Bölüme 3d yazıcı almak

Kodla Büyü

oskicazz

Aktif Üye
Arkadaşlar beşbin civarı bütçe ile bölüme yeni bir heyecan katmak amacıyla 3d yazıcı almak istiyoruz.bu konuda öneresi olan var mi?

Sayın hocam, o kadar parayı bir heyecan uğruna harcamayın.
3D yazıcı ile ne yapmayı düşünüyorsunuz? Sağlayacağı fayda, maliyetine değecek mi? Yazıcıyı aldıktan sonra sarf malzemelerini (plastik, silikon vb.) karşılamak için ödeneğiniz devam edecek mi?

yakuphan' Alıntı:
3D yazıcı ile ne yapmayı düşünüyorsunuz? Sağlayacağı fayda, maliyetine değecek mi? Yazıcıyı aldıktan sonra sarf malzemelerini (plastik, silikon vb.) karşılamak için ödeneğiniz devam edecek mi?

:+1:

Alın hocam alın, sırf merak ettiği için bir sürü insan bişeyler çıkarmak isteyecektir, onlardan alacağınız ücretlerle plastik de alırsınız, slikon da.

3d yazıcılar hakkında bilgim yok ama kesinlikle alın derim. dediğiniz gibi öğrenciyi motive eder. ayrıca yapacağınız ürünlerin satışından parayı çıkartırsınız. bence çok çok iyi olur.

yakuphan' Alıntı:
Bir zamanlar bir Okul Müdürüm vardı.. Bilişim Bölümünün ne kadar gereksiz olduğunu söylerdi.. Gerek yok derdi.. Bir an aklıma o adam geldi.. Ne günlerdi..

Fırsat ve imkan varsa alınmalıdır. Tabi ki yazıcı için harcanacak malzeme için de belli bir bütçe yaratmak gerekir oda hesaplanarak kesinlikle alınmalıdır.!
Bir ara haberlerde okumuştum japonya tüm ilkoullarına 3d yazıcı verecekmiş..! Adamlar ilkokula veriyor biz liseye almayı düşünüyoruz..!

Ankara'da yazılım ve oyun fuarında görmüştüm. adamlar yapılan nesneleri gram başına satıyorlardı. sipariş de alıyorlardı. böyle bir gelir kaynağı oluşturabilirseniz çok faydalı olur. :idea: :idea:

imkan varsa kesinlikle alın.
öğrencilerin görmesi, çalışma mantığını kavraması bile kazanımdır.
gereksiz harcama yapmayın mantığı "uçak fabrikasını kapatın biz size daha ucuza uçak gönderiririz" mantığı gibi.

Eskiden bilgisayar ulaşmak zordu. Şimdi her evde var. 3D yazıcı da öyle olacak bence alın. Öğrencilere 3 boyutlu tasarım öğretirsiniz.

Bizim ortaokula da inş. kısa zamanda gelecek.

Sayın hocam,
https://www.youtube.com/watch?v=PvF9SmWSl_A
adresinde bir ürünün tanıtımını yapmışlar,
http://edukkan.3dortgen.com/ultimaker-2-extended
adresinde ürünün bir üst sürümü için bir fiyat var.
Ürünün kendi sitesi de https://ultimaker.com/en/products/ultimaker-2-go
Fiyat sanırım yurt dışı için, yurt içinde muhtemelen 6-7 bin TL olur gibi.
Malzeme olarak kullanılan plastiğin 750 gramı 100 TL'ymiş ki videodaki yoda figürü 50 gram malzeme yemiş. Basit bir logo basımı 1-1,5 saat sürmüş.

bugün öğrencilerde bir heyecan uyandırsın diye akıllı tahta + tabletlerin bedelini aklıma getiriyorum, tüm okul için 5 bin lira çok ucuza elde edilmiş bir heyecan, çocuk anahtarlık bile yapsa kendine yeter

@dengem hocam
Bu yorumunuzla @yakuphan hocaya haksızlık ediyorsunuz.
dengem' Alıntı:
Bir zamanlar bir Okul Müdürüm vardı.. Bilişim Bölümünün ne kadar gereksiz olduğunu söylerdi.. Gerek yok derdi.. Bir an aklıma o adam geldi.. Ne günlerdi..
Diğer yanlış anlayan ve hemen saldıya gecen arkadaslar gibi. Bakın hoca ne diyor;
yakuphan' Alıntı:
3D yazıcı ile ne yapmayı düşünüyorsunuz? Sağlayacağı fayda, maliyetine değecek mi?
Heyecan diyor, bir yol haritanız yoksa diyor, sırf almış olmak için alma diyor...

