böbrek taşı muamması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zodiac
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
hocam bulunduğum ilçenin dağ köyünde bulunan şifalı su böbrek taşını eritmekle meşhur.(torbalı-dağteke) örnek, müdür yardımcımız sabah okula geldiğinde sancıdan yürüyemeyecek haldeydi ve hastahane de taş olduğu belli oldu. bu suyu 1 hafta boyunca (hep yanında taşıyordu ve başka bir şey içmiyordu ) içti 1 hafta sonra halı saha maçı yaptık. sabah okula geldiğimizde idrarının çamurlu aktığından bahsetti. şu anda gayet iyi,bu suyu temin edebilmeniz dileğiyle. geçmiş olsun..

zodiac' Alıntı:
ismailt' Alıntı:
hocam ben eklemeyi unutumuşum ben 6.5 milimlik taşı düşürmek için yaptıklarım arasında her sabah aç karna yarım çay bardağı zeytinyağına yarım limon sıkıp içmek de vardı.bu taşı hiç ağrı çekmeden düşürüdüm hatta kanallarda felan hiç yanma veya kanama olmamıştı.

kaç gün devam ettiniz hocam ve kaçıncı günde taşınız düştü?

hocam 5.gün düşürdüm ama yanında urocit diye bir ilaç içti ve limonlu su bir limonlu ev yapımı vişne suyu tükettim bol bol.

resimdeki taş da benim düşürdüğüm en büyük taşım :)

zodiac' Alıntı:
joomlaci' Alıntı:
ben de 2008 de bir tane 2010 da b, tane düşürdüm.Rabbim düşmanıma vermesin bu sancıyı. bol su ve hareket lazım. özellikle bizim burda kaplıcalar var gelin ben götüreyim sizi. orda sıcak kaplıca suyunun içinde bekleyeceksiniz.şifalı suyundan bolca içeceksiniz ve ful hareket edeceksiniz. sıcaktan dolayı damarlar genişleyecek ve suyla birlikte düşüreceksiniz inşallah.Allah tüm dertlilere derman versin...

hocam siz nerdesiniz? Allah bin kere razı olsun valla, benim taş büyük hocam ameliyat kesin diyorlar ama dediğiniz gibiyse sıcaktan damarlar genişlerse taş büyükse bile düşer mi acaba? nerde yeriniz hocam, gelirim valla istdayım ben.

hocam kesin olup olmadığını Allah bilir ama kaplıca bu iş için çok faydalı bence. kaplıca suyu da iyi geliyor. ben afyon sandıklıdayım. burda kaplıcalar var gelirseniz memnuniyetle götürürüm. ama kesin düşer mi bilemem. inşallah düşer deyip denemek lazım illaki...

serhatbs' Alıntı:
hocam bulunduğum ilçenin dağ köyünde bulunan şifalı su böbrek taşını eritmekle meşhur.(torbalı-dağteke) örnek, müdür yardımcımız sabah okula geldiğinde sancıdan yürüyemeyecek haldeydi ve hastahane de taş olduğu belli oldu. bu suyu 1 hafta boyunca (hep yanında taşıyordu ve başka bir şey içmiyordu ) içti 1 hafta sonra halı saha maçı yaptık. sabah okula geldiğimizde idrarının çamurlu aktığından bahsetti. şu anda gayet iyi,bu suyu temin edebilmeniz dileğiyle. geçmiş olsun..

hocam bu suyu nasıl temin edebilirim? bilginiz var mı acaba?

zodiac' Alıntı:
arkadaşlar kapalı ameliyat olmadan önce böbrek taşı düşürmek için neler yapılmalı? böbkor diye bir ilaç var bilen var mı? daha önce böyle bişi başına gelenler varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Öğretmenim öncelikle geçmiş olsun... Evet iğrenç bir ağrı sizi anlayabiliyorum. Öncelikle yazıları okudum eğer daha önce taş düşürdüyseniz ve o taş eğer ki alinizde varsa yakınınızda olan bır tıp faültesine ugrayıp taşı analiz ettirin. Analiz sonucunda eğer taşınız eriyen cinsteyse şanşlısınız size bir iğne yapılıyor ve vucudunudaki taş erıyıp kısa surede yok oluyor ama ben gibi şanssız olmazsınız umarım. Bunu bence kesinlikle yapın. Bir ikinci önerim zıplayın limon ve maydonosu bır caydanlıkta kaynatıp sürekli için birde sabah bildiğimiz salatanın kabugunu incecik soyun bir caydanlıga koyun oçagı yakın ve bekleyın su kaynamaya başladıgı an su köpurecektır o ana ocagınızı kapatıp o suyu kocaman bır bardaga doldurup içiniz....

Aktarcılarda GİLABURU denen bır sıvı var hocam bunu kesinlikle tafsiye ederim hakikatten ınanılmaz etkılı kısa surede işe yarar. Malatyadır bu bıtkının yetiştiği yer fiyatı gecen yıl ben kullandım 2 gun ve taşı düşürdum şişesi 28 civarındydı...
Umarım en kısa zmanda amalıyatsız düşürürsünğz saygılar....

