Avea dan sevgilerle !

Kodla Büyü

pasific

Seçkin Üye
Seçkin Üye
uzun yıllar faturalı avea kullanıyordum. On bir ay önce müşteri hizmetlerini aradım ve tarifemden memnun olmadığımı söyledim. onlar da bir yıl boyunca faturamın yarısını ödeyebileceğim bir tarife yaptılar. Geçtiğimiz günlerde numaramı Turkcell e taşıdım. Ve bugün sabah beni şok eden aveanın son faturası ile karşılaştım."264" TL. :( (normalde 30 tl civarı geliyordu).Müşteri hizmetlerini aradığımda bir yıllık bir taahhüdümün olduğunu ve benim bunu bir ay kala bozduğumu söylediler. yani yaptıkları tüm indirimleri toplayıp yansıtmışlar.

*Bana indirim yaptıklarını ve bunun bir yıl süreceğini söylediler fakat böyle bir taahhütten bahsetmemişlerdi :!:

yorum sizin...

evet öyle yapıyorlar, geçen ay taahhüt verdim, eğer bozarsam yapılan indirimlerin yansıtılacağı söyleyen mesaj geldi. aveadan bıktım artık hem çekmiyor hem de diğerlerine nazaran çok da ucuz değil. bende 1 aylık taahhüdüm dolmadan vodafona geçtim.

egeman84' Alıntı:
evet öyle yapıyorlar, geçen ay taahhüt verdim, eğer bozarsam yapılan indirimlerin yansıtılacağı söyleyen mesaj geldi. aveadan bıktım artık hem çekmiyor hem de diğerlerine nazaran çok da ucuz değil. bende 1 aylık taahhüdüm dolmadan vodafona geçtim.
hah işte kızdığım nokta bu.bana taahhütlü olduğunu kimse söylemedi.On bir ay öncesi müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşmeyi hatırlamak zor ama söylemediler diye hatırlıyorum. yani sadece "bir yıl boyunca faturanızın yarısını ödeyeceksiniz. onaylıyor musunuz?" diye sorduğunu hatırlıyorum(hatta kim böyle bişeyi onaylamaz ki diye düşünmüştüm :D )

Hocam geri kalan bir ay için taahhüt ödemeniz yönünde yasal hakkınız var bilginize.
Müşteri hizmetlerine taahüt vermediğinizi söyleyin geriye yönelik konuşmalarınızı incelerler taahüt vermediyseniz faturanız düşer.
Ben avea böyle faturayı indirtmiştim.

kalelibilişim' Alıntı:
Hocam geri kalan bir ay için taahhüt ödemeniz yönünde yasal hakkınız var bilginize.
.
bunu biraz daha açar mısınız? Yani müşteri hizmetlerini arayıp ne demeliyim,bunu resmi olarak dayandırabileceğimiz bişey var mı?

bunlar legal soyguncu hocam indirimlerine kampanyalarina guvenmeyeceksin. allem edip kallem edip kelime oyunlarina getirip sana hissettirmeden her turlu bi i*neligi yapiyorlar gecmis olsun

pasific' Alıntı:
egeman84' Alıntı:
hah işte kızdığım nokta bu.bana taahhütlü olduğunu kimse söylemedi.On bir ay öncesi müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşmeyi hatırlamak zor ama söylemediler diye hatırlıyorum. yani sadece "bir yıl boyunca faturanızın yarısını ödeyeceksiniz. onaylıyor musunuz?" diye sorduğunu hatırlıyorum(hatta kim böyle bişeyi onaylamaz ki diye düşünmüştüm :D )

eğer size sorulmadıysa söylenmediyse onay alınmadıysa, söyleyin kayıtların dinlenmesini isteyin biraz zorlayın o zaman hocam :)

Avea mı bu dediğinizi yapacak.Benzeri başıma geldi .Kredi kartı ile otomatik ödemem vardı.Çifte ödeme aldılar 4 ay. uzun uğrşılar sonunda 2 ayını iade ettiler.
Son 2 ayı iade etmediler.Aradım durdum boşuna 444 lü numaradanda ( 1.5 yıl önce) 30 tl da zararım oldu.Neticede son 2 ayın üzerine yattılar.Bunlar aldıklarını ödemeye gelince reklamdaki kalll center oluyorlar.Tamam halledeceğiz döneceğiz vs. tık yok.
Gitti 2 telefon için 4 aylık fazla ödemenin, yani 140 tl nın yarısı 70 tl ve artı 30 tl (444 lü dakikalar).

kontörlü hat almak en mantıklısı. ben bimcell kullanıyorum şimdilik memnunum.

