlu tutuluyor isteyenler yuzunden biz de burda mağdur oluyoruz.....

herkes kendi açısından bakıyor..olmayın olsun bitsin hocam..bu bayanlar zaten ayrı olay..ojeleri ellerle formatörlük olmaz tabi..

herkes kendi açısından bakıyor..olmayın olsun bitsin hocam..bu bayanlar zaten ayrı olay..ojeleri ellerle formatörlük olmaz tabi..

gercekten cok talihsiz ve yakışıksız bir cümle...

tcoalngsau' Alıntı:

ojeyle makyajla işim yok ÖĞRETMEN olamanın derdindeyim TAMİRCİ TEKNİK ELEMAN DEĞİL öğretmen olarak bir öğrencinin yuzune bakarak ders anlatmak bir şeyler öğretmenin zevkini tatmıs biri olarak tozlu bilgisayar parçalarıyla dğeil bir seyler öğrenmeye hazır genc ve tertemiz beyinlerle uğraşmak istiyorum geleceğe atılacak adımlarında bir parça da olsa katkım olur da ileride adım anılır hayat86 diye bir hoca vardı derlerse arkamdan dua eden bir kaç öğrencim olursa ne mutlu bana...tamirci olarak değil eğitimci öğremten olarak akılda kalmak istiyorum .........

Sırf söz söylemek için haklı duruma düşmek için öğretmenliğe yakısmayacak şekilde seviyesizleşmeyeceğim sizin kurdugunuz gibi cümleler tarzim değil çünkü kendi üstünüze alınmayın kendime olan saygımdan

öğretmen olarak kalsan ve labdaki bilgisayarlardan biri bozulsa ne yapacaksın?
banane ben öğretmenim kim yaparsa yapsın diyeceksen bişey demiyorum.
yok onarırım elimden geldiğince diyosan o zaman sorarım saana öğretmenken labdaki bilgisyarlarla ilgilenmek amelelik olmuyor da formatörken ilgilenmek mi tamircilik oluyor.
3 senedir formatörlük yapıyorum aynı zamanda derste de öğrencilerin hayatında kalıcı izlr bırakıyorum
birçok öğrencimin derse ve bilgisayara bakışını değiştirdim.
sonuç olarak formatör veya değil önemli olan içten istemek...
katılırsın veya katılmazsın naçizane fikrim budur...

Biz burda formatörlüğü tartışıyoruz ama kimse bize sormuyor görevlendirme yaparken yada yapmazken akışına bırakmak lazım sinir hastası olucaz yoksa. Bende isterdim 15-20 saat dersime gireyim bilgisayarlar bozuldukça dilekçemi vereyim tamirci gelsin yapsın ama gerçekte böyle bir olay yok olmayacakta boşua hayal kuruyoruz. Herkeste farkında bilişim derslerinin geri gelmeyeceğinin formatörlük safsatasının kuyruğundan tutuyoruz (bende dahil) günü kurtarmak için

AppleJuice' Alıntı:
öğretmen olarak kalsan ve labdaki bilgisayarlardan biri bozulsa ne yapacaksın?
banane ben öğretmenim kim yaparsa yapsın diyeceksen bişey demiyorum.
yok onarırım elimden geldiğince diyosan o zaman sorarım saana öğretmenken labdaki bilgisyarlarla ilgilenmek amelelik olmuyor da formatörken ilgilenmek mi tamircilik oluyor.
3 senedir formatörlük yapıyorum aynı zamanda derste de öğrencilerin hayatında kalıcı izlr bırakıyorum
birçok öğrencimin derse ve bilgisayara bakışını değiştirdim.
sonuç olarak formatör veya değil önemli olan içten istemek...
katılırsın veya katılmazsın naçizane fikrim budur...

formatorlukte hiç bir gelecek yok bunu anlayalım artık lütfen ........... 8/5 okulda yasam yasam değil bana göre ........
bozulursa da hayrına yaparım ek ders istemem HAYATTA HERSEY PARA mı? gerekirse 5 e kadar da kalırım ama idareyle yuz göz olmak bazı seylere görevimiz olmayan özellikle zorunlu tutulmak öğretmenlikten uzaklaşmak beni çok üzüyor...

daha az önce nöbet listesini yazmadıgı için fırca yiyen arkadasın yazısını okudum çok üzüldüm basıma gelmesini sahsen istemem.........Bunların olmaması için öğretmen olarak haklarımızı elde etmemiz lazım....

hayat86' Alıntı:
tcoalngsau' Alıntı:

ojeyle makyajla işim yok ÖĞRETMEN olamanın derdindeyim TAMİRCİ TEKNİK ELEMAN DEĞİL öğretmen olarak bir öğrencinin yuzune bakarak ders anlatmak bir şeyler öğretmenin zevkini tatmıs biri olarak tozlu bilgisayar parçalarıyla dğeil bir seyler öğrenmeye hazır genc ve tertemiz beyinlerle uğraşmak istiyorum geleceğe atılacak adımlarında bir parça da olsa katkım olur da ileride adım anılır hayat86 diye bir hoca vardı derlerse arkamdan dua eden bir kaç öğrencim olursa ne mutlu bana...tamirci olarak değil eğitimci öğremten olarak akılda kalmak istiyorum .........

