egelim83' Alıntı:Sonuç olarak teknik öğretmenlik bitti Tükani kapattık yok size meslek lisesi mi diyorsunuz? O zaman teknik eğitim yapan bir bölüm olarak Atölye Laboratuvar ve Meslek dersi ogretmeni olarak atanmak istiyoruz!..
Hocam anlatıyorum ama anlamak istemiyorsun. YÖK un verdiği kararın hiçbir anlamı yok. Önemli olan transkriptindeki dersler BT alanı dersleri ile örtüşüyor mu. Bu kararına Meb verdi. Meb karar verecek tek ve son mercidir. Meb kararlarını elbette idare mahkemesine taşıyabilirsiniz. Mahkemenin de red kararı vermesi nerdeyse kesindir.egelim83' Alıntı:Sonuç olarak teknik öğretmenlik bitti Tükani kapattık yok size meslek lisesi mi diyorsunuz? O zaman teknik eğitim yapan bir bölüm olarak Atölye Laboratuvar ve Meslek dersi ogretmeni olarak atanmak istiyoruz!..
Yök un verdiği bote ile tef bilgisayar eşdeğer kararı yok.egelim83' Alıntı:Aynı meslek ve bilim dallarında, eğitim - öğretim yapan üniversitelerde, eğitim - öğretim, metod, kapsam, öğretim süresi ve yıl içindeki değerlendirme esasları bakımından eşdeğer olması ve öğrenimden sonra kazanılan unvanların aynı ve elde edilen hakların eşdeğer sayılması hususu Üniversitelerarası Kurulun önerisi üzerine; öğretmen yetiştiren birimler için belirtilen esasların tespiti Milli Eğitim Bakanlığı ile de işbirliği yapılarak, Yükseköğretim Kurulunca düzenlenir. 2547 sayılı kanun 43/b maddesi... Ben kurul kurdum es deger değilsiniz demek gibi yasal bir hak söz konusu olamaz!..
..egelim83' Alıntı:Aynı meslek ve bilim dallarında, eğitim - öğretim yapan üniversitelerde, eğitim - öğretim, metod, kapsam, öğretim süresi ve yıl içindeki değerlendirme esasları bakımından eşdeğer olması ve öğrenimden sonra kazanılan unvanların aynı ve elde edilen hakların eşdeğer sayılması hususu Üniversitelerarası Kurulun önerisi üzerine; öğretmen yetiştiren birimler için belirtilen esasların tespiti Milli Eğitim Bakanlığı ile de işbirliği yapılarak, Yükseköğretim Kurulunca düzenlenir. 2547 sayılı kanun 43/b maddesi... Ben kurul kurdum es deger değilsiniz demek gibi yasal bir hak söz konusu olamaz!..
Biz zaten yıllardır zarardayız hocam... Artık, uyanma vaktidir... Ya BÖTE meslek lisesine ya da TEF sadece ve sadece mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarına... İkisinden biri olmadığı sürece TEF'lilerin açtığı herhangi bir başlığı samimi bulmayacağız...adeministrator' Alıntı:Orada teknik eğitim yapar demiyor, teknik öğretmen diyor. Teknik eğitimi adı üstünde teknik eğitim fakülteleri yapar. Çelişkiyi görmeyip milleti galayana getiriyorsunuz. Bu durum size de bize de zarar verecek, demedi demeyin.
zulfikar1985' Alıntı:Biz tercihe yazamamaktan değil sizin sınırsızca bizim yazabileceğimiz yerleri yazmanızdan şikayetçiyiz aradaki fark bu... Örneklendirecek olursak; 5 tane meslek lisesi ve 5 tane ortaokul tercih edilebilsin. Ben Böte'li olarak; 80 puana sahip olayım. 5 TEF'li 80den düşük 5 taneside yüksek puana sahip olsun. Yüksek puanlılardan bazıları ki böyle tanıdıklarım var meslek lisesinde çalışmaya sıcak bakmadığı için(nedenleri değişiyor) ortaokulu tercih etsin, düşük puanlılar liseyi... Sonuç ilk atamaysam eşitsizlik sebebiyle açıkta kaldım. Tayin istiyorsamda atanamadım. Bilmem anlatabildim mi? Bu bağlamda isterseniz birde siz sakin kafayla ve tarafsız olmaya çalışarak düşünün derim...
