Yazılanların hepsini okuyamadım ama bilgisayar öğretmeni olduğunda muhtemel yaşayacakların ile ilgili birkaç bişey karalamak istiyorum arkadaşım;
1- Okulun sitesi yoksa yapacaksın(zaten bunu görev bilinciyle yapacaksın bundan eminim ama devam edelim)
2- Okul zili çalışmıyorsa okul zilini çalıştıracaksın (okul müdürüne zile giden kablolarda bir problem var sanırım dediğim de iyi o zaman git bak dedi ona göre),
3- İstiklal marşını bilgisayardan çalıştıracaksın,
4- Her tiyatro, şiir vb. etkinliklerde projeksiyon ve bilgisayar başında durman için senden yardım(!) istenecek ve sen yine seve seve yapacaksın(Bunlarla ilgili diğer öğretmenler egzersiz alacak ama sana 5 kuruş yok ona göre),
5- Bu etkinliklerden sonra bütün herkes gidecek ve sen kabloları, mikrofonları, ses düzenini toparlayacaksın,
6- Okul gazetesi ya da dergisi tasarlayacaksın (Gidişatın iş altında kalmaya doğru gittiğini fark edip yavaş yavaş sıvışmaya çalışmak için bahaneler uydurmaya çalışsan da müdür seni bulacak ve "Hocam dergi cd sini buldum(Corel Draw)!!!" diye seni kitleyecek)
7- Bütün anfi ve kabloların sağlığı senden sorumlu olacak,
8- Eğer telefon veya okul santralinde bir arıza varsa bundan da ilk sen sorumlu olacaksın,
9- Fotokopi çekmek, sıkışan kağıdı çıkarmak senin işin,
10- Biten yazıcıların toner dolumu da senin,
11- Mezuniyet yıllığı yapılacaksa herkesten önce kaç derim ama kaçamıyacaksın, oda senin
)
12- Okul kütüphanesinin düzenlenmesi amacıyla bilgisayara girilmesi ve barkod basılmasına bakacaksın,
13- Siteyi yapman yetmeyecek her zaman sana verilen haberleri gireceksin,
14- Sadece okulun işleri değil okula ziyaret için gelenlerin de özel işlemleri varsa yardım edeceksin (Mesela adam okul müdürünü tanıyacak alacak bilgisayarı eline ve şuna bir virüs programı yükleyebilir misin hocam diyecekler ya da şu resimlei tarasan da ben senden yarın alsam gibi)
15- Derken derken derken askere gideceksin ve ne yardım ettiklerin ne de okul müdürün seni arayacak (Benim en çok üzüldüğün anlardır. Telefonum susmuyordu görev yerimde ama askere gidince 2 kişi aradı
),
16- Sonra sen bunlardan bıkacaksın diyeceksin ben biraz yükseleyim Eğitici Formatörlük diye bi sınav açacaklar ilçedeki en yüksek puanı alacaksın İlçe Milli Eğitime geçeceksin,
17- Sonra köy okulundan bir öğretmen bilgisayarı getirecek ve sana diyecek ki "Hocam bu bilgisayar Word dosyalarını yavaş açıyor!". Tabii içindeki sesleri dışa vurmadan tamam hocam bi bakalım diyeceksin ve bilgisayarı takıp çalıştırdığında hiçbir sorun olmadığını görüp bilgisayarı getiren arkadaşa "Tamam hocam hallettim artık çok hızlı açıyor" deyip geri vereceksin,
18- 2 sene sonra fazla detaya girmeye lüzumu olmayan birkaç olay dizisinden sonra Eğitici Formatörlüğü bırakacaksın ve okula döneceksin (Şunu da yazmak isterim ki görevi bırakıp okula dönmek istediğimde ilçe milli eğitim müdürü bana "Peki senin yerine kim gelecek?" dediğinde "Bilemiyorum efendim ben buraya sınavla geldim" dedim ve müdür bey bana dönüp hayretle "Sen buraya sınavla mı geldin?" diye sordu),
19- Okula dijital pano yapacaksın (Yani 106 ekran bir LCD ekranı işte nöbetçi öğretmenler-öğrenciler felan yazacak, resimler videolar dönecek). Bunun için gereken kabloları kanalları felan müdüre diyeceksin o da "Tamam sen al hallet ben sana parasını veririm" diyecek,
20- Dijital panoyu yapacaksın ama müdür 3 ay sonra LCD'yi odasına alacak
)
21- ............... falan filan derken arkadaşım mesleğinin 9. yılında norm fazlası olacaksın ve ilçe milli eğitimden eleman arayıp "Hocam norm fazlası olmuşsunuz kendinize bi okul beğenmeniz gerekiyormuş liste ilin sitesinde varmış" diyecek ve ardından sen bir bilgisayar portalında "BÖTE'nin sonu ne olacak" diye açılan bir başlığa bişeyler karalayacaksın arkadaşım...
Aslında yazacak daha çok şey var ama sanırım bu kadarı yeterli olmuştur. Sağlıcakla kalın....