crazyboss' Alıntı:
Öncelikle bu konuda destek olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.Yüksek öğretim kurumu teknik öğretmenliğimizi kabul etmiş görünüyor.Bence de ttkb nin bizim hakkımızda vermiş olduğu ,;Teknik liselere atanamaz ibaresini nasıl kaldırtabileceğimizi tartışmalıyız.
Hocam aşamalı gidiyoruz. Sağolsun arkadaşlardan kimisi okula hitaben yada ptt ile Meb insan kaynaklarına dilekçe ile başvurdu. Şu an derece ve Devlet Personel Başkanlığının bize yaptığı ile de uğraşıyoruz.
mevzuat-yonetmelik-f25/bote-devlet-personel-baskanliginin-haksizligina-ugruyor-t141952.html
Bu durumda da Kamu denetçileri kuruluna ve Bimer'e başvurmak mantıklı...
Kamu Denetçiliği Kurumuna Yaptığım başvuru örneği ;
http://ebys.ombudsman.gov.tr/ebasvuru/BasvuruGiris.aspx
Kayıt butonu ile kaydolup şikayet başvurusunda bulunabiliyorsunuz. Mesaj metinlerini kopyalıp yapıştırabilirsiniz benim aklıma gelmeyen farklı bir nokta eklerseniz daha verimli olabilir. Ekler YÖK yazısı ve Devlet personel Başkanlığının yazıları olabilir. Onları bu konudan ve açtığımız diğer konudan temin edebilirisiniz. İnternet Explorer'da daha verimli çalışıyor...
Konu : Kamu personel rejimi/Görevde yükselme ve unvan değişikliği.
İlgi (a) YÖK'ün 31/03/2015 tarih ve 75850160303.01.01/17167 sayılı yazısı; Özetle; Yükseköğrenim Kurulunun mezun olduğum bölüm Teknik Eğitim yapan bölüm ve mezun olanları Teknik öğretmen olarak saymıştır.
İlgi (b) T.C.Devlet Personel Başkanlığının 16/01/2015 ve 31292642045.02302 sayılı görüş yazısı; Özetle Milli Eğitim Bakanlığınına "Teknik Öğretmen" Unvanı olan kişilere bir derece verilmesi hususunda görüş yazısında son paragrafta "Teknik Öğretmen" Unvanına sahip kişilerin mezun olduğu fakültelerinde Teknik Eğitim Fakültelerine, YÖK'ün denk olmasına karar vermesi halinde, bir derece verilmesi hususunda karara varmıştır.
Fakülteler farklı branşta bölümlerden oluşur. Benim mezunu olduğum fakültemde de Sınıf Öğretmenliğinden Okul öncesi Öğretmenliğine kadar pek çok farklı branştan bölüme sahiptir. Bu durumda tüm bölümlerin YÖK tarafından teknik eğitim yapan bölüm sayması durumunda bir dereceyi hak edeceğim. İsmi geçen bölümlerin bu unvanı alması mümkün görünmemektedir. Bizim bölüm için tüm fakülteye Teknik eğitim fakültesine eş sayılması her bölümün ve öğrencilerin teknik öğretmen olarak sayılması anlamına gelir. Bu da YÖK tarafından kabul edilmeyecek bir durumdur. Bu durumda Devlet Personel Teşkilatının verdiği kararın hakkaniyete uymadığını, beni ve benim durumumda olan Teknik Öğretmenlik unvanına hak kazandığı halde kazanabileceğim haklardan mağdur edildiğimi düşünmekteyim.
Talebiniz : Devlet Personel Teşkilatının her bölümü ayrı tutarak, sadece bölümün Teknik Eğitim yapan bölüm olduğu YÖK tarafından tespit edilmesi halinde bir derece verilmesine karar vermesi hususunda gereğini arz ederim.
Şikayet Edilen İdarenin Bilgileri:
İdare Tipi : KAMU KURUMU İdarenin Adı : DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI