bölüm şefiyim diye 10 saat beklemem mi lazım??

Kodla Büyü
kazanacağın rızkın ne durumda olduğundan şüphen yoksa durma bu kadar basit. 10 saat ek ders almıyor musun? Aç yönetmeliği oku "Ek ders Yönetmeliği" orda yazar o zamam labaratuvarı hazırla okula hiç gelme bence daha mantıklı

Hocam başlıktaki sorunun cevabı beklemek zorundasın. Sana bu cevabı verenlere boşuna kızma. Olay hak-hukuk meselesi değil. bu senin okul idaresiyle olan anlaşmana bağlı. Onlar sana bekleyeceksin diye diretiyolarsa sen de işleri ona göre egzersiz saatinde yaparsın. Yok idareyle anlaşabiliyorsan bekleme.

Okulunuzdaki işleyişi bilemem açıkçası umrumda da değil...

Fakat "şeflik" göreviniz varsa "yönetmeliğe göre" beklemek zorundasınız.

Ha beklemiyor musunuz, idare de buna göz mu yumuyor? Sizin vicdanınızın bileceği iştir...

Tıpkı benim vicdanımın sizin adınıza verdiği hüküm gibi...Selametle...

Kişi KENDİNDEN bilir işi...
..
Konuyu hortlatan arkadaşların mesajına bakıyorumda hepsinin mesajlarında bir HELAL PARA, VİCDAN muhabbeti var. Benim merak ettiğim bu arkadaşların herşeyleri HELAL mi ? Mesela kullandıkları windows ve office için lisans ücretlerini ödedilermi, yada diğer yazılımlar? Diyeceksinizki ne alakası var, bence çok alakası var. burda HAK ETMEK ten bahsedenler HAK EDEREK emek sarfederek para kazanması gerekenlerin paralarını bir nevi ÇALMIŞ oluyorlar.

Gelelim konuya. sayfalarca yazı yazılmış her iki görüşte savunulmuş her şey ortaya dökülmüşken gereksiz yere konuyu tekrar hortlatıyorlar. hadi konuyu tekrar açıyorsunuz bari FARKLI birşey söyleyin de açtığınıza değsin.

Hala öğretmenliği özellikle de bilgisayar öğretmenliğini KAĞIT ÜZERİNDE yapmaya çalışanlar var. Bir örnekle konuyu açıklayayım. Daha geçen hafta idarenin ana bilgisayarı arızalandı. içinde (istanbulda görev alanlar bilir) KURUM.NET serveri, Haftalık ders programlarının yapıldığı program yüklü. Bilgisayar açılmadığı sürece okulun ilçe milli eğitim müdürlüğü ile hiç bir yazışma yapması mümkün değil, ders programnın hazırlanması mümkün değil. Günlerden p.tesi ve benim şeflik egzersizim çarşamba. şimdi sizin gibi KAĞIT ÜZERİNDEKİ ÖĞRETMENLERE göre benim bunu çarşambaya kadar bekletmem gerekiyor öylemi ? e malum YÖNETMELİK öyle diyor. bu işler ŞEFLİK EGZERSİZİNDE yapılır.

ama işler öyle yürmüyor kağıttan öğretmenlerim. Ben o bilgisayarı boş ders ve teneffüslerde tamir ettim. aynı gün teslim ettim. bunun karşılığında 6 saatlik egzersizimin tamamını okul dışında geçireyim mi diyorum tabiki hayır. ama işim çıktığında da hocam benim işim çıktı gidecem dediğimde de kimsenin "yönetmelik diyor kalacaksın" demeye hakkı yok...

arkadaşlar bende bölüm şefiyim. tek lab. 2 öğretmeniz geçen sene müdürüm boş gününde öğlene kadar gel dedi 2-3 hafta gittim öğretmenlerle oturup satranç oynadım sadece çünkü lab'da başka iş yok, zaten okul küçük. o günden beri gitmiyorum şeflik için, müdürüm de sağolsun sorun çıkarmıyor. vicdanım da çok rahat, çünkü bölümün her türlü işiyle (staj v.s.) elimden geldiğince uğraşıyorum.

