Asker Öğretmenlik Tekrardan Hizmetten Sayılmış

Kodla Büyü

karinca_52

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Mebbis ekranında asker öğretmenlik hizmetten sayılmıyordu şimdi mebbise bakarken fark ettim tekrardan hizmetten sayılmış

bende de öyle görünüyo ama yanlışlıkla mı oldu yoksa bi gelişme olduda haberimiz mi yok

8 yıla bir kademe için bugünde dilekçe vermiştim .. Hizmetten sayılması süper oldu :lol:

Benim de öyle görünüyor, askerlik görev süresine eklenmiş sanırım.

8 yıla bir kademe olayında neler dikkate alınıyor acaba?
Bende meb de kadrolu öğretmenliğe esas süre 8 yıl 2 ay 21 gün olarak yazıyor. Bu süreye ilk yıl aday öğretmenlik de dahil, askerlik de dahil tabiki

Bu 8 yıl olayında bunlar sayılmıyor mu acaba

tahtakama' Alıntı:
Benim de öyle görünüyor, askerlik görev süresine eklenmiş sanırım.

8 yıla bir kademe olayında neler dikkate alınıyor acaba?
Bende meb de kadrolu öğretmenliğe esas süre 8 yıl 2 ay 21 gün olarak yazıyor. Bu süreye ilk yıl aday öğretmenlik de dahil, askerlik de dahil tabiki

Bu 8 yıl olayında bunlar sayılmıyor mu acaba

o zamanlarda da sicil notu aldık sayılır illa hocam .... verdik dilekçeyi bakalım

8 yıla bir kademeyi artık verilmiyor diye biliyorum? siz ne için verdiniz sicilden mi? 90 üstü not için mi yani

tcoalngsau' Alıntı:
8 yıla bir kademeyi artık verilmiyor diye biliyorum? siz ne için verdiniz sicilden mi? 90 üstü not için mi yani

önceden 6 yıla bir veriliyordu sonra 8 yıla çıkartıldı hocam....

111 İLE GELEN YENİ UYGULAMA

25/02/2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6111 sayılı Kanun ile sicil uygulaması kaldırılmıştır. Bu kaldırma sırasında, 657'nin 64 ve 37. maddesinde yer alan "sicil" yerine "disiplin cezası almama" şartı getirilmiştir. İlgili yeni maddeler şu şekildedir:

64. maddenin yeni hali: "Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır."

37. maddenin yeni hali: "Bu kanun hükümlerine göre öğrenim durumları, hizmet sınıfları ve görev unvanları itibariyle azami yükselebilecekleri derecelerin dördüncü kademesinden aylık almaya hak kazanan ve son sekiz yıllık süre içinde herhangi bir disiplin cezası almayanların kazanılmış hak aylıkları kadro şartı aranmaksızın bir üst dereceye yükseltilir."

37. MADDEYE İLİŞKİN GEÇİŞ HÜKMÜ

Yeni düzenleme yapılırken hali hazırda memur olanlar için geçici maddeyle geçiş hükmü konulmuştur.

37. maddeye ilişkin olarak konulan geçici hüküm şu şekildedir:

"B) Bu maddenin yayımı tarihinden önceki son altı yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlardan 37 nci maddede yer alan bir üst dereceye yükseltme uygulamasından yararlanmamış olanlar hakkında, bu maddenin yürürlük tarihi itibarıyla değiştirilen 37 nci maddenin değişiklikten önceki hükmü uygulanır. Bu maddenin yürürlük tarihi itibarıyla değiştirilen 37 nci maddede yer alan sekiz yıllık süre, ilk sekiz yıllık dönem için, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önceki;

a) Son beş yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için üç yıl,
b) Son dört yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için dört yıl,
c) Son üç yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için beş yıl,
d) Son iki yıllık sicil notu ortalaması doksan ve daha yukarı olanlar için altı yıl,
e) Son sicil notu doksan ve daha yukarı olanlar için yedi yıl,
olarak uygulanır."

sizce bu hizmet süresinde bir problem var mı yok mu
resmini çektim...