cyln' Alıntı:
@dengem hocam
Bu yorumunuzla @yakuphan hocaya haksızlık ediyorsunuz.
dengem' Alıntı:
Diğer yanlış anlayan ve hemen saldıya gecen arkadaslar gibi. Bakın hoca ne diyor;
yakuphan' Alıntı:
3D yazıcı ile ne yapmayı düşünüyorsunuz? Sağlayacağı fayda, maliyetine değecek mi?
Heyecan diyor, bir yol haritanız yoksa diyor, sırf almış olmak için alma diyor...
@cyln, anlayışınız için teşekkürler.
Bu tür pahalı ürünlerin alınmasında iyi düşünmek, plan yapmak, sağlayacağı fayda ile maliyeti karşılaştırmak bizim devlete, millete karşı sorumluluğumuz.
Teknolojinin eğitime entegrasyonundaki hatalar ülkemizin en büyük sorunlarından.
Okullarımıza aktarılan kaynaklardan maksimum düzeyde yararlanmamız gerekli. Okullarımızın teknoloji çöplüğü haline gelmesini engellemek özellikle bizim görevimiz olmalı değil mi?

Ben aslında @Yakuphan Hocayı forumdan tanıyorum.. Ne kadar girişimci, ne kadar çalışkan olduğunu biliyorum.. Bu konuya yaklaşımı beni şaşırttı. Tamam masrafa-israfa ben de karşıyım ama biz bilişimciler siz de biliyorsunuz ki sürekli kendimizi güncellemek zorundayız.. Yeni teknolojileri satın alıp kullanmak zorundayız.. Diğer branşların müfredatları ben kendimi bildim bileli aynı.. Oysa bizim branş mesleğe ilk başladığımızda masaüstü bilgisayar win98-Xp işletim sistemi şimdi tablet-android ya da ultrabook win 10 vs.. Yanlış anlamayın yani biz bir aileyiz :)

Kendimizi yenileme düşüncesi güzel... Olmalı da. Ancak 3d yazıcıyı alınca ne yapacağım?
Ya da ne yapacaksınız? Sorusuna verilecek sizi de diğer herkesi de ikna ve tatmin edecek bir cevabınız olmalı.
Sonrasında evet almak çok güzel olacak sonucu çıkmalı.
Ama aldınız getirdiniz koydunuz laba... Ayda yılda bi defa kullandınız yada ilk geldiği anda harıl harıl duyan geldi kullandınız. O ilk heyecan bittikten sonra labın bi köşesinde tozlanmayı beklerse bu olmaz.

@cyln hocam o zaman o müdür de yeni çıkan bilgisayara, yeni oluşacak bölüme karşı çıkmıştı.. aynı bu sizin cümleleri kurmuştu.. uzatmaya gerek olmadığını düşünüyorum.. ben herkes kullansın diye almam zaten.. kendimi geliştireyim, eğer olur da ki kesin yarayacak bir yerde kullanayım diye yine alırdım.. sponsor dediğimiz destekçi bulurum. ayrıca şunu da belirteyim sayın hocam kendim 3D modelleme çalışıyorum hani konuya yabancı değilim... siz sanırım şekil olsun diye almayı düşündüğümü sanıyorsunuz.. beni sizi tanımadığım gibi siz de beni tanımıyorsunuz.. özetle imkanları varsa alsınlar belli mi olur bugünler de 3D yazıcıdan çıkan protez vücut uzuvlarından bahsediliyor, hatta otomobil bile üretilmişti.. tamam onlar kadar ileri boyutta çalışma yapılmaz ama ne bileyim en azından bir yerden başlansın.. ben geride kalmaktan nefret ediyorum.. derdim o. yoksa ne sizi ne de @yakuphan hocaya "saldırmak" değil.. Bunu neden yazdım yukarıda saldırmışsınız demişsiniz.. Saldıracak bir şey yok Sayın Meslektaşım.. Biz burada bir aileyiz..

