BÖTE'nin sesini duyurmaya devam etmesi için evraklar

Kodla Büyü
bravehard2010' Alıntı:
Hacom sendika haber yapmış dediniz baktımda göremedim linkini atabilr msnz? ve Avukat ile olan görüşmeleri biraz özetleyebilr msn? Avukatın olaya bakış açısı nasıl bir sonuç alınabilir miymiş?

Egitim-İs kendine alt haber sitesinde yer verdi konuya.
http://egitimhaberci.com/mobil.asp?isle ... y&id=41143

Turk-Egitim-Sen ise birebir ilgilenen ilk sendika. Bakanlığa yazdıklarını bizzat avukatları telefonda bildirdi. Bundan sonraki süreçte mahkemede de desteklerinin en üst düzeyde olacağını ve davalara genel başkanlık düzeyinde katılacaklarıni bildirdiler.
Ayrıca avukat su anda TTKB Bilisim Teknolojileri kurulunun mezun oldukları ve görevli oldukları fakülteler hakkında araştırma yapıyor. "Bakalim sizin kararı kim almış. TEF'liler oy birliğiyle mi yoksa BOTE'li varmiymis aralarında " bu durum mahkeme sürecinde elimizi kuvvetlendirecek
 
:++: Hocalarim süperiz...
Bir şeyi anlayamiyorum kurulun oylamayla karar vermesini; YÖK ne karar vermiş bizi ilgilendirmez bir de biz oylayalim... Aaa oylamayı kaybettiniz!..
O zaman bizde ders islerken kim ders işlemek istemiyor... Tamam demokratik hakkınızı kullandınız mı diyelim??? Kurulun demokratik hakkı yasaları uyguladiktan sonra olabilir. Bu yönüyle keyfi alındığı ortada... Ayni alana ayni kodla ata sonra teknik unvani verilince yok ben kabul etmem... Görmedim duymadım...
 
Arkadaşlar Memurlar.net başta olmak üzere, tüm öğretmen ve memur sitelerine mail atın konuyu bildiren. Örnek bilgilendirme notunu yüklüyorum.

Hazırladığım Mail içeriği
Merhaba;
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü (BÖTE) mezunu Bilişim Teknolojileri öğretmenlerine YÖK kararı gereğince Teknik Öğretmenlik ünvanı verilmiş ve bölüm teknik eğitim yapan bölüm statüsüne alınmıştır. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümü mezunları, Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının Şubat 2014’te yayınladığı “Öğretmenlik Alanları, Atama Ve Ders Okutma Esasları” ilişkin çizelgede, “Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarına Atanamazlar” ibaresi ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına atanamamaktadır. Ayrıca teknik öğretmenlere verilen 1 dereceden de mahrum bırakılmıştır.

An itibariyle BÖTE mezunları Milli Eğitim Bakanlığı'na TTKB'nin 80 sayılı kararının değiştirilmesi ve Meslek Liselerine atanabilmek için başvuruda bulunmaktadırlar.

