BÖTECİLER VİCDANINIZ RAHAT MI?

Kodla Büyü

bayan-pc

Aktif Üye
Bugün çok değerli müdür yardımcım bana ' hocam vijdanın rahat mı?' dedi.
Neden dedi diyeceksiniz.
Aramızda ders programı sorunu yaşandı. Her gün okula gelmem istendi. Giderim sorun değil ama söyleyiş tarzı çok yanlıştı bana göre.

Bana 'okula gelip gidiyosun,bana yardım etmiyorsun hiç bir iş yapmıyorsun.
Hani eskiden formatörken yaptığın bu işleri ben yapıyorum bütün iş benim başıma kaldı.
Sen de rahat rahat gelip gidiyorsun' diyemediği için vijdan edebiyatı yaptı.
Vijdanım rahat bu sistemi ben bu hale getirmedim.
Görevim olmayan işleri görevimmiş gibi düşünüp vijdanı da işin içine katıp bide üstüne bu soruyu soranların vijdanı rahatsa ben de rahatım.
Ya siz?

Hocam extra yaptığımız işler bir müddet sonra görevimiz oluyor. bugün öğleden sonra bayan bir sınıf öğretmeni öğretmenler odasında bugün beni çağırdığını ve gitmediğimi söyledi. bende gülümseyerek bir önceki derste tam 8 sınıfta irili ufaklı problemleri çözdüğümü ve kendisini unuttuğumu söyledim. bu kez de yok sendikası aynı olana gidiyormuşum yok adama göre muamele yapıyormuşum falan. kafam bozuldu benim görevim değil, git kime şikayet ediyorsan et dedim. yani o kadar iş yaptım bir tane kendini bilmez yüzünden moralim sıfırlandı. yarın ilk işim müdüre formatörlükten istifa dilekçemi sunmak olacak. ne halleri varsa görsünler...

bu devirde kimseye yaranılmaz sayın arkadaşlar benim ders saatim 0 formatörlükte daha yapılmadı yine 4 yıllık hatır var diye yüz üstü bırakmayıp günde en az 6-7 saat okuldayım hala kimseye yaranabildiğim yok. o vicdanın rahatmı diyen müdürünüze diğer ekstra görevlendirmesi olmayan sadece dersine girip-çıkan öğretmenler okulda hangi işlere yardım ediyorlarsa bende o işlere yardım edebilirim deyin.

Vicdanı bıle kullanıyorlar yaa :( kendı işlerini başkalarına atmak için her yolu seçiyorlar.Allah yardımcınız olsun hocam

onu diyenin vicdanına bu kablo gelsin

rj45.jpg

Arkadaşlar ben de geçen yıl formatörken bulaşık yıkamak dahil okulun tüm işlerini yaptım,telefon kablosu bile bağladım.Bu yıl formatör değilim ve idarecim bana zorla format at diyor bende görevim olmadığını ve yapmicağımı söyledim.Yazarım bi üst yazı öyle bi yaparsın ki dedi,ayrıca okulun tüm pc lerini bana zimmetlicekmiş yorumları bekliyorum.

Evet hocam;
Zaten herşeyimiz elimizden alındı bir vijdanımız kalmıştı. Sağolsunlar onu da rahatsız ettiler....
Diğer öğretmenler yapmazsa sorun olmuyo ama sen yapmazsan sorun oluyo çünkü imajımız bu.
Bir de bunun vijdanla ne alakası var. Profesyonel hayattayız. Ben bana biçilen görevi yapıyorum sadece.
Öğretmenim ben, git-gelci tamirci,bilgisayarcı değilim. Bilişim Teknolojileri Öğretmeniyim.
Bilişim ve Öğretim Teknolojileri Bölümünü okudum.
Tamirci olmak isteseydim okulda ne işim var.
Bilgisayarcı olsam gider dükkan açarım alır satarım.

sevil23' Alıntı:
Arkadaşlar ben de geçen yıl formatörken bulaşık yıkamak dahil okulun tüm işlerini yaptım,telefon kablosu bile bağladım.Bu yıl formatör değilim ve idarecim bana zorla format at diyor bende görevim olmadığını ve yapmicağımı söyledim.Yazarım bi üst yazı öyle bi yaparsın ki dedi,ayrıca okulun tüm pc lerini bana zimmetlicekmiş yorumları bekliyorum.
Yapamaz hocam. Tebliğ belgesine imza atmayın nereye isterse oraya şikayet etsin. Kafasına göre istediğine zimmetleyemez bilgisayarları

balık tutmayı öğretmeliyiz arkdaşlar ,
vicdanımız sonuna kadar rahat olmalı zaten, biz o okulda yokken o işler nasıl işliyorsa öyle işlemeli , bt sınıfımız düzenli
zümre ve planında varsa vicdanın sonuna kadar rahat olmalı.