Sırf söz söylemek için haklı duruma düşmek için öğretmenliğe yakısmayacak şekilde seviyesizleşmeyeceğim sizin kurdugunuz gibi cümleler tarzim değil çünkü kendi üstünüze alınmayın kendime olan saygımdan

bırakın hocam bu idealist ögretmen tiplerini..herkes para için çalışır sonra diğerleri gelir..ben parama bakarım ha derse girerek ha tamirle..Ayrıca eğitim sistemi değişiyor ve bakan artık bilg. dersini istemiyor neyin çabasındasınız? Ayrıca önceki sözleriminde sonuna kadar arkadasındayım.Bayan işi değil bu iş siz derse girin biz teknik işlere bakarız..nede olsa çift maaş alıp yatıyorsunuz..tek maaşlı erkekler için ekders çok önemli.bu yüzden formatörlük olacak ve olmalı. Konu uzamasın herkesin savundugu düşünceye saygılı olun lütfen

ya sizler neyle uğraşıyorsunuz burada birbirimize atıp durucaağımıza halimize bakalım. ben şimdi 5. sınıfların din dersinden çıktım. şaka değil bu işte gerçek ne hale düştüğümüzün. ayrıca formatör değilim ama internet yok modem yanmış eeee hocam internet yok diye öğretmen, idare, öğrenci senin kafanı ağrıtıyo. bu gün bi öğretmen arkadaştan kullanmadığı modemi aldım kurdum. işin mi bu benim. siz burda ojeden havadan sudan bahsedin birbirinizi yiyin. bilgisayar dersinin müzikten, resimden, bedenden yada teknoloji tasarımdan daha mı önemsiz basit boş bir ders bunun çabasını verelim. formatörlüğü bende istemiyorum ama din dersine de girmek istemiyorum.
formatörlük ilk başaldığında müdüre benim derslerimi neden elimden alıyorsunuz demiştim. şimdi formatörlük ne zaman olacak diye bekliyorum. :verymad:

Arkadaşlar aldığım duyumlara göre formatörlük olmayacak işin ilginç tarafı ankara milli eğitim ve 25 il bu görevlendirmeleri yapmış gerisi yapmamış şimdi yapanlar neye göre yaptı yapmayanlar neye göre yapmadı en önmeli soruda formatörlük ders yok ne olacak şimdi zamanında bu bölüme girdiğim puanla sivas tıpa girebiliyordum bu bölümün ömrü bu kadarmıydı yazık....

nbugdayci' Alıntı:
Arkadaşlar aldığım duyumlara göre formatörlük olmayacak işin ilginç tarafı ankara milli eğitim ve 25 il bu görevlendirmeleri yapmış gerisi yapmamış şimdi yapanlar neye göre yaptı yapmayanlar neye göre yapmadı en önmeli soruda formatörlük ders yok ne olacak şimdi zamanında bu bölüme girdiğim puanla sivas tıpa girebiliyordum bu bölümün ömrü bu kadarmıydı yazık....
ahanda şimdi comolokko olduk.

hocam o duyumu nerden aldın. bende geçen hafta il fomatörü ile görüştüğümde yazı çıkmış bakanın imzasını bekliyomuş dedi. ama kesin değil dedi. neye inanacağımıza şaşırdık artık :x

bilisim_09' Alıntı:
hocam o duyumu nerden aldın. bende geçen hafta il fomatörü ile görüştüğümde yazı çıkmış bakanın imzasını bekliyomuş dedi. ama kesin değil dedi. neye inanacağımıza şaşırdık artık :x
ahanda şimdide karsı köseden bir atak geldi.

sanki boks macı gibi ya biri bişi diye biri baska bişi. bi sagdan bi soldan yumruklar. nakavt olmasak bari.

olmayacak desinler adamı cileden cıkarmasınlar bu ne ya kardesim. okulda 0 saat dersim var. ne yapcam ben hergun okula bos bos gidip geliyom bu ne biçim eğitim sistemidir. alan degistiririz dedik 3 ün 1 ini aldık. bize bir yer acılmadı. tek tas bile tercih edemedik. o kdar vahim durum.

stattlich' Alıntı:
bilisim_09' Alıntı:

sanki boks macı gibi ya biri bişi diye biri baska bişi. bi sagdan bi soldan yumruklar. nakavt olmasak bari.

olmayacak desinler adamı cileden cıkarmasınlar bu ne ya kardesim. okulda 0 saat dersim var. ne yapcam ben hergun okula bos bos gidip geliyom bu ne biçim eğitim sistemidir. alan degistiririz dedik 3 ün 1 ini aldık. bize bir yer acılmadı. tek tas bile tercih edemedik. o kdar vahim durum.
hocam atışmıyoruz sadece bana bu şekilde söyleniyo, diğerine başka sorun bizde değil bizi bu hale düşürenlerde değil mi :?:

bilisim_09' Alıntı:
stattlich' Alıntı:
bilisim_09' Alıntı:

hocam atışmıyoruz sadece bana bu şekilde söyleniyo, diğerine başka sorun bizde değil bizi bu hale düşürenlerde değil mi :?:

oyle tabiki hocam ben size kızmıyorum bizlere yanıt verip bizi gecistirenlere kızıyorum. yoksa niye kızayım ki size.

Geri