BÖTE mezunu Bilişim Teknolojileri öğretmenleri olarak sizden isteğimiz Memurlar.net ailesi olarak bize destek olmanız ve bu konuyla ilgili bir haber yapmanızdır. Ekte Bilgilendirme notunu, örnek dilekçemizi, YÖK kararını ve Teknik bölüm mezunlarının ilave 1 derece almaları ile ilgili Devlet Personel Başkanlığı'nın görüşünü paylaşıyorum. Katkılarınız için teşekkür ederim.
Bilgilendirme notu
BÖTE MEZUNU ÖĞRETMENLERİN TEKNİK BİLGİSAYAR DERSLERİNE GİREBİLMESİ
Milli Eğitim Bakanlığı 1998 yılında açılan ve 13 yıldır mezun veren “ Eğitim Fakültesi - Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi (BÖTE)” alanı mezunu öğretmenleri Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının Şubat 2014’te yayınladığı “Öğretmenlik Alanları, Atama Ve Ders Okutma Esasları” ilişkin çizelgede, “Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarına Atanamazlar” ibaresi ile mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarına atanamamaktadır. Mesleki ve Teknik ortaöğretim kurumlarında verilen atölye, laboratuvar ve diğer mesleki alan derslerine girmemize imkân vermemektedir.
İlk bakışta mesleki ve teknik eğitimin dönüşümü kapsamında kapanan Teknik Eğitim Fakülteleri ve Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakülteleri mezunu öğretmenlerin ve mühendislik alanlarından mezun olarak pedagojik formasyon almış öğretmenlerin atölye, laboratuvar ve diğer mesleki alan derslerine girmeleri ve Eğitim Fakültesinden mezun olan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi mezunlarının bu derslere girememeleri kararı mantıklı gelebilir. Fakat;
1. Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi mezunu Bilgisayar Öğretmenleri ile Elektronik / Elektronik Otomasyon alan dersleri dışında Yazılım/Veritabanı/İşletim Sistemleri/Donanım ve Ağ Mimarisi alanında ders programlarının isimler farklı olsa da alınan dersler örtüşmektedir.
2. Kapatılan Teknik Eğitim Fakülteleri Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği gibi alanlarda yine Bilgisayar alanı meslek derslerinin örtüştüğü, bu bölümlerin ayrıca elektronik alanı derslerini de aldıkları görülmüştür.
BÖTE mezunları ise Bilgisayar mesleki derslerinin yanında, Öğretim Teknolojileri alanından dolayı Öğretim Teknolojileri alan derslerini de Lisans eğitimleri süresince almaktadırlar. Kısacası temelde Bilgisayar bilimleri alanında diğer bölümlerle aynı alanlarda dersler almaktadırlar. Fakat BÖTE mezunu BT öğretmenleri Anadolu Liseleri’nde bulunan seçmeli bilgisayar alanı dersleri ile ortaokullarda bulunan son yıllarda zorunlu hale getirilen 5. Ve 6. Sınıf “Bilişim Teknolojileri ve Yazılım” derslerine girebilmektedir. Ayrıca Öğretim Teknolojileri alanları dolayısıyla asli olarak yapabildikleri “BT Rehber Öğretmenliği” ve diğer eğitime teknoloji entegrasyonu alanı görevlerini 6 ayda bir görevlendirilerek diğer alanlardan 180 saatlik kurslar alarak öğretim teknolojileri alanında kendilerine eşit haklara sahip olan öğretmenlerle birlikte yapmaktadırlar.
YÖK’ün BÖTE mezunu Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin “Teknik Öğretmen” ve mezun oldukları bölümün “Teknik Eğitim Yapan Program” sayıldığına dair karar vermesinin ardından BÖTE mezunları seslerini duyurmak ve Mesleki ve Teknik ortaöğretim kurumlarında verilen Mikroişlemciler ve Lojik dersleri haricinde kalan;
• Bilgisayar
• Veri Tabanı
• Bilgi Teknolojileri I - II
• Bilim ve Teknoloji
• Bilgi ve İletişim Teknolojisi
• Bilişim Teknolojileri
• Küreselleşen Toplumda İletişim Teknolojileri
• Bilişim Teknolojileri Alanının;
• Bilgisayar Teknik Servisi
• Ağ İşletmenliği
• Web Programcılığı
• Veri Tabanı Programcılığı
• Dallarının alan ortak ve dal dersleri
• Diğer alanların Bilişim Teknolojileri Alanına ait alan ortak/dal dersleri ve modülleri
Derslerine girebilecekleri ve bu dersleri layıkıyla işleyebilecekleri görülebilir.
 

Ekli dosyalar

Hocam 80 sayılı karar kalmadı hepsini MEB sil bastan yaptı TTKB sitesinede bakarsanız boyle birseyin kalmadığı belli o nedenle 9 nolu kararın ekindeki Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarındaki cizelge diye bahsetmek gerekiyor. Bizi engelleyen dip not orada yazmakta... İcabinda yine 80 sayili karar iptali nedeniyle konunun iptali gibi bir ters köşeye girebilirler...
 
