ARALIK 2010 DA ATANAN ÖĞRETMENLERİN MAĞDURİYETİ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan blueand
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

blueand

Aktif Üye
Aralık 2010 da kadrolu olarak göreve başladık..Bizimle alakası olmayan bir sebeple bizi geç atadılar..Şimdi ben 2013 Ağustos ayında 2 yıl 8 ay görev yapmış olacam okulumda..Benim il dışı tayin istemek hakkımdır...Mutlaka bu mağduriyet giderilmelidir..

Her gece rüyalarıma giriyor bu haksızlık..Doğuda bir lisede görev yapıyorum..Artık ben tayin istemek istiyorum...

Bu konu gündeme getirilmelidir. 6 mayıs 2010 da yönetmeliği değiştirdiler..3 yıl şartı getirdiler..Bari kendilerinden kaynaklanan bu sorunu çözsünler..

Sizin mağduriyetiniz batıdakilerin şansı oluyor.MEb de herzaman böyle sıkıntılar oluyor.2008 Anadolu atamasınıda geç yapmışlardı.Ben de o zaman çok mağdur oldum.

aynı durumdayız hocam bende aralık 2010 atamasayım.kesinlikle bir mağduriyet söz konusu. üstelik iptal olanda batıdaki doğu hizmeti olan yerlere çok rahat gidebilecekken iptalden sonra bu durum ortadan kalktı. devlet kendisine gönülden bağlı insanları da yaptığı bu mağduriyetlerle kendinden nefret ettitiyor. hakkım kime geçtiyse haram olsun demekten başka hiç birşey gelmiyo elden malesef

hocam eğer bu mağduriyeti gidermezlerse Allah belalarını versin bunların...Ben artık bıktım görev yaptığım yerden ne müdür var ne müdür yardımcısı ..bütün işler benim omuzlarımda..lanet olsun..ben artık tayin istemek istiyorum..

Aralık 2010 da atanan arkadaşlar kaç kişiyiz..sesimizi duyuralım.

zorunlu hizmette geldiğimde o kadar küfrettim her yeri aradım hala zorunlu hizmet bölgemde çalışıyorum :cry:

Ben yer değişikliği büyük ihtimalle istemeyeceğim ama ortada bi mağduriyet durumu var. Bi arkadaşım bize bu hakkın tanınacağını söylemişti ama kaynağı nedir bilmiyorum, o yüzden bunu söylemedim sayalım :)

Bu durumu dile getirmemiz gerek.

ben de aralık 2010 um. ama istanbula isteyeceğim için isteyebileceğim ( zorunlu hizmet bölgesi olduğu için )
ama tabi ki magduriyet konusunda haklıyız..

lemmings' Alıntı:
ben de aralık 2010 um. ama istanbula isteyeceğim için isteyebileceğim ( zorunlu hizmet bölgesi olduğu için )
ama tabi ki magduriyet konusunda haklıyız..
şu an nerde görev yapıyosun hocam. bu sene isteyebilecek miyiz

zorunlu hizmet bölgesinde değilsen, stajyerliğin kalktığı andan itibaren zorunlu hizmet görevini yapmak amacıyla isteyebiliyorsun hocam. ben geçen sene 1buçuk senelikken istedim ama çıkmadı. bu sene de isteme hakkımız var tabi.
ama sadece zorunlu hizmet bölgesinde görev yapmıyorsan - zorunlu hizmet bölgesine..
şimdi antepteyim.