Hocam taahüt vemediğini düşünüyorsan konuşmalar kaydediliyor kayıtları iste onlarda. dinle ve kararını ver.

görüşme kaydınızın incelenmesini isteyiniz. Eğer taahütten bahsedilmemişse ödem yapmanızı isteyemezler.

Hocam eğer söylemediklerinden eminseniz tekrar arayın ve telefonda bana bu bilgi verilmedi kayıtlar sizde bulunmaktadır bu konuyu mahkemeye taşıyacağım deyin bakalım ne yapacaklar ama söylemediklerine eminseniz.

Ben geçen gün aradım tarifemden artık memnun değilim ihtiyacımı geçen bir tarife ve ben kullanmadığım dakikalar için para ödüyorum dedim onlarda bir iki tarife önerdiler beğenmedim daha uyguna diğer operatörlerde tarifeler var dedim en sonunda taahhüt karşılığı faturamı yarıya indirmeyi teklif etti ben de kabul ettim.Yani artık 500 dakika her yöne 3000 dakika avelılar ve 2 gb internete 35 değil 17.5 ödeyeceğim inşallah

bedavadan indirim yapmıyorlar sağolsunlar her yere bi taahhüt sıkıştırıyorlar hattımı değiştirmeden önce arayıp didikledim var mı bi taahhüt diye araştırmak lazım başına gelen çok çevremde...

Az önce arayıp taahhütte bulunmadığımı sadece bir yıl boyunca yarısını ödeyeceğim söylendiği ses kaydının incelenmesini talep ettim.Ama on bir ay olsu ve araba kullanırken konuşmuştum çağrı merkeziyle.Yani araya bi taahhüt kelimesi sıkıştırmış olabilir kadın.bakalım nolacak...

pasific' Alıntı:
kalelibilişim' Alıntı:
.
bunu biraz daha açar mısınız? Yani müşteri hizmetlerini arayıp ne demeliyim,bunu resmi olarak dayandırabileceğimiz bişey var mı?
Aradığımda bunu da sordum."geriye kalan bir ayın taahhüdünü ödemem gerekmez mi?" dedim.

Eleman "kullandığınız ayların indirimlerini ödeyeceksiniz "dedi.Siz nasıl yaptınız anlamadım?

onlar işi uzatırlar hocam sen internetten şikayetim var sitesine yaz durumu şikayet et iş hızlansın. o siteye yazdımı hızlı yapıyorlar incelemeyi.

ismailt' Alıntı:
Hocam eğer söylemediklerinden eminseniz tekrar arayın ve telefonda bana bu bilgi verilmedi kayıtlar sizde bulunmaktadır bu konuyu mahkemeye taşıyacağım deyin bakalım ne yapacaklar ama söylemediklerine eminseniz.

Ben geçen gün aradım tarifemden artık memnun değilim ihtiyacımı geçen bir tarife ve ben kullanmadığım dakikalar için para ödüyorum dedim onlarda bir iki tarife önerdiler beğenmedim daha uyguna diğer operatörlerde tarifeler var dedim en sonunda taahhüt karşılığı faturamı yarıya indirmeyi teklif etti ben de kabul ettim.Yani artık 500 dakika her yöne 3000 dakika avelılar ve 2 gb internete 35 değil 17.5 ödeyeceğim inşallah

hocam ben de tarife değişikliği için müşteri hizmetlerini aradım,hiç hesaplı bi tarifeniz yok diğer operatörler de daha çok dediğim anda direk hat kapatma servisine aktardılar, adam tutturdu kapatıyorum,onaylıyor musunuz diye..zor kurtuldum elinden

valla ben de internet için 29 luk yeni hat aldım. 1000 dk heryöne, 4 gb internet. cayma bedeli ise aylık 10 tl. Hani 15 nisanda bir düzenleme oldu ya.. Yüzde doksan onun acısını çıkarmak için böyle giydirme yapıyorlar. Bakalım hayırlısı daha interneti denemedim ama bulunduğum yerde en hızlısı vodafone. kullandığım cihaz k3773.

bankaların gsm operatörlerinin hepsi aynı değilmi,
hangisine iyi diyelim,

pasific' Alıntı:
egeman84' Alıntı:

Hocam eminseniz BTK ya şikayet edeceğinizi söyleyin. Zaten onlar kayıtlı telefon konuşmaları şikayet durumunda ortaya çıkar ne konuştuğunuz.