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne hitaben yazılan yazı

Kod:
İlgi: 	a) 31/03/2015 Tarih ve 75850160-303.01.01/17167 sayılı Yüksek Öğretim Kurulu - Eğitim Öğretim Dairesi Başkanlığının “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü” konulu yazısı.
	b) 16/01/2015 Tarih ve 31292642-O45.02-302 sayılı Devlet Personel Başkanlığı’nın “Görüş Talebi” konulu yazısı.
İlgi (a) Yüksek Öğretim Kurulu - Eğitim Öğretim Dairesi Başkanlığının yazılarında, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümünün mezunlarının teknik öğretmen olduklarına ve bölümün teknik eğitim yapan program kapsamında sayıldığına dair karar verilmiştir.
Devlet Personel Başkanlığı ise İlgi (b)  yazısı ile Teknik Öğretmen unvanına sahip personele bir derece verilmesi görüşünü bildirmiştir.
Halen müdürlüğünüz bünyesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak atölye ve laboratuvar derslerine girmekteyim. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri eğitimi bölümü mezunu olduğumdan bu güne kadar bu haklardan yararlanamıyordum.
 Bu sebeple atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmenlerine sağlanan mali haklardan yararlanmak ve ayrıca kadro dereceme 1 derece ekleme yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.
 
Bu tarz resmi yazılar gördükçe daha çok umutlanıyorum en azından olumlu ya da olumsuz bir sonuç olacak.Bakalım hayırlısı..."Sen niye yazmıyorsun" diyeceksiniz.Ben daha önce meslek lisesinde iken 1 derece eklemişlerdi.
 
bravehard2010' Alıntı:
Bu tarz resmi yazılar gördükçe daha çok umutlanıyorum en azından olumlu ya da olumsuz bir sonuç olacak.Bakalım hayırlısı..."Sen niye yazmıyorsun" diyeceksiniz.Ben daha önce meslek lisesinde iken 1 derece eklemişlerdi.
 
arkadaşlar aylar önce Bimer yazmıştım hala cevap gelmedi.Geçen hafta Kamu denetçilerine başvurdum.Bu sabah aradılar ilgili mercilere ilettiklerini sonuç alamazsam tekrar basvurabileceğimi söylediler
 
bilgisavar_38' Alıntı:
Neyin hakkından bahsediyorsun?

zulfikar1985' Alıntı:
Biz tercihe yazamamaktan değil sizin sınırsızca bizim yazabileceğimiz yerleri yazmanızdan şikayetçiyiz aradaki fark bu... Örneklendirecek olursak; 5 tane meslek lisesi ve 5 tane ortaokul tercih edilebilsin. Ben Böte'li olarak; 80 puana sahip olayım. 5 TEF'li 80den düşük 5 taneside yüksek puana sahip olsun. Yüksek puanlılardan bazıları ki böyle tanıdıklarım var meslek lisesinde çalışmaya sıcak bakmadığı için(nedenleri değişiyor) ortaokulu tercih etsin, düşük puanlılar liseyi... Sonuç ilk atamaysam eşitsizlik sebebiyle açıkta kaldım. Tayin istiyorsamda atanamadım. Bilmem anlatabildim mi? Bu bağlamda isterseniz birde siz sakin kafayla ve tarafsız olmaya çalışarak düşünün derim...
Aynı cevapları ctrl+c - ctrl +v yapmaktan bıktım. Daha önce başka bir başlıkta yazdığımdan alıntıdır...
 
bende başvuruyu yaptım bu zamanda 18 saat kıytırık yan dal kredisi ile branşçı olan sınıf öğretmenleri örneğini unutmayalaım arkadaşlar
 
umarım başarırsınız da bizde mühendisliğe hiç sınava girmeden ve hiç fark dersi almadan sizin başarınızı emsal gösterip başvururuz.