cagdas' Alıntı:
arkadaşlar bende bölüm şefiyim. tek lab. 2 öğretmeniz geçen sene müdürüm boş gününde öğlene kadar gel dedi 2-3 hafta gittim öğretmenlerle oturup satranç oynadım sadece çünkü lab'da başka iş yok, zaten okul küçük. o günden beri gitmiyorum şeflik için, müdürüm de sağolsun sorun çıkarmıyor. vicdanım da çok rahat, çünkü bölümün her türlü işiyle (staj v.s.) elimden geldiğince uğraşıyorum.
Yani hocam. bu işler böyledir. duruma göre ayarlarsın kendini. Benim 6 saat egzersizim vardı. Genelde gidodum idareyle çok anlaşamasakta. okul büyüktü tek öğretmendim. Genelde sorunlar da eksik olmazdı. Olmadı durumlarda da gitmediğim olurdu. bazen de okulun sitesiyle ilgili çalışmaları o saatte evde yapardım. Evim okula da yakındı. Teknisyene bi sorun olursa haber verirsin derdim. Ama yinede genelde okulda bulunmakta fayda vardır diye düşünüyorum. Ne zaman ne olacağı belli olmaz. Olay hak etmekle ilgi değil bence. Okulda durup işleri aksatan birisi pekala okulda durmayıpta işleri döndürebilen kişiden daha fazla hak etmiş sayılmaz bence.

namra' Alıntı:
hocam lablarda ders esnasında bi sorun çıkmaz diye düşünüyorsunuz herhalde. 5-6 saat durup 10 saat ek ders rahatça alabiliyor içiniz rahat ediyorsa beklemine değil okula gelmenize de gerek yok...

evet hocam lablarda ders esnasında sorun çıkıyor ama o saattede benim şeflik görev saatim yoksa ve 3 gün sonra ise o arıza bekliyecekmi? siz nasıl yapıyorsunuz okulda.

vlk4n' Alıntı:
Hocam bunun yaptığın işlerle ilişkilendiremezsin

10 saat karşılığında ekders alacaksın. Bunu haketmen için duracaksın.

bunu hak etmek için duracaksın!!! tam tersi turmayacaksın.. çalışacaksın :)

hocam labda internet hattında sorun çıkarsa modemde lab daysa 3 gün sonrada şefliğin varsa boşver bekle 3 gün sonra yaparsın.. :)

tayinci42' Alıntı:
vlk4n' Alıntı:

hocam labda internet hattında sorun çıkarsa modemde lab daysa 3 gün sonrada şefliğin varsa boşver bekle 3 gün sonra yaparsın.. :)
..
hocam bence cevap vermekle zaman kaybetme. birçok arkadaş öğretmenliği memurlukla karıştırıyor. onlara göre okula gidip 10 saat solitare oynarsanız (hiç bir iş yapmasanız bile) verilen ücreti haketmiş oluyorsunuz. ama işleri zamanında yapıp şeflik saatinizi beklemezseniz, herşeyi tıkırında yürütüyor ama 10 saat okulda durmuyorsanız HELAL PARA değil kazandığınız...

BaRBaRYaN' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
vlk4n' Alıntı:

..
hocam bence cevap vermekle zaman kaybetme. birçok arkadaş öğretmenliği memurlukla karıştırıyor. onlara göre okula gidip 10 saat solitare oynarsanız (hiç bir iş yapmasanız bile) verilen ücreti haketmiş oluyorsunuz. ama işleri zamanında yapıp şeflik saatinizi beklemezseniz, herşeyi tıkırında yürütüyor ama 10 saat okulda durmuyorsanız HELAL PARA değil kazandığınız...
bakan bile öğretmen de memurdur diyip 8-5 arası okulda kalsın, okulda öğrenci olmadığı halde yaz tatili yapmasın diyorsa, böyle düşünenlere ne diyeceksin ki hocam.

farukdogu' Alıntı:
öğretmen memurluktan çıktımı arkadaşlar.
...
öğretmen ne zaman masabaşı memurla (çalışma düzeni bakımından) aynı olduki ?
..
burda bahsedilen çalışma saatleridir tabi olduğu kanun ve yönetmelikler değil

Geri