Hocam geçmiş olsun.
Ev yapımı yoğurdun suyu.
Özellikle de yerli ırk kara sığır veya karaca sığır tabir edilen hayvandan elde edilen sütten yapılan yoğurdun suyu çok etkilidir diye biliyorum
İsterseniz hekiminize de danışın.

geçmiş olsun bol su soda ve karşı değilseniz bira öneririm...benim dayı oğlu her gün bira içerek düşürdü

Böbrek taşına karşı limonata

İtalyan La Stampa gazetesinde yer alan habere göre, San Diego'daki California Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, limonatanın böbrek taşlarının oluşumuna karşı önleyici olduğunu ortaya koydu.

Bol miktarda sıvı tüketmenin zaten böbrek taşı oluşumunu engellemek açısından önemli olduğunu vurgulayan Roger L. Sur ve ekibi, özellikle de limonatanın, içerdiği bol miktardaki sitrat sayesinde böbrek taşına karşı etkili olduğunu belirtti.

İki litre suya yaklaşık 113 gram limon suyu katan araştırmacılar, elde ettikleri limonatayı her gün bir grup böbrek taşı hastasına içirdi. Araştırmacılar, zamanla bu kişilerdeki böbrek taşı oluşumu oranının 1,00'dan 0,13'e gerilediğini gözlemledi.

Böbrek taşı rahatsızlığı çekmiş kişilerde 5-10 yıl içinde tekrar taş oluşması olasılığının yüzde 50 olduğuna dikkati çeken bilim adamları, araştırma sonuçlarının bu açıdan önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

http://www.sabah.com.tr/Dunya/2010/04/2 ... 6870675246
Limon suyu bazı ilaçların emilimini artırabildiği için ilaçlarla aynı anda içilmemeli. İlaç içildikten 2 saat önce yada sonra limonatanın içilmesi öneriliyor.
http://www.beslenmedestegi.com/hastalik ... -dusurulur

only61' Alıntı:
geçmiş olsun bol su soda ve karşı değilseniz bira öneririm...benim dayı oğlu her gün bira içerek düşürdü

bir düzeltme yapayım. sıvı alımı konusunda haklısınız ama maden suyu ve soda kesinlikle tavsiye edilmiyor. taşın daha da sertleşmesine neden olduğunu öğrenmiştim. kendim de sürekli böbrek taşı düşürdüğüm için bu konudaki haberleri takip etmeye çalışıyorum.

bira konusuna gelince idrar söktürücü olduğu doğrudur ama amaç idrar söktürmekse maydanoz kaynatıp suyunu ılık ılık içerseniz nasıl idrar söktürdüğüne inanamazsınız. biraya gerek yok yani..

cagancagan' Alıntı:
zodiac' Alıntı:
arkadaşlar kapalı ameliyat olmadan önce böbrek taşı düşürmek için neler yapılmalı? böbkor diye bir ilaç var bilen var mı? daha önce böyle bişi başına gelenler varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Öğretmenim öncelikle geçmiş olsun... Evet iğrenç bir ağrı sizi anlayabiliyorum. Öncelikle yazıları okudum eğer daha önce taş düşürdüyseniz ve o taş eğer ki alinizde varsa yakınınızda olan bır tıp faültesine ugrayıp taşı analiz ettirin. Analiz sonucunda eğer taşınız eriyen cinsteyse şanşlısınız size bir iğne yapılıyor ve vucudunudaki taş erıyıp kısa surede yok oluyor ama ben gibi şanssız olmazsınız umarım. Bunu bence kesinlikle yapın. Bir ikinci önerim zıplayın limon ve maydonosu bır caydanlıkta kaynatıp sürekli için birde sabah bildiğimiz salatanın kabugunu incecik soyun bir caydanlıga koyun oçagı yakın ve bekleyın su kaynamaya başladıgı an su köpurecektır o ana ocagınızı kapatıp o suyu kocaman bır bardaga doldurup içiniz....

Aktarcılarda GİLABURU denen bır sıvı var hocam bunu kesinlikle tafsiye ederim hakikatten ınanılmaz etkılı kısa surede işe yarar. Malatyadır bu bıtkının yetiştiği yer fiyatı gecen yıl ben kullandım 2 gun ve taşı düşürdum şişesi 28 civarındydı...
Umarım en kısa zmanda amalıyatsız düşürürsünğz saygılar....

Çok teşekkürler hocam yorumunuz için, sizin düşürdüğünüz taşın ebatı neydi acaba bilgi verebilir misiniz?

Accipiter' Alıntı:
only61' Alıntı:

bir düzeltme yapayım. sıvı alımı konusunda haklısınız ama maden suyu ve soda kesinlikle tavsiye edilmiyor. taşın daha da sertleşmesine neden olduğunu öğrenmiştim. kendim de sürekli böbrek taşı düşürdüğüm için bu konudaki haberleri takip etmeye çalışıyorum.

bira konusuna gelince idrar söktürücü olduğu doğrudur ama amaç idrar söktürmekse maydanoz kaynatıp suyunu ılık ılık içerseniz nasıl idrar söktürdüğüne inanamazsınız. biraya gerek yok yani..

nasıl düşürdünüz hocam taşınızı ve ebatı neydi taşın?

muallimievvel' Alıntı:
Böbrek taşına karşı limonata

İtalyan La Stampa gazetesinde yer alan habere göre, San Diego'daki California Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, limonatanın böbrek taşlarının oluşumuna karşı önleyici olduğunu ortaya koydu.