:puhaha:

ama tekrar yazayım; fark derslerini almadan yani hiç bir emek harcamadan sadece dilekçelerle bu işi yapacağınızı sanıyorsanız boşuna uğraşıyorsunuz. fark dersleri için 1 sene vermeye hazır kaç kişi var aranızda buyursun gelsin kimse sesini etmez. dandik bir yazıyı gösterip sanki üniversitelerde aynı dersleri almışız gibi davranmanız komik ve etik değil. aranızda teknik resim yada elektronik yada veritabanı programcılığı yada haftada 10 saat tek günde programlama dersi verebileceğine inanan kaç kişi var? yani yanlış anlaşılmasın mutlaka vardır kendini gerçekten geliştirmiş ve meslek lisesi hocalarından bile iyi seviyede olanlar ama kaç kişi işte? 3-5? yeeaa yaparız diye düşünüyorsanız 10 saati dolduramadığınız zaman çocukları sınıf içinde neyle ve nasıl tutacaksınız onuda düşünün. bunlar çiçek ol deyince çiçek olan çocuklar değil. aralarında "sen ne diyorsun hoca zaten bir şey öğretmiyorsun boş boş oturuyoruz" diyecekler vardır mutlaka.

haa bu fark derslerini almadan benim okulumdaki gibi çocukları "10 saat serbest bırakarım oyun oynarlar" diye düşünüyorsanız da vebali boynunuzadır. maddi açıdan daha avantajlı olduğu doğrudur ama daha rahat olduğunu söylemek sadece komiktir ilköğretime göre. aslında düşündüm de siz şimdi bu hakkı elde etseniz mesela branş değişikliği yapıp sözel alanlardan ne bileyim resimden yada edebiyattan yada bedenden birileri bilgisayar öğretmenliğine geçmişse onlarda teknik öğretmen mi olacak yani :) hatta belki mühendis bile olurlar nerden bileceksiniz dimi?

neyse. özet geçeyim; gerçekten isteyip fark derslerini almayı göze alıp yani hakkını vererek gelmek isteyenleri bende sonuna kadar desteklerim. ama şu anda bile meslek liselerinde sırtlarını devlete dayamış tipleri yeterince görüyorum. o arkadaşların hakkında öğrencilerin neler söylediklerini de.
 
Hala fark ders diye zırvalayanlar var. Açın bakın böte liler daha fazla yazılım ve programlama görmüştür. Sen ben bir sürü elektronik dersi gördüm diyorsun ama girdiğin bölüm web programlama. Artık saçmalamayı bırakın aldığınız elektronik dersleri ile programlama alanında nekadar başarılı olduğunuzda ortada.
 
imsiyat' Alıntı:
umarım başarırsınız da bizde mühendisliğe hiç sınava girmeden ve hiç fark dersi almadan sizin başarınızı emsal gösterip başvururuz.

:puhaha:

ama tekrar yazayım; fark derslerini almadan yani hiç bir emek harcamadan sadece dilekçelerle bu işi yapacağınızı sanıyorsanız boşuna uğraşıyorsunuz. fark dersleri için 1 sene vermeye hazır kaç kişi var aranızda buyursun gelsin kimse sesini etmez. dandik bir yazıyı gösterip sanki üniversitelerde aynı dersleri almışız gibi davranmanız komik ve etik değil. aranızda teknik resim yada elektronik yada veritabanı programcılığı yada haftada 10 saat tek günde programlama dersi verebileceğine inanan kaç kişi var? yani yanlış anlaşılmasın mutlaka vardır kendini gerçekten geliştirmiş ve meslek lisesi hocalarından bile iyi seviyede olanlar ama kaç kişi işte? 3-5? yeeaa yaparız diye düşünüyorsanız 10 saati dolduramadığınız zaman çocukları sınıf içinde neyle ve nasıl tutacaksınız onuda düşünün. bunlar çiçek ol deyince çiçek olan çocuklar değil. aralarında "sen ne diyorsun hoca zaten bir şey öğretmiyorsun boş boş oturuyoruz" diyecekler vardır mutlaka.

haa bu fark derslerini almadan benim okulumdaki gibi çocukları "10 saat serbest bırakarım oyun oynarlar" diye düşünüyorsanız da vebali boynunuzadır. maddi açıdan daha avantajlı olduğu doğrudur ama daha rahat olduğunu söylemek sadece komiktir ilköğretime göre. aslında düşündüm de siz şimdi bu hakkı elde etseniz mesela branş değişikliği yapıp sözel alanlardan ne bileyim resimden yada edebiyattan yada bedenden birileri bilgisayar öğretmenliğine geçmişse onlarda teknik öğretmen mi olacak yani :) hatta belki mühendis bile olurlar nerden bileceksiniz dimi?

