Artık meslek liseliyim.

Kodla Büyü
DaMieN' Alıntı:
aresbel3' Alıntı:
Bugün yeni okuluma gittim. Müstakbel müdürümle konuştuk biraz... Alan şefliğini istersen sabah 8 akşam 5 okulda olman gerekli dedi bana. Koordinatörlük verilecekmiş.. Yav bu bilgiler hangi yönetmelikte yazıyo arkadaşlar.. Biri söyleyebilir mi??

10 saat şeflik saati var o saatlerde okulda olmanız gerekir ama onun haricinde hayır. Ha ders planınızı bu şekilde ayarlayıp şeflik saatlerini de öyle yerleştirebilir eğer isterse....
büyük ihtimalle bunu istedğini için söylemiştir.Gıcıklık parayla mı? :puhaha:

ben de ilköğretimden kız meslek lisesine geçenlerdenim.korkmuyorum desem yalan olur.ama yazdıklarınız içimi rahatlattı.teşekkürler :D

arkadaşlar bilgi paylaşımı için teşekkürler şimdiden işin inceliklerini öğrenmek iyi oldu... paylaşımları takip ediyorum :+1:

layla78' Alıntı:
bende meslek liseli olucam il içi atamam yapıldı benimde bir sorum olucak seminer dönemini ilköğretimdemi geçireyim yoksa meslek lisesindemi karar veremedim meslek lisesinde bildiğim kadarıyla sınavlar yaapılıyor bu dönemde. hangisi daha mantıklı tercih olur tecrübeli arkadaşlar ?

Hocam ilköğretimi biliyorsunuz zaten her gittiğiniz gün 3 saat ek dersinizi alırsınız, bildiğiniz üzere meslek liselerinde seminerler yok, sınavlar var. Yeni başlayan öğretmene genelde sınav verilmez, bizim okulda yapılan uygulama öyle idi. Eğer sınav görevi de verilmezse, seminer derdiyle felen uğraşmamış olursunuz. Eğer sınav alırsanızda her sınav göreviniz başına 5 saat ücretinizi alırsınız öyle hatırlıyorum.

joombal' Alıntı:
Hiç beklemeyin. Hemen geçin Meslek lisesine. Kendinizi yetiştirirsiniz. Çoluk çocukla uğraşmazsınız. Meslek lisesinde sizin dersleriniz öğrencilerin en önemli dersleridir. İlköğretimdeki gibi joker ders değildir.

Bu yoruma tamamen katılıyorum.
Bende böte mezunu olmama rağmen 6 yıl Çok Programlı Lise de çalışmış bir bilgisayar öğretmeniyim.

ve TEF mezunu olup da ilköğretim de çalışan arkadaşları anlamakta zorluk çekiyorum. :)

Keşke benimde tekrar böyle bir liseye geçme imkanım olsa

(P.S.:Şükürler olsun ki yarım dönemde ilköğretimden kurtulup düz lisede olsa tekrar liseye geçtim.)

çok şükür 3 yıl sonra meslek lisesine geçtim artık tabi üç yılda bildiklerimizin çoğunu unuttuk ama hayırlısı inşallah zorluk çekmeyiz...

kadirkayabey' Alıntı:
joombal' Alıntı:
Hiç beklemeyin. Hemen geçin Meslek lisesine. Kendinizi yetiştirirsiniz. Çoluk çocukla uğraşmazsınız. Meslek lisesinde sizin dersleriniz öğrencilerin en önemli dersleridir. İlköğretimdeki gibi joker ders değildir.

Bu yoruma tamamen katılıyorum.
Bende böte mezunu olmama rağmen 6 yıl Çok Programlı Lise de çalışmış bir bilgisayar öğretmeniyim.

ve TEF mezunu olup da ilköğretim de çalışan arkadaşları anlamakta zorluk çekiyorum. :)

Keşke benimde tekrar böyle bir liseye geçme imkanım olsa

(P.S.:Şükürler olsun ki yarım dönemde ilköğretimden kurtulup düz lisede olsa tekrar liseye geçtim.)

bende bir sene çalıştım çok programlı lisede ve çoğu dersine girdim böte mezunu olmama rağmen, şimdi çok özlüyorum o günleri.. kadroya geçme durumu olmasaydi da geçmezdim zaten. Keşke böteye de böyle bir hak verilse de bizde geçsek..

