ARKADAŞLAR ARABAYLA BAŞIMA GELEN İLGİNÇ OLAY . . .

Kodla Büyü

zysimsek

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ARABAM ANAHTARI TAKIP ÇALIŞTIRMAYA ÇALIŞTIGIMDA ÇALIŞMIYORDU... AKÜ YENİ MARŞ BASIYOR AMA SANKİ MAZOT YOKMUŞ GİBİ İÇİNDE MOTOR Bİ TÜRLÜ ÇALIŞMIYORDU . . . Bİ GÜN AKŞAM ÇALIŞMADI SERVİSİ ÇAGIRDIM ÇEKTİLER ARACI... SONRA MARŞ ENJEKSİYON MUŞURU CART CURT Bİ KAÇ BİŞELER DEĞİŞTİLER 500 TL BAYILDIM .... HERNEYSE İKİ GÜN SONRA YİNE SABAH OKULA GİDECEM ÇALIŞMADI... İTME İLE FALANDA ÇALIŞMIYORDU ... TEKRAR SERVİSİ ARADIM GELİP ARACI GÖTÜRDÜLER LAPTOPA BAGLADILAR MOTORU HİÇ Bİ SORUN GÖRÜNMÜYORDU ... ADAMLAR ŞAŞIRDI BÖYLE BİŞE OLAMAZ DİYOLARDI... DELİ OLMAMAK ELDE DEĞİLDİ... SONRA ÇALIŞTI Bİ ŞEKİLDE DENK GELDİ ARABAYI EVE GERTİRDİM İİ KÖTÜ... SABAH KALKTIGIMDA ÇEKMECEDE YEDEK ANAHTARI GÖZÜME ÇARPTI.... İKİ ANAHTARI DA ALDIM ARABAMA BİNDİM... ÖNCE ESKİ OLAN ANAHTARLA DENEDİM ÇALIŞMADI SONRA YEDEK ANAHTARI TAKTIM ÇALIŞTIRDIM ÇALIŞTI.... ANAHTARLA ALAKASI OLAMAZ , TESADÜFDÜR DEDİM. BİR İKİ 3 4 KEZ DENEDİM ..HERSEFERİNDE ÖNCEKİ ANAHTAR İLE ÇALIŞMIYOR , YEDEK ANAHTAR İLE ÇALIŞIYORDU ... SONRA PROBLEMİN ANAHTARDAN OLDUGUNU FARTKETTİM ÖZEL TAMİRCİM ERGÜN USTAMI ARADIM... DURUMU ONA İZAH ETTİM BAŞTAN SONA KADAR DİNLEDİ SONRA BANA DEDİĞİ : BU ANAHTARLAR IN İÇİNDE CHİP VAR HOCAM ÇALIŞTIRAMADIGIN ANAHTAR VAR YA DEDİ , ONU TERS TAK Bİ DENE BAKALIM DEDİ ... HAKİKATEN ÇALIŞTIRMAYAN ANAHTARI DA TERS TAKTIGIMDA ÇALIŞIYORDU ... SORUN ANAHTARIN Bİ YÜZÜNÜN TAHRİP OLMASI YANİ ,YA ELİNDEN DÜŞÜRMÜŞSÜN YADA ÇİZMİŞŞİNDİR HOCAM DEDİ.... VAAAY ANASINI DEDİM BENDE O KADAR UGRASTIK SERVİS ÇAGIRDIK TÜM SORUN ANAHTARDAYMIŞ ... BU ARADA POLOSU ÇALIŞMAYAN Bİ ARKADAŞ VARDI ANAHTARI Bİ TERS TAK DENE OLMADI YEDEK ANAHTARI DENE DERİM ... ARKADAŞLAR AKLINIZDA BULUNSUN MAZOTUNUZ VAR AKÜNÜZ DE İYİ DURUMDA İSE ,,, AMA MARŞ BASMASINA RAGMEN ARAÇ ÇALIŞMIYORSA ANAHTARI HEMEN Bİ TERS TAKIN DENEYİN OLMADI , YEDEK ANAHTARI DENEYİN EN SON DURUMDA TELAŞA KAPILIP SERVİSİ ARAYIN :)

bizimde başımıza geldi hocam durdurduğumuz araba çalışmıyordu tamirci tamirci baya dolaştık çokta rezil olduk,bizimde kontak girişi aşınmış.