evet bu cihaz belki her dakika kullanılmaz, ama labın bi köşesinde de tozlanmayı beklemez, hocam bir heyecan uğruna mı almak istiyor sadece, elbette mantıklı olmalı devlet bütçesi zaten kısıtlı.. ama bir ilkokul, ortaokul, düz liseden bahsetmiyoruz ki, 3d modelleme derslerinin olduğu bir meslek lisesi, cihazın fiyatı birazcık pahalı ama abartılacak kadar da değil, yapılan her yatırım keşke eğitime olsa canım ülkemizde, lüks mobilya, ceylan derisi koltuklara değil

Re: Ynt: Bölüme 3d yazıcı almak

Fiyatlar uçuşta resmen.
Yeni moda oluyor ve her firma kendi yazılım ve malzeme standartlarını kabul ettirmeye çalışıyor.
Resmen işini bilen bir teknik öğretmen gurubu 20-30 bin tl lık sponsor bulsa ve uygun bir atölyede;
Mekaniği
Yazılımı
Sarf malzemesini
Daha mükemmel ucuz ve daha hızlıca halleder.Fazla karışık bir iş değil bu yani.Ölmüşüz resmen ve yabancılar etimizi yiyor .
Elin gavuru "evinde" bile 3d printer ve fotokopi makinası yapmış ve biz seyrediyoruz.

Uğraşılsa 6 ay sonra mükemmel ve rekabetçi bir ürün gurubu çıkar.
Ama sonu mutlaka Türk otomobiline döner.

Dediğiniz gibi uzatmaya gerek yok.
Aslında aynı seyi soyluyoruz. İmkanı olan da imkanı olmayıp imkan bulacak olan da bir yol haritası olacaksa alması mantıklı. "Hele bi alalım da sonrasına bakarız" misali amaçsız, plansız alınan mamulden gerekli verim alınmaz.
dengem' Alıntı:
@cyln hocam o zaman o müdür de yeni çıkan bilgisayara, yeni oluşacak bölüme karşı çıkmıştı.. aynı bu sizin cümleleri kurmuştu.. uzatmaya gerek olmadığını düşünüyorum.. ben herkes kullansın diye almam zaten.. kendimi geliştireyim, eğer olur da ki kesin yarayacak bir yerde kullanayım diye yine alırdım.. sponsor dediğimiz destekçi bulurum. ayrıca şunu da belirteyim sayın hocam kendim 3D modelleme çalışıyorum hani konuya yabancı değilim... siz sanırım şekil olsun diye almayı düşündüğümü sanıyorsunuz.. beni sizi tanımadığım gibi siz de beni tanımıyorsunuz.. özetle imkanları varsa alsınlar belli mi olur bugünler de 3D yazıcıdan çıkan protez vücut uzuvlarından bahsediliyor, hatta otomobil bile üretilmişti.. tamam onlar kadar ileri boyutta çalışma yapılmaz ama ne bileyim en azından bir yerden başlansın.. ben geride kalmaktan nefret ediyorum.. derdim o. yoksa ne sizi ne de @yakuphan hocaya "saldırmak" değil.. Bunu neden yazdım yukarıda saldırmışsınız demişsiniz.. Saldıracak bir şey yok Sayın Meslektaşım.. Biz burada bir aileyiz..

Bence imkan varsa alın hocam. İlla ki bir şekilde kullanılır. Devletin dağıttığı milyonlarca tabletten üç,beşinin parası kadar ancak ediyor zaten. Milyonlarca tablet çok mu verimli kullanılıyor. Bence bunu daha verimli kullanırsınız. Sırf sınıf adlarının yazdığı tabelayı veya satın alınan benzeri şeyleri bassanız parayı çıkarırsınız.

ne yaptınız hocam aldınız mı? aldıysanız yaptığınız uygulamalardan örnekler koyabilirmisiniz

Amaç bir şeyler üretip de para kazanmak değil öğrencilerin, öğretmenin bu teknolojiyi kullanmayı öğrenmesi.

esenordelarthe' Alıntı:
şirketler var belgeyi iletiyorsunuz çıktısını kargoluyorlar

Böyle çıktı aldınız mı hiç. Şirket olarak nereler var? Maliyeti ne kadar oluyor acaba bilgi verebilir misiniz?

Geri