BÖTECİLER VİCDANINIZ RAHAT MI?

Kodla Büyü
bi öğretmen arkadaş şakayla karışık ; cok çalışıp bi formatör olmadık dedi(niyetinin ne olduğunu inanın anlayamadım daha ilk haftam okulda)

ben de oyle bi güldüm ki ezerek onu : keşke fazla çalışıp fenci olsaydım(onun branşı) biz formatörler beceriksiliğimizden dolayı ne kulüp ne nöbet ne sınıf veriolar.
mebin bütün görev ve sorumlulukları sizde ne kadar şanslısınız dedim...
kıssata kıssattt
şişti adam :P

tam olmasada benzer durumdayım ama maçın sonucu belli olmadı henüz. Su an okulla ilgili yapmam gereken(onuda bazı öğretmenlere söz vermiştim) iş var. onu yaptıktan sonra bu tarz konuşmalara gereken cevapları vereceğim.

sevil23' Alıntı:
Arkadaşlar ben de geçen yıl formatörken bulaşık yıkamak dahil okulun tüm işlerini yaptım,telefon kablosu bile bağladım.Bu yıl formatör değilim ve idarecim bana zorla format at diyor bende görevim olmadığını ve yapmicağımı söyledim.Yazarım bi üst yazı öyle bi yaparsın ki dedi,ayrıca okulun tüm pc lerini bana zimmetlicekmiş yorumları bekliyorum.
bi b.k yapamaz

özellikle şu ve şuna benzer cümleler kurulabiliyor:

Devlet sana maaş veriyor, 15 saat karşılığında.
Sen idari kadrodansın hocam.

Sanki benim maaşımı onlar veriyor. 2.si ben zamanında çok iyi puanlarla bu bölümü kazanmışım, şimdi hiç bir şekilde kıyaslanmayacağımız kişiler bize haksızlık yapıyor. Zeka, ÖSS puanı, dil becerisi, (bilgisayarı söylemiyorum bile ) vs. alanlarda kendimizi üstün görmek istemiyorum ama tornavidalı gezen kişi olarak da hatırlanmak istemiyorum.

şu müdürler müdür yardımcıları işlerini yaptırmak için ne edebiyat parçalıyorlar birde vicdanı katmış işin içine vatandaş güldürdü beni.
formatörlükler belli olmadığı için dersime zamanında gelip ders bittiğinde uçup gidiyorum. bunları biraz kendi hallerine bırakmak lazım. bilgisayarda karşılaştıkları sorunları çözmeye çalışacaklar ki öğrenecekler :)))

ozlemsu' Alıntı:
hocam; vijdan değil vicdan...
sen niye bu kadar üzülüyorsun...
bilemiyorum yani formatör olduğumuz zamanlarda teneffüs saatlerini bilmezdik, teneffüse çıkamazdık ki...
Ziller çalar susar, herkes girer çıkar, sen hangi bilgisayarın başında hangi programı kuruyordun Allah bilir...
şimdi olayın adını vicdan mı koymuşlar?
:) tebrikler hocamm.. bende bi yanlışlık var bu işte diyordum.. iyi farketmisiz.. vijdan ne ola

vicdanım rahat tabi ne olacakmış, utanmazlar, kendi işlerini bize yaptırırken onların ki rahat mıymış.... hepsinden nefret ediyorum, branşımdan nefret ediyorum, sistemden nefret ediyorum.

bu idarecilerin ta..... işleri olunca sayın, başka zaman görev aşkı..

sevil23' Alıntı:
Arkadaşlar ben de geçen yıl formatörken bulaşık yıkamak dahil okulun tüm işlerini yaptım,telefon kablosu bile bağladım.Bu yıl formatör değilim ve idarecim bana zorla format at diyor bende görevim olmadığını ve yapmicağımı söyledim.Yazarım bi üst yazı öyle bi yaparsın ki dedi,ayrıca okulun tüm pc lerini bana zimmetlicekmiş yorumları bekliyorum.

sadece kahkaha ile gül.. ve git bir çay ısmarla kendine..

glimmer' Alıntı:
bi öğretmen arkadaş şakayla karışık ; cok çalışıp bi formatör olmadık dedi(niyetinin ne olduğunu inanın anlayamadım daha ilk haftam okulda)

ben de oyle bi güldüm ki ezerek onu : keşke fazla çalışıp fenci olsaydım(onun branşı) biz formatörler beceriksiliğimizden dolayı ne kulüp ne nöbet ne sınıf veriolar.
mebin bütün görev ve sorumlulukları sizde ne kadar şanslısınız dedim...
kıssata kıssattt
şişti adam :P

yanlış demişsin..

