bölüm şefiyim diye 10 saat beklemem mi lazım??

Kodla Büyü

bastacim

Aktif Üye
şubat ayında şefliğim onaylandı geldi.
2 lab var.
şubat ayındna beri
2 labı baştan kurdum.yedeklerini aldım.
programlarını kurdum. ders modüllerini slaytlarını video eğitimlerini yükledim.

masaüstlerini sabitledim.etki alanına dahil ettim.
yazıcıları paylaşıma açıp ekledim.......

bi de 12.sınıflar için okula çektik stajlarını.25 saat ders sonra 10 saat okulda staj 10 saat de okulda duracaksın diyorlar.5-6 saat duruyorum ama 8 saat ders derse girdikten sonra 2 saat beklemek çok zor geliyor.böyle giderse istifamı vercem.
eksik bişi olmadığı halde neden okulda bekleyim ki?
fikri olan hocalarım yardım..

10 saat ekders aldığınız için beklemeniz ve labların eğitime hazır halde bulunmasını sağlamanız lazım hocam.Ayda 40 saat bu iş için ekders alıyorsunuz.

hocam lablarda ders esnasında bi sorun çıkmaz diye düşünüyorsunuz herhalde. 5-6 saat durup 10 saat ek ders rahatça alabiliyor içiniz rahat ediyorsa beklemine değil okula gelmenize de gerek yok...

hocam lablarda ders esnasında bi sorun çıkmaz diye düşünüyorsunuz herhalde. 5-6 saat durup 10 saat ek ders rahatça alabiliyor içiniz rahat ediyorsa beklemine değil okula gelmenize de gerek yok...

arkadaşlar ben aldığım 10 sat ek dersin içimde herhangi bir rahatsızlığını duysam burda yüzlerce bilgisayar öğretmeninin önünde bu oruyu sorabilir miyim?

esas vicdani rahatsızlığı ders sırasında idare tarafından çğrılıp giden ,bir sorun oluştuğunda ders esnasında ilgilenen ve dersi boğazı çatlamadan anlatanlar düşünsün..
benim soruma cevap vermiş olamadınız malesef.
okulda yapacaklarımı bitirdiğim halde -ki çalışmayan pc m yoktur.ki olsa şeflik saatinde yapıyorum- durmamın zorunluluğu var mıdır?
yok hakmış hukukmuş..
siz benim aldığım maaşın helalliğini mi hesaplıyorsunuz?
hangimizin labın içinde ne yaptığını gören var?
vicdani rahatlık hissediyorsan amenna..
soruma bna yardımcı olabilcek yazsın..

okulda bulunmak zorundasın. nokta. başka bir cevap bekleme. istemiyorsan şeflikten istifa edersin.sen 10 saat ücretini alacaksın ve evde olmak isteyeceksin varmı böyle birşey. buraya konu açman bile abestir. sana haftada 10 saat ücret, şeflik yaptığın dolayısıyla şefliğin görevlerini yaptığın için veriliyor, eve gidesin diye değil.

cevaplarınızı hiç beğenmedim.hiç üslubunuzu bilerek konuşmadınız.bu siteyi hergün açan bir bilg. öğretmeni olarak fikrimi değiştiriyorsunuz.

okulda bulunmak zorundasın..
başka soru bekleme.

edep nerde.
çok üzüldüm..
yapıcı cevplar bekleyerek yazmıştım.

işin ilginci arkadaşlar cevap vermişler, olması gerekeni söylemişler siz buna rağmen soruma cevap vermediniz demişsiniz. sorunuzun cevabı istediğiniz yönde olmayınca bu soruya cevap verilmediğimi anlamına geliyor. :puhaha:

hocam sen soru na cevap bekledin bizde verdik
ne var bunda gücenecek anlamadım doğrusu.
senin istediğin cevapı verememiş olabiliriz ançak işin doğrusu bu.
bizde şeflik yaptık durumlar bu şekildedir.

hocam eğer seninle uğraşan varsa (mdr, mdr yrd gibi) istifanı ver kurtul. salla gitsin alsınlar başına çalsınlar ek dersi.. burda arkadaşlar 10 saat ek ders alıyon duracaksın diyolar ama formatördür yüksek ihtimalle hepsi sabah 8 den aksam 5 e kadar duruyorlar mı bi söylesinler bakam?