Mağduriyetini anlıyorum ama 4 aylık bir düre az değil hocam, şöyle ki bir arkadaşım burada 1 günden dolayı tayin isteyememişti, aynı dönemde ben de 11 günden dolayı tayin isteyememiştim. Kendini o durumda düşünürsen belki biraz olsun acını hafifletmiş olurum :)

hakanarya' Alıntı:
Mağduriyetini anlıyorum ama 4 aylık bir düre az değil hocam, şöyle ki bir arkadaşım burada 1 günden dolayı tayin isteyememişti, aynı dönemde ben de 11 günden dolayı tayin isteyememiştim. Kendini o durumda düşünürsen belki biraz olsun acını hafifletmiş olurum :)

hocam önemli olan söz konusu sürenin kimden dolayı ortaya çıktığı? devletten dolayı çıkıyorsa 6 ay da olsa böyle bir şeye sebebiyet verilmemeli.. ama atanan kimse yüzünden ise 1 günden bile tayin olamayabilir, ona da kalkıp ben mağdurum deme hakkı olmaz..

blueand' Alıntı:
Aralık 2010 da kadrolu olarak göreve başladık..Bizimle alakası olmayan bir sebeple bizi geç atadılar..Şimdi ben 2013 Ağustos ayında 2 yıl 8 ay görev yapmış olacam okulumda..Benim il dışı tayin istemek hakkımdır...Mutlaka bu mağduriyet giderilmelidir..

Her gece rüyalarıma giriyor bu haksızlık..Doğuda bir lisede görev yapıyorum..Artık ben tayin istemek istiyorum...

Bu konu gündeme getirilmelidir. 6 mayıs 2010 da yönetmeliği değiştirdiler..3 yıl şartı getirdiler..Bari kendilerinden kaynaklanan bu sorunu çözsünler..

sana haksızlığın en babası yapıldı ama hala farkında bile değilsin.

sanki sana tayin isteme hakkı verseler istediğin şehre gidebileceğini düşünüyorsun.

bu rüyadan atama isteyebildiğin halde istediğin şehre istediğin yere gidemeyerek 2015-2016 yıllarında sanırım anlayabilirsin. yıllarca doğuda sonrasındada yıllarca başka şehirlerde görev yaptıktan sonra belki istediğin şehre gidebileceksin.. ama şunu hiç unutma senden 5 ay önce şubatta atanan öğretmenler mecburi hizmetten muaf tutuldular ve o gitmek istediğin şehrin en güzel okulunda ilk atamayla yerleştiler, veya 1500 tl verip tezsiz yüksek lisans öğrenci belgesi aldılar ve tayin aldılar, çok rahat bir şekilde görev yapıyorlar... bu sebeple gitmek istediğin şehirdeki onlarca belkide yüzlerce öğretmen o şehrin okullarındaki normları doldurmuşlar senin görev yapabileceğin herhangi bir norm boşluğu yok. bütün bunların yanında meslek liselerinde ders saatleri düşürüldü, ilkokullarda dersler kaldırıldı norm ihtiyacı yok hiç o gitmek istediğin şehirde. sana tayin isteyebilmen konusunda bir hak verseler dahi senin gidipdew görev yapabileceğin ihtiyaç olan bir okul yok.. senin henüz bunlardan hiç haberin yok. bende geçmişte ilk atandığımda yıllarca doğuda görev yaptım. anca 2010 da yediğm kazığı anladım, enayiliğimi anladım.. açıkcası sende henüz olayın vahim halini farkedememişsin, resmin tümünü görememişsin. Allah yardımcın olsun. şimdi sana atama hakkı verseler belki bu seni 1-2 yıl daha tutar ama aslında o bahsettiğin yönetmelikle, senin gerçekten de hakkını fena halde gasp ettiler. geçmiş olsun.

2010 da atanan mesela 600 öğretmen var.

bunlardan şanslı olan özrü olan vb 100 tanesi istediği yere gittiler..

500 şanssız, bahtsız olanı ise bize atama hakkı verilsin diyor..

atama hakkı verseler ne olacak..

