omd' Alıntı:
kets' Alıntı:
benim araştırdığım kadarıyla 2009 yılında yayınlanan yönetmeliğe göre Atölye Labaratuvar öğretmeni dışındaki öğretmenler Şef olarak teklif edilemiyor. Ama önceki yönetmeliklerde böyle bir kısıtlama yok yada ben bulamadım. 2009 yılından önce görvlendirildiyse olabilir ama 20+20 saat derse ginede giremez. Bu konuda kesin bir yönetmelik olmamasına rağmen MEB'in BÖTE liler için "Atölye Labaratuvar Öğretmeni Değildirler" görüşünden dolayı haftalık girebileceği ders saatleri Genel Bilgi ve Meslek Dersleri öğretmenlerinin girebileceği çizelgeye göre hesaplanır. Buda 15+15 şeklindedir.
Tek istisnası Halk eğitimlerde BÖTE mezunları da Atölye Labaratuvar öğretmeni sayılıyor. 20 saat maaş karşığı çalışıyorlar. 20+20 şeklinde.
Ömer hocam düzeltme yapalım izninle, Böte mezunları halk eğitimlerde Atölye ve Laboratuar öğretmeni sayılmazlar, eğer öyle sayılsalardı özel hizmet tazminatı alırlardı. Bu yüzden de 20+20 yerine 15+18 çalışmaları gerekir.
Tam tersi eğer atölye ve laboratuar öğretmeni sayılıyorlar ise özel hizmet tazminatı için başvurup almaları lazım.
Aynı şekilde meslek lisesinde çalışan böteci arkadaşlar, madem meslek lisesinde çalışıyorsunuz, 20+27 çalışıyorsunuz, alan/dal derslerine girebiliyorsunuz, eğitim öğretim tazminatını da almanız lazım. Çünkü özel hizmet tazminatını almak için mezun olunan okul şartı aranmıyor aşağıdaki bilgilere göre, çalıştığınız kurum baz alınıyor. Halk eğitimde de aynıdır bu olay.
II- Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ek V Sayılı Cetvelde sayılan mesleki ve teknik öğretim okul ve kurumlarına, atölye, laboratuar veya meslek dersleri öğretmeni olarak Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfına dahil Öğretmen unvanlı kadrolara atananlara, atandıkları branşa göre aşağıdaki oranlarda ilave Eğitim Öğretim Tazminatı ayrıca ödenir.
V Sayılı Cetvel
26
Eğitilebilir Zihinsel Engelliler Meslek Okulu
27
Endüstri Meslek Lisesi
28
Endüstri Pratik Sanat Okulu
29
Görme Engelliler İlköğretim Okulu
30
Halk Eğitim Merkezi
31