neyse. özet geçeyim; gerçekten isteyip fark derslerini almayı göze alıp yani hakkını vererek gelmek isteyenleri bende sonuna kadar desteklerim. ama şu anda bile meslek liselerinde sırtlarını devlete dayamış tipleri yeterince görüyorum. o arkadaşların hakkında öğrencilerin neler söylediklerini de.

sizin teknik lisede haftanın bilmem kaç günü saatlerce web tasarım bölümü diye diye hazır html şablonu düzenletemediğiniz öğrencileriniz varken biz 4. sınıflarda seçmeli 1-2 saat haftalık dersle internet sitesi yayınlatıyorduk öğrencilere. Biraz daha saatimiz olsa cross-platform mobil oyun yazdırtır telefonuna yükletiriz belki sizde yükleyemeyen olabilir o açıdan.
 
Kolemans' Alıntı:
Hala fark ders diye zırvalayanlar var. Açın bakın böte liler daha fazla yazılım ve programlama görmüştür. Sen ben bir sürü elektronik dersi gördüm diyorsun ama girdiğin bölüm web programlama. Artık saçmalamayı bırakın aldığınız elektronik dersleri ile programlama alanında nekadar başarılı olduğunuzda ortada.
omd' Alıntı:
imsiyat' Alıntı:
umarım başarırsınız da bizde mühendisliğe hiç sınava girmeden ve hiç fark dersi almadan sizin başarınızı emsal gösterip başvururuz.

:puhaha:

ama tekrar yazayım; fark derslerini almadan yani hiç bir emek harcamadan sadece dilekçelerle bu işi yapacağınızı sanıyorsanız boşuna uğraşıyorsunuz. fark dersleri için 1 sene vermeye hazır kaç kişi var aranızda buyursun gelsin kimse sesini etmez. dandik bir yazıyı gösterip sanki üniversitelerde aynı dersleri almışız gibi davranmanız komik ve etik değil. aranızda teknik resim yada elektronik yada veritabanı programcılığı yada haftada 10 saat tek günde programlama dersi verebileceğine inanan kaç kişi var? yani yanlış anlaşılmasın mutlaka vardır kendini gerçekten geliştirmiş ve meslek lisesi hocalarından bile iyi seviyede olanlar ama kaç kişi işte? 3-5? yeeaa yaparız diye düşünüyorsanız 10 saati dolduramadığınız zaman çocukları sınıf içinde neyle ve nasıl tutacaksınız onuda düşünün. bunlar çiçek ol deyince çiçek olan çocuklar değil. aralarında "sen ne diyorsun hoca zaten bir şey öğretmiyorsun boş boş oturuyoruz" diyecekler vardır mutlaka.

haa bu fark derslerini almadan benim okulumdaki gibi çocukları "10 saat serbest bırakarım oyun oynarlar" diye düşünüyorsanız da vebali boynunuzadır. maddi açıdan daha avantajlı olduğu doğrudur ama daha rahat olduğunu söylemek sadece komiktir ilköğretime göre. aslında düşündüm de siz şimdi bu hakkı elde etseniz mesela branş değişikliği yapıp sözel alanlardan ne bileyim resimden yada edebiyattan yada bedenden birileri bilgisayar öğretmenliğine geçmişse onlarda teknik öğretmen mi olacak yani :) hatta belki mühendis bile olurlar nerden bileceksiniz dimi?

neyse. özet geçeyim; gerçekten isteyip fark derslerini almayı göze alıp yani hakkını vererek gelmek isteyenleri bende sonuna kadar desteklerim. ama şu anda bile meslek liselerinde sırtlarını devlete dayamış tipleri yeterince görüyorum. o arkadaşların hakkında öğrencilerin neler söylediklerini de.

sizin teknik lisede haftanın bilmem kaç günü saatlerce web tasarım bölümü diye diye hazır html şablonu düzenletemediğiniz öğrencileriniz varken biz 4. sınıflarda seçmeli 1-2 saat haftalık dersle internet sitesi yayınlatıyorduk öğrencilere. Biraz daha saatimiz olsa cross-platform mobil oyun yazdırtır telefonuna yükletiriz belki sizde yükleyemeyen olabilir o açıdan.

