geçen hafta 4006 fuarı vardı.esenordelarthe' Alıntı:Ben de gecen gun bir calistayda sizleri anlattim arkadaslar hatta cumhur hocanin bir iki calismasini gosterdim l
aydınDr' Alıntı:Aliexpresten alışveriş yapmayı düşünenler satıcı puanlarina ve ürün yorumlarina dikkat etmeliler. Ucretsiz kargo seçeneği mevcut urunler veya düşük kargo ücreti olan ürünleri tercih edebilirler. Aldığınız ürünün min tutari çok onemli degil. 1tl lik urunu bile ucretsiz gondermektedirler. Gonderi suresi saticidan saticiya kargo turune ve en onemlisi cin tatil gunlerine bagli olarak 15 gun ile 2-3 ay arasi degismektedir
Iyi çalışmalar
şahsi görüşüm set yerine proje odaklı malzeme almak daha iyi olabilir hocam. bir proje yapın ve onunla ilgili malzemeleri alın sadece. bu tip set içinde belki hiç kullanmayacağız malzemeler oluyor.Bu set hakkındaki fikirlerinizi öğrenebilir miyim.Yeni başlayacağım.
https://www.robotistan.com/arduino-super-baslangic-seti-rev3-klon'
Bu set hakkındaki fikirlerinizi öğrenebilir miyim.Yeni başlayacağım.
https://www.robotistan.com/arduino-super-baslangic-seti-rev3-klon'
aynen katılıyorum. hazır setler yerine yukarıdakileri bile alsanız başlangıç için ideal. zaten sonra parça parça başka şeyleri ihtiyaç duydukça alacaksınız. bir almaya başladınız mı sınırı yok söyliyimsensör paketi pahalı ve gereksiz.
Kitap gereksiz.
Arduino set gereksiz...
parça parça almanızı tavsiye ederim. eğer arduino ise ama biraz programlamadan ve elektronik den anlıyorsanız. STM32 lere bakmanızı öneririm.
diyorsanızki öğrencilere anlatıcağım o zaman arduino derim.
-arduino uno R3 (DIP) alın hem kısa devre koruması vardır hemde entegresi değiştirilebilir. SMD dayanıksızdır. KLON arduino lar orjinal gibi 18V ile çalışmaz bunuda unutmayın. 12V da bile ısınma yapar sonra smd elinizde kalır.
-direnç(330,1k,10k ucuz istediginiz kadar)
-Breadboard(bakmadan almayın çin malı deliklere jak girmez elinizde kalır)
-E-E , E-D , D-D jak(40 lı paketler işinizi görür)
- led (ucuz istediginiz kadar)
- LDR direnç(2 adet )
-TM36 sensör(2 )
-pot(10K)(3 adet )
-PIR(1 adet yeter)
-HCSR-04(1 adet)
-SG90 servo(1 adet)
-Sarı motor(isteğe göre)
-LCD(16x2)
başlangıç için yeter zaten bi kaç günde bunlarlada işiniz biter
devamı için size 3D gövdeler ve başka sensörler gerekecektir.
Kocaeli de iseniz basit 3D gövdelerinizi Robkod olarak bedava veririz...
Kendi eğitim setlerimiz de var kurumlara verdiğimiz ama adet satmadığımız için yazmadım....