ulubey38' Alıntı:
hocam eğer seninle uğraşan varsa (mdr, mdr yrd gibi) istifanı ver kurtul. salla gitsin alsınlar başına çalsınlar ek dersi.. burda arkadaşlar 10 saat ek ders alıyon duracaksın diyolar ama formatördür yüksek ihtimalle hepsi sabah 8 den aksam 5 e kadar duruyorlar mı bi söylesinler bakam?
şimdi bana yine söz hakkı doğdu. buğün saat 8 de geldim
akşam 5 gibi çıkarım işim olmazsa.

ergun833' Alıntı:
ulubey38' Alıntı:
şimdi bana yine söz hakkı doğdu. buğün saat 8 de geldim
akşam 5 gibi çıkarım işim olmazsa.

bırak bu ayakları... müdürünü aratma şimdi bana

ergun833 hocam sen işin doğrusunu yapıyorsunn..
1 yıllık öğretmen değilim ben

etrafımdaki arkadaşlarımın hepsi teknik öğretmen ve formatör..

eğer başınızdaki ehil birisi ise ve sizde işinizi erbabınca yapıyor iseniz idare İDARE eder adı üstünde.
ama burda yazıldığı gibi yok duracaksın yok durmak zorundasın tarszında iseler kusura bakma iş çıkmaz..

ulubey38' Alıntı:

hocam saoalsın bi siz anlayabildiniz beni..

bastacim' Alıntı:

eğer başınızdaki ehil birisi ise ve sizde işinizi erbabınca yapıyor iseniz idare İDARE eder adı üstünde.
ama burda yazıldığı gibi yok duracaksın yok durmak zorundasın tarszında iseler kusura bakma iş çıkmaz..

aynen hocam katılıyorum size.. işimi yapıyorum 15-16 arası çıkıyorum. mdr. mdr yrd. harika insan oldukları için eğer isterlersede sabaha kadarda dururum okulda nolcak onların canı saolsun..

ulubey38' Alıntı:
bastacim' Alıntı:

aynen hocam katılıyorum size.. işimi yapıyorum 15-16 arası çıkıyorum. mdr. mdr yrd. harika insan oldukları için eğer isterlersede sabaha kadarda dururum okulda nolcak onların canı saolsun..

hocam bana verilen bir iş olduğunda ben bunu şeflik saatinde yapayım bile demem.eğer evdeki programlarımda yapabiliyor isem eve götürüp yapıyorum.ek dersi düşünsek şef olmazdık hocam.
şefler 47 normal öğretmenler 49 alır..

Bölüm-atelye şefiysen sorumlu olduğun işleri yaparsın.
Atelye şefi labratuvarını eğtime hazır tutar. Bölüm şefide bölüm ile ilgili işleri veya kendisine ait atelye varsa onun işlerini yapar. Haftada 6-10 saat bu işleri yaparlar. Nasılki müdür, müdür yrd.sı "bugün işim yok, eve erken gideyim" diyemiyorsa şefte diyemez. İlgili saatlerde okula bulunmalı.

Konuyu okudukça gülsem mi ağlasam mı karar veremedim. Arkadaşlar bire öğretmen olduklarını unutup BENİM BABAM SENİN BANANI DÖVER noktasına getirmişler işi.
Öncelikle şeflik egzersizi nedir neden verilir bunu biraz açıklamak gerekir. Bu egzersiz saatleri;atölye ve laboratuvar şefleri için atölyeleri hazır tutmaları için, alan şefleri içinse alanın İDARİ İŞ ve İŞLEMLERİNİ halletmek için verilir.

Normalde bu egzersiz saatleri FİİLİ DERS GÖREVİ ile eşdeğer kabul edilir ve nasıl dersin ücretini almanız için derse girmeniz gerekiyorsa bu şeflik egzersizini almanız içinde o saatlerde okulda bulunmanız gerekir. FAKAT ALAN ŞEFLERİ için işler biraz değişiklik gösterir. Alan şeflerinin görevi labları derse hazır tutmak değildir (bu atölye şefinin görevidir) alan şefinin görevi alanın idari işlerini halletmektir. Bu iş ve işlemler arasında
- ilgili defterlerin tutulması
- okul idaresi tarafından gönderilen resmi yazışmaların cevaplanması vb. işlerde olduğu gibi ODANIZDA halledeceğiniz işler olduğu gibi

- alan öğrencilerinin staj eğitimlerini gerçekleştireceği işletmeler bulma
- okul çevresindeki işletmelerle işbirliği yaparak alana fayda sağlayabilecek görüşmeler yapma vb.. işlerde olduğu gibi OKUL DIŞINA ÇIKARAK halletmeniz gereken işlerde vardır.

dolayısıyla 10 saatin tamamını okulda geçirmeniz GEREKMEZ. Dönemlik yada yıllık olarak hazırladığınız EGZERSİZ PLANLARINIZDA bu gibi işlere yer vermeniz yeterlidir.

