arkadaşlar müjde!!!!

Kodla Büyü

akif_van

Aktif Üye
bilgisayar dersleri 5-6-7-8. sıınıflarda 2 şer saat seçilebilecek.. haftalık ders sayısıda 37 ye çıktı...sanırım bizim norm kabusu tarih oluyor..çünkü 28 saat her sınıfta zorunlu.geriye kalan 9 saat te de seçmeli dersler seçilecek..bu durumda bütün okullarda bilişim teknolojileri ve yazılım dersi seçilir..

HOCAM KAYNAK BELİRTİN ARTIK LÜTFEN .... BOŞU BOŞUNA UMUTLANMAK İSTEMİYORUM :verymad:

hocam bugün okul müdürünün elinde bir yazı vardı..ve akşama kadar normların belirlenmesi gerekiyordu..o yüzden seçmeli dersler seçildi..bizim okulda toplam 48 saat seçilebiliyordu. ama ben 8. sınıflarda seçmedim.. 5-6ve 7. sınıflarda seçtim toplam 36 saat derse girecem seneye......

Ve nasıl müzjde anlam veremiyorum... Seçmeli dersler için norm nasıl belirleyecekler? Ne zaman seçilecek dersler... Offf artık bu konuları duyunca nefes alamıyorum...

kaynakta geldiii.........arkadaşlar bildiğim tek şey önümüzdeki yıl sıkıntılarımız daha az olacak gibi......bundan eminim....

müdürüm demin labı aradı herhalde bahsettiği buydu sanırım.o da müjde falan dedi.nasıl müjde ilerde görücez sanıırm.

5. sınıftaki öğrenci bu dersi seçti diyelim; 6-7 ve 8 de tekrar seçebiliyor mu yoksa başka ders mi seçmek zorunda?

evet bende en azından bu yıl norm fazlası gözükmicem 14 saat dersim oldu. ama ilerisi meçhul!

bunlar umut veren gelişmeler ama yinede emin olalım dereyi görmeden paçayı sıvamayalım derim ben çünkü her seferinde saçma sapan uygulamalarından bıktım artık ve pek umutluda değilim açıkçası bizde ve herkesin bildiği bir söz vardır "gelin ata binmiş ya kısmet demiş" ben son ana kadar emin olamıcam malesef inanıp yeni süprizlerle hayal kırıklığına uğramak istemiyorum...

Hocam sisteme ders saatlerini siz mi girdiniz nasıl oluyor..Böyle bir çizelge ulaşmadı resmi olarak...

Arkadaşlar taslak diyor ve 36 saatte norm 2 ye çıkar yanına birisi daha gelir sonra bu ders saatleri azaltılır ve norm teke düşer gelen kişinin hizmet puanıda senden fazla ise sanada okullar tatil olur bavulunu hazırlarsın..

arkadaşlar 6-31 saat arası 1 kadro verilir yazıyor.
benim 2 saat dersim var müdür 6 saat yazıp 1 norm gösterdi.
sizde aynı durum var mı?

ders seçmeli olduğu sürece formatörlükten kaçış yok. bugun müdürümle konuştum. max 15 saat derse girebileceğin için 10 saat seçerim, formatör olursun yine diyor. tabi şu an normları eskiye göre düzenliyorlar, hala norm fazlasıyım. bu eylül ayında geçerli olacak. ders saatinin artışı bizi sadece norm fazlalığından kurtarır.

O sözde resmi belge de de TASLAK diyor zaten bundan yararlanın diyor....Ama en azından okullar Eylüle kadar normlarını kesinleştirmiş olacaklar bu çizelgeye göre...Kesin olan birşey varsa : Okul müdürürünün insafına kalmış durumda.... seçmeli ders adı üstünde.

ilon' Alıntı:
O sözde resmi belge de de TASLAK diyor zaten bundan yararlanın diyor....Ama en azından okullar Eylüle kadar normlarını kesinleştirmiş olacaklar bu çizelgeye göre...Kesin olan birşey varsa : Okul müdürürünün insafına kalmış durumda.... seçmeli ders adı üstünde.
hocam eylüle kadar diyorsun ama bizde belirlendi bile sanırım eylül e kadarlık bir iş değil. Ayrıca 5. sınıflarda 2 saat gözüküyor ama bizim idare 1 saat olarak gösterdi, çünkü ttk resmi çizelgeyi yayınlamadı. Onlarda eski sisteme göre girdi.

