gbahceci' Alıntı:
Tekrar belirtmek istiyorum. 80 Sayılı TTKK nın çizelgesindeki **Mesleki Teknik Ortaöğretim kurumlarına atanamazlar ibaresi kaldırıldığı anda tüm BÖTE mezunları Meslek Liselerine atanabilecektir. Ve ben bundan kesinlikle gocunmam. Anlatmaya çalıştığım ve uygulama gayretine düştüğüm mevzuatın doğru uygulanmasından öte değildir.Saygılar..
Hocam bu konuda araştırma yapmış biri olduğunuza ve mevzuatı doğu yorumladığınıza inanarak bir iki konudada yorumunuzu öğrenmek istiyorum. BÖTE mezunları 80 nolu ttkb kararına göre mesleki ve teknik
ortaöğretim kurumlarına atanamazlar yazıyor burası kesin ancak;
Mesleki eğitim merkezleri ve Halk eğitim merkezlerine atanabiliyorlar mevzuatta buna bir kısıtlama yada engelleme yok. atanan ve çalışan bir çok kişide var
Devlet memurlarına ödenecek zam ve tazminatlarla iligi karara göre Mesleki eğitim merkezleri ve Halk eğitim merkezleri de dahil olmak üzere bu kurumlarda çalışan Atölye labaratuvar ve
Meslek dersi öğretmenlerine ki burada bilgisayar da geçiyor ilave ek ödeme tazminatı ödenmesi öngörülüyor. Buradaki yazıda mezun olunması gereken fakülte ile ilgili herhangi bir ibare yer almıyor. Bu konu Yakın tarihte Hayat boyu öğrenme genel müdürlüğüne sorulmuş, Bakan adına verilmiş cevapta BÖTE lilerin Genel bilgi ve
Meslek dersi öğretmeni olarak değerlendirilmesi gerektiği bildirilmiştir.(Bu konudaki resmi yazıyı ekte .jpg olarak gönderiyorum.)
Benim kanaatime göre BÖTE mezunları çalıştığı kuruma göre ilave ek ödeme tazminatını alır. Fakat 8-1 den başlayamaz (kadro derecelerde mezun olunan okul ve süresi dikkate alınır.)
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR incelendiğinde; Atölye ve lab. öğretmenleri ile Meslek öğretmenleri ayrı ayrı değerlendirildiği görülmektedir.
Maaş kaşılığı girecek ders saatine gelince
Atölye ve lab. öğretmenleri 20(maaş karşılığı)+27 girebilirken
Meslek öğretmenleri 15(maaş karşılığı)+18 saat derse girebilirler
Buna göre; Görev yaptığı kurumun uygun olması halinde;
TEF : 8-1 den başlar, 20 saat maaş karşılığı derse girer, 27 saate kadar ekders alır, ek tazminatı alır.
BÖTE : 9-1 den başlar, 15 saat maaş karlığı derse girer, 18 saate kadar ekders alır, ek tazminatı alır.