ne dereceymis arkadas sanirsin ki uzaya mekik gonderiyor bu arkadaslar ozel sektor olsa burnumuzdan gelir bu tarafini kimse dusunmuyor nedense...
Teşekkür ederim.Tebrikler hocam. İnşallah açılır. Emek verip 2. bir üniversite bitirmişsiniz.
Hocam sen 15 saat maaş karşılığı girerken diğeri 20 saat maaş karşılığı giriyor. Aradaki 5 saat ücret farkı 15TL×5saat×4 hafta= 300 TL. Teknik tazminat o kadar değil. 150 TL civarı.Alınacak derece teflilerin cebinden mi çıkıyor acaba? hayatımda bu kadar saçma itiraz görmedim. Teknik öğretmen tazminatından neden bahsetmiyorsunuz? Sen bilgisayarlarla çalışıyorsan ben de bilgisayarlarla çalışıyorum. Senin iş alanın da laboratuvar benim de.. Neden bana da verilmesin, itiraz kriteriniz ne? Kıskançlık mı?
Hocam sen 1
Hocam sen 15 saat maaş karşılığı girerken diğeri 20 saat maaş karşılığı giriyor. Aradaki 5 saat ücret farkı 15TL×5saat×4 hafta= 300 TL. Teknik tazminat o kadar değil. 150 TL civarı.
Bunu da dikkate alırsak iyi olur.
Sen 30 saat derse girdiğinde 15 saat ücret alırsın
Diğeri 30 saat derse girdiğinde 10 saat ücret alır.
Tefli öğretmen meslek lisesinde çalışmayınca bu tazminati almaz. Bunları dikkate alınca o tazminatın bir anlamı olmadığını görüyoruz.
Onun için ödenmediğini biliyorum hocam. Ama arkadaşlar eksiklerini söylerken bunu dikkate almıyor. Tazminat bana da ver. Ama senin maaş karşılığı 15 saat. Ben niye fazla giriyorum. Her şey eşit değil ki o da olsun.Tazminat ile ek ders yönetmenliğini nasıl karşılaştırdınız anlamış değilim.
Madem öyle koordinatörlük ücretini, 27 saate kadar ek ders olayını da değerlendirseydiniz.
Özel hizmet tazminatı aradaki 5 saatlik ek ders farkı için ödenmez.
Onun için ödenmediğini biliyorum hocam. Ama arkadaşlar eksiklerini söylerken bunu dikkate almıyor. Tazminat bana da ver. Ama senin maaş karşılığı 15 saat. Ben niye fazla giriyorum. Her şey eşit değil ki o da olsun.
Ayrıca tazminatla ücreti karşılaştırmak yanlış diyorsunuz ama maaşla ücreti karsilastiriyorsunuz. Herkes ücret almıyor ki. Siz 15 saat girdiniz maaşı hak ediyorsunuz. Ben 20 saat girdiğimde hak ediyorum. Nasıl oluyor bu.
Neyse boşverin hocam. Bote mezunları çok çalıştığı her türlü teknik işi yaptığı için 2 kat maaş alsın. Ben şu anki halimde kalayım.
2 – Dört yıl süreli yüksek öğrenimi bitirenlerden yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar sıfatını almış olanlar ile bunlardan öğretmenlik hizmetinde çalışanlar, Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu, Erkek Teknik Öğretmen Okulu ve Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu mezunları, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi ile uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksek Okulu mezunları(1), Teknik Eğitim Fakültesi (Yüksek Teknik Öğretmen Okulu ve Güzel Sanatlar Fakültesi, İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) mezunları(2), öğrenimlerine göre tesbit edilen giriş derece ve kademelerine bir derece,
4 – Teknik hizmetler sınıfında görev almak şartiyle jeolog, jeofizikçi, hidrojeolog, hidrolog, jeomorflog, kimyager, fizikçi, matematikçi, istatistikçi, yöneylemci (harekat araştırmacısı), matematiksel iktisatçı (Ekonometrici), Erkek Teknik Öğretmen Okulu mezunları, fen memurları, teknikerler ve yüksek teknikerler,tütün ve müskirat eksperleri, tarım alet ve makineleri Uzmanlık Yüksek Okulu mezunları ile benzeri fen bilimleri ve teknik bilimler lisansiyerleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi veya bölümlerinden mezun olan şehir plancısı, yüksek şehir plancısı, yüksek bölge plancısı. Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Teknoloji Bölümü İş ve Teknik Anabilim Dalı mezunları, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ev Ekonomisi Yüksek Okulu mezunları üniversitelerin arkeoloji ve sanat tarihi bölümlerinin prehistorya, protohistorya ve önasya arkeolojisi, klasik arkeoloji anabilim dallarından mezun olanlar öğrenimlerine göre tespit edilen giriş derece ve kademelerine bir derece
haksız sayılmazsınız. bir böteli olarak gözlemlerinize katılıyorum. memnun mutlu olmadığımız bir meslek oldu çıktı nihayetinde .bu saatten sonra derece kademe ne verseler hiçbir şey kar etmeyecek. nerden geldik biz buraya modundayız. 12 yılı devirdim buarada. 2. üniversite bitirip hayatımın geri kalan yarısını severek ve isteyerek gidip geleceğim bir işte geçirmek için gün sayıyorum.BÖTE puanları hangi yıllardan itibaren düşüşe geçti takip edemedim ancak; tıp, eczacılık vb. bölümlerden sekerek, son sıralara dikkat etmeden ya da tef-böte durumlarından haberi olmadan -bu durumla ilgili sorumluluğu çevreye yüklemek de doğru değil- ek puansız üniversiteye giren arkadaşların sayısı az değil diye tahmin ediyorum.