Yav arkadaşlar ya ben kaç haftadır e-konferansta anlatılanı yanlış dinliyorum ya da bu haberde bir sıkıntı var her defasında 5. sınıflar yeni çıkacak seçmeli dersleri seçecekler diğer sınıflar normalde uygulanan müfredatla devam edecekler dediler ben mi yanlış duydum yoksa !!!

valla yine bir meb klasiği derler belli olmadan norm girdiriyor. bizim okulda da eski sisteme göre girdiler. bursa mem öyle demiş. yani şuan 5 lere de sınıfçılar giriyor gibi gözüküyor. her yerde farklı ama asıl durum ders yükleri geldikten sonra belli olur herhalde.

arkadaşlar dün gece rüyamda görmüştüm müdürüm bana gözün aydın ders sayın arttı ben de seni bu sene ne yapıcam diye düşünüyordum ikimizde sıkıntıdan kurtulduk diyordu:):) ben de çok sevinmiştim inşallah bundan sonra iyi şeyler olur.

computing' Alıntı:
ilon' Alıntı:
hocam eylüle kadar diyorsun ama bizde belirlendi bile sanırım eylül e kadarlık bir iş değil. Ayrıca 5. sınıflarda 2 saat gözüküyor ama bizim idare 1 saat olarak gösterdi, çünkü ttk resmi çizelgeyi yayınlamadı. Onlarda eski sisteme göre girdi.
evet bende onu diyorum zaten...bir şekidle şuanda normlar belirlenecek ama asıl çizelge yayınlandığında eğer çok farklar oluşursa yeniden güncelleme isteyecekler büyük ihtimalle...o yüzden eylül vs dedim.

8 saat seçmeli ders seçileceğini kim söyledi. 28 saat zorunlu ders var kalan 2 saat de seçmelilerden seçilecek. Diyelim ki Kuran-ı Kerim dersi seçildi ne yapacaksınız? Formatörlüğe devam edin siz daha bulmuşlar çalıştıracak amele hiç zorunlu ders yaparlar mı Bilişim Teknolojileri'ni. Ben kaç kere söyledim kötü oldum bizim bölüm öğretmenlerinden başka bir Allah'ın kulu da istemez Bilişimciler derse girsin. Herkes bilgisayar işlerini yaptıracakamele formatör istiyor. Formatörlük devam ederse ve yine seçerseniz dersleri rüyanızda görün.

Bugün bende okula gelen, gelecek seneki dersler arasında gördüm.Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi diye.seneye seçmeli ders olarak 2 saat isteyen okul seçebilecek diyordu yazıda.

antiformator' Alıntı:
8 saat seçmeli ders seçileceğini kim söyledi. 28 saat zorunlu ders var kalan 2 saat de seçmelilerden seçilecek.
bende onu diyecektim zorunlu 28 -29 saat ders var nasıl sonra 8 saat daha secmeli ders olacak günlük ders saati yedi saatemi çıktı hadi 5 lerde iki saat secmeli ders için ders varda diğerlerinde 1 saat

Biz BÖTE öğretmenleri olarak formatörlük zincirini kıramadığımız müddetçe hiçbir şekilde ne zorunlu bir bilişim dersi sahibi olabiliriz ne de ona çekilen zahmetten kurtulabiliriz.
Bir arkadaş anlatmıştı BÖTE'li ve formatör;
İlçe milli eğitimde haftanın bir günü görevlendirildiğini ve telefonu niye açmıyorsun diye ilçe mem. şube müdürünün laf söylediğini.
Gerisini varın siz anlayın. Yazık....

akif_van' Alıntı:
hocam bugün okul müdürünün elinde bir yazı vardı..ve akşama kadar normların belirlenmesi gerekiyordu..o yüzden seçmeli dersler seçildi..bizim okulda toplam 48 saat seçilebiliyordu. ama ben 8. sınıflarda seçmedim.. 5-6ve 7. sınıflarda seçtim toplam 36 saat derse girecem seneye......
Gerçekten sevindirici ama yeni sistemde sadece 1. ,5. ve 9. sınıflar var, nasıl müdür 6,7. sınıflar için o dersi seçiyor?

arkadaşlar dereyi görmeden paçayı sıvamayın bence.
bizim müdür yardımcısı da almış eline taslağı dersleri ayarlıyordu. baktım bana da 2 şer saatten 12 saat yazmış. taslağı görünce dedim resmi değil ki bu belge sağda solda çıkmış talim terbiyede yayınlanmadı ki diye sonra talim terbiyenin sitesine baktığımızda 2010-2011 deki haftalık ders çizelgesini haziranın 6 sında yayınlamışlar.
yani mevcut norm belirleme işlemi ona göre yapılacak sanırım.

http://ttkb.meb.gov.tr/www/haftalik-ders-cizelgeleri/dosya/6

kkslyyldz' Alıntı:
arkadaşlar dereyi görmeden paçayı sıvamayın bence.
bizim müdür yardımcısı da almış eline taslağı dersleri ayarlıyordu. baktım bana da 2 şer saatten 12 saat yazmış. taslağı görünce dedim resmi değil ki bu belge sağda solda çıkmış talim terbiyede yayınlanmadı ki diye sonra talim terbiyenin sitesine baktığımızda 2010-2011 deki haftalık ders çizelgesini haziranın 6 sında yayınlamışlar.
yani mevcut norm belirleme işlemi ona göre yapılacak sanırım.

http://ttkb.meb.gov.tr/www/haftalik-ders-cizelgeleri/dosya/6
sen kendin kaşınmışsın hocam. eşşeğin aklına karpuz kabuğu getirmek diye buna denir. bizim niye bir baltaya sap olamadığımız belli oluyor işte.

Geri