Arkadaşlar Gamze hocamız çok anlamlı bir yazı paylaşmış,
http://www.mebpersoneli.com.tr/guncel/t ... 01997.html
http://www.mebpersoneli.com.tr/guncel/t ... 01997.html
:alkis: :alkis:nurhayat' Alıntı:zaten aldığımız derslerden belliydi uydurma bir bölüm olduğu...fizik kimya biyoloji matematik gördük....
photoshopu üniversitede açılan kursa giderek öğrendik!!!!!
web tasarımı derslerimizde hocamız erkek arkadaşlarla geyik muhabbeti yapmaktan başka bir şey öğretmedi sağolsun!
sadece bir dönem 3 kredilik ders olarak DONANIM dersi gördük, onda da hocamız sağolsun kasaya ram taktırıp çıkartmaktan başka bir şey göstermedi!
varsa yoksa authorware denilen programı gösterdiler, hiç işime yaramadı atandığımdan beri!
kendimiz öğrenelim dedik, okulun teknik servisine gidelim dedik orda da sadece erkek öğrenciler çalıştırılıyordu..
ben kendi adıma gene pes etmedim, memlekette bir teknik servise gideyim dedim ücret bile almadan çalışayım yeter ki öğreneyim dedim, orası da kabul etmedi bayan olarak o kadar erkeğin olduğu ortamda çalışmamın zor olacağı söylendi!!
sonra ne oldu bu kadar bilgisizlikle atandım! her şeyi atandıkan sonra yaparak yaşayarak öğrendim! eğitim fakültelerinde zaten bize sürekli bu öğretilmemişmydi?
YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME...
6.yılımdayım akıllı tahtalardan da sıkıldım, bilgisayardan da...sadece derse girmek istiyorum...ama gene olmuyo, çünkü yeni atandığım okulumda 7-8 lere ders seçilmedi...5-6 larda ise sadece 12 saat ders var yani her şey aynı atandığımdan beri nefret ettim böte den...
Phascolarctos cinereus' Alıntı:meslek yüksek okullarının bilgisayar programcılığı bölümlerine öğretim görevlisi olarak alınabiliyoruz. meslek liselileri daha üst eğitim kurumu olduğundan atanamamak çok normal :mrgreen:
benim tekniğindede gözüm yok, öğretmenliktede gözüm yok, olayın saçmalığını anlatmaya çalışıyorum. saat 4 de Türk Anayasa Hukuku sınavım var ona çalışıyorum. bu yılı sayma 2 yılım kaldı inş. öğretmenlikte.
AsurBanipal' Alıntı:Böte mezunu olarak ben teknik lisede çalıştım evet ilk yıl zorluk oluyor o da akşam hazırlık yapmanız gerekiyor bunun haricinde en ufak bir problem yok, tef de veya diğer bölümlerde matematik fen v.s hangi dersi kaç saat almış olursanız olun meslek yapılırken öğreniliyor böteciler tefe atansa ilk yılın zorluğunda sonra problem çıkmaz.
peki sıkıntı nerede hocam. siz teflileri anlamakta zorluk çekiyorum. Alan değişikliği ile sınıf öğretmenleri meslek liselerine atanırken sesiniz çıkmıyor ama iş böteye gelince yaygarayı koparıyorsunuz. Merak etmeyin biz de farkındayız bizden daha ağır dersler aldığınızı ama bu demek değildir ki böte mezunları meslek liselerini hak etmiyor o zaman siz de ortaokullara atanamamanız gerekir. bence bu kısır ve gereksiz tartışmayı bırakıp sorunların nasıl çözüleceğine yönelik fikirler geliştirmemiz gerekir.cumhurtorun' Alıntı:AsurBanipal' Alıntı:Böte mezunu olarak ben teknik lisede çalıştım evet ilk yıl zorluk oluyor o da akşam hazırlık yapmanız gerekiyor bunun haricinde en ufak bir problem yok, tef de veya diğer bölümlerde matematik fen v.s hangi dersi kaç saat almış olursanız olun meslek yapılırken öğreniliyor böteciler tefe atansa ilk yılın zorluğunda sonra problem çıkmaz.
hocam sıkıntı burada değil ki? ben de 1 akşam önceden çalışarak, aklına hangi ders geliyorsa anlatabilirim. yanlış yerden bakıyorsunuz.
