+1alpunal' Alıntı:bende ne formatörlük var nede ders.. belirsizlik sürüyor!
+1alpunal' Alıntı:bende ne formatörlük var nede ders.. belirsizlik sürüyor!
siz bu 18-20-30 saatleri nerden nasıl aldınız arkadaslar bi anlatır mısınızcyln' Alıntı:arkadaşlar bu 18-20-30 saat dersi olanlar
ortaokul mu okulunuz?
okulu ilkokul olanların 6-7-8 i eski sistem biliyorsunuz.
okulu ortaokul olan da
5 yeni sistem
6-7-8 eski sistem
bu ne iş yaw... bende 0 ders... formatörlük de yok... boş boş oturuyorum
kendi kendinizi kandırmayın arkadaşlar oh 22 saat dersim var,formatörlük yok gibisinden şeyler yazılıyor çiziliyor.bizler formatör olsakta olmasakta okul idaresinin istediği şeyleri yapmamak gibi bir lüksümüz yok.müdürüne hayır ben bu işi yapmam diyen oldu mu aranızda.sıkıysa diyin sene sonunda normlar düzenlenirken ne durumlara düşüyorsunuz. dersimiz seçmeli arkadaşlar okulda kalıp kalmayacağımız onların iki dudağı arasında. idarenin bir bilgisayarı arızalandığı zaman ben yapamam arkadaş diyen var mı aranızda. yada hocam şöyle bir iş var bi yardım etsen dedikleri zaman olmaz diyen oldumu aranızda.ikili ilişkilerde önemlidir arkadaşlar. ben okulun web sayfasını yapmam veya laboratuarda bilgisayar bozuldu ben yapmam teknik servis çağırın yaptırın diyen oldu mu aranızda. bir öğretmen arkadaşınız sınıfında bilgisayarında bir sorun olduğu zaman sizden yardım istese kusura bakma diyeniniz var mı varsa da çok nadirdir arkadaşlar.kendimizi kandırmayalım hepimiz bu camianın içindeyiz ve hepimiz bu durumlarla istesekte istemesekte karşılaşıyoruz. tüm bunları zaten yapıyorken bu işi formatör olarak yapmak ve azıcıkta olsa kaymağını yemek varken bu formatörlük neden kötüleniyor anlamadım ben. formatörlük tuuu kaaa. hoş bu iş mecburi bir iş değil gönüllülük esas. dilekçeni vermezsen bir Allahın kulu görevlendiremez seni. valilik oluru alınıyor arkadaşlar çocuk oyuncağı değil bu.kimse sizden zorla dilekçe alıpta başvuru yaptıramaz öyle şeyler yazılıyor ki sanki zorla formatör oluyorsunuz olmak isteyen olur olmak istemeyende saygı gösterir.formatörken 22 saat derse girdiğimi biliyorum hiçte gocunmadım. okulumda 7 saat ders var formatörlüğü bu kadar aşağılıyan arkadaşlarım söylesin bakalım ben ne yapayım.formatör olmayayımda ne yapayım.ek ders alabilmek ve maaş karşılığını doldurabilmek için 5 tane okul gezmem gerekiyor. bizler öğretmeniz arkadaşlar .hepimizin geliri belli.yapabileceğimiz işlerde belli.maaşımız ve ek dersimiz dışında bir çoğumuzun ek geliri yok eee bu durumda onuda alamazsak hele bir de eşimiz çalışmıyorsa vay halimize. bilişim öğretmenlerinin bu sorununa kesin, kat-i bir çözüm getirilmediği sürece bilişim öğretmeleri formatör olmaya mecburdur arkadaşlar kendimizi kandırmayalım. 22, 25 saat giren arkadaşlar unutmayın ki istisnalar kaideyi bozmaz.herkese selamlar.
hocam 5 ler 8 değil 20 şubede olsanız en fazla 8 saat şeçmeli ders alırsınız seçmeli dersler aynı saatte uygulanacak çünkü..yesimk06' Alıntı:Ben varım su an 6 7 8 lerden 18 saat dersim var. 5 ler belli değil ama onlardan da gelir. 5 ler 8 şube 16 ekstra yapar fakat hepsi de isterse.
s_kajmeran' Alıntı:Hocam idarenin seçtirmemesi durumunu düşünebiliyor musunuz? Nasıl belirlenecek normlarımız? Okulda olmamız velinin/idarenin insafına bırakılıyor bunun neresi güzel ben anlamıyorum.... Bilmiyorum çok karmaşık bir yapının içine girdiğimizi hissediyorum Allah sonumuzu hayır etsin...zysimsek' Alıntı::++: sonunda az da olsa güzel şeyler olmaya başlıyor...seneye 6 7 8 lerde de seçmeli ders 2 şer saat olacak o zaman 30 saate yakın dersimiz olacak ve formatörlük tarih olacak inşallah.... şimdilik 6 7 8 lerde 1 er saat olmasına ragmen 22-23 saat ders varsa bile cok güzel bence . . .
Norm ve ders sorunu çözülmeden yapılacak olan diğer her türlü çözüm geçici ve kendimizi kandırmaktan ibaret olacak...
9 saat dersim var ve formatörlüğüm yok....
hocam seçmeli derslerden en fazla 8 saat alırsınız eğer okulunuz seçmeli dersleri aynı saatlerde işlemiyorsa yanlışlık vardır.volkankey' Alıntı:5. sınıfların tamamı bilişimi seçince
sanırım bu sene 30 saat bt dersi olacak
formatörlük yapmayacağım
zysimsek' Alıntı::++: sonunda az da olsa güzel şeyler olmaya başlıyor...seneye 6 7 8 lerde de seçmeli ders 2 şer saat olacak o zaman 30 saate yakın dersimiz olacak ve formatörlük tarih olacak inşallah.... şimdilik 6 7 8 lerde 1 er saat olmasına ragmen 22-23 saat ders varsa bile cok güzel bence . . .
sedatsakarya' Alıntı:zysimsek' Alıntı::++: sonunda az da olsa güzel şeyler olmaya başlıyor...seneye 6 7 8 lerde de seçmeli ders 2 şer saat olacak o zaman 30 saate yakın dersimiz olacak ve formatörlük tarih olacak inşallah.... şimdilik 6 7 8 lerde 1 er saat olmasına ragmen 22-23 saat ders varsa bile cok güzel bence . . .
Hocam benim bildiğim seneye 5 ve 6 lar 2ser saat 7 ve 8 ler ise 1 er saat ders işlicekler yanlış mıyım;?