ülkenin tüm güzel yerlerinde toplamda 20-30 tane norm açıyorlar..

puanınız birikiyor değilmi! bu sene çıkmazsa seneye daha fazla puanla çıkar değilmi..

yok değil, herkesin puanı birikiyor.. bu sene 50 puanla gidemediysen seneye 70 puanlada gidemeyebilirsin..

eskiden rotasyon vardı. meburi hizmetini yapmaya herkesi doğuya mecburi alıyorlar böylece batıdaki normlar açılıyordu. sonra nimet hanım saçma sapan bir af getirince bu devridayim durdu. doğudaki doğuya batıdaki batıya çalıldı kaldı.

siz 2010 atamalarının bunlardan haberi yok.

aranızdan şanslı olan ve yüksek hizmet puanı biriktiren veya özür durumu olanlar haricindeki büyük bir kısmınız uzun süre mecburi hizmete devam edeceksiniz.

Bu haksızlığın giderilmesi için sendikalar aracılığıyla kamuoyu oluşturalım, mağduriyet düzeltilmezse dava açılmasını sağlayalım.

Sabah sabah icim karardi yaa.. Milletim tırım tırım kactigi istanbula da gidemeyecek
Miyim? :s

hocam belki haklısınız görüşlerinizde fakat sürekli bu şekilde mağduriyetler olmuştur milli eğitimde örneğin ekimde göreve başlayanların 1 yıl kaybı olur çünkü eylülde verilir derece ve kademeler artı ben 2002 atamasıyım o yıla kadar herkes ilk atamada yolluk aldılar o yıl birşey çıkardılar süistimal ediliyor diye bize ilk atamada vermediler yolluk bizden sonrakiler aldılar o zaman bizede haksızlık yapıldı dava açtım fakat kazanamadım. kardeşim yüksek lisansı kazandı hakkıyla özel üniversiteye başvuranların tayini çıktı doğudan kardeşim ben hakkımla devlet üniversitesini alacam dedi 1 dönem sonra sevgili bakanımız kaldırdı yani çok mağdur olan ama sonuç yok ve olmazda

Ben kimseye hakkımı helal etmiyorum. Aralık 2010 da atandım.Soruları çalanlar yüzünden doğuya geldim şimdide gidemiyorum...

bnde 2010 aralık atamasıyım bunun için sene başında facebookta bi grup kurduk bizimle aynı dönem atananlar yakınlarımız sıkıntılarımızı paylaştık ama batıdaki arkadaşlarımız 2013 ağustosta atama istemediklerini atama olursa kendilerinin de zorunlu hizmete erken başlayacaklarını söylediler yani bizim dönemden sadece doğuda çalışanlar atama istiyor bunların bi kısmıda özür grubuyla gidince geriye kalan bi avuç insan...

mağdur edildik diyoruz sınavımız iptal edildi ama hala sınavımızın iptal sebebi olan kopyacılara bi ceza verilmedi iptal edilen sınavda aldığım puan ve sıralamayla istediğim yerde olabiliyorken şimdi ... bizler 2010 döneminin ilk öğretmen atamasıyız yani takvim yılı kimsenin o dönemde tutmuyor zaten

atama konusu konuşuluoken sınıf öğretmeni arkadaşımz bilişimde 3000 norm fazlası varmış nasıl gitceksin artık seninle bn bu köylü olduk dedi ne kadar doğru bilmiyorum ama gerçek şu ki kadromuz yok bn kendi köy okulumda bile norm fazlasıyım seneye atama olmazsa nereye gideceğim belli deil....fenalardayım

bu konu ile ilgilenen yok mu Allah aşkına...

Ben delirmek üzereyim görev yaptığım yerde artık dayanamıyorum...Van'ın bir ilçesinde düz lisede görev yapıyorum ve bitme noktasına geldim..Ne müdür var okulumda ne müdür yardımcısı..bütün yük ilçe milli eğitimdeki ...sizlerden dolayı benim omuzlarımda....Dayanamıyorum..Benim tayin istemek hakkım..Allah'ın belası meb bizimle uğraşıyor ve haksızlık yapılmasına rağmen orda kalacaksınız demeye devam ediyor..Bu Allah'tan reva mıdır. Benden sonra atananlar bile gittiler bu ilçeden eş durumu eğitim özrü vs.. Artık milleti uğurlamaktan bıktım...Ben defolup gitmek istiyorum okulumdan...
2010 aralık ataması mağduriyeti giderilsin..Kılavuzdaki süreyi 31 aralık yapsınlar allah'ım nolurrr :(

