Arkadaşlar bu işi bilen birisi lütfen yardım etsin..

Kodla Büyü

ÇetinÖğretmen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Daha önceden de burda konu açmıştım.. Olay şu:
geçen yıl ilk defa meslek lisesinde çalışmaya başladım.
tayin olduğum yerdeki bilişim alan.da teknik servis dalı var. benle birlikte 4 öğretmeniz.. ben bilişim tek. onlar ise elektronik öğrt.
bundan 7 yıl önce bu bölüme başka yerden tayin isteyip gelmişler.
alan şefi olsun, diğer atl. şefleri hep elektronik öğrt. oldu. ama ben olmadım..
geçen hafta "web programcılığı" dalı açalım dedim kıyamet koptu. şef ben onaylamam diyor.. o dal açılırsa bizim burda işimiz kalmaz diyor..
yönetmeliklere baktım.. şeflik yönergesinde 8.madde var ve ilgili alan öğrt. alan şefi olur yazıyor.. ama alan öğrt. olarak bir tek ben olmama rağmen onlar daha önceden geldikleri için şef o olmuş..
şimdi benim canım sıkıldı. dilekçe versem ben alan şefi olabilir miyim?
şunu da belirteyim ki okulda bilişim teknolojileri alanı var. elektrik-elektronik tek. alanı yok.. şefe durumu anlattım, 80 sayılı aylık karşılk.okutulcak ders çizelgesinde elektronik öğrt.nin normalde bizim bölümde vereceği ders yok..
sizce ne yapmalıyım? lütfen tecrübeli arkadaşlar yardım eder misiniz??

yeterli tabi ki hocam. sendika üyesi olmasanız bile bir sendika ile iletişime geçip mevzuat bilgisi fazla olan birinden de görüş isteyebilirsiniz. sendikacıysa görüştüğünüz kişi üye olmasanız da yardımcı olacaktır.
8. madde doğrudan sizinle ilgili ama @BaRBaRYaN ında dediği gibi dilekçe vermeniz gerekiyor. dilekçenizde hangi mevzuatın hangi maddesi gereğince şeflik görevinin şahsınıza verilmesi gerektiğini belirtmeli hatta mevzuatı da ek olarak sunmalısınız. dilekçenizi gelen evrak defterine kaydettirin ve kayıt numarasını alın ve süreci takip edin. okul yasal süre içinde dönmezse ya da olumsuz dönerse yeni bir dilekçeyle eski dilekçe ve cevabı ilçeye sunun. hakkınızı arayın. ne demek şef hem elektronik mezunu hem bilişim alanında şef hem de web tasarım açtırmam diyecek. hak verilemz alınır :)

inikat hocam açtırmam deyince zaten ben ona kibarca gereken cevabı verdim.. o kendi imparatorluğunun yıkılmasına deli oluyor..

hem düşünsene hocam mezunlarımız bu çağda, bırakın asp-php'yi basit html kodlarınndan bile habersizler..

hocam varsa ilçede tanıdığınız ve ilköğretim de görev yapan tef mezunu bilişim öğretmeni. onları da işin içine katıp onlara bir dilekçe yazdırabilirsiniz. işi biraz daha ileri götürüp.
birde merak ettiğim sizin müdür nasıl elektronikçileri bilişim normunda gösteriyor. kurum normunda sizin normunuz 4 ise 3 tane açık görünmesi gerekiyor...

BaRBaRYaN' Alıntı:
hocam varsa ilçede tanıdığınız ve ilköğretim de görev yapan tef mezunu bilişim öğretmeni. onları da işin içine katıp onlara bir dilekçe yazdırabilirsiniz. işi biraz daha ileri götürüp.
birde merak ettiğim sizin müdür nasıl elektronikçileri bilişim normunda gösteriyor. kurum normunda sizin normunuz 4 ise 3 tane açık görünmesi gerekiyor...

evet bu işte bir yanlışlık var.. bende elektronik mezunuyum ama bilişim alanına atamam yapıldı. hocamın bahsettiği öğretmenlerde benim gibi bilişim alanına ataması yapılan öğretmense durum farklı yok eğer elektronik alanına ataması yapılan öğretmense durum farklı olur..

slm hocam yerinde olsam ne yapardım düşünürsem...

