BÖTE okuyarak hata mı ettik?

Kodla Büyü
Arkadaşlar geçen bir etkinliğe girdim, gelenler kaymakam, savcı, doktor, yüzbaşı, emniyet müdürü idi kendimi ezik hissettim ne yalan söyleyeyim bizim meslek gerçekten statü ve saygınlık açısından tam anlamıyla fiyasko.. Öğretmenliği bu hale getirenlere hakkımı helal etmiyorum

Pismanlik pismanlik kendimi paraliyorum hayatim bilgisayar ogretmenligi yuzunden mahf oldu ve sanirsam psikolojim bozuldu :(universite tercih zamanima geri donebilseydim bu hatayi asla yapmazdim

biz üniversite son sinifta 2004-2005 lerde isi cozmüstük ama is isten gecmisti hatta bir sözümüz vardi umarim yönetim kizmaz.

okursan böte gelirsin g..e
okursan tefi hayat boyu keyfli

diye. hey gidi hey o kadar kastirdilar üniversitede bu sene itibariyle şök listelerinde öğretmenler imza atarken bizim dersi adi bile cikmadi ve imza atamadik evraka o kadar ciddiye alinmamis bu sene meb tarifindan dersimiz

erfatm' Alıntı:
Gök_Tuğ' Alıntı:
Ben rehber öğretmenimin kurbanı oldum. Hiç aklımda yokken yazdırdı bana bu bölümü. Oysa lise mata bile çok rahat gidebiliyordum.
Mühendislik hiç düşünmedim, düşünsem zaten puanım yetiyordu. Öss tercih dönemine geri dönsem ve geleceğin mesleği olduğuna adım gibi
emin olsam yine yazmazdım ama kısmet değilmiş diyorum geçiyorum. Kaderimizde ne varsa onu yaşarız...

Benim durumumdaymışsınız hemen hemen, ben annemin ve komşuların kurbanı oldum. 2. yıl şansı verilmedi, etradtan duyduklarında göre tercih yaptırıldım. Ben de mühendisliğe, mimarlığa uzaktım, şimdi keşke yazsaymışım diyorum. Puanıma yazık ettim resmen 2004 yılında.
Ben de 2004 girişliyim. Hocam tef böte farkını da bilmiyordum ben, bilseydim de puanları düşüktü tefin tercih etmedim zaten.
Bana ilk yılki puanım yetiyodu ama.............. O köprüden çok sular aktı artık...

benden 10 puan düşük almış arkadaşım gıda mühendisliği yazdı şimdi hem statü hem maddiyat benden 10 kat yüksek

mesajları okuyunca bunalıma girdim valla,, bende böyle üniversite okurken çok keşke deyip durdum mahvettim o puanı bu salak meslek yüzünden bırakın bilşimi öğretmenlikten nefret eder hale geldim. adam gibi başka bir mesleği tercih etseydim en azından saygınlığımız olurdu bu çoluk çocukla uğraşmaktan bıktım valla...

meslek lisesi çıkışlılar mecburiyetten yazdılar da, eczacılık, diş hekimliği, mühendislik gibi bölümleri puan tutarken ne diye eğitim fakültesi yazdınız arkadaşlar... dershanedeki rehber öğrtmenlerin kulakları bol bol çınlıyordur umarım.

kendime şu soruları hep soruyorum
iyi bir eşit ağırlıkçıyken ve çok rahat hukuk veya siyasal kazanabilecekken niye sayısala geçtim?
hadi geçtim fizik tedavi geliyorken niye yazmadım?
hadi yazmadım teknik üniversite varken niye böte seçtim?
emin olun düşündükçe kafayı oynatasım geliyor bunalıma giriyorum hatta rüyalarımda defalarca sınava giriyorum
ama yapacak bir şey yok bundan sonrasına bakmak lazım

RobY' Alıntı:
meslek lisesi çıkışlılar mecburiyetten yazdılar da, eczacılık, diş hekimliği, mühendislik gibi bölümleri puan tutarken ne diye eğitim fakültesi yazdınız arkadaşlar... dershanedeki rehber öğrtmenlerin kulakları bol bol çınlıyordur umarım.
Dediğiniz bütün bölümlere gidebiliyordum fakat öğretmenlik istiyordum. Ama Bilgisayar Öğretmenliği değil Matematik...
Dersanedeki ve okuldaki rehber öğretmenime selamlarımı iletiyorum buradan... :verymad:

kendimi dövesim var... bizi bu hale düşürenlere sövesim var.... bu memleketi terkedesim var...
.
.
.
bütün öğretmenler öğretmenler odasında oturuyor ve öğrencileri laboratuvara yönlendiriyorlar. neymiş efendim zeka oyunu oynasınlar. okulun son 2 haftasıdır labda tüm okulda gelen 15 20 öğrenciye bekçilik yaptım hiç bir hoca gelip de demedi biraz ben durayım başlarında... fedakarlık yapmaktı ilk niyetim ama bu çok büyük bir gerizekalılık. bırakıp da gidemiyorum. 3 gün içnde 15 gıcır kulaklıkların 8 inin mikrofonu 2 sinin plastik aksamı kırıldı....

ÇOK PİŞMANIM BU BÖLÜM İÇİN ÇOOOKKK... bilgsayarlarla ilgili hiç bir şey duymayasım var...

arkadaşlar lütfen bu şekilde kahretmeyin. ben de sizin gibiydim geçen sene. yüksek puanla vasat bi bölüme gittiğime çok üzülüyordum. üstelik şu anda çok düşük puanlarla kazanılıyor üniversite. ben de tekrar sınava girdim mat bölümünde okuyorum. çalışırken okumanın çok zor olduğu tartışılmaz. on yaş küçüklerle aynı sınıftasınız. fakat o kadar başarısızlar ki kaldığım ders olmasına rağmen neredeyse tümünden derslerim daha iyi. mutlaka 2. üniyi düşünün açıköğretimden edebiyat okuyabilmek bile büyük bi fırsat. üstelik sınavsız geçiş imkanı da var

Geri