size katılmıyorum, düz mantık düşündüğünüzde MYO daha mantıklı geliyor, 12 saat maaş karşılığı 10 saatte gece ücreti alsak oohhoooo paraya para demeyiz gibi geliyor ama öyle değil.
MYO 2da müdür 12 saat maaş karşılığı haricinde boş kalan vakitlerinizde size idari görevler veriyor, yapmak zorundasınız.
Bu idari görevler yerine ve okuluna göre değişir ama genelde sabah 8 akşam 5, dersiniz olmasa bile okulda bulunmak zorundasınız.
ayrıca öğrencilerle orada daha fazla ilgilenmek zorunda kalıyorsunuz, çoğunun ailesi yanında olmadığı için hasta olduklarında bile danışman öğretmenleri yanında olmak ve ilgilenmek zorundalar.
Teknisyen olan okullarda ağla, klavyeyle fareyle uğraşmazsınız belki ama orada da seminerle, toplantılarla, organizasyonlarla, öğretim üyelerinin zaman bulup yapamadığı işleriyle ,fazladan verilen görevlerle uğraşacağınızdan emin olun.
Tayin hakkınız yok, sözleşmelisiniz, geri dönmek baya zor.
iyice araştırdığınızda MEB'in hele ki meslek liselerinin çok daha fazla artısı olduğunu görüyorsunuz. Benim MYO'da çalışan arkadaşlarımdan ve araştırmalarımdan öğrendiklerim bunlar, yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Ama derseniz ki benim kariyer planlarım var ona diyecek bişey yok.