1. 147 yi aradım müfettiş gelsin okula...
2. dilekçe verirdim. kesinlikle,,
3. pc leri bozardım. idareninkiler başta olmak üzere şefin işi ne yapsın. değerim anlaşılsın
4. o şefle aramı acardım pas bile vermem..
5. öğrenciler pc dersini sever.. onlarında velisi arar 147 yi olay büyür..
... ya bu şeflik ölene kadar 1 seferlik mi seçiliyor,,, (bunu merak ettim de ))
6 il formatörü ile görüşürdüm.

kısaca işin ucunu bırakmazdım bu arada liselere bakanlıkdan gelir müfettiş tüm yıllık plan şök felan hazır ederdim :)

bence meslek liselerindeki şeflik olayı kaldırılmalıdır.
çünkü eskisi gibi atölye usülü hiç biri çalışmıyor
özel sektörün kurduğu meslek liseleri hariç zaten onlardada koç ve sabancı öğretmenleri ihya ediyor.
meb dekiler artık angarya artı para kapısı hiç bir emek olmadan hemde.

tayinci42' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:

evet bu işte bir yanlışlık var.. bende elektronik mezunuyum ama bilişim alanına atamam yapıldı. hocamın bahsettiği öğretmenlerde benim gibi bilişim alanına ataması yapılan öğretmense durum farklı yok eğer elektronik alanına ataması yapılan öğretmense durum farklı olur..

tayinci 42 hocam onlar yaklaşık 15 yıllık öğretmenler.. elektronik bölümünden bizim okula tayin istemişler zamanında.. o zaman herşey karışıktı. ama şimdi durumlar farklı. alanlar yeniden belirlendi. herkesin aylık karşılığı okutacağı dersler 80 nolu ders çizelgesiyle yeniden belirlendi. ben bir tanesinin mebbis ekranına baktım elektronik öğretmeni yazıyor.. sizde de aynı mı? yoksa bilişim mi yazıyor.
madem durum öyle peki şöyle birşey de var. ilk geldiğimde onlar 4 elektronikçi ben de tek bilişimciydim. neden diğer elektronikçi norm fazlası olup havuza düştü. seneye de diğer 15 yıllık norm fazlası olabilir.. yani ben 7. yılımdayım.. kıdem-puan herşey benim daha düşük.. ben düşmüyürom da neden onlar tek tek düşüyor??
bence orada tek alan öğretmeni ben görünüyorum diğerleri de misafir gibi..

Hocam merhaba, size geçen konu açtığınızda da söylenmişti. Anlattığınız duruma göre hak sizindir. Siz de benim gibi başta iyi olmayı, önce dal açalım vs. demeyi denediniz ama olmadığını görüyorsunuz sanırım. Bence hiç zaman kaybetmeyin, dilekçenizi hemen pazartesi verin. Aynı durumu yaşamış biri olarak sizi çok iyi anlıyorum. İnsanlar kırılacak, üzülecek diye hakkımız olandan vazgeçecek değiliz herhalde. Kimse babamızın oğlu değil, isterse konuşmasın, ama okulda mecbur işini yapmak zorunda. Zamanla hiçbir problem kalmıyor, merak etmeyin.

dengem' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:

tayinci 42 hocam onlar yaklaşık 15 yıllık öğretmenler.. elektronik bölümünden bizim okula tayin istemişler zamanında.. o zaman herşey karışıktı. ama şimdi durumlar farklı. alanlar yeniden belirlendi. herkesin aylık karşılığı okutacağı dersler 80 nolu ders çizelgesiyle yeniden belirlendi. ben bir tanesinin mebbis ekranına baktım elektronik öğretmeni yazıyor.. sizde de aynı mı? yoksa bilişim mi yazıyor.
madem durum öyle peki şöyle birşey de var. ilk geldiğimde onlar 4 elektronikçi ben de tek bilişimciydim. neden diğer elektronikçi norm fazlası olup havuza düştü. seneye de diğer 15 yıllık norm fazlası olabilir.. yani ben 7. yılımdayım.. kıdem-puan herşey benim daha düşük.. ben düşmüyürom da neden onlar tek tek düşüyor??
bence orada tek alan öğretmeni ben görünüyorum diğerleri de misafir gibi..

mezun olunana bölüm bilgisinde elektronik ve bilgisayar eğitimi bölümü, elektronik ve haberleşme anabilim dalı diye yazıyor. ancak atama alanımda bilişim teknolojileri öğretmeni diye yazıyor. atama alanlarında ne yazdığı önemli. eğer atama alanlarıda elektronikse orada şeflik size verilir bunu geçin sizin ders sayınız fullenir sonra artan varsa diğer öğretmenlere verilebilir. ilk yapacağınız iş, yönetmelikleride ekleyerek bir dilekçeyi kayda geçirmek olmalı kayda geçmiyorlarsada doğrudan il yada ilçe milli eğitim müdürürnün makamına çıkın ve durumu açıkca izah edin. giderken yönetmelikleri vb tümünü güzelce düzenleyin dosya haline getirin. okul müdürünüzünde dilekçenizi dilekçe kanuna göre kayda geçmediğini belirtin, ayrıca diğer konularıda belirtin. müdür size gıcık olacak ama olsun. 5 yıl dolunca çekip gider o..