Aynen Hocam Bizimde başımıza böyle bir olay geldi. Hyundai Starex 2005 minibüs var. Kumanda ile kapıları kapatınca kumanda ile açmalısın. Anahtarla açarsan sürekli korna çalıyor ve arabayı çalıştırmıyor. Bunu biliyorum. Kayseri ordu evi arkasına aracı park edip kumandadan kilitledik çarşıda işimizi halledip akşam üzeri geri döndük arabanın yanına. Araba uzaktan kumanda ile bir türlü açılmıyor. Anahtarla açınca sürekli korna çalıyor, tabi bu arada herkes size bakıyor(artık ne gözle bakıyorlarsa :mrgreen: ) velhasıl araba marşa istediğin kadar bas marş basıyor fakat motor çalışmıyor. Yedek anahtarda evde kaldı. Bir türlü çalıştıramadık. Dedik bir tanıdığı arayalım eve kadar çeksin götürsün. Sonra arabada kitapçık olduğu aklımıza geldi. Normalde kitapçıkların hiç işe yaramadığını düşünürdüm. Bir bilgisayar öğretmeni olarak aldığım ürünün kitapçığını hiç okumazdım :wink: . Sonra bakınca adamlar aynen bu sorunu yazmış kitaba.

Kumanda ile kapıları açmadığınız için araba çalışmıyorsa aynı anahtar ile kontağı 10 sefer açın kapatın 11. de direk marşa basın diye yazmışlar. Tabi büyük bir heyecanla dediğini yaptık araba şak diye çalıştı.

Asıl ilginç olanı ise o günden sonra o anahtar arabayı hiç bir şekilde çalıştırmadı. Hep yedek anahtar kullandık. Eve gidince birde sizin dediğinizi deneyeceğim ters takıp çalıştırmaya çalışacağım.

Bir de şunu öğrendim; bazı yerlerde manyetik alan mı var, yok jammer tarzı cihazlar mı vardır bilinmez, Arabayı ne zaman oraya koysam kumanda kapıları açıp kapatmıyor, mesela yozgat valiliği çaprazındaki Bingöl kadayıfçısı önüne ayrı günlerde de olsa ne zaman koyarsam kumanda çalışmıyor.

zysimsek hocam bilgilendirmen için teşekkür ederim... :idea:

Geçmiş olsun. Küçük harf kullansan daha iyi olurmuş.
Chip yeni nesil arabların hepsinde var anahtar kırılmış veya bu chip zarar görmüşse güvenlik sebebiyle araç çalışmaz eğer anahtar ucu ve chip sistemi kırılıp ayrı düşerse araç gene çalışmaz bu chipin kontağın hemen yanında olması gerekiyor eğer anahtar sisteminden ayrılmış ise bu durumda anahtara geçici olarak chip sistemine bantlayıp bir süre kullanabilirsiniz.

@Cingözcemal hocamın dediği doğru, Belediye, kaymakamlık ,valilik gibi yerlerde sinyal bozucu oluyor. Kumanda çalışmıyor. Tecrübe için sağolasın.

cingozcemal' Alıntı:
Aynen Hocam Bizimde başımıza böyle bir olay geldi. Hyundai Starex 2005 minibüs var. Kumanda ile kapıları kapatınca kumanda ile açmalısın. Anahtarla açarsan sürekli korna çalıyor ve arabayı çalıştırmıyor. Bunu biliyorum. Kayseri ordu evi arkasına aracı park edip kumandadan kilitledik çarşıda işimizi halledip akşam üzeri geri döndük arabanın yanına. Araba uzaktan kumanda ile bir türlü açılmıyor. Anahtarla açınca sürekli korna çalıyor, tabi bu arada herkes size bakıyor(artık ne gözle bakıyorlarsa :mrgreen: ) velhasıl araba marşa istediğin kadar bas marş basıyor fakat motor çalışmıyor. Yedek anahtarda evde kaldı. Bir türlü çalıştıramadık. Dedik bir tanıdığı arayalım eve kadar çeksin götürsün. Sonra arabada kitapçık olduğu aklımıza geldi. Normalde kitapçıkların hiç işe yaramadığını düşünürdüm. Bir bilgisayar öğretmeni olarak aldığım ürünün kitapçığını hiç okumazdım :wink: . Sonra bakınca adamlar aynen bu sorunu yazmış kitaba.