bil_mid' Alıntı:
ismailt' Alıntı:

hocam ben de tarife değişikliği için müşteri hizmetlerini aradım,hiç hesaplı bi tarifeniz yok diğer operatörler de daha çok dediğim anda direk hat kapatma servisine aktardılar, adam tutturdu kapatıyorum,onaylıyor musunuz diye..zor kurtuldum elinden

Bizde aynı şekilde kardeşimin jet modem tarifesi için arayıp çok pahalı hizmet aldığımızı belirtip hat iptali istedik belki indirim yaparlar umuduyla kardeşim arayıp konuştu hemen kapatma servisine aktarmışlar o da teli kapatmış. Sonra ben duruma sinir olup kapattırmak için aradım. Kapattırıp vodefone dan aynı gb interneti daha pahalı almayı göze aldım. Ben kararlı ve sinirli konuşunca müşteri temsilcisi hemen 4 gb interneti 10 tl den verelim dedi. Hemen yumuşadım :roll: (8 gb ı 35tl den kullanıyorduk). Bu işler biraz bizim tavrımıza biraz da müşteri temsilcisinin iş bilirliğine bağlı. Kimi müşteri temsilcileri sanki babasının malını dağıtıyormuş gibi davranıyor.

adeministrator' Alıntı:
Allah bizi telekomculardan, internetçilerden ve tvcilerden korusun.

Allah bizi büyük şirketlerin gazabından korusun.

Bunlardan daha vahimi, devletten halkı bunlara karşı savunmasını beklerken, devletin halkın başını tuttuğunu görmek.

Müşteri hizmetlerini aradığınız her zaman, karşı tarafa ismini sorun(bu hem size ilgi göstermelerini sağlayacak, hem de pervasız davranmalarına engel olacaktır.), zamanı ve konuşulanları not edin.

az önce aradım burdaki yazıları görünce.. %15 indirim önerdi. kabul etmedim.. taşıyacağım dedim.. tamam dedi. bende kararlı oldum.. notunu al dedim oraya taşıyorum hattımı.. o da ayın 16 sına kadar tasımanız lazım vb. dedi. kendilerince taktik yapıyorlar.. nasıl olsa kapattıramaz, taşıyamaz vb. diye.. kapatın diyin bakalım ne yapacaklar o zaman ;)

Hocam şöyle : Diyelim ki 30 tl lik bir paketi 12 ay taahhüt vererek 20 tl den aldınız.
Yani her ay için 20 tl ödediniz, 10 tl indirim aldınız
Şimdi iki durum karşımıza çıkıyor : örneğin

1.si : ilk 3 ay tamamladığında tarifeden ayrılırsanız, ilk üç ay için size yapılan toplam indirim bedeli 10+10+10=30 tl yi ödersiniz.

2.si ilk 10 ay tamamlandığında tarifeden ayrılırsanız, geri kalan iki ay için tarifeye devam etmeniz durumunda ödemeniz gereken 20+20=40 tl ödersiniz.

Bu iki durumdan hangisi sizin menfaatinize ise onu seçebilirsiniz.

Şu duruma göre siz geri kalan bir ay için ödemeniz gereken meblağı ödediğinizde işlem biter.

bil_mid' Alıntı:
ismailt' Alıntı:

Hocam ben çok pahalı ben hat iptal ettireceğim diye aramadım yani söze öyle başlamadım.Ben operatör değiştirecektim birkaç kere tarife değişikliği yapmıştım taahhütlü tarifeler gir çık yaptım bu sebeple operatör değiştirmeden önce bi arayıp sorayım bi yerlerde taahhütüm gözüküyormu sonra şişik bir faturayla karşılaşmayayım diye aradım ve görüşmeye şöyle başladım:

İyi günler ben operatör değiştireceğim bu sebeple hattımda bir taahhüt gözüküyormu yani operatör değiştirdiğimde bir ödemeyle karşılaşacakmıyım diye öğrenmek istiyorum diye başladım

onlarda taahhüt olmadığını söylediler akabinde de neden operatör değiştirmek istediğimi sordular ben de artık kullandığım tarifelerin bana uygun olmadığını daha uygun bir tarifeyi diğer operatörlerin bana sunduğunu ama aveanın sunmadığını söyledim onlarda bunu teklif ettiler.

hocam avea evet kazıkcı ama turkcell de ondan altta kalir yani yok ben avea kullaniyorum gayet memnunum...

Geri