Böte nin sonu ne olacak

Kodla Büyü
Damla.' Alıntı:
Merhaba ben de böte 1.sınıfım ama tum bunları okudukca moralim o kadar bozuldu ki..
hiç mi iyi bi yanı yok bt öğretmenliginin..hic kimse mutlu değil mi bu meslekten gercekten merak ediyorum.
bu bolumu secerken bi cok meslek grubuyla konustum annem babam muhendis beni muhendislige gondermek istemediler puanım yettigi halde bazı yerlere.fizik tedavi uzmanıyla konustum o onermedi meslegini cok zor diyerek..
yanı mesleginden hemen hemen kimse cok mutlu değil.bu meslek hakkında gercekten bu yorumlar tarafsız yorumlar mı yoksa sadece kisisel mutsuzluklar mı..yani 1.sınıf ögrencisine kolayca bolumunu degistir demek kadar kotu mu her sey ?
bu son atamada Van'a atananlar bile 88.5 ile gitti. sen mezun olana kadar çok rahat 90'ı geçer. mezun olduğunda 92-93 alacağına güveniyorsan devam etmeyi düşünebilirsin. ama şöyle birşey de var, bu puanı alan biri her branşta atanır zaten... 92-93 aldığına da değmeyebilir başka bir açıdan düşünürsen...
amacın atanmaksa rehberlik, zihin engelliler, okul öncesi ve din kültürü branşlarını; amacın öğretmenlikten tatmin almaksa matematik, fizik, ingilizce ve rehberlik branşlarını öneririm...
ben olsam bırakırdım o bölümü, puanımı yükseltip başka bir branş öğretmenliğini ya da başka bir bölüm seçerdim. böte'nin şu anki puanına iyi bir bölüm yok malesef... yolun başındayken geri dön bence.

dusunun ki siz birinci sinifta okudugunuzda o meslekte olanlar size kac kurtul diyorlar..gercekten acı bi sey.
ben de bunu merak ettigim icin sordum yani hic mi yok iyiki bu bölümü secmisim cok mutluyum diyen.hayret ettim herkes sikayetci.
fatih projesi hayata gecerse bi dört yıl sonra o zaman ilerleme olmaz mi bu bolumde.degeriniz daha cok anlasılmaz mı bilisim öğretmeni olarak ?

lys sınavında 52 bininci oldum yanı sayısal bolumunde.ama ygs 1 le alıyor böte bolumu.yani muhendisligi istesem gidebilicek yerler vardı..ama burayı sectım ve bu siteyi gördükten sonra dusuncelerim degisti herkes mi sikayetci olur..

Damla.' Alıntı:
dusunun ki siz birinci sinifta okudugunuzda o meslekte olanlar size kac kurtul diyorlar..gercekten acı bi sey.
ben de bunu merak ettigim icin sordum yani hic mi yok iyiki bu bölümü secmisim cok mutluyum diyen.hayret ettim herkes sikayetci.
fatih projesi hayata gecerse bi dört yıl sonra o zaman ilerleme olmaz mi bu bolumde.degeriniz daha cok anlasılmaz mı bilisim öğretmeni olarak ?

lys sınavında 52 bininci oldum yanı sayısal bolumunde.ama ygs 1 le alıyor böte bolumu.yani muhendisligi istesem gidebilicek yerler vardı..ama burayı sectım ve bu siteyi gördükten sonra dusuncelerim degisti herkes mi sikayetci olur..

Şu anki son haberlerde 2012'den itibaren bilgisayar sınıflarının kaldırılacağı bilgisi var. Bilgisayar sınıfı olmadan bilgisayar öğretmeni hangi dersi işler? nasıl işler bu soruyu sormak lazım önce ? Ya da bilişim eğitimi tabletlerle ya da akıllı tahta kullanılarak verilebilir mi ?

Benim kişisel düşüncem her ne kadar ünvanımız öğretmen olsa da bundan sonra aktif olarak ders veren bir konumda olmayacağız. BT Rehber Öğretmeni deniliyor. Bu da sadece kağıt üzerinde kalacak bir sıfat olacağı belli. Okullardaki uygulaması şu anki yaptığımız formatörlükten farklı bir şey olmayacak. Yani hiç bir zaman diğer öğretmenlerin ve idarenin gözünde rehber öğretmenlerin saygınlığını kazanmış olmayacağız.