Tüm bu durumlardan ayrı olarak, alan şefinin ve okul idaresinin birbirlerini İDARE etmesi de gerekmektedir. Nasıl alan şefine bir iş geldiğinde şef arkadaş BEKLESİN ŞEFLİK SAATİNDE HALLEDERİM diyemeyeceği gibi idareci arkadaş da 10 saat egzersizin var 10 saat burda kalacaksın DEMEMELİDİR.

BaRBaRYaN35' Alıntı:
Konuyu okudukça gülsem mi ağlasam mı karar veremedim. Arkadaşlar bire öğretmen olduklarını unutup BENİM BABAM SENİN BANANI DÖVER noktasına getirmişler işi.
Öncelikle şeflik egzersizi nedir neden verilir bunu biraz açıklamak gerekir. Bu egzersiz saatleri;atölye ve laboratuvar şefleri için atölyeleri hazır tutmaları için, alan şefleri içinse alanın İDARİ İŞ ve İŞLEMLERİNİ halletmek için verilir.

Normalde bu egzersiz saatleri FİİLİ DERS GÖREVİ ile eşdeğer kabul edilir ve nasıl dersin ücretini almanız için derse girmeniz gerekiyorsa bu şeflik egzersizini almanız içinde o saatlerde okulda bulunmanız gerekir. FAKAT ALAN ŞEFLERİ için işler biraz değişiklik gösterir. Alan şeflerinin görevi labları derse hazır tutmak değildir (bu atölye şefinin görevidir) alan şefinin görevi alanın idari işlerini halletmektir. Bu iş ve işlemler arasında
- okul idaresi tarafından gönderilen resmi yazışmaların cevaplanması vb. işlerde olduğu gibi ODANIZDA halledeceğiniz işler olduğu gibi

- okul çevresindeki işletmelerle işbirliği yaparak alana fayda sağlayabilecek görüşmeler yapma vb.. işlerde olduğu gibi OKUL DIŞINA ÇIKARAK halletmeniz gereken işlerde vardır.

dolayısıyla 10 saatin tamamını okulda geçirmeniz GEREKMEZ. Dönemlik yada yıllık olarak hazırladığınız EGZERSİZ PLANLARINIZDA bu gibi işlere yer vermeniz yeterlidir.

Tüm bu durumlardan ayrı olarak, alan şefinin ve okul idaresinin birbirlerini İDARE etmesi de gerekmektedir. Nasıl alan şefine bir iş geldiğinde şef arkadaş BEKLESİN ŞEFLİK SAATİNDE HALLEDERİM diyemeyeceği gibi idareci arkadaş da 10 saat egzersizin var 10 saat burda kalacaksın DEMEMELİDİR.

çok güzel açıklamışsı sayın hocam ben de öyle düşünüyorum..işim varsa saatinden de fazla kalırım .kaldım da..

neyse istifamı müdürüm kabul etmedi.. am benim istediğim gibi olacak bundan sonra.. :++:

Yine birbirimizin kuyusunu kazma durumu söz konusu...
Malesef diğer branş öğretmenlerinin gösterdiği ilgiyi ve hoşgörüyü kendi branş öğretmeni arkadaşlarımız gösteremiyor...
Halbuki yaptığımız işler konusunda bizi en çok anlaması gereken insanlar...
Burada daha önce bir çok konu oldu bu şekilde....
Elektronik- Bilgisayar Eğitimi öğretmenlerinin sorunu oldu köstek olundu...
Formatör arkadaşarın sorunu oldu destek yeteri kadar olmadı...
Hatta burada Milli Eğitimde çalışan memur şefler hakkında 40 saat ekders alacakları yönunde yazı yazılınca bu konuda bi çok arkadaş bi hedef alan olmuzsuz yazılar yazdı... Demekki birbirimize karşı bu kadar kin doluyuz....
Burada belli bir zümrenin başı sıkışınca bağırıyor çağırıyor fakat başkasının sıkıntısına destek olmak yerine köstek oluyor...
Bu mantıkla bilgisayar öğretmenleri olarak çok hakkımız yenir ve hiç bişey elde edemeyiz...
Soruya gelince hocam:
Bu sizin okul idarenizle karşılıklı iyi niyetinize bağlıdır...
Ben şahsen bu güne kadar hiç mesaiye dikkat etmedim...
Canım istediği zaman gittim kimse sen şefsin okulda kalman gerekiyor demedi...
Ama bir iş çıktığında da saat kaç olursa olsun aradılar atlayıp geldim hallettim...
Gece 2 de 3 te eve gittiğim oldu...
Aldığımız ücretin helal haram olma mevzuna gelince...
Basitliğe kaçıp başkasıyla kıyaslamayacağım....
Başkasıyla kıyaslarsam zaten aldığımız ücret 10 katını çalışıyoruz...
Ama genel olarak değerlendirdiğimizde ben aldığım ücretin hakkını verdiğimi düşünüyorum...

