Asik olmadan Evlenilir mi

Kodla Büyü

jowood

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.Bir kız arkadasim var beni çok seviyor ask derecesinde ama ben pek baglanamadim, onunla gezerken fazla mutlu olamiyorum. Karakter olarak harika birisi ama bu yeterli mi. Yas da 32 oldu artik.Ne tavsiye edersiniz..

Karakteri hoşuna gidiyorsa kaçırma derim. Karşılıklı saygı duyulabiliyorsa gerisi gelir bence :roll:
Allah gönlünüze göre versin.

Hocam bi evlenme teklif et bakalım ne diyecek. :)

Şaka bir yana, mantık evliliği diye birşey de var değil mi?

Öncelikle bu birlikteliğin mantıklı olduğunu düşünüyor musun? Eğer siz onunla ileride mutlu olabilirseniz ve aileler de (bu çok önemli) birbiri ile anlaşabilirse evlen gitsin.

Kızın sadakatine, iyi niyetine, saflığına güveniyorsan kaçırma bile.

Sayın hocam, bu fırsatı da kaçırırsan anca 40'ında evlenirsin :D
Aşk evliliği 25 yaşına en fazla 30 yaşına kadar olur diye düşünüyorum, ondan sonrasında fazla ayrıntıya girmeyeceksin.

Hocam evlilik genel itibariyle çok tavsiye ettiğim birşey değil. Hele de aşık değilsen büsbütün uzak dur

aşk dediğin nedir önce ona bakmak lazım,
aşk ; karşıdakini görünce hormonların harekete geçmesi ile karşı tarafa bir istek hissetme olayına aşk denir, kadınlar evlendikten sonra dırdır ve vırvır vasıtası ile erkeğin tüm duygularını tersine çevirerek erkeğin hormonlarının çalışma şeklini değiştirerek çekiciliklerini kaybederler.

bu yüzden dostum aşk geçicidir, önemli olan kişiliğinizin birbirine yakın olmasıdırki en azından birlikte yaşayabilmeniz açısından gereklidir, kişilikler de uygundeğilse boşanma kaçınılmaz olur. :)

hocam aşk evliliği dedin şey karşındakini ölçmeden düşünmeden duygusay yoğunluğun vermiş olduğu cesaretle yapılan evliliktir.Ve bence nikah masasında imzayı attıktan sonra biter.Çünkü kavuştun.
Ama karşındakini tanıyıp sevip hal hareketleri aile yapısı ahlakı gibi faktörleri hesap edip bu bana göre bir bayan deyip evlenirsen de evliliğinde saygı sevgi ve sadakat olur bencede mutlu olursun.
Sadece bir mantık evliliği yapılmaz beğenme ve duygusal yakınlık yoksa ama mantığıda göz ardı etme

jowood' Alıntı:
Arkadaşlar bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.Bir kız arkadasim var beni çok seviyor ask derecesinde ama ben pek baglanamadim, onunla gezerken fazla mutlu olamiyorum. Karakter olarak harika birisi ama bu yeterli mi. Yas da 32 oldu artik.Ne tavsiye edersiniz..
hocam sizi çok seven bir kız yada evlenecek birini bulmak 40 da birdir bu bir fırsattır ama sen ona o kadar bağlı değilsen ileride şu problemler oluşabilir
1.senden yeterli ilgiyi görmeyen bayan bir zaman sonra sanada ilgi göstermeyebilir
2.seni deli gibi seven biri ileride aşırı kıskançlıktan canını sıkabilir
3.sen ileride sevip aşık olabileceğin birini görünce bundan dolayı değişik hülyalara dalabilirsin
bir de merak ediyorum yanlış anlamazsan bir kız seni niye bu kadar sever
çok mu yakışıklısın? çok mu para kazanıyorsun?çok mu iyi niyetlisin?yoksa hakikaten senin karakterinimi beğeniyor yani asıl konu sen değil karşıdaki kızdır eğer senin adamlığını seviyorsa evlen derim yok gelip geçici şeylerden dolayı(para,yakışıklılık,vs)ise evlenme yarın senden daha fazla para kazanan birini görünce veya daha yakışıklısını görünce ona aşık olacaktır.

hastasıyız dede' Alıntı:
aşk ; karşıdakini görünce hormonların harekete geçmesi ile karşı tarafa bir istek hissetme olayına aşk denir, kadınlar evlendikten sonra dırdır ve vırvır vasıtası ile erkeğin tüm duygularını tersine çevirerek erkeğin hormonlarının çalışma şeklini değiştirerek çekiciliklerini kaybederler.

bu yüzden dostum aşk geçicidir, önemli olan kişiliğinizin birbirine yakın olmasıdırki en azından birlikte yaşayabilmeniz açısından gereklidir, kişilikler de uygundeğilse boşanma kaçınılmaz olur. :)
Konunun özeti budur.

kızı tanıdığından eminsen evlen derim .
( Mükemmelliyetçi insanlara danışıyorsan bekar olarak ölebilirsin. )

Kızı taniyorum,ailesini de tanıyorum,ev sahibim aslında, çok temiz kalpli insanlar,melek gibi gerçekten,ama ben boyle hayal etmemistim, insan hep kız arkadaşıyla zaman geçirmek ister, ben yarin sevgililer gününü bir kaç saatte gecistirip, başka şeyler yapmak istiyorum.. Mesajlara cevaben,sadakatine,saflığına yüzde yüz güveniyorum, senin için canımı bile veririm diyor, hatta benimle boluda gezebilmek için ufak bir kazayla kolu kırılmıştı, benim için çok fedakarlıklar yaptı, yüz ustu bırakmak istemiyorum..