...zulfikar1985' Alıntı:Biz zaten yıllardır zarardayız hocam... Artık, uyanma vaktidir... Ya BÖTE meslek lisesine ya da TEF sadece ve sadece mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarına... İkisinden biri olmadığı sürece TEF'lilerin açtığı herhangi bir başlığı samimi bulmayacağız...adeministrator' Alıntı:Orada teknik eğitim yapar demiyor, teknik öğretmen diyor. Teknik eğitimi adı üstünde teknik eğitim fakülteleri yapar. Çelişkiyi görmeyip milleti galayana getiriyorsunuz. Bu durum size de bize de zarar verecek, demedi demeyin.
zulfikar1985' Alıntı:Biz tercihe yazamamaktan değil sizin sınırsızca bizim yazabileceğimiz yerleri yazmanızdan şikayetçiyiz aradaki fark bu... Örneklendirecek olursak; 5 tane meslek lisesi ve 5 tane ortaokul tercih edilebilsin. Ben Böte'li olarak; 80 puana sahip olayım. 5 TEF'li 80den düşük 5 taneside yüksek puana sahip olsun. Yüksek puanlılardan bazıları ki böyle tanıdıklarım var meslek lisesinde çalışmaya sıcak bakmadığı için(nedenleri değişiyor) ortaokulu tercih etsin, düşük puanlılar liseyi... Sonuç ilk atamaysam eşitsizlik sebebiyle açıkta kaldım. Tayin istiyorsamda atanamadım. Bilmem anlatabildim mi? Bu bağlamda isterseniz birde siz sakin kafayla ve tarafsız olmaya çalışarak düşünün derim...
tturkmen' Alıntı:Böteliler istediğiniz yere gidin. Meslek liselerinde bir çok elektronik ağırlıklı ders var. Örneğin 10. sınıfın temel elektronik ve ölçme. O derste örneğin avometre tutmasını bilmeyen öğretmen ne anlatacak. Ya da bu derse ben girmem mi diyecek. Belki birkaç dersi çalışarak öğrenirsiniz ancak elektronik ağırlıklı olan, Bilişim Teknik Resmi, Bilgisayarlı Devre Tasarımı, Sistem Bakım Onarım, Sistem Kontrol Uygulamaları, Temel Elektronik ve Ölçme derslerini Bakanlık sizi atasa bile pek anlatabileceğinizi sanmıyorum. Kaldı ki bu durum bizler üniversiteye girmeden bile ortadayken. Hak diyip diyorsunuz ama burda ben sizlerin meslek liselerine atanmak gibi bir hakkınız olduğunu düşünmüyorum.
Seviyenizi daha önceden zaten belli etmiştiniz ne gerek vardı şimdi tekrar hatırlatmaya?BaRBaRYaN' Alıntı:...zulfikar1985' Alıntı:Biz zaten yıllardır zarardayız hocam... Artık, uyanma vaktidir... Ya BÖTE meslek lisesine ya da TEF sadece ve sadece mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarına... İkisinden biri olmadığı sürece TEF'lilerin açtığı herhangi bir başlığı samimi bulmayacağız...adeministrator' Alıntı:Orada teknik eğitim yapar demiyor, teknik öğretmen diyor. Teknik eğitimi adı üstünde teknik eğitim fakülteleri yapar. Çelişkiyi görmeyip milleti galayana getiriyorsunuz. Bu durum size de bize de zarar verecek, demedi demeyin.
sizi okuyan da TEF liler BÖTE nin haklarını gasp etti sanacak. Atalarımız boşuna dememiş YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIR diye uhaha: uhaha: uhaha:
kozlu' Alıntı:tturkmen' Alıntı:Böteliler istediğiniz yere gidin. Meslek liselerinde bir çok elektronik ağırlıklı ders var. Örneğin 10. sınıfın temel elektronik ve ölçme. O derste örneğin avometre tutmasını bilmeyen öğretmen ne anlatacak. Ya da bu derse ben girmem mi diyecek. Belki birkaç dersi çalışarak öğrenirsiniz ancak elektronik ağırlıklı olan, Bilişim Teknik Resmi, Bilgisayarlı Devre Tasarımı, Sistem Bakım Onarım, Sistem Kontrol Uygulamaları, Temel Elektronik ve Ölçme derslerini Bakanlık sizi atasa bile pek anlatabileceğinizi sanmıyorum. Kaldı ki bu durum bizler üniversiteye girmeden bile ortadayken. Hak diyip diyorsunuz ama burda ben sizlerin meslek liselerine atanmak gibi bir hakkınız olduğunu düşünmüyorum.