"sen çalışsanda kazanamazdın zaten" deseydin..

sevil23' Alıntı:
Hocam bu müdür belliki sana göz dağı vererek iş yaptırmaya çalışıyor. Ben de o süreçlerden geçtim, 10. yılım, soruşturma açarım diyenlere buyur aç dedim ama açılmadı çünkü formatör olmadığım için bundan birşey çıkmayacağını onlarda biliyordu. Zimmet alma ve bir de bulaşık yıkama. Ben askerde bile bulaşık yıkamadım, hocam hangi devirde yaşıyoruz zorla format mı attırılırmış, zorla senet imzalatıldığını duydum da bunu ilk defa duyuyorum :puhaha:

bilisim06' Alıntı:
Hocam extra yaptığımız işler bir müddet sonra görevimiz oluyor. bugün öğleden sonra bayan bir sınıf öğretmeni öğretmenler odasında bugün beni çağırdığını ve gitmediğimi söyledi. bende gülümseyerek bir önceki derste tam 8 sınıfta irili ufaklı problemleri çözdüğümü ve kendisini unuttuğumu söyledim. bu kez de yok sendikası aynı olana gidiyormuşum yok adama göre muamele yapıyormuşum falan. kafam bozuldu benim görevim değil, git kime şikayet ediyorsan et dedim. yani o kadar iş yaptım bir tane kendini bilmez yüzünden moralim sıfırlandı. yarın ilk işim müdüre formatörlükten istifa dilekçemi sunmak olacak. ne halleri varsa görsünler...
Hocam boş ver ya sen işine bak bunun gibiler hep olur herkesi memnun etmek mümkün değil.

benim de vicdanım rahat, 30 saat ders versinler en kral şekilde girer, en güzel şekilde anlatırım. ben bu kadar itilip kakılmak için mi onca yıl okudum?

5 yıldır bulunduğum okulumda 2 yıldır norm fazlasıyım. yani ismimin yanına iki yıldır fazlalık yazıyo kontenjan.meb.gov.tr de. sevgili bakanımız da seminer döneminde şu kadar norm fazlası(fazlalık) öğretmenimiz haketmediği halde maaş alıyor gibi bişeyler söylemişti hatırlarsanız. ben de madem öyle dedim, değişiklik olsun biraz da puan toplayayım diye dağlara doğru yol almak istedim. sonra da kendi isteğime bağlı olarak norm fazlası durumundan atama istedim. okulda bilg. normu olmadığı için gitmem durumunda normun açılması gerekiyor birisinin gelmesi için. ayrıca bu ara idari olarak da boşluğumuz var. uzatmayayım daha fazla. nasıl çalışmışım ve ne durumdayım demek ki geçen zaman da. bir öğretmenimiz bana : "birazcık vicdanın varsa bu okuldan gitmezsin" dedi.

ya bunlar da dert mi bi arkadaşın okulda odası bile yokmuş, konu açmış :puhaha: sizde vicdan mı vijdan mı tartışması yapıyorsunz

vicdandan konu açılmışken, suriyeli mülteciler sınavsız üniversite okuyabilecekmiş TÜRKİYE de. bizim suçumuz bu ülkenin vatandaşı olmak mı?

bilgisayarcıyım' Alıntı:
Bugün çok değerli müdür yardımcım bana ' hocam vijdanın rahat mı?' dedi.
Neden dedi diyeceksiniz.
Aramızda ders programı sorunu yaşandı. Her gün okula gelmem istendi. Giderim sorun değil ama söyleyiş tarzı çok yanlıştı bana göre.

Bana 'okula gelip gidiyosun,bana yardım etmiyorsun hiç bir iş yapmıyorsun.
Hani eskiden formatörken yaptığın bu işleri ben yapıyorum bütün iş benim başıma kaldı.
Sen de rahat rahat gelip gidiyorsun' diyemediği için vijdan edebiyatı yaptı.
Vijdanım rahat bu sistemi ben bu hale getirmedim.
Görevim olmayan işleri görevimmiş gibi düşünüp vijdanı da işin içine katıp bide üstüne bu soruyu soranların vijdanı rahatsa ben de rahatım.
Ya siz?

Ah bana biri bu soruyu sormadı ki 32 yılın enerjisini atayım üstümden :D

kelebeketkisi' Alıntı:
sevil23' Alıntı:
bi b.k yapamaz

Zimmetlesin altına da k.ıçı ile imza atsın. Sen imzalamadan bi halt yapamaz hocam. Öyle çok bilmişler var ki... bazıları müdür olur, müdür yardımcısı olur ama zimmetlemeyi bile bize sorarlar. ne mebbis ne eokul bi b.ktan anlamazlar. Zimmetlesin bakalım, TİF i biliyorsa...