Tavsiye olarak da eğer bu bölümde devam etmeyi düşünüyorsan önerim şu olabilir. Uzaktan eğitim, e-öğrenme alanında kendini geliştirmeye çalışırsan gittikçe önem kazanan bu alanda faaliyet gösteren eğitim teknolojileri alanında çalışan şirketlerde öğretim tasarımcısı, görsel tasarımcı, test uzmanı, ölçme değerlendirme vs. gibi işlerde çalışabilirsin.

Damla.' Alıntı:

malesef yine kötü yorumlar yapacağım. ben de ilk sene fen bilgisini kazanıp bırakmıştım. seni çok iyi anlıyorum. ah be arkadaşım lys sıralamanla keşke başka bir bölüm seçseydin. %50 burslu yerleri de düşündün sanırım fizik tedavi dediğine göre. birçok mühendislik branşı da kötü durumda ama iyi olanlarını seçebilirdin. mimarlık ve inşaat gibi... bu konuda senin fikirlerin önemli, ne olmak istiyorsun öğretmen mühendis sağlıkçı vs... fizik tedavi veya beslenme ve diyetetik de doğru bir seçim olabilirdi sağlıkçı olmayı düşünseydin...
yeni mezunsun sanırım, yaşın da 18-19 filandır. çok geçmeden bölümü bırakıp tekrar hazırlan, 1-2 sene kaybedersin ama bütün yaşamını olumlu etkiler bu durum eğer iyi bir bölüme gidebilirsen... içinde ukte de kalmaz, en azından istediğimi yaptım dersin. karar senin...

halukk' Alıntı:
Damla.' Alıntı:

Şu anki son haberlerde 2012'den itibaren bilgisayar sınıflarının kaldırılacağı bilgisi var. Bilgisayar sınıfı olmadan bilgisayar öğretmeni hangi dersi işler? nasıl işler bu soruyu sormak lazım önce ? Ya da bilişim eğitimi tabletlerle ya da akıllı tahta kullanılarak verilebilir mi ?

Benim kişisel düşüncem her ne kadar ünvanımız öğretmen olsa da bundan sonra aktif olarak ders veren bir konumda olmayacağız. BT Rehber Öğretmeni deniliyor. Bu da sadece kağıt üzerinde kalacak bir sıfat olacağı belli. Okullardaki uygulaması şu anki yaptığımız formatörlükten farklı bir şey olmayacak. Yani hiç bir zaman diğer öğretmenlerin ve idarenin gözünde rehber öğretmenlerin saygınlığını kazanmış olmayacağız.

Tavsiye olarak da eğer bu bölümde devam etmeyi düşünüyorsan önerim şu olabilir. Uzaktan eğitim, e-öğrenme alanında kendini geliştirmeye çalışırsan gittikçe önem kazanan bu alanda faaliyet gösteren eğitim teknolojileri alanında çalışan şirketlerde öğretim tasarımcısı, görsel tasarımcı, test uzmanı, ölçme değerlendirme vs. gibi işlerde çalışabilirsin.

uzaktan eğitim de nasıl gelstirebilirim kendimi ? sonrası ıcın ne olur is imkanları nedir biliyosanız bilgi verirseniz cok sevinirim.
evet saglık alanını cok istedim ama o kadar yukseklerde kapatmıs ki yuzde 50 burslular bile..sonra bu bolum mantıklı geldi ama su dediklerinize bakarak icim kararıyo..ve mezun değildim yani ilk senemde kazandım ama gercekten kararsızım devam edp etmemekte..

devam edip etmeme kararı senin. uzaktan eğitim önemli bir kavram evet. bu alanda yazılmış özellikle ingilizce birçok kaynak mevcut. türkiyede de bazı eğitim kurumları uzaktan eğitim yoluyla öğrencilerine destek oluyorlar ( facebook gibi ortamlarda) . okuduğunuz üniversitede uzaktan eğitim alanında bilgili bir hoca size daha iyi rehberlik edebilir. ben şuan yüksek lisans yapıyorum ve uzaktan eğitimle ilgileniyorum. birçok ortam mevcut. araştırman lazım bolca ki hangisi ilgilini çekerse o alana eğilebilirsin. sosyal ağlar da malum ayrı bir olay. sosyal medya uzmanları var artık çoğu şirketin. konu uzun :)

