bu çok eski bir işlem ya
aynenmfacil' Alıntı:kaspersky kaydet dedıgım anda yakaladı ıcını sıldı hemn sonrada uyarıp dosyayı sıldı
mdio' Alıntı:Eğer antivirüsünüz bu dosya kaydedildiğinde hemen silmiyorsa derslerde öğrencilere virüslü dosyayı tarama silme v.b. işlemler için güvenli şekilde kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. Mesela "bakın çocuklar virüsler bunu gibi kodlardan oluşur. Antivirüsler bu dosyaların içindeki zararlı kodları bulur ve siler" şeklinde anlatabilrsiniz. Taratma işlemi için de kullanabilirsiniz. Taratırsınız antivirüs uyarı verir, siler falan güzel olur. Aslında böyle bir şey arıyordum öğrencilere virüslü dosya, silme, taratma v.s. işlemleri için, güzel paylaşım oldu teşekkürler.
Bende Kaspersky Internet Security var hemen siliyor. Okuldaki PC'de öğrencilere gösterebilirim. Sizde aynı şeyi düşünüyorsanız txt dosyasının içine
"Zararlı Kod
.X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*
en baştaki . silinecek"
şeklinde yazıp kaydedin. Kaspersky bu şekilde olunca silmedi, uyarı vermedi.
Peki bu dosya ne içeriyor da antivirüsler siliyor. Silmeseydi PC'ye zarar verir miydi bilen var mı?
mdio' Alıntı:Eğer antivirüsünüz bu dosya kaydedildiğinde hemen silmiyorsa derslerde öğrencilere virüslü dosyayı tarama silme v.b. işlemler için güvenli şekilde kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. Mesela "bakın çocuklar virüsler bunu gibi kodlardan oluşur. Antivirüsler bu dosyaların içindeki zararlı kodları bulur ve siler" şeklinde anlatabilrsiniz. Taratma işlemi için de kullanabilirsiniz. Taratırsınız antivirüs uyarı verir, siler falan güzel olur. Aslında böyle bir şey arıyordum öğrencilere virüslü dosya, silme, taratma v.s. işlemleri için, güzel paylaşım oldu teşekkürler.
Bende Kaspersky Internet Security var hemen siliyor. Okuldaki PC'de öğrencilere gösterebilirim. Sizde aynı şeyi düşünüyorsanız txt dosyasının içine
"Zararlı Kod
.X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*
en baştaki . silinecek"
şeklinde yazıp kaydedin. Kaspersky bu şekilde olunca silmedi, uyarı vermedi.
Peki bu dosya ne içeriyor da antivirüsler siliyor. Silmeseydi PC'ye zarar verir miydi bilen var mı?
yapmayın arkadaşlar benim eset kaydeder etmez eicar deneme dosyası uyarısı verip sildi :+1: sizinkilerde sıkıntı var galibaasp-php' Alıntı:
DÜNYAYI YENİDEN KEŞFETMEK GİBİ BİRŞEY OLMUŞ YANİCOBOL' Alıntı:en az 15 yıllık trend anti virüs tarafından ortaya atılan ve tüm dünyada tanınan bir kod.
sahte virüs imzası ile AV nizin bloke yada pasif durumda durumda olup olmadığını anlarsınız.
Zararsızdır.Dünya bilişim güvenlikçileri bu sahte virüs kodunun imzasını ürettikleri AV lere mutlaka virüs desen dosyası (imza) olarak eklerler.
Sadece virüs imzası olarak AV nizde tanımlıdır.Yani bilerek dosyayı com-bat-exe olarak kaydedip çalıştırabilirsiniz.