akyildiz41' Alıntı:peki sıkıntı nerede hocam. siz teflileri anlamakta zorluk çekiyorum. Alan değişikliği ile sınıf öğretmenleri meslek liselerine atanırken sesiniz çıkmıyor ama iş böteye gelince yaygarayı koparıyorsunuz. Merak etmeyin biz de farkındayız bizden daha ağır dersler aldığınızı ama bu demek değildir ki böte mezunları meslek liselerini hak etmiyor o zaman siz de ortaokullara atanamamanız gerekir. bence bu kısır ve gereksiz tartışmayı bırakıp sorunların nasıl çözüleceğine yönelik fikirler geliştirmemiz gerekir.cumhurtorun' Alıntı:AsurBanipal' Alıntı:Böte mezunu olarak ben teknik lisede çalıştım evet ilk yıl zorluk oluyor o da akşam hazırlık yapmanız gerekiyor bunun haricinde en ufak bir problem yok, tef de veya diğer bölümlerde matematik fen v.s hangi dersi kaç saat almış olursanız olun meslek yapılırken öğreniliyor böteciler tefe atansa ilk yılın zorluğunda sonra problem çıkmaz.
hocam sıkıntı burada değil ki? ben de 1 akşam önceden çalışarak, aklına hangi ders geliyorsa anlatabilirim. yanlış yerden bakıyorsunuz.
Madem Sakarya-Hendek örneği verdin. Sakarya Üniversitesi Hendek Eğitim Fakültesi BÖTE mezunu biri olarak sana o kadar kolay mezun olmadığımızı söyleyeyim. Ayrıca bahsettiğin gibi hocalarımızın bilgisayar mezunu olmadığını da hiç duymadım. Merak edip geçmişlerini de araştırmadım. Ama ne mezunu oldukları, bize neyi öğretip neyi öğretemedikleri de çok önemli değil. Çünkü şu an kullandığım bilgilerin birçoğunu pratik hayatta öğrendim.imsiyat' Alıntı:çok gereksiz bir konu. özellikle şu kısım:
kısaca bir örnek vermek gerekirse de ben düzce de tef okurken sakarya-hendek ilçesindeki böte okuyan arkadaşların yanına sık sık giderdim. dedikleri şuydu "biz son gece notlara çalışıp 100 alıyoruz. zaten bölüm hocaları da bilgisayar mezunu değil. kimya falan mezunu".
bir örnek daha vermem gerekirse son senede tez aldığım hocadan "tezini bitiremezsen boşuna kpss'ye çalışma" örneği. böte'de tez var mı bilmiyorum ama deli gibi "görüntü işleme" konusunda c# üzerinde kodlama yapmak ve bu yüzden kpss'ye yeteri kadar zaman ayıramayıp atanamamam ne olacak peki? hiç bir bötelinin mezun olurken zorlandığını sanmıyorum.
cumhurtorun' Alıntı:AsurBanipal' Alıntı:Böte mezunu olarak ben teknik lisede çalıştım evet ilk yıl zorluk oluyor o da akşam hazırlık yapmanız gerekiyor bunun haricinde en ufak bir problem yok, tef de veya diğer bölümlerde matematik fen v.s hangi dersi kaç saat almış olursanız olun meslek yapılırken öğreniliyor böteciler tefe atansa ilk yılın zorluğunda sonra problem çıkmaz.
mutluluk' Alıntı:"cumhurtorun" yazmamak için demek tutamamışınız kendinizi..Bu durum ne kadar tutarsızsa aynı şekilde meslek liselerinden böteye ek puan verilmesi de o kadar tutarsızdı..Herkes ortak bi fikirde buluşmucak tabi.kendinizi tutmanıza gerek yok
canegemen' Alıntı:Kardeşim tef mezunu ben böte mezunuyum. Kardeşimin aldığı dersler onu benden daha bilgili yap(a)mıyor. İstediği kadar farklı veya ağır ders alsın benden. Ben kendimi geliştirdim arkadaş. Nereye verirlerse versinler. Nedir bu ayrım anlamadım. Bir tek bizim branşta var bu ayrım. Madem öyle tef mezunlarıda ortaokullarda görev yapmasın. Bu nasıl mantık. İnşallah bu işler değişecek.
Nasıl yukarıda öğrneğini verdiğim arkadaş ingilizce öğretmeni olamıyorsa BÖTE mezunu da meslek lisesi öğretmeni olarak atanamaz.teknik öğretmen bir arkadaşım kolej mezunu, ayrıca şimdi de birçok öğrenciye ingilizce özel ders veriyor, toefl a öğrenci hazırlıyor, üniversitelerin hazırlık atlama sınavlarına öğrenci hazırlıyor. tanıdığım bazı ingilizce öğretmenlerin çok çok daha iyi ingilizce biliyor. bu şimdi bu arkadaşın ingilizce öğretmeni olarak atanmasını sağlar mı?