Damla.' Alıntı:
halukk' Alıntı:
Damla.' Alıntı:

uzaktan eğitim de nasıl gelstirebilirim kendimi ? sonrası ıcın ne olur is imkanları nedir biliyosanız bilgi verirseniz cok sevinirim.
evet saglık alanını cok istedim ama o kadar yukseklerde kapatmıs ki yuzde 50 burslular bile..sonra bu bolum mantıklı geldi ama su dediklerinize bakarak icim kararıyo..ve mezun değildim yani ilk senemde kazandım ama gercekten kararsızım devam edp etmemekte..

Eğitim teknolojisi alanında özel sektörde çalışabilmek için ilgili dersler zaten bötede var ancak bunlar özel sektörde çalışabileceğiniz kadar sizi geliştirebilecek içeriğe sahip değil. Kendi kendinize geliştirebilirsiniz bu alanda kendinizi ya da alanla ilgili eğitimlere katılabilirsiniz flash, action script, 3dmax gibi tasarımcı olacaksanız. Ya da çoğu üniversitenin uzaktan eğitim merkezi var artık oralardan bilgi alıp, belki öğrenciliğiniz sırasında buralarda çalışabilirsiniz. Bankaların da böte mezunu e-öğrenme uzmanı vs. arayışlarına denk gelmiştim. Sonuç öğretmen olamayacağımız ortamda bu alanda gerçekten kendimizi geliştirip, yüksek lisans vs. yaparsak daha iyi bir işte de çalışabiliriz.

Okuyunca çok güldüm özellikleri ilk sayfaları.. İyice deliye dönmüşüz bilgisayar öğretmenleri olarak :) Bilgiler taze iken sınava girip bölüm değiştirmek en güzeli heralde. Ben de en kısa zamanda üniversite sınavına girip farklı bi branş okumak istiyorum inş.

öğretmenliğin yanında baska dallarda var aslında soylediginiz gibi..verdiginiz bilgiler icin tesekkurler cok..

bir an bile düşünme yolun başındasın , arkana bakmadan kaç sınava tekrar hazırlan. durumumunuz anlatan bir olay
- "bilgisayar öğretmenim bilgisayarlar açılmıyor"
-"hocam elektrikler kesik"
-"niye kesik hocam"
-"bilmiyorum hocam tedaşa sormak lazım"
-"bide bilgisayarcımız var , bilgisayar bile kulllanamıyorum

en son olay hastalandınmdoktor rapor verdi, raporu okula bıraktım edebiyat hocası hayırdır hocam nereye dedi rahatsızım hocam doktor rapor verdi dedim bilgisayar öğretmeni olmak varmış, biz canımız isteyince rapor alamıyoruz dedi :verymad:

anlayacağın sonra pişman olmadan ,yol yakınken dön . meslekte 8. yılım tekrar üniversite sınavlarına hazırlanıyorum

Damla arkadaşım bak, burdaki cevap yazan kişiler gerçekten böte mezunu gerçekten bilişim teknolojileri öğretmeni kişiler. yani hayali bir alemde değilsin. bu kadar kişi sana bir şey söylemeye çalışıyor. zaten daha yolun en başındasın, 1. sınıftasın. dönme düşüncen varsa kaybedecek bişeyin yok sayılır. ben de zamanında hafiften düşünmüştüm ama bölüm hocalarının artist tavırları beni dünyanın en güzel bölümünde okuduğumu düşündürdü hep. 1-2 senelik kaybı hayatımdan çok büyük bir parça saydım(sonra 5-10 senelik kayıpları hesap ediyorsun). seçim senin. dönme düşüncen varsa bence bişey kaybetmiyeceksin. sayısalına güveniyorsan, matematik ve fiziği seviyorsan mühendisliğe gir, öğretmen olmak istiyorum diyorsan başka branş seç derim.