zırvalayan mı? ahahaha. yazık ya kasmayın bu kadar. akıl sağlınızdan olmanızı istemeyiz.

bilgisayar derslerini iyi kötü yapan veya çok iyi yapan 3-5 kişisiniz diyelim. diferansiyel denklemler veya türev yada limit gibi matematik derslerimizi de aldınız mı acaba?

ama doğru canım onlarda da hiç lazım değil zaten! bizde boşuna gördük zaten. hıhı.

şahsen ben bu sene 4. dönem sonunda da olsa hiç bilgisayar bilmeyen bir sınıfta hemde güneydoğuda c# üzerinden veritabanı bağlantısıyla çalışmayı öğretebildim. ama iyi ama kötü. istediğim seviyeye geldim ve projede yaptırdım. tabi bunda her bilgisayarda iki öğrenci oturmasının dezavantajı da oldu. aranızda bunu yapabilen kaç kişi var merak ettim. yani kendisi bilen bu işlemleri. ben kendim yazılımdan parada kazandım. o yüzden verdiğiniz zırva örnekleri onu hak edenlere saklayın.

var ya aslında sizi direkt bilgisayar mühendisliğine falan almaları lazım. ne de olsa onlarda bilgisayar kullanıyor sizde kullanıyorsunuz.
 
Hocam öncelikle şunu söyleyeyim çok severek yapmıyorum bu işi.Yani çok ilgim yok.Yaklaşık 2 yıl kadrolu olarak meslek lisesinde çalıştım bir iki yıl öncesine kadar çok önceden değil yani.Web programlama grafik animasyon veri tabanı vb derslere girdim.Derslere girmeden sürekli eğitim videoları , vb dökümanlar inceleyerek giriyordum.Sonuç ne mi sonuç şu Öğretmenlik vicdan işidir.Önemli olan buna sahip olmaktır.Sanmıyorum ki ünv de gördüğünüz programları derslerde anlatıyorsunuz programlar sürekli değişiyor ve güncelleniyor bildiğiniz gibi.Yani gelip te şunu bunu anlatamaz 3-5 kişi haricinde demeniz haksızlık olur.Ben çok ilgili olmadığım halde şuan yazılım müh. BÖTE okuyan öğrencilerim geri dönüş yapıp iyi dileklerini iletiyorlarsa sanırım yaptığım işin hakkını vermemden kaynaklanıyordur.... :idea:
Ha bu arada matematik fizik gibi fen derslerinide gerçekten BÖTE mezunları detaylı bir şekilde görüyor.Elektronik dersleri derseniz hak veririm size...
Birde forumda dikkatimi çeken şey şu daha çok elektronik çıkışlı bilişimciler BÖTE lilerin mesleğe atanmasına karşı.Ona da anlam veremiyorum .Hatta tef mezunlarının bu duruma tepki göstermemesine dahası sınıfçıların atanmasına tepki göstermemesine, sadece BÖTE mazunlarının bu kadar tepki görmesine anlam veremiyorum.Sanırım BÖTE mezunları elektrik-elektronik çıkışlı bilişimcilerden daha verimli olurlar.Birçok kişi biliyorum elektronik çıkışlı olan bilişimci.Bence bilişim bölümü sadece Bilişimcilere(BÖTE-TEF-ESEF) ait olmalı tabi bunlar benim fikrim MEB farklı düşünüyor.Umarım yanlıştan dönerler. :idea:
 
imsiyat' Alıntı:
Kolemans' Alıntı:
Hala fark ders diye zırvalayanlar var. Açın bakın böte liler daha fazla yazılım ve programlama görmüştür. Sen ben bir sürü elektronik dersi gördüm diyorsun ama girdiğin bölüm web programlama. Artık saçmalamayı bırakın aldığınız elektronik dersleri ile programlama alanında nekadar başarılı olduğunuzda ortada.
omd' Alıntı:
imsiyat' Alıntı:
umarım başarırsınız da bizde mühendisliğe hiç sınava girmeden ve hiç fark dersi almadan sizin başarınızı emsal gösterip başvururuz.

