arkadaşlar müjde!!!!

Kodla Büyü
sadece susarak' Alıntı:
kkslyyldz' Alıntı:
arkadaşlar dereyi görmeden paçayı sıvamayın bence.
bizim müdür yardımcısı da almış eline taslağı dersleri ayarlıyordu. baktım bana da 2 şer saatten 12 saat yazmış. taslağı görünce dedim resmi değil ki bu belge sağda solda çıkmış talim terbiyede yayınlanmadı ki diye sonra talim terbiyenin sitesine baktığımızda 2010-2011 deki haftalık ders çizelgesini haziranın 6 sında yayınlamışlar.
yani mevcut norm belirleme işlemi ona göre yapılacak sanırım.

http://ttkb.meb.gov.tr/www/haftalik-ders-cizelgeleri/dosya/6
sen kendin kaşınmışsın hocam. eşşeğin aklına karpuz kabuğu getirmek diye buna denir. bizim niye bir baltaya sap olamadığımız belli oluyor işte.
Bizim müdür normalde 6 saat dersim olmasına rağmen 10 saat gösterip normu 1 yaptı. Cok sevindim ağzımı bile acmadım. Cok mutluyum artık norm fazlası değilim, müdürümüz yeni geldi bu sene benim okuldan gitmemi istemiyor.

akif_van' Alıntı:
hocam bugün okul müdürünün elinde bir yazı vardı..ve akşama kadar normların belirlenmesi gerekiyordu..o yüzden seçmeli dersler seçildi..bizim okulda toplam 48 saat seçilebiliyordu. ama ben 8. sınıflarda seçmedim.. 5-6ve 7. sınıflarda seçtim toplam 36 saat derse girecem seneye......
bence yanlış bir şey yapmışsınız hocam. Bu sene sadece 5. sınıfların ders saatleri değişir büyük ihtimalle. 6-7-8lerde eski tas eski hamam

sadece susarak' Alıntı:
kkslyyldz' Alıntı:
bizim müdür yardımcısı da almış eline taslağı dersleri ayarlıyordu. baktım bana da 2 şer saatten 12 saat yazmış. taslağı görünce dedim resmi değil ki bu belge sağda solda çıkmış talim terbiyede yayınlanmadı ki diye sonra talim terbiyenin sitesine baktığımızda 2010-2011 deki haftalık ders çizelgesini haziranın 6 sında yayınlamışlar.

sen kendin kaşınmışsın hocam. eşşeğin aklına karpuz kabuğu getirmek diye buna denir. bizim niye bir baltaya sap olamadığımız belli oluyor işte.

:) hocam yanlış hesap bağdattan dönermiş. boşa umutlanmamak adına uyarayım dedim ki benim durumum rahat mevcut düzende zaten 15 saat dersim var + formatörüm

kelebeketkisi' Alıntı:
sadece susarak' Alıntı:
kkslyyldz' Alıntı:

Bizim müdür normalde 6 saat dersim olmasına rağmen 10 saat gösterip normu 1 yaptı. Cok sevindim ağzımı bile acmadım. Cok mutluyum artık norm fazlası değilim, müdürümüz yeni geldi bu sene benim okuldan gitmemi istemiyor.
hocam idare ile çok fazla tartışan ve şu an onların ağzına bakmak zorunda kalan biri olarak sana tavsiyem müdürünle iyi geçinmeye tartışmamaya bak. şu an itibarı ile idareye kafa tutacak rest çekecek durumda değiliz. şartlar aleyhimize.

kkslyyldz' Alıntı:
sadece susarak' Alıntı:
kkslyyldz' Alıntı:

:) hocam yanlış hesap bağdattan dönermiş. boşa umutlanmamak adına uyarayım dedim ki benim durumum rahat mevcut düzende zaten 15 saat dersim var + formatörüm
kardeş kusura bakma ama senden bir cacık olmaz.

sadece susarak' Alıntı:
kkslyyldz' Alıntı:
sadece susarak' Alıntı:
kkslyyldz' Alıntı:

kardeş kusura bakma ama senden bir cacık olmaz.

:) sen mi belirliyorsun benden ne olup ne olamayacağını. adının hakkını ver sadece sus artık bence

bizde seçmişiz ve 30 saat dersim görünüyor ama haftada 1 saat,
2 saat falan demediler, sordum belli değilmiş.

mem den okullara yazı gelmiş bu taslağa göre işlem yapmayın diye. okulum ortaokul olunca 42 şube olmuş ve 42 saat ders seçmişler eski çizelgeye göre.
yeni çizelgede bt dersi seçmeli olarak "fen bilimleri ve matematik " alanı altında görünüyor. dersede onları sokarlarmışş... gene biz açıkta kalırmışız :puhaha:

Değişiklik olmazsa 6.7.8. sınıf ders sayınıza sadece 5.sınıf sayısı*2 kadar eklemeniz doğru olacaktır, bu seneki değişiklik büyük oranda norm fazlası öğretmenleri rahatlatacak, devamında yeni gelen sınıflarla normlar artabilecektir. yeni mezunlara birden bire çok sayıda kadro açılması pek mümkün gözükmemektedir.

1- dersin notla değerlendirilmesi mümkün olacaktır.
2- dersin her yıl seçilebilmesine ilişkin yeni öğretim programı belirli olacaktır. aynı programın 4 yıl okutulması söz konusu olamaycağına göre, programın basamaklar halinde geliştirilmiş olması veya her seneki uygulamalrın seviyeler şeklinde farklılaşması vb açıklamalar gereklidir.
3-okul müdürleri ders programlarını yaparken seçmeli dersleri bir güne toplamayı başarabilirse sınıflar da bölünebilecektir. (örnek: sınıfın bir kısmı bt sınıfına, bir kısmı spor salonuna, bir kısmı fen laboratuvarına gidebilecektir.) bu konuda okul müdürleri ve fiziki şartlar belirleyici olacaktır.
4- sınıfların bölünebilmesi ayrıca ders sayısını bir daha arttırabilecektir. bu konuda da okul müdürleri ve fiziki şartlar belirleyici olacaktır.
5- ders saatinin artması ikili öğretimlerde ciddi sıkıntı yaratcak ve ilave gün gece geç çıkma vb durumların da belirsizliğinin giderilmesi gerekmektedir.
6- okul müdürlerinden normları güncellemeleri istenmiştir. bu mevcut çizelgelere göre yapılmak durumundadır. haftalık ders çizelgeleri duyurusunda yer alacak seçmeli derslere ilişkin açıklamalarına dayanarak tekrar bir norm güncellemesi isteneceği öngörülebilir.

Geri