Diğer meslektekilerin mesleğimden memnun değilim sözleriyle bizimkisini karıştırma. Onların en azından yaptığı bir meslek var. Bilişim teknolojileri öğretmeni olunca mesleğin belirsiz olacak hep. Bilişim teknolojileri öğretmenliği diye bir meslek sadece Meslek Liselerinde var. onun dışındaki okullarda sadece resmiyette adı var. gerçek hayatta bilişim teknolojileri öğretmenliği veya formatörlük diye bir meslek yokkkk.

benim korkum statümüzü normal memur olarak değiştirmeleridir...o zaman ek ders de yok düz maaş alır amelilik yaparız....olur mu demeyin eşşek olduktan sonra semer vuran çok olur kimsenin gıkı da çıkmaz aha buraya yazıyorum...ama ben kendimi yakarım meb'in önünde o ayrı dava :verymad:

samsunlu' Alıntı:
...
en son olay hastalandınmdoktor rapor verdi, raporu okula bıraktım edebiyat hocası hayırdır hocam nereye dedi rahatsızım hocam doktor rapor verdi dedim bilgisayar öğretmeni olmak varmış, biz canımız isteyince rapor alamıyoruz dedi :verymad:

...

bu olay başka hiçbir kurumda yoktur. MEB'de hasta olduğunuzda istisnasız işten kaçtığınız, keyfi rapor-sevk aldığınız düşünülür. Ama öbür yanda başka bir kurumdaki memur işi olduğunda "bankaya"(!) kadar çıkar ve bir daha kuruma dönmez. Bankada(!) işi bitmemiştir o gün çünkü. Kimse de birşey demez.

Bunun sebeplerinden biri de sizin örneğinizde olduğu gibi "geçmiş olsun, bir şeye ihtiyacın var mı?" diye sormak yerine sokaktaki eğitimsiz cahil insanın bile vermeyeceği, angutça, salakça, embesilce sizin kaytardığınızı düşünen meslektaşımız gibilerin çok olması. Çok hocam vardı "ben milli eğitim bakanı olsam öğretmenlerin 60%'ını kovarım" diyen. Şimdi şimdi içine girince daha iyi anlıyorum niye böyle dediklerini.

---------------------------

ekleme: bu arada ben de samsunluyum :)

Arkadaşlar kusura bakmazsa, bu kadar sayfayı okuyup düşüncelerimi yazmazsam sorumlu olurum düşüncesiyle bir kaç kelam edeyim.

Öncelikle çok güzel bir bölümdesiniz bunu bilmek lazım, ama klasik üniversite öğrencisi gibi düşünürseniz hiç bir bölüm aslında size göre değildir. Bu bölümü bırakıp her hangi bir başka bölüme geçtiğinizde aynı problemleri göreceksiniz( hukuk mezunu olup 750 tl ye çalışan bir sürü avukat mevcut)

Size birkaç önerim olacak;

Böte mezunu olduktan sonra illa öğretmen olacaksınız diye bir şey düşünmeyin. (Microsoft, Apple,Facebook gibi şirketleri üniversiteyi bırakıp garajda çalışanlar kurmuştur)

İkincisi mutlaka ama mutlaka bir yabancı dili çok iyi bir şekilde öğrenin. (İngilizce, Çince veya İspanyolca gibi)

Üçüncüsü bilgisayar alanında kendinize bir hedef belirleyin ve o yolda uzmanlaşın(Örneğin web programlama, veri tabanları, nesne tebanlı programlama, Grafik ve Animasyon, tasarım...)

Dördüncüsü girişimci olun ve daha öğrenciyken yavaş yavaş iş bağlantıları kurmaya başlayın. Mümkünse bedava çalışabilirsiniz çünkü bu size paradan daha kıymetli olan tecrübe kazandıracaktır.

ve sonuncusu eğer ilk dört madde beni ilgilendirmiyor diyorsanız; MEB de öğretmen olsanız bile diğer öğretmenlerin veya idarecilerin tavırları ve davranışları tamamen sizin duruşunuza göre olacaktır. Siz tavrınızı net belirtirseniz kimse size istemediğiniz şekilde davranmaz. Atanmak veya atanamamak konusunda ise puanların bu kadar yüsek olması mezunlarımızın çok çalıştığını ve zeki olduğunu gösterir. Burası Türkiye 2 sene sonra ne olacağı belli olmaz. O nedenle ben o seçkin branşınızda sonuna kadar devam etmenizi tavsiye ederim...