Görevden kaçmayın...

Bu MEB deki tüm öğretmenler böyle zaten, hatta ben diyorum ki, şöyle diyaloglar olsa ne güzel olurdu değil mi?

Görsel Sanatlar öğretmenine; Hocam hiç vicdanınız yok mu? Okulun boyası dökülüyor!!!
Fizik ve Fen Öğretmenine; Hocam hiç vicdanınız yok mu? Okulun elektrik tesisatını bir yenilesene!!!
Kimya ve Fen Öğretmenine; Hocam hiç vicdanınız yok mu? Okulun tuvaletinde kullanacak sabun kalmadı, yerleri sileek kimyasal kalmadı. Bir el atıversen!!!
....

sevil23' Alıntı:

Hocam şu idarecinin resmini at şuraya da bi bakim. Yeni bir canlı türü bu galiba. Zimmetler, doğru hakkıdır. Ama altına imza atman lazım devraldığını gösterir bi imza. Zimmetleyince format işlerini yapacağını mı sanıyor acaba? Gitsin taşınır mal yönetmeliğini bi okusun zahmet olmazsa. Ben 30 kere okudum onu acaba kendisi 1 kere okudu mu merak ettim.

botebocuu' Alıntı:
ya bunlar da dert mi bi arkadaşın okulda odası bile yokmuş, konu açmış :puhaha: sizde vicdan mı vijdan mı tartışması yapıyorsunz

:) Milletin sınıfı gitmiş elden adam oda derdinde :D Neyseki benim odamda var sınıfım da. Şimdilik :)

Yorum yapan tüm arkadaşlar;çok sağolun...Fikirlerinizi dikkate alcm.Meslekte yeni olduğum için kanunlar,yönetmelikler,haklarımız konusunda biraz eksiğim galiba.

bilgisayarcıyım' Alıntı:
Bugün çok değerli müdür yardımcım bana ' hocam vijdanın rahat mı?' dedi.
Neden dedi diyeceksiniz.
Aramızda ders programı sorunu yaşandı. Her gün okula gelmem istendi. Giderim sorun değil ama söyleyiş tarzı çok yanlıştı bana göre.

Bana 'okula gelip gidiyosun,bana yardım etmiyorsun hiç bir iş yapmıyorsun.
Hani eskiden formatörken yaptığın bu işleri ben yapıyorum bütün iş benim başıma kaldı.
Sen de rahat rahat gelip gidiyorsun' diyemediği için vijdan edebiyatı yaptı.
Vijdanım rahat bu sistemi ben bu hale getirmedim.
Görevim olmayan işleri görevimmiş gibi düşünüp vijdanı da işin içine katıp bide üstüne bu soruyu soranların vijdanı rahatsa ben de rahatım.
Ya siz?
Hocam için çoookkkk rahat olsun. Müdür yardımcısına dersi boş geçen sınıfların hepsine girer misiniz?
Her gün koridorlarda, bahçede nöbetçilik yapacakmıymış?
Öğretmeni olmayan bir sınıfa bütün hafta 30 saat sürekli fedakarlık yapıp girecek mi?
O arkadaş hizmetli arkadaşların yerine her gün bütün okulu, bütün sınıfların temizliğini yapacak mı?

diye bir sor bakalım ne yapacak? Bunları ve buna benzer işleri yapacaksa vicdanın o zaman rahat olmasın arkdaşım. Yapmam diyorsa. Senin için rahat olsun.

MEB in vicdanı rahat mı acaba, rahattır gerçi.. umurlarında olsak bir çare bulurlar

zilal' Alıntı:
MEB in vicdanı rahat mı acaba, rahattır gerçi.. umurlarında olsak bir çare bulurlar

%4 için 4 milyar yük getirdiğimiz ekonomimize vergilerin arttırılması ile 8-9 milyar tl ek gelir gelecek, peki bu iki kat meblağ kimden ve nasıl çıkacak sadece verrgilerin diğerlerine yansıması, yol parası, ekmek, su, elektrik doğalgaz yoluyla halledilecek, vicdan bizde çok, işimiz olmayan her işi yaptığımız için birazda yoruldu aslında... ama birilerinde ne vicdan ne de vijdan kalmış, koltuğa yapışan bi de altına kuş tüyü yastık alıyor, ehhh vicdanı rahatlatmak lazım

Geri