Ara hakkını al şefliğini 147 ye şikayet et en kesin çözüm anında cevap istiyorlar okuldan...

tayinci42 hocam, ben şefe dedim.. siz başka bir okulun bilişim bölümüne tayin isteyebiliyor musunuz diye.. hayır dedii.. sadece elektronik teknolojisi alanı olan okullara gidebiliyorlar.. bu da gösteriyor ki atama alanları bilişim değil.. sizce de öyle değil mi?

Hocam atama alanlarını okuldan çok rahat öğrenebilirsiniz. Eğer atama alanları bilişim teknolojileri ise yapabileceğiniz birşey yok; elektronik mezunu olsalar dahi. Ancak atama alanları elektronik ise şef siz olun, hiç vakit kaybetmeyin. Atama alanları mebbis sisteminde yazan atama alanı. Orda ne yazdığı önemli, ne mezunu oldukları değil; hangi alana atanmışlar arkadaşlarınız.

sy_26 hocam, şimdi bu adamla biraz kılıçları çektik gibi.. atama alanına bakayım desem mebbis ekranını göstermez bile.. okuldaki memura desem onun en yakın arkadaşı.. yani o yönden bir sıkıntı var gibi.. ama ben eminim elektronik teknolojisi olduğuna.. çünkü norm fazla durumuna düşme korkusu olmazdı. hem öyle olsa aralarında en düşük kıdem ve puana ben sahibim.. neden ben norm fazlası olmuyorum da 15 yıllık öğretmen oluyor? eğer atama alanı bilişim olsaydı sizce ben norm fazlası olmaz mıydım?

sevgili arkadaşlar;
biraz önce elektronikçi arkadaşlardan birinin MEBBİS ekranına baktım.. ve yazanlar aynen şöyle:
Lisans Mezuniyeti: Teknik Eğitim Fakültesi-Elektronik Ve Bilgisayar Eğitimi-Elektronik Öğretmenliği
Bakanlık Atama Alanı: Elektrik-Elektronik Tek./Elektronik

bir arkadaş diyorki onlar da o alanda ders verdiği için alan öğretmeni gibi oluyor dolayısyla sen şef olamazsın diyor. ne dersiniz?? kararsız kaldım.. durumu yarın müdüre diyecem ama konuşma yapmadan önce yukarıdaki bilgilere sahip vatandaş bizim şef.. ben şef olabilir miyim?? lütfen yardım.. biliyorum başınızı ağrıttım ama kusura bakmayın..
özellikle tayinci42, barbaryan,sy_26 hocalarım... ve diğer değerli arkadaşlar..

sevgili arkadaşlar;
biraz önce elektronikçi arkadaşlardan birinin MEBBİS ekranına baktım.. ve yazanlar aynen şöyle:
Lisans Mezuniyeti: Teknik Eğitim Fakültesi-Elektronik Ve Bilgisayar Eğitimi-Elektronik Öğretmenliği
Bakanlık Atama Alanı: Elektrik-Elektronik Tek./Elektronik
bir arkadaş diyorki onlar da o alanda ders verdiği için alan öğretmeni gibi oluyor dolayısyla sen şef olamazsın diyor. ne dersiniz?? kararsız kaldım.. durumu yarın müdüre diyecem ama konuşma yapmadan önce yukarıdaki bilgilere sahip vatandaş bizim şef.. ben şef olabilir miyim?? lütfen yardım.. biliyorum başınızı ağrıttım ama kusura bakmayın..
özellikle tayinci42, barbaryan,sy_26 hocalarım... ve diğer değerli arkadaşlar..
LÜTFEN ARKADAŞLAR.. ÇOK ACİL..

dengem hocam sen zaten gönüllerin şefisin !!! bide bu şeflik mem tarafından tasdik edilsin dilekçeni ver gitsin

teşekkürler karasnake ve zzh hocalarım.. sağolun.. müdürle yarın konuşacamm durumu.. o yüzden hazır gideyim dedim..

BaRBaRYaN' Alıntı:
hocam haklı. elektronik atama alanındaki öğretmeni nasıl gösteriyorlar. sizin okulda norm 4 ise 3 bilişimci ihtiyacı olması lazım. bence teknik servis dalının derslerinden dolayı elektronik normu gösteriyorlardır. bunu da içeren bir görüşme yapıp bilişim alanı derslerinin bilişim normunda gösterilip gösterilmediğini de sorun. gerekirse dilekçe verin.hem derslerin hangi alanın normunda gösterildiğini sorgulayan hem de şefliği talep eden. siz atandıktan sonra şeflikleri düşer ve siz şef olabilirsiniz.