Yazılanların hepsini okuyamadım ama bilgisayar öğretmeni olduğunda muhtemel yaşayacakların ile ilgili birkaç bişey karalamak istiyorum arkadaşım;
1- Okulun sitesi yoksa yapacaksın(zaten bunu görev bilinciyle yapacaksın bundan eminim ama devam edelim)
2- Okul zili çalışmıyorsa okul zilini çalıştıracaksın (okul müdürüne zile giden kablolarda bir problem var sanırım dediğim de iyi o zaman git bak dedi ona göre),
3- İstiklal marşını bilgisayardan çalıştıracaksın,
4- Her tiyatro, şiir vb. etkinliklerde projeksiyon ve bilgisayar başında durman için senden yardım(!) istenecek ve sen yine seve seve yapacaksın(Bunlarla ilgili diğer öğretmenler egzersiz alacak ama sana 5 kuruş yok ona göre),
5- Bu etkinliklerden sonra bütün herkes gidecek ve sen kabloları, mikrofonları, ses düzenini toparlayacaksın,
6- Okul gazetesi ya da dergisi tasarlayacaksın (Gidişatın iş altında kalmaya doğru gittiğini fark edip yavaş yavaş sıvışmaya çalışmak için bahaneler uydurmaya çalışsan da müdür seni bulacak ve "Hocam dergi cd sini buldum(Corel Draw)!!!" diye seni kitleyecek)
7- Bütün anfi ve kabloların sağlığı senden sorumlu olacak,
8- Eğer telefon veya okul santralinde bir arıza varsa bundan da ilk sen sorumlu olacaksın,
9- Fotokopi çekmek, sıkışan kağıdı çıkarmak senin işin,
10- Biten yazıcıların toner dolumu da senin,
11- Mezuniyet yıllığı yapılacaksa herkesten önce kaç derim ama kaçamıyacaksın, oda senin :))
12- Okul kütüphanesinin düzenlenmesi amacıyla bilgisayara girilmesi ve barkod basılmasına bakacaksın,
13- Siteyi yapman yetmeyecek her zaman sana verilen haberleri gireceksin,
14- Sadece okulun işleri değil okula ziyaret için gelenlerin de özel işlemleri varsa yardım edeceksin (Mesela adam okul müdürünü tanıyacak alacak bilgisayarı eline ve şuna bir virüs programı yükleyebilir misin hocam diyecekler ya da şu resimlei tarasan da ben senden yarın alsam gibi)
15- Derken derken derken askere gideceksin ve ne yardım ettiklerin ne de okul müdürün seni arayacak (Benim en çok üzüldüğün anlardır. Telefonum susmuyordu görev yerimde ama askere gidince 2 kişi aradı ;) ),
16- Sonra sen bunlardan bıkacaksın diyeceksin ben biraz yükseleyim Eğitici Formatörlük diye bi sınav açacaklar ilçedeki en yüksek puanı alacaksın İlçe Milli Eğitime geçeceksin,
17- Sonra köy okulundan bir öğretmen bilgisayarı getirecek ve sana diyecek ki "Hocam bu bilgisayar Word dosyalarını yavaş açıyor!". Tabii içindeki sesleri dışa vurmadan tamam hocam bi bakalım diyeceksin ve bilgisayarı takıp çalıştırdığında hiçbir sorun olmadığını görüp bilgisayarı getiren arkadaşa "Tamam hocam hallettim artık çok hızlı açıyor" deyip geri vereceksin,
18- 2 sene sonra fazla detaya girmeye lüzumu olmayan birkaç olay dizisinden sonra Eğitici Formatörlüğü bırakacaksın ve okula döneceksin (Şunu da yazmak isterim ki görevi bırakıp okula dönmek istediğimde ilçe milli eğitim müdürü bana "Peki senin yerine kim gelecek?" dediğinde "Bilemiyorum efendim ben buraya sınavla geldim" dedim ve müdür bey bana dönüp hayretle "Sen buraya sınavla mı geldin?" diye sordu),
19- Okula dijital pano yapacaksın (Yani 106 ekran bir LCD ekranı işte nöbetçi öğretmenler-öğrenciler felan yazacak, resimler videolar dönecek). Bunun için gereken kabloları kanalları felan müdüre diyeceksin o da "Tamam sen al hallet ben sana parasını veririm" diyecek,
20- Dijital panoyu yapacaksın ama müdür 3 ay sonra LCD'yi odasına alacak :))
21- ............... falan filan derken arkadaşım mesleğinin 9. yılında norm fazlası olacaksın ve ilçe milli eğitimden eleman arayıp "Hocam norm fazlası olmuşsunuz kendinize bi okul beğenmeniz gerekiyormuş liste ilin sitesinde varmış" diyecek ve ardından sen bir bilgisayar portalında "BÖTE'nin sonu ne olacak" diye açılan bir başlığa bişeyler karalayacaksın arkadaşım...

