Artık korsan kullanan herkes tek tek belirlenebilir !

Kodla Büyü

sanalomer

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar süreç bu yöne doğru işliyor.

Amerika'da en son megaupload'ın merkezine ve sahibinin de bulunduğu yere Amerikan Polisinin helikopterli operasyonundan sonra megaupload mahkeme tarafından ağır şekilde cezalandırıldı.

Hemen sonrasında diğer dosya barındırma siteleleri tek tek ne kadar telif hakkı bulunan dosyalar varsa temizlemeye başladı.

Bundan sonraki süreçte yasalar, artık shareware yazılımlar hiç bir şekilde korsan olarak kullanılmayacak şekilde ciddi bir biçimde değişime doğru gidecektir.

Bunun bir tek dezavantajı var tabi ki o da internet özgürlüğünün kısıtlanması. Yani artık filmler, müzikler, windows türevleri, adobe vs. alıştığımız tüm programlar paralı kullanılmak zorunda olacak.

Fakat bunun avantajı da olacak. Şöyleki:
Linux, staroffice gibi bedava ve açık kaynak kodlu, güvenli yazılım kullanıcılarının sayısı hızla artacak. Daha önce windows'a göre çıkan tüm programlar artık linux'a uygun hale tek tek dönüştürülecek. Çok pahalı olan adobe vs. gibi programların da açık kaynak kodlu bedava denkleri ortaya çıkmaya başlayacak. Ve işte asıl özgürlük o zaman gelecek.

Artık film sektörü de internette önemli bir şekilde değişecek. Kendi sinema, video, müzik vs. media tasarımlarını yapan bireyler ya da ekipler, bedava olarak sadece reklam geliri sağlamaya dönük yayına başlayacaklar ve bu yoldaki sektör de hollywood'a ciddi rakip olacak.

Müzikte de kendi müziklerini ve kliplerini yapanlar da yine bedava yayınlara başlayacaklar.

Kısacası bu yasal süreç tamamlandıktan sonra bir çok şey eskisi gibi olmayacak.

Zaten artık her şey bir süzgeçten geçiriliyor zamanı geldiğinde düğmeye basılacak.

aşağı yukarı birçok programın ücretsizi var artık, benim bilgisayarımda da okuldaki bilgisayarlarda da korsan yazılım yok, kullanmam da tek sıkıntı çektiğim konu okulda bilgisayarların c sinin koruması? onunla ilgili de ücretsiz program bulursam tam süper olacak...

egitimci.' Alıntı:
aşağı yukarı birçok programın ücretsizi var artık, benim bilgisayarımda da okuldaki bilgisayarlarda da korsan yazılım yok, kullanmam da tek sıkıntı çektiğim konu okulda bilgisayarların c sinin koruması? onunla ilgili de ücretsiz program bulursam tam süper olacak...

Comodo time machine kullanıyorum ben labda. tavsiye ederim.

okullara dokunacaklarını pek zannetmiyorum microsoft adobe gibi firmaları en iyi şekilde ihya eden kurum zaten bizim kurumlarımız değil mi

okullarda biz sürekli microsoft kullanıyoruz. devletin verdiği paranın yanında öğrencilerde microsofta alışıyor ilerde hepsi birer microsoft müşterisi olacak.

Korsan'ın engellenebileceğini düşünmüyorum.Sadece şekil değiştirebilir.Torrent engellenir,paylaşım siteleri engellenir ama benzeri bir sistem mutlaka çıkacaktır ortaya,bugüne kadar da hep böyle olmuştur bu işler..

onlyyou23' Alıntı:
okullara dokunacaklarını pek zannetmiyorum microsoft adobe gibi firmaları en iyi şekilde ihya eden kurum zaten bizim kurumlarımız değil mi
bize fatih toplantısında pardusu, linuxu iyi öğrenin ileride tamamen onlar kullanılacak etkileşimli tahtalarda dediler

eduran' Alıntı:
egitimci.' Alıntı:

bu programı bir bilgisayara kurdum deneme amaçlı geçen bilgisayar çökmüştü baktım işe yaramadı... geri yükleme yapmadı, bende hala arıyorum bu yüzden....

interneti olan bir bilgisayarda (ki artık hemen tüm bilgisayarlarda var) korsan yazılımı tespit etmek çok ama çok kolay zaten. ama yıllardır microsoft başta olmak üzere korsana bilerek göz yumuyordu, eğer çok sıkarsa insanlar linux a kaçarlar. şimdi Türkiye nin pardus işletim sistemi microsoft un işletim sistemlerini cebinden çıkartır, düşünsenize devlet olarak pardus ageçtiğimizi devletin ödediği lisans ücretlerinin ne kadar azalacağını. ki zaten okullarda ki her bilgisayar için lisans ücreti ödeniyor.

sistemin içinde bu kadar kaçak olmasının sebebi sistemin kendisi aynı zamanda. düşünün şimdi bir şarkıcınn cd si 20TL, ne kadar satar çok zor olmakla beraber en fazla 100.000. içerisinde nakliye var, cd satıcıları aracılar. halbuki internet sitesinden 1TL ye satış yapsa (ya da telefon lirasından düşse) en az 2 milyon indirme gerçekleşir. ne yapcan aç gözlüler işte. sonuç olarak int rtamı tüm dünyaya hitap edien bir sektör, tüm dünya müşterisi iken bu kadar pahalı satışlarla mutlaka sistem kendi açığını üretecektir.

egitimci.' Alıntı:
eduran' Alıntı:
egitimci.' Alıntı:

bu programı bir bilgisayara kurdum deneme amaçlı geçen bilgisayar çökmüştü baktım işe yaramadı... geri yükleme yapmadı, bende hala arıyorum bu yüzden....

Ben sürekli ilk açılışta geri yüklesin diye ayarlamıştım. deepfreeze gibi.. şu ana kadar bi problem yaşamadım. bilgisayarlarda vista yüklü.

15 senedir bu haberleri okuruz. microsoft gibi büyük firmalar yazılımlarını parayla satarlar ama el altından da kırılmış programları piyasaya kendileri verirler ki bir ülkeyi yada insanları kendi programlarına alıştırıp en azında satılabilecek yerlere satmayı amaçlarlar. takmayın kafanıza böyle şeyleri yapmazlar bi şey.

xodeda' Alıntı:
15 senedir bu haberleri okuruz. microsoft gibi büyük firmalar yazılımlarını parayla satarlar ama el altından da kırılmış programları piyasaya kendileri verirler ki bir ülkeyi yada insanları kendi programlarına alıştırıp en azında satılabilecek yerlere satmayı amaçlarlar. takmayın kafanıza böyle şeyleri yapmazlar bi şey.
Fakat bu seferki ciddi. Megaupload ciddi cezalara çarptırıldı.

BBNET
Geri