Son olarak burayı okuyan arkadaşların yanlış anlamaması için şefler 47 saat ekders almazlar bunun 20 saati maaş karşılığıdır... Hatta meslek öğretmenleri şeflerden daha fazla 29 saat ek ders alırlar...

Hocam bunun yaptığın işlerle ilişkilendiremezsin

10 saat karşılığında ekders alacaksın. Bunu haketmen için duracaksın.

Bu mantıkla bu 10 saat haricinde dersten başka bişeyle ilgilenmemek lazım...
Bi sorun çıktığında benim şeflik saatim değil deriz artık...

vlk4n' Alıntı:
Hocam bunun yaptığın işlerle ilişkilendiremezsin

10 saat karşılığında ekders alacaksın. Bunu haketmen için duracaksın.

hocam yukarıdaki mesajımı okumadınız sanırım. bu ücret 10 saat okulda dur çay iç diye verilmiyor. bu ücret o alana ait işlemleri halletmen için veriliyor. sizin mantığınzla hareket edersek bölümün öğrenci göndereceği bir işletmeyle görüşmeye çağırsalar GELEMEM ŞEFLİK SAATİM değil denmesi gerekiyor yada BEN GELEMEM BANA ÜCRETİ OKULDA DURMAM İÇİN VERİYORLAR SİZ MÜDÜR YARDIMCISI ARAYIN demeliyiz sanırım.

Bu forumda yazılan mesajları biraz araştırınca göreceksiniz ki bu konuya sizin gibi itiraz eden birçok arkadaşın konu FORMATÖR ÖĞRETMENLERİN 8-5 MESAİSİ olunca burda yaptığını tam tersi olarak OLURMU ÖYLE ŞEY diye mesaj yazdığını da görürsünüz. Bende bunu anlamıyorum. Herkes keserin sapını kendinden tarafa yontmayı çok seviyor.

BaRBaRYaN' Alıntı:

:alkis: :alkis: :alkis:

Hocam iki yöntem var bu konuda,
1) okulda bulunursunuz ama idareci isteklerinde veya okulun diğer işlerinde pbo saatimde yaparım dersiniz ve öyle yaparsınız.
2) okulun her işine anında koşarsınız kendinizi paralarsınız ama onlarda sizi idare ederler işiniz olmadığı zamanlarda veya işiniz olduğunda.

Hak etme meselesine gelince, koordinatörlük diye bir kavram vardır, haftada 16 saate kadar koordinatörlük alırız ve işletmelerdeki öğrencileri ziyaret ederiz, 16 saatin tamamını işletmelerde mi geçiriyoruz? İşletmeler bittikten sonra kalan 2 saatte okula mı geliyoruz? Arkadaş 10 saat ücret alıyor diye 10 saat okulda bulunması gerekmiyor yani. Veya;

Okulda öğrenci stajı yapılırken görevli müdür yardımcısı gelir 2 saat ücret alır, veya halk eğitim merkezlerinde kursları denetleyen müdür yardımcısı gelir 2 saat ücret alır, onlar 2 saat duruyorlar mı peki?

Koordinatörlük, Planlama bakım onarım görevlerinde hak hukuk davalarını bırakıp işin yürüyüp yürümediğine bakılması daha mantıklı ve verimli olur diye düşünüyorum.

Hocam şefliğin olmadığı günlerde labaratuvarla yada idaredeki bilgisayarlarla ilgileniyorsan ki hepimiz ilgileniyoruz ozaman şeflik için 10 saat bekleme derim. 10 saat bekliyorsanda ozaman labaratuvar ve diğer ilgileneceğin bilgisayarları şeflik saatlerine bırak...

Hocam bakım onarım planlama için ücret alıyorsun. Ondan dolayı şunu söyleyebiliyorlar. "Arkadaşım planlamanı yedeklemeni sistem kurmanı 1 yıla böl, bakım onarım yap, planını ona göre oluştur okulda bulun." ki zaten ders programında 40 dakikalık ders gibi 10 saat görünmesi lazım. Bu saatler içerisinde okulda bulun tabiki. Sorun etme.

Geri