Aslında yazacak daha çok şey var ama sanırım bu kadarı yeterli olmuştur. Sağlıcakla kalın....

Damla.' Alıntı:
Merhaba ben de böte 1.sınıfım ama tum bunları okudukca moralim o kadar bozuldu ki..
hiç mi iyi bi yanı yok bt öğretmenliginin..hic kimse mutlu değil mi bu meslekten gercekten merak ediyorum.
bu bolumu secerken bi cok meslek grubuyla konustum annem babam muhendis beni muhendislige gondermek istemediler puanım yettigi halde bazı yerlere.fizik tedavi uzmanıyla konustum o onermedi meslegini cok zor diyerek..
yanı mesleginden hemen hemen kimse cok mutlu değil.bu meslek hakkında gercekten bu yorumlar tarafsız yorumlar mı yoksa sadece kisisel mutsuzluklar mı..yani 1.sınıf ögrencisine kolayca bolumunu degistir demek kadar kotu mu her sey ?

şöyle bir yorumda ben yapayım. bu yıl yeni bir okula geldim. bu kadar rahat hiç sanmıyorum başka branşdaşım varmıdır a a yoktur denk gelmez. okadar rahatım yani anlatamam. ama bugün deseler branş değiştirebiliyosunuz yarını beklemem değiştiririm. bugün deseler mesleğini değiştirebiliyosun yarını beklemem. yani gerçekten de okadar kötü bir branş.

Eğer ilgin varsa git sanayide bir otocunun yanında çalış o işin ustası ol...

Yada git pazarcı ol...

4 senede bötenin sana katacağından daha fazla şey öğreneceksin emin ol.. yani 4 seneni bötede kaybetme bu şartlardan sonra..

ha illa bilgisayar diyorsan git 2 yılllık oku daha fazla teknik bilgi edinirsin...

mehmedims' Alıntı:
Arkadaşlar kusura bakmazsa, bu kadar sayfayı okuyup düşüncelerimi yazmazsam sorumlu olurum düşüncesiyle bir kaç kelam edeyim.

Öncelikle çok güzel bir bölümdesiniz bunu bilmek lazım, ama klasik üniversite öğrencisi gibi düşünürseniz hiç bir bölüm aslında size göre değildir. Bu bölümü bırakıp her hangi bir başka bölüme geçtiğinizde aynı problemleri göreceksiniz( hukuk mezunu olup 750 tl ye çalışan bir sürü avukat mevcut)

Böte mezunu olduktan sonra illa öğretmen olacaksınız diye bir şey düşünmeyin. (Microsoft, Apple,Facebook gibi şirketleri üniversiteyi bırakıp garajda çalışanlar kurmuştur)

İkincisi mutlaka ama mutlaka bir yabancı dili çok iyi bir şekilde öğrenin. (İngilizce, Çince veya İspanyolca gibi)

Üçüncüsü bilgisayar alanında kendinize bir hedef belirleyin ve o yolda uzmanlaşın(Örneğin web programlama, veri tabanları, nesne tebanlı programlama, Grafik ve Animasyon, tasarım...)