ben 4 günle tayin dönemini kaçırıp bir sene beklemek zorunda kalanlardanım.
norm fazlası yer değiştirmelerinde eylülün ilk haftası tercih yaptım ve 2. hafta tayinim çıktı. ancak ilçe mem beni göreve 19 eylülde başlattı. (isteğe bağlı yer değiştirmelerde 15 eylül baz alınıyor.)
sen bana göre iyi durumdasın. 4 ay süre ile 4 gün bir değil. :(

eşim 6 yıl sözleşmeli çalıştıktan sonra aralık 2010 da kadrolu olarak kendi okuluna atandı. keşke boşu boşuna yıllarca kpss sınavına çalışmasaydı. devlet 6 ay sonra seçim öncesi sözleşmelilere kendi okullarında kadro verdi üstelik zorunlu hizmetten muaf tutarak ve sözleşmeli geçen süreleri memuriyetten ve öğretmenlikten sayarak. eşim kpss puanıyla kadrolu olduğu için sözleşmeli çalıştığı süreler ne öğretmenliğine ne de memuriyetine sayıldı. sadece emekliliğine sayılıyor. 8 yıllık öğretmen olduğu halde öğretmenlik süresi 2 yıl görünüyor bu durumda da anadolu liseleri vs. sınavlarına giremiyor. geçen hafta dava açtık bakalım ne olacak.

denizlerb' Alıntı:
eşim 6 yıl sözleşmeli çalıştıktan sonra aralık 2010 da kadrolu olarak kendi okuluna atandı. keşke boşu boşuna yıllarca kpss sınavına çalışmasaydı. devlet 6 ay sonra seçim öncesi sözleşmelilere kendi okullarında kadro verdi üstelik zorunlu hizmetten muaf tutarak ve sözleşmeli geçen süreleri memuriyetten ve öğretmenlikten sayarak. eşim kpss puanıyla kadrolu olduğu için sözleşmeli çalıştığı süreler ne öğretmenliğine ne de memuriyetine sayıldı. sadece emekliliğine sayılıyor. 8 yıllık öğretmen olduğu halde öğretmenlik süresi 2 yıl görünüyor bu durumda da anadolu liseleri vs. sınavlarına giremiyor. geçen hafta dava açtık bakalım ne olacak.
aynı durum bende de var hocam.. keşke puanımla kadroya geçmeseydim.. resmen MEB çalışan adamı cezalandırıyor. adamlar KHK ile geçti tüm haklar verildi ben il içi tayin isticem isteyemiyorum başlangıç tarihim 2010 Aralık görünüyor ama ne saçmalıktır ki hizmet puanımızı eklediler tarihi sözleşmeli başladığımız tarihi dikkate almıyorlar.. ben araştırdım mahkemelerden genelde red geliyormuş :(

hocam sizin mağduriyetiniz falan yok..bizim gibi olsaydınız napardınız. h.çelik döneminde 1 yılı 1 haftayla kaçırırdık ve 1 sene daha beklerdik tayin için..ben 1,5 yıl eşimle ayrı illerde, 1.5 yılda ayrı ilçelerde görev yaptım hep bu takvim oyunlarından dolayı..biz zorunlu hizmeti bile 4 yıl yapmamız gerekirken 5 yıl yaptık,bu takvim meselesinden..yetmedi birde zorunlu hizmet affı getirdiler ve bizim gibi doğuda fazlasıyla görev yapmış arkadaşlar batıya gelemedi.Sebebi batıda merkez okullara sözleşmeli öğretmen görevlendirip sonrada aynı okullarına kadro verdiler.biz doğuda kalakaldık..