Kişi kendinden bilir, bu profildeki arkadaşları dereceymiş, meslek lisesine atanmakmış, ek dersmiş falan kesmeyecek, elde avuçta bunlar var gibi gözükse de ölçü kesinlikle tef vs. değil. İçlerine ukde kalanlar bu tür şeylerle tamamlanmayacak. Çoğumuz 10 yılı devirdik ama tahminimce bu durumu sindiremedik henüz. Sonu mutlu bitmemiş olsa da dava açan arkadaş sağolsun, kendini nimetten sayan bazı meslekçi arkadaşlar da sağolsunlar, çoğunu tenzih ederim. TEF ve BÖTE girişi gelişmesi sonucu farklı olan iki bölüm, aynı forumda bulunulması bile abes kaçabiliyor. Bu tür konular da ayrılığı artırıp bizim gibilerin yarasını deşiyor malesef.
İlk atandığım zaman planlama için 7 saat derse 1 saat planlama ücreti verilirdi bizlere. Daha sonra bu hak elimizden alındı ve 10 saat derse 1 saat planlama verilir oldu. O zaman bir arkadaş hah şöyle sizde bizim gibi oldunuz neydi o öyle dediğinde senin gibi ...... ler olduğu sürece bizler daha çok hak kaybederiz demiştim. Şimdi yine benzer mevzular. Her biriniz kendini balina sanıyor. Ama haberiniz yok okul akvaryumundaki birer Japon balığıyız. Kim ne hak alabiliyorsa alsın. Bunun içinde mücadelesini versin. Kimse de kimseye köstek olmasın destek olsun. Ben aldım başka kimse almasın böyle bir şey olabilir mi? Bu bencillikten başka bir şey değildir. Hak böyle aranmaz birlik ve beraberlikle alınır. Bu gün BÖTE ci bir kazanım alır yarın Meslekci. Öbür gün hep beraber alınır. Kimse üstünlük taslamasın herkes 657 ye tabi memur.
Aynen katılıyorum hocam. Yukarıdaki mesajı tartışma amacıyla yazmadım zaten. Dışardan kolay gibi görünen bir olayı bizzat yaşadıklarımla anlatmak için yazdım.gereksiz bir tartışma içindeyiz arkadaşlar
benim çalışmadığım okul kalmadı. şunu samimiyetle söyleyebilirim. ünv aldığımız eğitimin yaptığımız iş ile alakası yok. ister böte olsun ister tef olsun. şöyle bir durum var verilen ders ne ise hazırlık yapıldığı taktirde anlatılıyor. hepimiz öğrenmeyi öğrendik olayın özü bu.Aynen katılıyorum hocam. Yukarıdaki mesajı tartışma amacıyla yazmadım zaten. Dışardan kolay gibi görünen bir olayı bizzat yaşadıklarımla anlatmak için yazdım.
Katılıyorum hocam. Zaten düzgün yapmaya çalıştığımız için bu kadar yük var. Çalışmayana her şey kolay.Mesele dışardan görünüşü değil hocam. Hangi branş hangi okul türü hangi görev olursa olsun. Sorumluluğunu üzerine almayanlar için her iş kolay... O yüzden tartışmalar çıkıyor sürekli. Sorumlu ve vicdanli insanlar açısından ise her meslek, her branş, her okul türünün kendine göre zorlukları var.