Bol miktarda sıvı tüketmenin zaten böbrek taşı oluşumunu engellemek açısından önemli olduğunu vurgulayan Roger L. Sur ve ekibi, özellikle de limonatanın, içerdiği bol miktardaki sitrat sayesinde böbrek taşına karşı etkili olduğunu belirtti.

İki litre suya yaklaşık 113 gram limon suyu katan araştırmacılar, elde ettikleri limonatayı her gün bir grup böbrek taşı hastasına içirdi. Araştırmacılar, zamanla bu kişilerdeki böbrek taşı oluşumu oranının 1,00'dan 0,13'e gerilediğini gözlemledi.

Böbrek taşı rahatsızlığı çekmiş kişilerde 5-10 yıl içinde tekrar taş oluşması olasılığının yüzde 50 olduğuna dikkati çeken bilim adamları, araştırma sonuçlarının bu açıdan önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

http://www.sabah.com.tr/Dunya/2010/04/2 ... 6870675246
Limon suyu bazı ilaçların emilimini artırabildiği için ilaçlarla aynı anda içilmemeli. İlaç içildikten 2 saat önce yada sonra limonatanın içilmesi öneriliyor.
http://www.beslenmedestegi.com/hastalik ... -dusurulur

teşekkür ederim hocam vaktinizi ayırıp bu değerli bilgiyi paylaştığınız için.

zodiac' Alıntı:
Accipiter' Alıntı:
only61' Alıntı:

nasıl düşürdünüz hocam taşınızı ve ebatı neydi taşın?

hocam önceki sayfalarda da yazmıştım sanırım dikkatinizden kaçmış. limonata çözümümü paylaşmıştım. ebatları değişiklik gösteriyor. 7 milimlik düşürdüğüm oldu. daha küçükleri de oldu...

yıllarca edindiğim deneyimler sonucunda taş olmaması için uzak durulması gerekenleri yazayım bir de.
bu yazdıklarım kişisel gözlemlerimdir ve tamamen benimle ilgilidir. belki bazı arkadaşlara da yardımcı olabilir:

taş sebepleri:

susuz kalmak
fazla tuz tüketimi
fazla kahve tüketimi
fazla çay tüketimi
asitli içecekler
soda ve maden suyu
fazla çikolata tüketimi
fazla ıspanak tüketimi
şalgam
fazla çilek tüketimi
fazla kivi tüketimi

bir de kalsiyumun kaynaklı olduğu için süt ve süt ürünleri tükettikten sonra fazlaca su tüketmeyi tercih ediyorum. bu yazdıklarımı yaptıktan sonra taş düşürme aralığım fazlasıyla arttı. özellikle çok siyah çay tüketen bir toplum olduğumuzdan siyah çayın yerine bitki çaylarını koymak bile başlı başına bir önlemdir diye düşünüyorum..

Bira yı tavsiye etmiyorum.
Peygamber efendimiz Hz. Muhammed SAV e tedavi amacıyla alkollü içkilerin kullanılıp kullanılamayacağı sorulduğunda,
Efendimiz : "İçkinin kendisi şifa değil derttir" cevabını vermiştir.

Zeytinyağı da çok etkili hocam. Yarım çay bardağı zeytinyağı, diğer yarsını limonu sıkıp limon suyu ile doldurun. Dedeme de ameliyat demişti doktor ve 3 gün sonraya tarih vermişti. O üç günü zeytinyağını bu şekilde tüketerek geçirdi. Gittiğinde ameliyata gerek kalmamıştı. Taş küçülmüş, sonra da düşürdü. Ama ebatı bilmiyorum. Bir de düşük asitli zeytinyağı olmalı. Markette satılanlardan değil. Asıl sızma olanlardan. (zeytinyağını limon suyu koymadan içmeyin, midenizi bulandırır.)

bende 2010 yılında karnımdan daha önce hiç yaşamadığım bir ağrı girdi ve kıvrandım durdum.Resmen ağrıdan doğrulamıyordum bile.Okuldan Arkadaş görev yaptığımız köyden en yakın sağlık ocağına indirirken (30 km) yolda ağrı kesildi .Doktor idrar tahlili istedi ve tahlili veririken kabın içinde bulgur tanesi kadar bir taş düşmüş.İlk defa taş düşürdüm ama korkum acaba bir daha tekrarlarmı???

şöyle bir durumum var, ses dalgalarıyla taş kırma klinigine gittim 2-3 seansta kırarız 1.800 tl maaliyet dediler. eğitim araştırma devlet hastanesindeki doktor ise kapalı ameliyat ederiz seni dedi. şimdi napsam bilmiyorum taşın büyüklüğü 1.1-1.2 yaklaşık. siz ne tavsiye edersiniz, kapalı ameliyat mı yoksa ses dalgalarıyla kırdırma mı?

Geri