:puhaha:

ama tekrar yazayım; fark derslerini almadan yani hiç bir emek harcamadan sadece dilekçelerle bu işi yapacağınızı sanıyorsanız boşuna uğraşıyorsunuz. fark dersleri için 1 sene vermeye hazır kaç kişi var aranızda buyursun gelsin kimse sesini etmez. dandik bir yazıyı gösterip sanki üniversitelerde aynı dersleri almışız gibi davranmanız komik ve etik değil. aranızda teknik resim yada elektronik yada veritabanı programcılığı yada haftada 10 saat tek günde programlama dersi verebileceğine inanan kaç kişi var? yani yanlış anlaşılmasın mutlaka vardır kendini gerçekten geliştirmiş ve meslek lisesi hocalarından bile iyi seviyede olanlar ama kaç kişi işte? 3-5? yeeaa yaparız diye düşünüyorsanız 10 saati dolduramadığınız zaman çocukları sınıf içinde neyle ve nasıl tutacaksınız onuda düşünün. bunlar çiçek ol deyince çiçek olan çocuklar değil. aralarında "sen ne diyorsun hoca zaten bir şey öğretmiyorsun boş boş oturuyoruz" diyecekler vardır mutlaka.

haa bu fark derslerini almadan benim okulumdaki gibi çocukları "10 saat serbest bırakarım oyun oynarlar" diye düşünüyorsanız da vebali boynunuzadır. maddi açıdan daha avantajlı olduğu doğrudur ama daha rahat olduğunu söylemek sadece komiktir ilköğretime göre. aslında düşündüm de siz şimdi bu hakkı elde etseniz mesela branş değişikliği yapıp sözel alanlardan ne bileyim resimden yada edebiyattan yada bedenden birileri bilgisayar öğretmenliğine geçmişse onlarda teknik öğretmen mi olacak yani :) hatta belki mühendis bile olurlar nerden bileceksiniz dimi?

neyse. özet geçeyim; gerçekten isteyip fark derslerini almayı göze alıp yani hakkını vererek gelmek isteyenleri bende sonuna kadar desteklerim. ama şu anda bile meslek liselerinde sırtlarını devlete dayamış tipleri yeterince görüyorum. o arkadaşların hakkında öğrencilerin neler söylediklerini de.

sizin teknik lisede haftanın bilmem kaç günü saatlerce web tasarım bölümü diye diye hazır html şablonu düzenletemediğiniz öğrencileriniz varken biz 4. sınıflarda seçmeli 1-2 saat haftalık dersle internet sitesi yayınlatıyorduk öğrencilere. Biraz daha saatimiz olsa cross-platform mobil oyun yazdırtır telefonuna yükletiriz belki sizde yükleyemeyen olabilir o açıdan.

zırvalayan mı? ahahaha. yazık ya kasmayın bu kadar. akıl sağlınızdan olmanızı istemeyiz.

bilgisayar derslerini iyi kötü yapan veya çok iyi yapan 3-5 kişisiniz diyelim. diferansiyel denklemler veya türev yada limit gibi matematik derslerimizi de aldınız mı acaba?

ama doğru canım onlarda da hiç lazım değil zaten! bizde boşuna gördük zaten. hıhı.

şahsen ben bu sene 4. dönem sonunda da olsa hiç bilgisayar bilmeyen bir sınıfta hemde güneydoğuda c# üzerinden veritabanı bağlantısıyla çalışmayı öğretebildim. ama iyi ama kötü. istediğim seviyeye geldim ve projede yaptırdım. tabi bunda her bilgisayarda iki öğrenci oturmasının dezavantajı da oldu. aranızda bunu yapabilen kaç kişi var merak ettim. yani kendisi bilen bu işlemleri. ben kendim yazılımdan parada kazandım. o yüzden verdiğiniz zırva örnekleri onu hak edenlere saklayın.

var ya aslında sizi direkt bilgisayar mühendisliğine falan almaları lazım. ne de olsa onlarda bilgisayar kullanıyor sizde kullanıyorsunuz.

