Arkadaşlar bu işi bilen birisi lütfen yardım etsin..

Kodla Büyü
dengem' Alıntı:
hocam bence bu işte bir sıkıntı var.. bu adamlar neye göre bu bölümdeler?? sistem bakım onarım dersine, BTT dersine nasıl girebiliyorlar hala anlamış değilim??? hem ben bilişim teknolojileri alanında tek bilişimciyim ancak en sefil konumda benim..benim harici 3 elektronikçi var biri alan şefi diğer ikisi atel. şefi oldular.. bense yalın öğretmen :D geçen sene yeniydim meslek lisesinde hiç çalışmamıştım.. ama bu yıl herşeyi öğrendim.. bakalım yarın müdürle görüşecem.. sonuç ne olacak.. inşallah iyi bir sonuç çıkar..
..
hocam otur ders yükünü de çıkar istersen. tam ek ders istediğini müdüre de belirt. ayrıca bu işi kurumda çözemezsen hakkını aramayı düşündüğün de belirt. BİMER (bilgi edinmeye) mesaj yazdığını (ki şimdiye kadar yazmaman büyük hata) ve sonucuna göre hareket etmeyi planladığını da belirt derim...

barbaryan hocam, yarın müdürün makama geçecemm. ama şefle mdrbaşyrd. arası çok iyi.. ikisi çakallık yapıp bu işi ayarlamışlar.. ben ilk geldiğimde demiştim.. benim derslerim fullenip sonra sizler mi oalcak dedim.. şef ve mdrbaşyrd. hayır dedi herkes eşit dağıtılacak demişti geçen yıl.. ben de sesimi çıkarmadım ama bu yıl araştırma yaptımm.. ve bu sonuçlara ulaştım... olay aslında web programcılığı dalı açmak isteğimden oldu.. şefle aramız açıldı .. olay büyüdü.. ben o yüzden bu işin peşindeyim..

dengem' Alıntı:
barbaryan hocam, yarın müdürün makama geçecemm. ama şefle mdrbaşyrd. arası çok iyi.. ikisi çakallık yapıp bu işi ayarlamışlar.. ben ilk geldiğimde demiştim.. benim derslerim fullenip sonra sizler mi oalcak dedim.. şef ve mdrbaşyrd. hayır dedi herkes eşit dağıtılacak demişti geçen yıl.. ben de sesimi çıkarmadım ama bu yıl araştırma yaptımm.. ve bu sonuçlara ulaştım... olay aslında web programcılığı dalı açmak isteğimden oldu.. şefle aramız açıldı .. olay büyüdü.. ben o yüzden bu işin peşindeyim..
..
işte bende diyorum gemileri yakıyorsun madem tam yak...

Hayır hocam onlar Alan Öğretmeni değil bildiğim kadarıyla, onlar yan-dal meselesinden derse girebiliyorlar. Okulda sen varsan öncelik her zaman ve her zaman sendedir. Ayrıca bu elektronikçiler senin Web açalım demene bu kadar işi büyüttülerse sen de "Okey" de ama önce müdüre sonra ile sonra MEB-bilgi edinmeye ve BİMER'e yazmak suretiyle bölümdeki derslere öncelikle senin girmenin gerekli olduğunu belirten dilekçe yaz.

Mesela bir okulda 40 saat Mat dersi var diyelim, okulda da 1 tane Mat hocası. Nasıl olur?

Önce Mat hocası 30 saat ful alır. Kalan 10 saati de Fizikçi, Kimyacı, vb. alır. Aynı durum senin için de geçerli. Bölüm içindeki (Elektronik Ağırlıklı olsa bile) dersler önce senin hakkındır. Hatta Elektronik Uygulamalar ve Sistem Bakım Onarım dersi dahil. Sen full alacaksın sonra kalan diğer branşlardaki öğretmenlere dağıtılacak.