Beterin beteri var..ama ben yaşadıklarımın haksız olduğuna değil doğu hizmeti yapmamış olanların bizlerin moralimizi bozduğuna inanıyorum..
Bence her öğretmen 4-5 yl doğuda çalışmalı,sonra batının belde-köylerine sonrada merkeze gelmeliler.yani herkese eşit olmalı..saygılar..

zibula' Alıntı:
hocam sizin mağduriyetiniz falan yok..bizim gibi olsaydınız napardınız. h.çelik döneminde 1 yılı 1 haftayla kaçırırdık ve 1 sene daha beklerdik tayin için..ben 1,5 yıl eşimle ayrı illerde, 1.5 yılda ayrı ilçelerde görev yaptım hep bu takvim oyunlarından dolayı..biz zorunlu hizmeti bile 4 yıl yapmamız gerekirken 5 yıl yaptık,bu takvim meselesinden..yetmedi birde zorunlu hizmet affı getirdiler ve bizim gibi doğuda fazlasıyla görev yapmış arkadaşlar batıya gelemedi.Sebebi batıda merkez okullara sözleşmeli öğretmen görevlendirip sonrada aynı okullarına kadro verdiler.biz doğuda kalakaldık..

Beterin beteri var..ama ben yaşadıklarımın haksız olduğuna değil doğu hizmeti yapmamış olanların bizlerin moralimizi bozduğuna inanıyorum..
Bence her öğretmen 4-5 yl doğuda çalışmalı,sonra batının belde-köylerine sonrada merkeze gelmeliler.yani herkese eşit olmalı..saygılar..
hocam siz daha büyük mağduriyete uğradınız diye bizlere mağduriyetiniz yok diyemezsiniz. ben de eşimle 1 yıldır 50 km uzaktayım ve bu yüzden 1,5 yıl daha o yolları çekmek zorunda kalıcaz. Eş durumundan onun olduğu ilçe açılmıyor. Bırakın aynı ilçeyi yakın ilçeye bile razıyım bu yüzden il içi atamadaki hakkımı istiyorum ki ben zaten sözleşmeli çalışmışım kendi puanımla kadroya geçtim diye bunu kabullenmem.. sıfırdan ilk atama olsam hadi neyse dicem o da değil.. siz zorunlu hizmeti 4 yapmanız gerekirken 5 yapmışssınız ben de 6 yapmam gerekirken 7 yapmış olucam.. ben mağdur değilim şimdi öyle mi? 3 yılım dolmuş olmasına rağmen dolmamış gözüküyor ve tayin isteyemiyorum. ben çektim sizde çekin mantığı hoş değil.. saygılar..

btcikız' Alıntı:
zibula' Alıntı:

hocam siz daha büyük mağduriyete uğradınız diye bizlere mağduriyetiniz yok diyemezsiniz. ben de eşimle 1 yıldır 50 km uzaktayım ve bu yüzden 1,5 yıl daha o yolları çekmek zorunda kalıcaz. Eş durumundan onun olduğu ilçe açılmıyor. Bırakın aynı ilçeyi yakın ilçeye bile razıyım bu yüzden il içi atamadaki hakkımı istiyorum ki ben zaten sözleşmeli çalışmışım kendi puanımla kadroya geçtim diye bunu kabullenmem.. sıfırdan ilk atama olsam hadi neyse dicem o da değil.. siz zorunlu hizmeti 4 yapmanız gerekirken 5 yapmışssınız ben de 6 yapmam gerekirken 7 yapmış olucam.. ben mağdur değilim şimdi öyle mi? 3 yılım dolmuş olmasına rağmen dolmamış gözüküyor ve tayin isteyemiyorum. ben çektim sizde çekin mantığı hoş değil.. saygılar..

50 km lik yolu günlük gidip gelebilirsiniz. büyük bir ihtimallede böyle yapıyorsuınuzdur zaten.

bende 2010 aralıkta atandım. askere gittiğim için 6 ay kaybım var :( sendikaların bu konuda girişimi vardı. inş sonuç alınır.

Geri