Evet haklısınız hocam bu dersler öylesine zor ki benim bir BÖTE mezunu olarak 12 yıldır çalıştığım Meslek Lisesinde "Bilişim Teknik Resmi" ve "Temel Elektronik ve Ölçme" derslerine sınıf öğretmenliğinden branş değişikliğiyle okulumuza gelmiş arkadaş giriyor bu derslere. BÖTE mezunları Meslek Liselerine atanamıyorken bu arkadaşın okulumuza gelmesi tabi ki İl Milli Eğitimin yaptığı büyük bir yanlış. Ancak anlatmaya çalıştığım çoğumuza üniversitede Flash AS 3.0 da anlatılmamıştır. Ancak "Grafik ve Animasyon" dersinde bunu TEF ya da BÖTE mezunu fak etmez, kendini geliştiren herhangi bir BT Öğretmeni anlatabilir. Çalıştığım okulda 6 BT Öğretmeniyiz. AS 3.0 konusunda TEF ve ESEF mezunu arkadaşların yardım taleplerini hiç geri çevirmedim. Zaten bu forumdaki TEF mezunlarını anlamakta gerçekten çok zorlanıyorum. Çünkü benim okulumdaki bütün TEF ve ESEF mezunu arkadaşlarım BÖTE mezunlarının Meslek Liselerine atanamamalarını saçma bulduklarını söylüyorlar. Şu egolarımızdan kurtulabilsek her şey daha güzel olacak...
:++: :++:BaRBaRYaN' Alıntı:...zulfikar1985' Alıntı:Biz zaten yıllardır zarardayız hocam... Artık, uyanma vaktidir... Ya BÖTE meslek lisesine ya da TEF sadece ve sadece mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarına... İkisinden biri olmadığı sürece TEF'lilerin açtığı herhangi bir başlığı samimi bulmayacağız...adeministrator' Alıntı:Orada teknik eğitim yapar demiyor, teknik öğretmen diyor. Teknik eğitimi adı üstünde teknik eğitim fakülteleri yapar. Çelişkiyi görmeyip milleti galayana getiriyorsunuz. Bu durum size de bize de zarar verecek, demedi demeyin.
sizi okuyan da TEF liler BÖTE nin haklarını gasp etti sanacak. Atalarımız boşuna dememiş YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIR diye uhaha: uh:
..zulfikar1985' Alıntı:Seviyenizi daha önceden zaten belli etmiştiniz ne gerek vardı şimdi tekrar hatırlatmaya?BaRBaRYaN' Alıntı:...zulfikar1985' Alıntı:Biz zaten yıllardır zarardayız hocam... Artık, uyanma vaktidir... Ya BÖTE meslek lisesine ya da TEF sadece ve sadece mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarına... İkisinden biri olmadığı sürece TEF'lilerin açtığı herhangi bir başlığı samimi bulmayacağız...adeministrator' Alıntı:Orada teknik eğitim yapar demiyor, teknik öğretmen diyor. Teknik eğitimi adı üstünde teknik eğitim fakülteleri yapar. Çelişkiyi görmeyip milleti galayana getiriyorsunuz. Bu durum size de bize de zarar verecek, demedi demeyin.
sizi okuyan da TEF liler BÖTE nin haklarını gasp etti sanacak. Atalarımız boşuna dememiş YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIR diye uhaha: uhaha: uhaha:
BAŞKASININ MALI derken? Devlet okullarını şahsi malınız olarak gördüğünüzü itiraf ettiğiniz iyi oldu... Bu arada daha öncede belirtmiştim ama belli ki hafızanız pek iyi değil... O yüzden tekrar yazayım... Ben zaten Meslek Liselerine atanma hakkını anamın ak sütü gibi elde ettim... Sadece, kendim kurtuldum diye adaletsizliği dile getirmekten geri durmuyorum...BaRBaRYaN' Alıntı:..zulfikar1985' Alıntı:Seviyenizi daha önceden zaten belli etmiştiniz ne gerek vardı şimdi tekrar hatırlatmaya?BaRBaRYaN' Alıntı:...zulfikar1985' Alıntı:Biz zaten yıllardır zarardayız hocam... Artık, uyanma vaktidir... Ya BÖTE meslek lisesine ya da TEF sadece ve sadece mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarına... İkisinden biri olmadığı sürece TEF'lilerin açtığı herhangi bir başlığı samimi bulmayacağız...adeministrator' Alıntı:Orada teknik eğitim yapar demiyor, teknik öğretmen diyor. Teknik eğitimi adı üstünde teknik eğitim fakülteleri yapar. Çelişkiyi görmeyip milleti galayana getiriyorsunuz. Bu durum size de bize de zarar verecek, demedi demeyin.
haklısınız hocam belli ettim. HİÇ BİR ZAMAN BAŞKASININ MALINA GÖZ DİKMEDİM... Bunu belirtmekten de her zaman gurur duydum...
..zulfikar1985' Alıntı:BAŞKASININ MALI derken? Devlet okullarını şahsi malınız olarak gördüğünüzü itiraf ettiğiniz iyi oldu... Bu arada daha öncede belirtmiştim ama belli ki hafızanız pek iyi değil... O yüzden tekrar yazayım... Ben zaten Meslek Liselerine atanma hakkını anamın ak sütü gibi elde ettim... Sadece, kendim kurtuldum diye adaletsizliği dile getirmekten geri durmuyorum...