Re: Arkadaşım dolandırıldı(Yardım)
biliyorduk hocam, kredi kartlarinin ilk numaralari bankayi vs. tanitan kodlar. ornegin garanti bonus kartlari 554960 falan diye gider. olay zaten son 6 hanede bitiyor... keske insanlar bu konuda bilinclendirilse.
sonucu yazarsaniz sevinirim ama benim tahminim banka kendiliginden bu parayi geri vermez, gayet yasal 3d dogrulamali bir para cekilmis karttan. bankanin sucu yok malesef. belki adli yollarla yapan kisi bulunursa parayi geri alabilirsiniz.
sertokus' Alıntı:Geçen arkadaşın nasıl dolandırıldığını öğrendik tam olarak. Arkadaş şifreyi söylemedim demişti. Evet gerçekten söylememiş. Keyloger ya da bir banka çalışanı tarafından da verilmemiş şifre. İnanın beni arasalar ben bile dolandırılabilirdim. Bakın nasıl ele geçirmiş şerefsizler şifreyi.
DOLANDIRICI: Bakın beyfendi biz sizden şifre filan istemiyoruz diyor. Kredi kartınıza ve hesabınıza saldırı var sadece yardımcı olmak istiyoruz. Eğer telefonu kapatırsanız beyefendi zaten ses kaydı da var tüm sorumluluk size aittir diyor.(YARDIMI KABUL ETMEDİNİZ DEMEYE GETİRİYOR)
DOLANDIRICI: 5404 3500 ile başlayan ve devam eden kredi kartınızın son 6 hanesini söyler misiniz diyor.
ARKADAŞ: Ne var bunda son 6 haneden ne olacak diyor. cvc yi de veriyor zaten
DOLANDIRICI: Sizi teyit etmek için aynı zamanda bir güvenlik kodu gönderiyorum diyor. Güvenlik kodunu söylediğiniz an kredi kartınız iptal olacaktır. diyor
Olayın özeti şu: Halkbankta eğer şifremi unuttum a tıklarsan. Kredi kartının son 6 hanesi ile bankaya giriş yapabiliyormuşsun. Ve bu neredeyse bütün bankalarda varmış. Bunu biliyor muydunuz?
biliyorduk hocam, kredi kartlarinin ilk numaralari bankayi vs. tanitan kodlar. ornegin garanti bonus kartlari 554960 falan diye gider. olay zaten son 6 hanede bitiyor... keske insanlar bu konuda bilinclendirilse.
sonucu yazarsaniz sevinirim ama benim tahminim banka kendiliginden bu parayi geri vermez, gayet yasal 3d dogrulamali bir para cekilmis karttan. bankanin sucu yok malesef. belki adli yollarla yapan kisi bulunursa parayi geri alabilirsiniz.