Eğer onlarda Bilişim Alanı öğretmeni gözüküyolar ise (bir ara Bilişime Elektronikçiler atanmıştı) yine öncelik senindir diye düşünüyorum. Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin. Çünkü sen bu bölümün asıl öğretmenisin öncelik her zaman sende olmalı. Uygun bir dilekçe ile ik olarak Müdüre git, zaten müdür seni karşısına alıp bir konuşacaktır, konuşurken bahsettiğin Md.Yrd. ve şef yanında olsa bile hiç lafını esirgeme hatt şefliği de iste, hakkını alana kadar her yere dilekçe yazacağını da söyle.

Ahh.. ah.. Dünyada böyle insanlar varken hiç yaşamak istemiyorum. Bırakalım gidelim anas... sat... Onlar debelensin dursun burda. :verymad:

Hocam işin bu kadar peşine düşmüşün ama bugüne kadar bırakın dilekçe vermeyi müdürünüzle bile sanırım konuşmamışsınız. Bu işin sonu sizin istedğiniz gibi sonuçlanacağı belli. Ama bundan sonra çalışma arkadaşlarınızla birarda nasıl devam edeceksiniz merak ettim. Huzurun hiç olmayacağı böyle bir ortamda şef olsanız mutlu olacakmısnız! Gidecekleri bir yer olmadığı takdirde beraber çalışmaya ve atölye donanımı hazır olduğunu yazdıklarınızdan çıkartıyorum, teknik servis dalının yine açılma ihtimali var ve de bir süre daha beraber çalışmaya devam edeceğiniz belli. Sonuna kadar haklısınız ama hırsınız sizi mutlu etmeyecek gibi görünüyor.

Dal açılması şefin kararıyla olmaz. Öğrenciler tercih yapar. Ama teknik servis dalı açılsada açılmasada diğer 3 arkadaş alan öğretmeni olmadıklarından sırayla norm fazlası olmazlar. Onların zaten hepsi norm fazlası şu an, çünkü belli ki elektronik alanı okulunuzda yok. Onlar 0 saatte girse 44 saatte derse girseler bir şey değişmez, onlar norm fazlası. Şef siz olursunuz ama koordinatörlük ve diğer derslere en yakın alan elektronik olduğundan, ister teknik servis dalı ister web dalı olsun farketmez, alan öğretmeni yeterli sayıda olmadığı için derslere beraber girmeye devam edeceksiniz. Şahsen huzuru hiç bişeye değişmem.Hakkınızı tabiki arayın ama haklıyken haksız konuma düşmeyin. Konuşarak çözülebilir gibi geliyor.

xori' Alıntı:
Hocam işin bu kadar peşine düşmüşün ama bugüne kadar bırakın dilekçe vermeyi müdürünüzle bile sanırım konuşmamışsınız. Bu işin sonu sizin istedğiniz gibi sonuçlanacağı belli. Ama bundan sonra çalışma arkadaşlarınızla birarda nasıl devam edeceksiniz merak ettim. Huzurun hiç olmayacağı böyle bir ortamda şef olsanız mutlu olacakmısnız! Gidecekleri bir yer olmadığı takdirde beraber çalışmaya ve atölye donanımı hazır olduğunu yazdıklarınızdan çıkartıyorum, teknik servis dalının yine açılma ihtimali var ve de bir süre daha beraber çalışmaya devam edeceğiniz belli. Sonuna kadar haklısınız ama hırsınız sizi mutlu etmeyecek gibi görünüyor.