Kumanda ile kapıları açmadığınız için araba çalışmıyorsa aynı anahtar ile kontağı 10 sefer açın kapatın 11. de direk marşa basın diye yazmışlar. Tabi büyük bir heyecanla dediğini yaptık araba şak diye çalıştı.

Asıl ilginç olanı ise o günden sonra o anahtar arabayı hiç bir şekilde çalıştırmadı. Hep yedek anahtar kullandık. Eve gidince birde sizin dediğinizi deneyeceğim ters takıp çalıştırmaya çalışacağım.

Bir de şunu öğrendim; bazı yerlerde manyetik alan mı var, yok jammer tarzı cihazlar mı vardır bilinmez, Arabayı ne zaman oraya koysam kumanda kapıları açıp kapatmıyor, mesela yozgat valiliği çaprazındaki Bingöl kadayıfçısı önüne ayrı günlerde de olsa ne zaman koyarsam kumanda çalışmıyor.

zysimsek hocam bilgilendirmen için teşekkür ederim... :idea:

hocam haklısın bir orada bir tıp fakültesinde bir de diş hastanesi önünde uzaktan kumanda çok zor çalışıyor benim tahminim oralarda güçlü telsiz yayınları var sinyali bozuyor

Anahtarı algılamaması durumunda panoda buna dair bir işaret çıkmış olması lazım.

2004 Albea var, şifreli anahtar aynı şekilde. Kullanım klavuzunu baştan sona okuduğum için böyle bir şeyden haberim oldu. Hatta anahtarı algılamaması durumunda şifreyi gaz-debriyaj pedalları ile yazarak arabayı çalıştırmayı sağlayan acil durum sistemi de varmış, ilginç gelmişti.

Anlamadığım kullanım klavuzları bu kadar önemli iken neden okunmazlar. (Kullandığım modelde klimanın kullanımını okumadan öğrenmem neredeyse mümkün değildi mesela)

Şifreli ama kumandalı olmayan anahtarlarda pil yok.

vay be... ilginç valla.

Bir tanede ben paylaşayım ama ilginç değil o kadar :)

Yaz aylarındayız. Arabam tüplü. Tüplü kullananlar bilirler, yazın araç 15-20 saniye benzinle çalışır, hava ve motor sıcak olduğu için hemen tüpe geçer. Neyse, hanımı arkadaşlarına bırakıyordum, seyir halindeyken birden araç durdu, müsait bir yere çektim (tabi hanım direksiyonda, bende arabayı ittiriyorum)

Araba da gaz olduğuna eminim, neden durdu acaba falan. Babam motor ustası olduğu için benzini bitmiştir dedi, benzin vardı halbuki. Neyse tamirci çağırdım mecbur izmir dışındaydım. Usta geldi hocam benzini bitmiş dedi bunun :lol:

İlk kez benzinin bittiğine sevindim :D . Kısacası, araç seyir halindeyken gaz tüketiyor bile olsa, benzin bitince depoda araç durabiliyormuş.

ee 500 e yaptıkları şey tamamen mi gereksizmiş?

geçmiş olsun . tecrübe için teşekkür

o polocu benim hocam şimdi fark ettimde sinirlenip anahtarı ön konsola fırlatmıştım sonra aradan 5 dakika geçti bastım biraz zorladım çalıştı ustaya götürdüm bişey yok dedi tekrar yaparsa gel benzin pompasına bakalım dedi.. Bu sabah tek basmada çalıştı aynı problem olursa yedek anahtarla bi deneyelim bakalım

Senin tamircilerde ne adamlarmış yani, ben ilk cümlede sorunun immobilizer (anahtar içindeki chip) de olduğunu anlamıştım :roll:

özet:1-Servisler bilip bilmeden rastgele parça değiştiriyor.. 2-Özel ustalar servisten daha tecrübeli. Çünkü sürekli yeni parça takmakla değil sorunu çözmekle ilgileniyorlar.

hocam geçmiş olsun.. o morinyo resmi ne hocam.. madridi tutuyoz sanırım.. sevmemde kendisini :mrgreen:

BBNET
Geri