La havle. Vela kuvvete. İlla billahil aliyyilazim.

Gördük koçum üniversitede matematik gördük sizin kadar. BÖTE'yi öyle bir yaptınız ki duyan da Ali Ata Bak fisiyle mezun olduk sanar.
C#'da veritabanı baglatmismis. :) Yerim ben bu kafayı.
 
"Ben onu yapabiliyorum bunu da yaparım, siz de yapabilir misiniz?"

Saygıdeğer arkadaşlarım, ortadaki sıkıntının böyle basit tartışmalarla çözülmeyeceği (iki taraf açısından da) belli. Bu yorumları okuyanlar için en azından seviyeyi bu kadar alçaltmaya gerek yok. Rica ediyorum bu şekilde mesaj yazanları kaale alıp cevap da yazmayın.

Bana söyleyebilirler mi ki hangi arkadaş mezun olduğunda şu an ki birikimiyle-tecrübesiyle mezun oldu. Önceki mesajlarda bir arkadaş da benzer bir şey yazmıştı; bu iş mezun olunan yerle değil sonrasında kendini geliştirmeyle ve teknolojiye ayak uydurma ile ilgilidir. Ben de meslek lisesinde okurken öğretmenlerim visual basic'i çalışır sonra bize anlatırlardı. Aramızdaki fark onlar bizden iki hafta kadar önde giderlerdi. Bundan gocunacak bir şey yok, önemli olan bunu başarabilip öğrenciye aktarabilmek. 15 yıl önce üniversite gördüğün dersleri hala okutan var mı? Demek ki kendimizi de güncelleyip, geliştirmek gerekiyor ve bu kapasite durumu üniversitede öğrenilenlerle ilgili değil sonradan kazanılanlarla ilgili...

Sistemi tartışabiliriz, bir yanlışlık olduğu ortada. Atama branşı iki tarafında "Bilişim Teknolojileri" olmasına rağmen bir tarafın mağdur olduğu açık. Bu mağduriyet giderilirken bu sefer diğer tarafın da mağdur edilmemesi önemli. Bir takım girişimlerde bulunulmuş. Şahsen ben de bu girişimlere destek verip, bekleyeceğim. Ama tekrar rica ediyorum 'iki tarafında SAYGIDEĞER öğretmenler olduğu düşünülerek' birbirimize çamur atmadan teknik ve resmi açıdan ne yapmamız gerekiyorsa yapalım.
 
Yök böyle diyorsa Meb'in söyleyecek bir şey kalmaz. sonuçta bu eğitimi veren Yök'e bağlı olan kurumlardır. Herkes desteklemeli. Artık bu ikilemlerden kurtulmalıyız.
 
Hocam Aralık 2014'ten bu yana yazıyorum. Hiç bir resmi yazı gönderen olmadı!.. 3-4 hafta önce bu site üzerinden resmi yazılarımı vs paylaştım 67 arkadaş sağolsun ilgilenip başvuru yaptı. MEB komisyon kurup hatalı da olsa somut bir adım atmak zorunda kaldı. Bu zamana kadar TEFlileri korudukları için bize karşı haksızlık yapıyorlardı. Şimdi bunu daha çok başvuru ile sonuçlandırmamız lazım. Sınıf öğretmeni yandal ile Bilişim teknolojilerine geçip meslek lisesinde çalışırken ona herhangi bir yasak yok biz 4 yıl bilgisayar öğretmenliği bölümü okuyunca yetersizsiniz demekte ne kadar adilane onuda düşünmek lazım. Bu hususta çok fazla başvuruya ihtiyacımız var. Her BÖTEliye ulaşırsak o kadar kesin sonuç alabiliriz!.. Desteğinizi esirgemeyin arkadaşlar... Hepimizin menfaati için...
Facebook grubumuza Tüm BÖTElileri bekleriz...
https://www.facebook.com/groups/772675632848013/
 
Üzerimize düşeni sayenizde tamamladık hocam. Çok teşekkürler
 

Ekli dosyalar

  • Başlıksız-1.jpg
    Başlıksız-1.jpg
    345.3 KB · Görüntüleme: 501
Geri
Üst