Dal açılması şefin kararıyla olmaz. Öğrenciler tercih yapar. Ama teknik servis dalı açılsada açılmasada diğer 3 arkadaş alan öğretmeni olmadıklarından sırayla norm fazlası olmazlar. Onların zaten hepsi norm fazlası şu an, çünkü belli ki elektronik alanı okulunuzda yok. Onlar 0 saatte girse 44 saatte derse girseler bir şey değişmez, onlar norm fazlası. Şef siz olursunuz ama koordinatörlük ve diğer derslere en yakın alan elektronik olduğundan, ister teknik servis dalı ister web dalı olsun farketmez, alan öğretmeni yeterli sayıda olmadığı için derslere beraber girmeye devam edeceksiniz. Şahsen huzuru hiç bişeye değişmem.Hakkınızı tabiki arayın ama haklıyken haksız konuma düşmeyin. Konuşarak çözülebilir gibi geliyor.
sayın hocam benim şu ana kadar şef olmak gibi bir hırsım yoktu şimdi de yok. tabiki huzzur önemli ama ben ilk defa bu arkadaşlara dal açalım, teknik lise için başvuruda bulunalım dediğinde şef bana çok istiyorsan web prog. olan başka bir okula tayin ister gidersin dedi.. hem buraya neden geldin teknik servis olduğunu bile bile dedi.. böyle bir saçmalık var mı? siz tayin isterken okulda bilişim tek. alanı var mı diye isityrsunuz yoksa arayıp hangi dal var ona göre tercih mi yaparım diyorsunuz?? biz bilişim tek. öğretmeniyiz.. 4 daldan hangisi olursa olsun hepsi bizim dallarımız.. elektronik derslerini biz de aldık üni.de 4 yıl.. hem de babasını gördük lojik olsun, elektronik olsun, devre analizi olsun.. ama şefin bana böyle davranması canımı sıktı. ben ona usulünce anlattım ama o şefcilik-öğretmencilik oynuyor benle.. siz bir de beni düşünün.. kendi alan öğretmenisiniz bırakın alan şefliğini dal-atelye-lab şefi bile değilim.. hatta bazı arkadaşlar önce senin dersler fullenecek ondan sonra o arkadaşların ders alması lazım derken benim maaş karşılığı bile dolmuyor üstelik idareye 2 saatlik idari çalışmaya çağırıyorlar sanki yeni atanmış stajer öğretmen gibi... bu yıl 7. yılıma girdim.. sizce bu olaylara rağmen hala beni "hırs" lı olduğumu mu düşünüyorsunuz? sayın öğretmenim....

hocam sizin teknik servis dalının derslerini elektronik branşının normunda göstermişlerdir o yüzden o öğretmenler norm fazlası olmaz. sen önce bunu öğrenip eğer böyleyse tüm bilişim alanı derslerinin bilişim branşının normunda gösterilmesini sağlamalısın. o zaman okula 3 tane daha bilişimci gelir. bunu öğren ve müdürle görüşerek yada olmazsa dilekçe yoluyla düzelt bence. kolay gelsin.

BaRBaRYaN' Alıntı:
sonuçları merak ediyoruz. ne kounştunuz :)
hocam müdürün oda kalabalıktı maalesef görüşemedik.. ama yarın bölümdeki diğer arkadaşlarla toplantı yapacağız. zümre kararı alacakmışız. ama teknik lise açılması için dediler tabi ben dal açılması için de teklifte bulunacam.. yani asıl dananın kuyruğu yarın kopacak..

dengem' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
sonuçları merak ediyoruz. ne kounştunuz :)
hocam müdürün oda kalabalıktı maalesef görüşemedik.. ama yarın bölümdeki diğer arkadaşlarla toplantı yapacağız. zümre kararı alacakmışız. ama teknik lise açılması için dediler tabi ben dal açılması için de teklifte bulunacam.. yani asıl dananın kuyruğu yarın kopacak..
..
hocam yarın arkadaşlarınıza da düşünceniz paylaşın bence. şeflik için dilekçe vereceğinizi belirtin. bakalım ne tepki verecekler...

hocam onu desem mevcut şefle papaz oluruz.. olsun o umrumda değil.. ama burda hakk benim olduğunu kesin bilsem gerçekten dilekçe veririm..

hocam elektronikçi olması bişey değiştirmez atama alanı önemli bence sen git şefle konuş sadece çözüm bu dilekçe versen pişman sen olursun

poverty22' Alıntı:
hocam elektronikçi olması bişey değiştirmez atama alanı önemli bence sen git şefle konuş sadece çözüm bu dilekçe versen pişman sen olursun
hocam atama alanı: elktronik öğrt. yani bilişimci değiller.. hem bu şekilde bile bizim bölümde girecekleri ders yok gibi.. çünkü 5 temmuz 2012 tarihinde yayınlanan 80 nolu aylık okutacakları ders çizelgesi var ve orda elektronik branşının gireceği dersler arasında bizim alan derslerimiz yok ki?