sevil23' Alıntı:
sen bulaşık yıkamaya devam et kardeş senin ne işin var bu başlıkta bu forumda. senin yerin burası değil. git istifa et.

sevil23' Alıntı:

Hocam sen de orjinal iste herşeyi.. İşletim sisteminden tut herşeyi içine orjinal yüklemem gerektiğini aksi taktirde mesuliyet kabul edemeyeceğimi söyle, 500 liralık bir hesap çıkar kalsın öyle...

onu diyen adama sende şunu diyeceksin hocam kendi işini başkasına yaptırıp bu işten para kazanırken senin vicdanın rahatsa benim işim olmayan bir işi yapmamaktan benim vicdanım çoktan rahat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DEVE - DİKEN - İNSAN üçlüsü insanlarla okadar haşır neşir oluyoruz ki bü sözün doğruluğunu gün be gün anlıyorum gerçekten.

Yukarıda Allah var bu yıl 3 saat dersim var. Pazartesi'ye koymuşlar 4 gündür evdeyim. Görevlendirmeler yapılırken müdür uyumuş zannedersem görevlendirmede çıkmadı. Vicdanım gayet rahat. Ben derslere girmek isterken formatorluk yapıyorsun diyerek bana karsı çıkıyordu bu yıl formatorlukler onaylanmadı. Kendisi böyle istedi. Sonucuna katlanacak.

Allah kendini bilen insan olan idarecilere denk getirsin tüm branş arkadaşlarımı.. bu yazılanları okuyunca halime şükrediyorum..

Vicdan kelimesine inecek kadar ne yaptık biz,herşeyi yönetenlerimiz değiştirir.Vicdansız biz da biz oluruz,iş yapmayanlar da biz oluruz saygı itibar görmeyenler de biz oluruz.Birşey demiyorum artık pes...

valla benim vicdanım da çok rahat... dersim varsa girerim, yoksa da çeker giderim... arada idareye yardımcı oluyorum...ama ne mutlu bana ki formatör değilim... formatör olup da her işe koşan arkadaşlar yüzünden bize böyle davranılıyor... telefon kablosu döşemek, bulaşık yıkamak ne demek ya... biraz kendimize gelelim lütfen...

Göreviniz olmayan hiçbirşeyi yapmak zorunda değilsiniz. Fahri yapılan herşey sanki görevmiş gibi yapılmaya başlanıyor.

Tabiki hocam; planımı hazırlıyorum zaten sınıfım yok dağıttılar ders yok diye şimdi toplayacağım tekrar sil baştan sınıf hazırlıycam. Benim gül gibi herşeyi hazır sınıfı da başka derslik yapmışlar. Şimdi internetinden tut da prizine kadar herşeyi kendim düünüp ayarlıycam ama onlar için yapmıyorum.
Dersimi severek seçip gelen öğrencilerim için yapıcam. İşte bu yüzden vijdanım rahat. Çünkü biz onlar için okuldayız. Müdürleri memnun etmek için değil.

Vicdanım oldukça rahat daha az önceki tenneffüste sınıflardaki hiçbir bilgisayarla ilgilenmeyeceğimi söyledim öğretmen arkadaşlara :) Kısaca hayat güzel çiçekler böcekler vs. vs :) Benim kızdığım tek nokta lafa gelince bilgisayar gereksiz diyen insanların sonra işlerinin düşünce ali hocam diye gelmeleridir onlarada alıştık zaten :)

valla hocam ben vidan terazimi mebe gönderdim onlar da sen bt cisin onu da elinden aldık dedi...
anlıcan ders yok, not yok, oğretmen yok...
vicdan mı arıyosun o da yok..
bu arada bulaşık yıkamakla da kendini düşürmüşssün. ben de köy okulunda görev yaptım. hatta okul bir boyadım ama bunu cocuklarım için yaptım.
bi başkasının pis bulaşığını yıkamamın cocuklara bi faydası olmayacağı içinyıkamadım yıkamam...

m.arslan' Alıntı:
onu diyen adama sende şunu diyeceksin hocam kendi işini başkasına yaptırıp bu işten para kazanırken senin vicdanın rahatsa benim işim olmayan bir işi yapmamaktan benim vicdanım çoktan rahat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
işte verilmesi gereken cevap.

yan alanları konuşurken müdür yarıdmcısı da bugün bana diyorki ne başka branşamı geçecen seninki çok rahat geziyosun diyo bende napıyım mebin istediği bu bende onu yapıyorum dedim

hocam; vijdan değil vicdan...
sen niye bu kadar üzülüyorsun...
bilemiyorum yani formatör olduğumuz zamanlarda teneffüs saatlerini bilmezdik, teneffüse çıkamazdık ki...
Ziller çalar susar, herkes girer çıkar, sen hangi bilgisayarın başında hangi programı kuruyordun Allah bilir...
şimdi olayın adını vicdan mı koymuşlar?

Geri