Hocam ben de ilk atandığım yıllarda idareyle kötü olmayayım, kimse bana aman dokunmasın, herkesle iyi olayım diye düşünerek ilçenin bütün tamir işlerine baktım. Öyle ki ilçede tek bilgisayar öğretmeni olmam dolayısıyla milli eğitim ve ilçenin bütün okullarını geçtim, kaymakamlık, müftülük, sosyal dayanışma vs.. vs... bütün kurumların bilgisayarları ile de ilgilenir hale geldim. En son müftülük personeli birinin kendi evindeki şahsi bilgisayarına format atmamı istediklerinde artık tak etti! O saatten itibaren de hiç bir şekilde bu tamir işlerine girmedim. Bu tamir işleri kaldı ki ne bizim görevimiz ne de öyle bir yetkimiz var. FP-BTR görevimizde dahi donanımsal bir arıza ile ilgili bizim görevimiz sadece arızayı bildirip garanti takibini yapmaktır. (Yönetmeliği dikkatlice okuyunuz.) Yazılımsal olarak da sadece Fatih proojesi kapsamındaki (tahtaların, tabletlerın yazılımları ile yazıcıların pc yazılımlarının) cihazların çalışabilir ve güncel olmasını sağlamaktır. Yani okuldaki herhangi bir bilgisayarı bizim tamir etme gibi bir görevimiz de yetkimiz de yoktur. Hatta şöyle ki mesela garantisi devam etmekte olan bir bilgisayara yapacağımız bir müdahaleden dolayı firma bilgisayarı garanti kapsamı dışına bırakır da tamir için okuldan tamir ücreti alacak olursa hakkımızda devleti zarara uğratmaktan soruşturma dahi açılabilir. Mümkün mü Evet! Yetkimiz yok derken ufak bir örnek yani bu. Sizden tamir etmenizi isterlerse "Bilmiyorum!" dersiniz olur biter. Sonuçta devlet bizi yetiştirirken bilgisayar tamircisi olarak yetiştirmediği gibi, işe alırken bilgisayar tamircisi olarak da almadı.