umarım başarırsınız da bizde mühendisliğe hiç sınava girmeden ve hiç fark dersi almadan sizin başarınızı emsal gösterip başvururuz.
uhaha:
ama tekrar yazayım; fark derslerini almadan yani hiç bir emek harcamadan sadece dilekçelerle bu işi yapacağınızı sanıyorsanız boşuna uğraşıyorsunuz. fark dersleri için 1 sene vermeye hazır kaç kişi var aranızda buyursun gelsin kimse sesini etmez. dandik bir yazıyı gösterip sanki üniversitelerde aynı dersleri almışız gibi davranmanız komik ve etik değil. aranızda teknik resim yada elektronik yada veritabanı programcılığı yada haftada 10 saat tek günde programlama dersi verebileceğine inanan kaç kişi var? yani yanlış anlaşılmasın mutlaka vardır kendini gerçekten geliştirmiş ve meslek lisesi hocalarından bile iyi seviyede olanlar ama kaç kişi işte? 3-5? yeeaa yaparız diye düşünüyorsanız 10 saati dolduramadığınız zaman çocukları sınıf içinde neyle ve nasıl tutacaksınız onuda düşünün. bunlar çiçek ol deyince çiçek olan çocuklar değil. aralarında "sen ne diyorsun hoca zaten bir şey öğretmiyorsun boş boş oturuyoruz" diyecekler vardır mutlaka.
haa bu fark derslerini almadan benim okulumdaki gibi çocukları "10 saat serbest bırakarım oyun oynarlar" diye düşünüyorsanız da vebali boynunuzadır. maddi açıdan daha avantajlı olduğu doğrudur ama daha rahat olduğunu söylemek sadece komiktir ilköğretime göre. aslında düşündüm de siz şimdi bu hakkı elde etseniz mesela branş değişikliği yapıp sözel alanlardan ne bileyim resimden yada edebiyattan yada bedenden birileri bilgisayar öğretmenliğine geçmişse onlarda teknik öğretmen mi olacak yani
hatta belki mühendis bile olurlar nerden bileceksiniz dimi?
neyse. özet geçeyim; gerçekten isteyip fark derslerini almayı göze alıp yani hakkını vererek gelmek isteyenleri bende sonuna kadar desteklerim. ama şu anda bile meslek liselerinde sırtlarını devlete dayamış tipleri yeterince görüyorum. o arkadaşların hakkında öğrencilerin neler söylediklerini de.