Sendikaya da dilekçe başvurdum;
...........................................SENDİKASI İLÇE TEMSİLCİLİĞİNE
İlgi: a) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 31/03/2015 Tarih ve 75850160-303.01.01/17167 sayılı “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü” konulu şahsıma gelen yazısı.
b) T.C. Devlet Personel Başkanlığının 16/01/2015 ve 31292642-045.02-302 sayılı görüş talebi
Sendikanızın ............ yılından bu yana üyesiyim. İlgi (a) ile şahsıma gelen yazı ile mezun olduğum bölümü Teknik eğitim yapan program ve bizi de “Teknik Öğretmen” kapsamında sayıldığına karar vermiştir. İlgi(b) ile Devlet Personel Başkanlığının Milli Eğitim Bakanlığına yazdığı görüş yazısının son paragrafında “Teknik Öğretmen” unvanına sahip personelin mezunu olduğu fakültenin “Teknik Eğitim Fakültesine” denk olup olmadığı konusunda YÖK tarafından değerlendirilmesi, denk olması halinde 657 sayılı kanuna göre bir derece verilmesi kararı verilmiştir.
Bu durumda Mezunu olduğum Ege Üniversitesi Eğitim fakültesindeki Okul Öncesi Öğretmenliğinden, Sınıf Öğretmenliğine kadar tüm bölümlerin YÖK tarafından teknik eğitim yapan bölüm sayması durumunda bir dereceyi hak edeceğim. İsmi geçen bölümlerin bu unvanı alması mümkün görünmemektedir. Bizim bölüm için tüm fakülteye Teknik eğitim fakültesine eş sayılması her bölümün ve öğrencilerinin teknik öğretmen olarak sayılması anlamına gelir. Bu da YÖK tarafından kabul edilmeyecek bir durumdur.
Devlet Personel Teşkilatının verdiği kararın hakkaniyete uymadığını, beni ve benim durumumda olan Teknik Öğretmenlik unvanına hak kazandığı halde kazanabileceğim haklardan mağdur edildiğimi düşünmekteyim. Devlet Personel Teşkilatının her bölümü ayrı tutarak, sadece bölümün Teknik Eğitim yapan bölüm olduğu YÖK tarafından tespit edilmesi halinde bir derece verilmesine karar vermesi daha adil bir karar olur.
Bu hususta gereğinin yapılmasını arz ederim