Boyle değerli birisinin kıymetini bilmeyerek kendimi çok kotu birisi olarak düşünüyorum,kendimle de savaşıyorum ama şöyle de birşey okudum. Kalpleri ancak allah birbirine isindirir..

İçin kıpraşmıyorsa boşver gitsin, arkadaşına duyduğun sadece saygıymış gibi geldi, kendine görev edinmişsin hocam sen

hocam senin yasadigin duylari ben 2 sene önce yasadim cok zor bir durum sevmeden sevgili olmak ama hani insan kasiniyor daha iyisi yok giden geleni aratir her zaman... bence zamana birak alişirsan seversin baglanirsin bu devirde böyle bir kiz bulmak cok zor...
ahmet batmanin yeni bir kitabi var bana ikimizi anlat okumani tafsiye ederim :)

sakin evkenme kardesim sen sevmiyorsan aman ha kizin basini yakma o kiz seni mutlu eder belki ama sen onu asla mutlu edemezsin...

arkadaşın özelliklerini yazmışsın. bi insandan daha ne istenebiliir ki.
aşk maşk hikaye bunlar. gel sen de mantıklı düşün ve kaçırma kızı.
ama ben sevmeden mutlu edemem diyorsan da kızın başını yakma...

Düşünceleriniz önemli gerçekten benim icin, boyle birisi bulamayacağımi biliyorum ama birlikte mutlu olur muyuz hic fikrim yok, her günde kkararım değişiyor, aslında biraz zamanım olsa aakışına birakirdim ama nisan ayına kadar ciddi bir adim bekliyor, sevgili hayatini hic yaşamamış ve uzatmaya izin vermiyor..

Ten uyumunuz varsa yeterli. Ayriyeten aşk meşk hikaye. Ten uyumu yoksa zaten elini tutmak eziyet haline gelir. Herhangi bir itiricilik yoksa aksine çekicilik varsa zamanla bu aşka dönüşebilir.

Sozlerininden anladiğim, olmaz o iş.

Bugun evlendin, yarin gercekten seni heyecanlandiran baska biri cikti ne olacak??

işin diger bir boyutu, evlilik sart mi?

Evlenmis olmak icin evlenmeyin.

Evet beni heyecanlandircak birisi cikacaktir, evlilik aile baskısından dolayı şart hocam ..

jowood kardeşim,
yanlış anlamassan bir iki kelam da ben etmek isterim. Birincisi kararını bence sen vermişsin, vermişsin ki bu kararı destekleyecek fikirlere ulaşmak için formda görüş almak istemişsin. İkincisi daha karar ver(e)medim diyorsan eğer ki burada da bence daha büyük bir sıkıntı var, bir ilişkiyi değerlendirebilmek için her iki tarafıda iyi tanımak gerekiyor. bizler burada sadece form arkadaşlığı daha doğrusu klavye kardeşliği yapıyoruz. Senin yerinde ben olsam hiç bu tür formlarda cevap aramam. Cevap sende aslında. Vicdanında. Ne diyorsa ona göre git. Buradaki arkadaşlar ve benim için verdiğin karardan sonra birşey değişmeyecek. Ama senin hayatını etkileyecek vereceğin karar. O yüzden vicdan en iyi süzgeçtir. O ne derse onu yap.

Ben sorunu ilk okuduğumda evlenmelisin dedim. Ben nikah kerametine inanan zümredenim. Ancak dediğim gibi kararı sen ver ki sonradan verdiğin karardan dolayı pişman olma, sorumluluğu tamamiyle üstlen. Bir Dost... :D

HAB' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:

Konunun özeti budur.
Ne biereksik ne bir fazla

Aşk dünyadaki en güzel şey mutlaka insan yaşamalı yoksa ölüp gittiğinde eksik yaşamış olur insan o kızcağız kendini sevmeyen birini dahane kadarsevebilirki yazık edersin ikinize de bence

Herkesin dusuncesini alip tabiiki de karari ben verecegim,sorumluluk benim ama bence de asksiz hayat bossss

1 ) milkay hocam bir bakıma çok haklı
2 ) fakat kız anlattığın kadar iyi ise kaçırmamak gerek. zamanla sevebilirsin + gerçekten nikahta keramet vardır bence de

Sagolun hocalarim, dusuncelerinizi paylastiginiz icin,insallah dogru olan karari verebilirim...

jowood' Alıntı:
Sagolun hocalarim, dusuncelerinizi paylastiginiz icin,insallah dogru olan karari verebilirim...
hocam gördüğün gibi ben de dahil forumda çoğunluk kişilik uygunsa devam etmelisin diyor, ki evli insanlar evlendikten sonra aşkın bittiğini çok iyi bilirler, ama sen bu yorumlara rağmen ayrılıkta niyetli isen, bu kzı sadece sevmiyor değil, onda bir iticilik hissetmişsindir, kişiliğinde bir iticilik olmadığına göre fiziksel bir iticilik var ortada, yani kız güzel değil galiba, eğer sorun bu ise aynen kişilikler gibi fiziksel görüntüde birbirine denk olmalı, eğer sorun fiziksel ise ayrılık kararında haklı olabilirsin, ama eğer fiziksel bir denklik varsa ve kişilikler uygunsa kesinlikle devam et, aşk kimyasaldır. :)

Geri