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    6.5 KB · Görüntüleme: 1,385
21.02.2006'da kadrolu oldum.
kanun 25/02/2011'de yürürlüğe girmiş.
buna göre 21.02.2014'te mi 1 kademe alacağım?
ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Eski sicil notlarımızı nasıl öğrenebiliriz :D İki üç tane notum var sanırım ama bilmiyorum :D

birşey aklıma geldi. bugüne kadar bu durum özellikle öğretmenliğe esastan sayılımıyordu.
acaba şu şübe müdürlüğü sınavı için bir düzeltme yapılmış olamazmı?
komplo teorisi ama aklıma gelmedi de değil. 6 yıldır hiç düzeltme yapılmamıştı bu aralar bu durumun oluşması açıkçası aklıma geldi.

kısa dönem askerlik de sayılmış. Emekliliğe sayılmamış bi tek :D

Hizmet Süreleri
Memuriyete Esas : 6 Yıl 9 Ay 5 Gun
Emekliliğe Esas : 6 Yıl 3 Ay 4 Gun
MEB de Kadrolu Öğretmenliğe Esas : 6 Yıl 9 Ay 5 Gun

designbote' Alıntı:
birşey aklıma geldi. bugüne kadar bu durum özellikle öğretmenliğe esastan sayılımıyordu.
acaba şu şübe müdürlüğü sınavı için bir düzeltme yapılmış olamazmı?
komplo teorisi ama aklıma gelmedi de değil. 6 yıldır hiç düzeltme yapılmamıştı bu aralar bu durumun oluşması açıkçası aklıma geldi.

bir ara gene sayılıyordu sonra kaldırdılar şimdi tekrar geri getirdiler anlamadım gitti :++:

teksen' Alıntı:

ben 2005 de başladım ...Dilekçemi verdim bakalım hayırlısı

omd' Alıntı:

Hizmet Süreleri

sen bahtsızsın dostum :mrgreen:

Arkadaşlar sadece Askeri Öğretmenlik değil, kısa dönem askerlikte sayılmış. Peki ben bu durumda sene sonu 3 yılımı tamamlıyorum. Böyle olursa tayin isteyebilir miyim ?
Şuanda 2 yıl 3 ay görevdeymişim hem memuriyet hemde kadrolu olarak... Ne dersiniz ? değiştirirler mi bu durumu ?

karinca_52' Alıntı:
teksen' Alıntı:

2014'ün şubatında ben de alacağım yani,
di mi karinca_52 hocam?

karinca_52' Alıntı:
fatiha35' Alıntı:
resmini çektim...

emeklilğe esasda diğerleriyle aynı olmalı normalde

Bende de durum benzer. Arada 1 ay 6 gün fark var.
Asker öğretmenliğin acemiliği ve acemilikten sonra göreve başlayacağımız zamana kadarki süreyi saymamışlar. O arada maaş almadık emekli sandığı primimiz de yatmadı.

8 Yıla bir sicil için Toplam 9 yıl olamsı gerek Çünkü ben 28 şubat 2005 te göreve başladım. dolayısyla eski kanuna göre 28 şubat 2011 sicil alacaktım ama son maddenin bendine göre 1 yıldan az kalanlar 3 yıl sonra dediği için 2014 şubat ayında artık

teksen' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
teksen' Alıntı:

2014'ün şubatında ben de alacağım yani,
di mi karinca_52 hocam?

evet

hakansia' Alıntı:
8 Yıla bir sicil için Toplam 9 yıl olamsı gerek Çünkü ben 28 şubat 2005 te göreve başladım. dolayısyla eski kanuna göre 28 şubat 2011 sicil alacaktım ama son maddenin bendine göre 1 yıldan az kalanlar 3 yıl sonra dediği için 2014 şubat ayında artık

8 yılı geçtikten sonra almalısın bence .

fahrican' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
fatiha35' Alıntı:
resmini çektim...

emeklilğe esasda diğerleriyle aynı olmalı normalde

Bende de durum benzer. Arada 1 ay 6 gün fark var.
Asker öğretmenliğin acemiliği ve acemilikten sonra göreve başlayacağımız zamana kadarki süreyi saymamışlar. O arada maaş almadık emekli sandığı primimiz de yatmadı.

eğer asker öğretmenlik yaptıysanız saymaları lazım .... Kısa dönese olabilir...

Dilekçe verirseniz düzeltilebilir hocam ...Asker öğretmenseniz tabi

karinca_52' Alıntı:
omd' Alıntı:

Hizmet Süreleri

daha benim görevim çok :D bi samsuna gireyim de 8 yıla bir kademeyi de alırız sonra :D

omd' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
omd' Alıntı:

Hizmet Süreleri

daha benim görevim çok bi samsuna gireyim de 8 yıla bir kademeyi de alırız sonra :D

inşallah bu sene gelirsin :D hayırlısıyla

karinca_52 hocam;
01.09.2006 da göreve başladım.
Memuriyete esas,emekliliğe esas,meb de kadrolu öğretmenliğe esas:7 yıl 2 ay 26 gün
hizmetim var. Ben ne zaman alırım. Ayrıca dilekçeni de paylaşırsan çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler....

Geri