BÖTE okuyarak hata mı ettik?

Kodla Büyü

coolbilgisayarci

Aktif Üye
Tip fakültesine yakın puanlarla bu bölümü kazandık. Çocuklara mouse tutmayı öğretmek, idare tarafından itilip dışlanmak yada atıl durumda beklemek yetmemiş gibi şimdide mühendislik bile bize çok görülüyor şimdiki aklım olsa kesinlikle okumazdım bu bölümü..

Gerçekten size mühendislik vermemekte çok haksızlık yaptılar. Aslında BTE derneği ile bir görüşülüp dernek aracılığı ile bir şeyler yapılabilir. Hakkınızda hayırlısı. En azından mühendis olsan dışarıda da çalışma imkanın olurdu. Bugün bir iphone uygulaması yazan senior seviyesindeki birisinin 7-8 bin lira ücretinden bahsediliyor aylık.

BÖTE okuyarak tabi ki hata ettik.. hata ettirdiler...

ama istense en güzel branş haline getirebilirler..
ben de çok üzgünüm 13 yıl oldu üniversite sınavına gireli...
içimde kaldı diş hekimliğini kıl payı kaçırmam, bir sene daha, bir kere daha sınava girmemem.... İÇİMDE KALDI.. :cry: çalışkanlığım iyi öğrenciliğim masal oldu..
kaldığım yerden olduğu kadar DEVAM ediyorum...

Arkadaşlar pişmanlık fayda getirmez. Eğer içinizde kaldıysa ve ömür boyu kalacak ise aslında hiç bir şey için geç değildir. Oturun icabında tekrar sınava çalışın. Dışarıdan verin mühendisliği.

halk' Alıntı:
Arkadaşlar pişmanlık fayda getirmez. Eğer içinizde kaldıysa ve ömür boyu kalacak ise aslında hiç bir şey için geç değildir. Oturun icabında tekrar sınava çalışın. Dışarıdan verin mühendisliği.

çok geç hocam herkes için OLMASA DA benim için çok geç...

dedim ya olduğu kadar olduğum yerden devam ediyorum.. birçok arkadaşım gibi..
içime oturan şeyler de oturduğu yerde devam ediyor. kısır döngü :) :(

Ben rehber öğretmenimin kurbanı oldum. Hiç aklımda yokken yazdırdı bana bu bölümü. Oysa lise mata bile çok rahat gidebiliyordum.
Mühendislik hiç düşünmedim, düşünsem zaten puanım yetiyordu. Öss tercih dönemine geri dönsem ve geleceğin mesleği olduğuna adım gibi
emin olsam yine yazmazdım ama kısmet değilmiş diyorum geçiyorum. Kaderimizde ne varsa onu yaşarız...

makina mühendisliği ve endüstri mühendisliği ve inşaat mühendisliği ya da elektronik mühendisliği istiyordum fazla fazla puan aldım.Kime sorduysam makina mühendilseri açlar işsizler fabrikalarda askeri ücretle çalışıyorlar ne yapacaksın dediler. Yazdım ama arkalara attım.Halbuki benim mesleğimdi makina mühendisliği, içim sızlıyor aklıma geldikçe.Bir tane öğretmenlik yazdım o da bilgisayar öğretmenliği.Onu da yazmayacaktım babam yaz dedi.İnsan mutlu olacağı işi yapmalı...

Günaydın; 80 kuşağı...

1998 - 2005 arası öss kurbanları;

Kendime örnek vereyin : 99 öss bote 200 ile giriş yapmıştım.

202 - 203 ile tıp ve eczacılık kapatmıştı...

Neden mühendislik yazmamışım hala anlamış değilim..

Arkadaşlar hata etmediniz tabi ki!

Lütfen kendinize haksızlık etmeyin, pişmanlık duygularıyla güzel enerjinizi tüketmeyin.

Geçmişte yaşamıyorsunuz, bugünde yaşıyorsunuz. Geçmişle kendinizi niçin yargılıyorsunuz?

Geleceği şimdiden planlayın...bizim için "şu ân" var...işinizi sevin, hayatı sevin, başarılı olmak için değil mükemmeli yakalamak için gayret edin!

Allah size her sabah güneşle birlikte sayısız fırsatlar veriyor...bu fırsatları gör ve değerlendir...Sana verilenlere her daim şükranda bulun...olumlu enerjiyle dol ki mutluluğu yaşa...fırsatlar hep yanınızda...

by_kurt' Alıntı:

Lütfen kendinize haksızlık etmeyin, pişmanlık duygularıyla güzel enerjinizi tüketmeyin.

Geçmişte yaşamıyorsunuz, bugünde yaşıyorsunuz. Geçmişle kendinizi niçin yargılıyorsunuz?

Geleceği şimdiden planlayın...bizim için "şu ân" var...işinizi sevin, hayatı sevin, başarılı olmak için değil mükemmeli yakalamak için gayret edin!