Bana deseler ki, meslek lisesine geçeceksin ama tek şartımız Fenerbahçeli olacaksın bundan sonra. Onu bile yaparım, düşünün gerisini. :puhaha: :puhaha:

aresbel3' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba. Ben bu il içi atamalarda ilköğretimden meslek lisesine geçen bir tefliyim. Biraz heyecan var doğal olrak. biraz da korku. 3 yıl boyunca yattık ilköğretimde. Bi kitabı açıp bakmadık. O yüzden midir bilmem biraz telaş var. Yazı ders çalışarak geçirmeyi düşünüyorum. Bir iki sorum olacak tecrübeli arkadaşlara. Birileri moral verir inşallah ümidiyle yazıyorum.

1- Okulda ağ sistemleri diye bir bölüm var, Ben de donanım ve ağ konusunda iyi sayılmam. Yazılıma veya web tasarımına geçmeyi düşündüm okulda. Müdüre teklif ettiğimde çocuklar son sınıfta staj yapacak yer bulamayabilirler. dedi.(küçük bir ilçede okulumuz) O yüzden biraz zor bölüm değişikliği.

2- Her sınıfta 20 öğrenci var ve tek şube. 12. sınıflar ilk seneye olacak. Tek öğretmen olacağım okulda tek olmak zor olur mu??

3- Ve toplam kaç saat dersim olur okulda? Ücretli öğretmen gelir mi onu merak ediyorum.. Şimdilik bu kadar aklıma geldikçe sorarım inşallah.

ücretli öğretmen lazımsa gelir.. hiç korkma meslek lisesi ilkokuldan daha rahat olur..

amip33' Alıntı:
Bana deseler ki, meslek lisesine geçeceksin ama tek şartımız Fenerbahçeli olacaksın bundan sonra. Onu bile yaparım, düşünün gerisini. :puhaha: :puhaha:

Aman allah korusun, Öyle bir şarta maruz kalmadan geçmişiz meslek lisesine. Şükürler olsun.. :puhaha:

ilimde açık olmasına rağmen bir türlü meslek lisesine geçmeye cesaret edemiyorum. 6 yıl ilköğretimde çalıştıktan sonra biraz ürkütücü geliyor açıkcası.bütün modülleri takip ediyorum 10. sınıf modüllerini çalışmaya başladım. Sizce hangi konulara ağırlık vermeliyim uygulama anlamında hangi programlar gösteriliyor bu konuda yardımcı olur musunuz . öğrenmem gereken programlar nelerdir şimdiden teşşeküürler

C#_asp.net__Dreamweaver_FLASH_Fireworks access__sQL__php...11.-12 sınıf larda bunlar ağırlıkta..bide alabilecek kapasite de çocukalr olsa...Bunun yanı sıra b.t.t. dersi var 10. sınıf dersleri zor sayılmaz;11 ve 12. sınıf dersleri altyapı ve biraz çalışma gerektiriyor..

spider23' Alıntı:
C#_asp.net__Dreamweaver_FLASH_Fireworks access__sQL__php...11.-12 sınıf larda bunlar ağırlıkta..bide alabilecek kapasite de çocukalr olsa...Bunun yanı sıra b.t.t. dersi var 10. sınıf dersleri zor sayılmaz;11 ve 12. sınıf dersleri altyapı ve biraz çalışma gerektiriyor..

katılıyorum bu dersleri alabilecek öğrencide birde kapasite olsa

bunları bırak temel elektronik anlatırken 0,001 * 1000=1 'i anlamıyor adamlar.. birde zorunlu eğitim 12 yıl olacak ağlayasım geliyor :cry:

Geri