poverty22' Alıntı:

hocanın anlattıklarına baktım hayret ettim. nasıl olur da böyle birşey yapabiliyorlar. alan öğretmeni geldiğinde dersleride şefliğide bırakması lazım. yani 1 değil 2 değil 3 tane elektronikçi nasıl olmuşta oraya kadrolu tayin alıpta görev yapabiliyor hayret. bu işte bir yanlışlık var gibi.

okulda önceden elektronik bölümü varmışta bölüm kapanınca oradamı kalmış bu öğretmenler yoksa bu hocaların atama kararnameleri bilişimde hocamızmı yanlış biliyor durumu. zaten eğer anlattığı gibiyse büyük haksızlığa uğruyor.

bu okul hangi şehirde hocam??

tayinci42' Alıntı:
poverty22' Alıntı:

hocanın anlattıklarına baktım hayret ettim. nasıl olur da böyle birşey yapabiliyorlar. alan öğretmeni geldiğinde dersleride şefliğide bırakması lazım. yani 1 değil 2 değil 3 tane elektronikçi nasıl olmuşta oraya kadrolu tayin alıpta görev yapabiliyor hayret. bu işte bir yanlışlık var gibi.

okulda önceden elektronik bölümü varmışta bölüm kapanınca oradamı kalmış bu öğretmenler yoksa bu hocaların atama kararnameleri bilişimde hocamızmı yanlış biliyor durumu. zaten eğer anlattığı gibiyse büyük haksızlığa uğruyor.

tayinci hocam hoşgeldin..
o arkadaşların bakanlık atama alanlarına baktım abi: "elektrik-elektronik teknolojisi/elektronik" yazıyor mebbislerinde.. okulun kadro sayılarına baktım meb.den.. ben 1 bilişim onlar da 3 elektronik yazıyor.. bilişim tek. alanında onlar da görünüyor üstelik atama alanları elektronik olmasına rağmen... yarın onlarla konuşma yapacam.. buraya yeni dal açılması konusundaki sıkıntıdan geldik.. normalde böyle bir durum yoktu ama şimdi o kandırılmış gibi görüyorum kendimi...

dengem' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
poverty22' Alıntı:

tayinci hocam hoşgeldin..
o arkadaşların bakanlık atama alanlarına baktım abi: "elektrik-elektronik teknolojisi/elektronik" yazıyor mebbislerinde.. okulun kadro sayılarına baktım meb.den.. ben 1 bilişim onlar da 3 elektronik yazıyor.. bilişim tek. alanında onlar da görünüyor üstelik atama alanları elektronik olmasına rağmen... yarın onlarla konuşma yapacam.. buraya yeni dal açılması konusundaki sıkıntıdan geldik.. normalde böyle bir durum yoktu ama şimdi o kandırılmış gibi görüyorum kendimi...
..
bilişim alanında elektronikçiler nasıl görünür bende merak ediyorum doğrusu...

hocam önceden böyle alanlar belli değildi.. eskiden bilgisayar donanımı diye adı geçen bölüm şimdi bilişim teknolojileri alanı olunca bu vatandaşlar da öylece kalmışlar.. bu adam şef olmuş.. yıllardır gelen asıl kadro sahibi bilişimcileri yıldırmışlar teknik servis dalıyla tayin isteyen gitmiş.. en son giden bana ulaştı ben dal açtıramadım sen açtır herşey senin hakkın dedi.. onlar tezgahı kurmuşlar dikkat et falan gibisinden konuştu.. gerçekten de öyleymişş. idare ile norm olayını halletmişler... bakalım müdüre bu durumu deyince ne diyecek.. çünkü 3 elektronikçi yerine acil 3 bilişimci gelmesi gerekiyor.....