hocam kurumunuzun kontenjan.meb.gov.tr den kontenjan durumuna bakmanız mümkünmü. eğer o ekranı görebilirseniz durum açıklığa kavuşur.
...
bunun dışında yukarıda sorduğum soruya müdürünüz ne cevap verecek açıkçası merak ediyorum.
...
hocam sen yaz dilekçeni ve müdürle konuşarak elden ver. ve bu işi yaparken de gayet kibar bir şekilde
- okula geldiğinden beri bölümün gelişimiyle ilgili söylediğin her önerinin reddedildiğini
- haklarını bilmene rağmen şimdiye kadar belki düzelir ümidiyle sabrettiğini
- kurumda tek bilişim öğretmeni olmana rağmen alan şefliğini normalde kurumda norm fazlası olması gereken elektronik öğretmeninin yapmasına şimdiye kadar bişey demediğini
- ama bazı şeylerin değişmediğini gördüğün için mecburen bu şekilde bir dilekçe vermek zorunda kaldığını
SİNİRLENMEDEN belirterek müdüre dilekçeni ver.
.....
dilekçende de daha önce tayinci hocamın paylaştığı yönetmelikleri ilgi göstererek alan şefliği görevinin tarafına verilmesi hususunda gereğini arz ederim. şeklinde ekle bakalım ne diyecek.

hatta tüm bunları yapmadan önce istersen bir de BİMER e e-posta göndererek bilgi edinmeden görüş sor. onu da gösterirsin müdürüne tam olur :)

barbaryan hocam;
biraz önce kurumlar kısmından okul kadrosuna baktım..
bilişim teknolojileri 1 erkek(ben) 1 kadın (mdr.yrd var)
elektrik-elektronik tek. 1 kadın 3 erkek (bunlar da çalışan mevcut arkadaşlar.. 1 tanesi bu yıl havuza düştü gitti. kaldı 2 erkek.. bunlardan biri de ŞEF)
durum bundan ibaret.. benim anlamadığım bu adamlar bilişim bölümünde hangi dersleri giriyor gösterilerek böyle norm elde ediyorlarr?? 80 sayılı ders çizelgesine baktımm aylık okutacakları dersler kısmında bizim dersler yok???

dengem' Alıntı:
barbaryan hocam;
biraz önce kurumlar kısmından okul kadrosuna baktım..
bilişim teknolojileri 1 erkek(ben) 1 kadın (mdr.yrd var)
elektrik-elektronik tek. 1 kadın 3 erkek (bunlar da çalışan mevcut arkadaşlar.. 1 tanesi bu yıl havuza düştü gitti. kaldı 2 erkek.. bunlardan biri de ŞEF)
durum bundan ibaret.. benim anlamadığım bu adamlar bilişim bölümünde hangi dersleri giriyor gösterilerek böyle norm elde ediyorlarr?? 80 sayılı ders çizelgesine baktımm aylık okutacakları dersler kısmında bizim dersler yok???
..
hocam onlar gördüğün kadrolar. birde önemli olan NORM durumu. kurum normunda ne gözüküyor.
..
ikinci bir konu ders dağılımlarınız nasıl? 49 saat ders alıyormusunuz ?

hayır hocam.. hatta 2 saatte maaş dolmadığı için idari çalışmam var.. o havuza düşen vatandaş diğer okual gitmedi hala devam ediyor.. o devam ettiği için de ek ders falan yok.. sadece 12 saat koordinatörlük var..
18 saat maaş karşılığı+2 saat idari çalışma...
12 saat koord.+1 saat DDHP+2 saat kulüp+2 saat rehberlik toplamda 15 saat dersim var..

dengem' Alıntı:
hayır hocam.. hatta 2 saatte maaş dolmadığı için idari çalışmam var.. o havuza düşen vatandaş diğer okual gitmedi hala devam ediyor.. o devam ettiği için de ek ders falan yok.. sadece 12 saat koordinatörlük var..
18 saat maaş karşılığı+2 saat idari çalışma...
12 saat koord.+1 saat DDHP+2 saat kulüp+2 saat rehberlik toplamda 15 saat dersim var..
..
o zaman bir dilekçede onun için yaz :)
girebileceğim maksimum sayıda derse girmek istiyorum. gereğini arz ederim diye :)
..
bakalım ona ne diyecekler...

hocam bence bu işte bir sıkıntı var.. bu adamlar neye göre bu bölümdeler?? sistem bakım onarım dersine, BTT dersine nasıl girebiliyorlar hala anlamış değilim??? hem ben bilişim teknolojileri alanında tek bilişimciyim ancak en sefil konumda benim..benim harici 3 elektronikçi var biri alan şefi diğer ikisi atel. şefi oldular.. bense yalın öğretmen :D geçen sene yeniydim meslek lisesinde hiç çalışmamıştım.. ama bu yıl herşeyi öğrendim.. bakalım yarın müdürle görüşecem.. sonuç ne olacak.. inşallah iyi bir sonuç çıkar..

Geri