Bölüme 3d yazıcı almak

Kodla Büyü
viphazar' Alıntı:
http://urun.n11.com/diger/xyz-printing-da-vinci-10-aio-3d-printer-3d-scanneruc-boyutlu-P70004780?cid=604001&gclid=CLvw053k7MsCFVIYGwodiyIHsQ&gclsrc=aw.ds
Hocam bunda tarayıcı özelliğide var, modelleme ile uğraşmazsınız fiyatıda 3000 tl gayet makul bence.

Bu sene Tübitak 4006 kapsamında bu ürünün bir alt versiyonu olan da vinci jr. sınıfımıza aldık. Projelerimizin hepsinde olmasa da önemli bir kısmında 3d yazıcıdan çıkardığımız parçaları kullanacağız. Hatta yaptığımız ürünlerde var. Öğrencilerimin ilgisi beklediğimin de üzerinde. Ortaokul öğrencileri bu ürünle bu kadar ilgileniyorlar ise meslek lisesi öğrencilerinin daha fazla ilgileneceğine eminim. Bu sene proje ödevlerinde 3 boyutlu ürün tasarlayıp proje ödevi olarak sunacak öğrenciler var.

Hali hazırda Tinkercad programıyla 3d tasarım yapmayı öğreniyorlar. Bu konuda yeni çıkan bir kitap da var. Öğrencilerime aldırmayı düşünüyorum.

http://www.kitapyurdu.com/kitap/cocukla ... %20boyutlu

dengem' Alıntı:
yakuphan' Alıntı:
Sayın hocam, o kadar parayı bir heyecan uğruna harcamayın.
3D yazıcı ile ne yapmayı düşünüyorsunuz? Sağlayacağı fayda, maliyetine değecek mi? Yazıcıyı aldıktan sonra sarf malzemelerini (plastik, silikon vb.) karşılamak için ödeneğiniz devam edecek mi?
Bir zamanlar bir Okul Müdürüm vardı.. Bilişim Bölümünün ne kadar gereksiz olduğunu söylerdi.. Gerek yok derdi.. Bir an aklıma o adam geldi.. Ne günlerdi..

Benimde aklıma geldi o müdür :))))

Paranız varsa hiç durmayın. Bu sene bizim ki normal lise olmasına rağmen bende çok istedim 3D yazıcı almayı ama bizim için biraz zor. Öğrencilerin motivasyonu ve tasarım konusunda kendilerini geliştirmeleri ve ürünlerini alabilmeleri için kesinlikle gerekli artık. İnteraktif tasarım çağına geçildiği ve bireysel sanayi döneminin başladığını söylüyoruz ama eğitim sistemimizin çağı yakalamak ve gereklerine ayak uydurmak konusunda ki performansı malum. En azından ucundan yakalamış olursunuz... Bizimde öğrencilerin küçük çaplı çalışmaları var hocam çıktısını sizden alırız :) hiç değilse kartuş masraflarını çıkartırsınız dışarıya verdiğiniz ürünlerle...

Geri