Allah size her sabah güneşle birlikte sayısız fırsatlar veriyor...bu fırsatları gör ve değerlendir...Sana verilenlere her daim şükranda bulun...olumlu enerjiyle dol ki mutluluğu yaşa...fırsatlar hep yanınızda...
Haklısınız hocam.
Biraz daha pozitif olmak lâzım.

pişman oluyorum hergün her an; matematik okumalıydım diyorum.üstelik puanımda hepsine tepe tepe yetiyordu.pişmanlık insanı yiyip bitiren tüketen bişey
ama bakıyorumda bu forumda hemen hemen herkes aynı şeyi yaşıyor...

blşmblşm' Alıntı:
pişman oluyorum hergün her an; matematik okumalıydım diyorum.üstelik puanımda hepsine tepe tepe yetiyordu.pişmanlık insanı yiyip bitiren tüketen bişey
ama bakıyorumda bu forumda hemen hemen herkes aynı şeyi yaşıyor...

sayın öğretmenim sizi anlıyorum..:)
kendinizi çok net farketmişsiniz: "pişmanlık insanı yiyip bitiren tüketen bişey"

Tükenmiş halinle ne yapabilirsin?...kime faydalı olabilirsin?

Oysa senin yaşamak ve mutlu olmak en doğal hakkın...bu hakkı kendine geri ver...kendini affet...herkesi affet...özgürlüğüne kavuş önce...içindeki enerji ve yeteneklerin sana yeter...

Fırsatlar her zaman var...onları gör ve değerlendir...

Mimar sinan mimarlık okumak varken böte okudum.. en büyük pişmanlığım.. dahası pişmanlığım haline geldi, getirdiler. ne artık:)

Hayatımın en en büyük pişmanlığı, zerre kadar haz almıyorum işimden. Tıp dışında her bölüm geliyordu. Benim başka bir şeyler yapmam lazım, bunu çok net görebiliyorum.

ikinci öğretim okumaya başladıktan sonra bu karamsar duygularimdan kurtuldum okumanın yaşı olmaz bakarsiniz bitivermis allah sağlık versin yeterki tavsiye ederim

o zamanlar mühendisliğin bazı üniversiteler dışıonda pek yüzüne bakılmıyordu.. işsiz, asgari ücretten bile daha az ücretle çalışan mühendisler çoktu..
şimdi olsa yine istemem, diyetisyenlik, ftr gibi şeyler yazardım

Pişmanım ilköğretim matematik öğretmenliğine tutan puanı heba ettik gittik bu bölümü seçtik.

by_kurt yazdı:

:+1: :+1: :+1: :+1:

ben hata yaptığımı hiç ama hiç düşünmüyorum.
Eğitim teknolojileri ve teknoloji ile uğraşmaktan çok memnunum. Kendimi sürekli geliştirmeye çalışıyorum. Mesleğiniz için tek yapabileceğiniz şey öğretmenlik değil, boş zamanlarınızda çok iyi kendinizi geliştirebilirsiniz. Bunu yapan hocalarımız da var. Alanlarında uzmanlar.
BÖTE'nin belli başlı sorunları var.
-müfredatlar
-yüksek lisans sıkıntıları
falan falan...
Ama yine de ben başka bölüm okumak istemezdim :))

Gök_Tuğ' Alıntı:
Ben rehber öğretmenimin kurbanı oldum. Hiç aklımda yokken yazdırdı bana bu bölümü. Oysa lise mata bile çok rahat gidebiliyordum.
Mühendislik hiç düşünmedim, düşünsem zaten puanım yetiyordu. Öss tercih dönemine geri dönsem ve geleceğin mesleği olduğuna adım gibi
emin olsam yine yazmazdım ama kısmet değilmiş diyorum geçiyorum. Kaderimizde ne varsa onu yaşarız...

Benim durumumdaymışsınız hemen hemen, ben annemin ve komşuların kurbanı oldum. 2. yıl şansı verilmedi, etradtan duyduklarında göre tercih yaptırıldım. Ben de mühendisliğe, mimarlığa uzaktım, şimdi keşke yazsaymışım diyorum. Puanıma yazık ettim resmen 2004 yılında.

Böte mezunlarının Türkiyede hakettikleri yeri alabilecekleri kanaatinde değilim. İlk mezunlardan
başlayarak günümüze kadar gerçekten pek çok yetenekli arkadaş Meb'in Eğitim politikalarının çarkları arasında öğütüldü.
Kendilerini geliştirenlerden kendi işini ya da ek işini kuranlar oldu. Ancak pek azı yeteneklerini Eğitimde ve Meb içinde kullanabildi.
Meb gelişmeye ya da kişisel olarak öğretmenin kendisini geliştirmesine uygun yapılanmaya sahip değil...
Matematik öğretmenliğinin bu kadar revaçta olmasının sebebi özel ders verilerek ek gelir kazanılabiliyor olmasından, yoksa ay sonunda bütün öğretmenler aynı kapıdan çıkıyor.

Geri