dengem' Alıntı:
hocam önceden böyle alanlar belli değildi.. eskiden bilgisayar donanımı diye adı geçen bölüm şimdi bilişim teknolojileri alanı olunca bu vatandaşlar da öylece kalmışlar.. bu adam şef olmuş.. yıllardır gelen asıl kadro sahibi bilişimcileri yıldırmışlar teknik servis dalıyla tayin isteyen gitmiş.. en son giden bana ulaştı ben dal açtıramadım sen açtır herşey senin hakkın dedi.. onlar tezgahı kurmuşlar dikkat et falan gibisinden konuştu.. gerçekten de öyleymişş. idare ile norm olayını halletmişler... bakalım müdüre bu durumu deyince ne diyecek.. çünkü 3 elektronikçi yerine acil 3 bilişimci gelmesi gerekiyor.....
..
son çare şunu da deneyebilirsiniz.
çocuğum bilişim bölümünde ama derslerine elektronik öğretmenleri giriyor diye bir öğrenci velisi gibi 147 yi arayın...

değerli öğretmenlerim; bugün dilekçeyi müdüre verdim. Ancak kayıt altına aldırmadım. Çünkü başka bir okula gideceğini, vaktinin olmadığını söyledi. Yarın detaylı bakacam isterseniz siz de gelin dedi. Dilekçenin foto. aşağıda mevcut.. yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.. çok hızlı bir şekilde yazdım anlatımda sıkıntı varsa kusura bakmayın..

Ekli dosyalar

• seflikiiçin.jpg
    seflikiiçin.jpg
    168.9 KB · Görüntüleme: 428
dengem' Alıntı:
değerli öğretmenlerim; bugün dilekçeyi müdüre verdim. Ancak kayıt altına aldırmadım. Çünkü başka bir okula gideceğini, vaktinin olmadığını söyledi. Yarın detaylı bakacam isterseniz siz de gelin dedi. Dilekçenin foto. aşağıda mevcut.. yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.. çok hızlı bir şekilde yazdım anlatımda sıkıntı varsa kusura bakmayın..

hocam hemen il milli eğitim müdürünün makamına gideceksin. yarın git müdürüne iki nüsha şeklinde dilekçeni ver. müdürüne söyle bir nüshasının arkasına kayıt tarihini ve kayıt sayısını yazıp mühürleyip ve mutlaka imzalayarak size versin.. eğer vermiyorsa, kayıt altınada almıyorsa dilekçeyi doğrudan ildeyseniz il milli eğitim müdürünün makamına ilçedeyseniz ilçe milli eğitim müdürünün makamına gidin ve dilekçenizin kayda alınmadığı ve başvurunuzla ilgili işlem yapılmadığına dair bir şikeyet dilekçesiyle birlikte ekinede işleme alınmayan dilekçenizi ekleyerek il/ilçe milli eğitim müdürünüze verin. aynı şekilde sıkıntıdan bahsedin ve aynı şekilde dilekçenizi kayıt altına aldırarak dilekçe kanununa göre dilekçenizin bir kopyasınını arkasına kayıt altına alındığına dair sayı tarih mühür imza girilerek bir nüshasının size verilmesi gerektiğini belirtin.

dilekçe kanunu diye googlede aratırsanız kanuna genelgeye ulaşırsınız...

müdürünüz kesinlikle sizi sallamış. dilekçeyi kaydetmek yaklaşık 10-20 saniyelik iştir.

hocam asla çekinmeyin.. o öğretmenlerin müdürle arası ne kadar iyi olursa olsun sonuçta hiçbiri babasının oğlu değil, akrabası, kardeşi vb. değil. işin içine kanunlar girerese kanunlara uymak zorundalar. müdürünüz size engel olmak istese bile gerkli mercilere başvurduğunuzda 180 derece kıvırdığını göreceksiniz.

dilekçeni eksik yazmışsın. şunu mutlaka ekle...

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/2617_0.html

Alan/bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerinin görevlendirilmesi

MADDE 8-
(4) Alan/bölümün atölye laboratuvar ve meslek dersleri öğretmeninin olmaması halinde alan öğretmeni atanıncaya kadar alana en yakın branştan öğretmen/öğretmenlerin şef olarak geçici görevlendirilmesi yapılabilir. Ancak ilgili alana atölye, laboratuvar ve meslek dersi öğretmeni atanması durumunda farklı alandan görevlendirilen şefin görevi sona erer.

(5) Atölye ve laboratuvar şefliği görevlendirilmesinde Talim ve Terbiye Kurul kararlarında yer alan öğretmenlerin atamaya esas alanları dikkate alınır.

Geri