Dördüncüsü girişimci olun ve daha öğrenciyken yavaş yavaş iş bağlantıları kurmaya başlayın. Mümkünse bedava çalışabilirsiniz çünkü bu size paradan daha kıymetli olan tecrübe kazandıracaktır.

ve sonuncusu eğer ilk dört madde beni ilgilendirmiyor diyorsanız; MEB de öğretmen olsanız bile diğer öğretmenlerin veya idarecilerin tavırları ve davranışları tamamen sizin duruşunuza göre olacaktır. Siz tavrınızı net belirtirseniz kimse size istemediğiniz şekilde davranmaz. Atanmak veya atanamamak konusunda ise puanların bu kadar yüsek olması mezunlarımızın çok çalıştığını ve zeki olduğunu gösterir. Burası Türkiye 2 sene sonra ne olacağı belli olmaz. O nedenle ben o seçkin branşınızda sonuna kadar devam etmenizi tavsiye ederim...

Hadi ordan. git kendi branşının sitesine.

Hocam bende bilişim öğretmeniyim ancak Tef mezunuyum ve meslek lisesinde çalışıyorum.

Arkadaşları kırdıysam özür dilerim. Kişisel görüşümü yansıttım. Katılmayabilirsiniz.

less' Alıntı:
mehmedims' Alıntı:

Bu nasıl bir üsluptur şaşkınlıkla okuyorum. :o

mehmedims' Alıntı:

bende aynı seyleri bu bolum hakkında duydugum icin secmistim ama tum bu yazılanları da göz ardı edemem sonucta yazanların hepsi bu bolumun isini yapıyolar..

Git hizmetli ol , misler gibi 1800 gayme maaş alırsın, yata yata, müdüre de posta koyarsın. Okumana da gerek yok.

Karalalböte' Alıntı:
Böte 1. sınıf öğrencisiyim ileride beni neler bekliyor bişey olabilcez mi ? :D
Daha 1. sınıfsın yolun çok başındasın, sana bırak, git gibi cümleler sarf etmeyeceğim.
Çünkü ben inanıyorum ileride çok iyi bir durumda olacağımıza...
Kendini sürekli geliştir, web tasarım, grafik, yazılım konularında özellikle.
Programlama dillerinden en az 1 tane öğrenmeye çalış. (php, asp, java, asp.net)
İşinin en iyisini yapmaya çalış, farklı ol. Eminim iyi birşeyler başarabilirsin.
Her meslekte vardır kendini geliştirmek, farklı olmak. Bence hep farklı olmayı dene.
Ha tabi en önemlisi mesleğini sev. Sevmezsen bu işleri yapamazsın.
Kolay gelsin.

unknownrealmman' Alıntı:

aynı okudun gibi.
onca aşşağılanmadan hiçe sayılmadan sonra farklı bir brannştan biri gelip ünv.deki gibi çok bilmişlik taslarsa burda hadi ordan derim.

unknownrealmman' Alıntı:
less' Alıntı:
mehmedims' Alıntı:

Kusura bakma, bu aralar hepimiz biraz doluyuz ve gerginiz. Belirsizliklerle uğraşıyoruz.

Hemen okulu bırak git hademe yada şöför ol nasıl olsa öğretmenden fazla maaş alıyorlar :idea:

ODTÜ BÖTE mezunuyum. ÖYS zamanlarında 8binküsür sıralamadan girdim. İlk girdiğimizde de anlatılanlardan inanılmaz moralim bozulmuştu. Maalesef bölümün itibarı MEB tarafından ayaklar altına alındı. Keşke düz bilgisayar öğretmenliği bölümünü tercih etseymişim diye pişman olmuştum. İddia ediyorum bizim bölümümüz düz bilgisayar öğretmenliği bölümüne nazaran çok daha zor bitirilen bir bölüm. Şu an ki durum devam edecekse tercih etmemek en mantıklısı.

Bölümdeki öğrenciler için şu tavsiyelerim var. Arkadaşlar kendinizi geliştirmeye bakın ve bence öğretmenliği hiç düşünmeyin. Ben de mezun olduktan sonra hiç memurluk düşünmedim iyi ki öyle yapmışım. Mehmet Nuri ÇANKAYA ismini araştırın kendisi de BÖTE mezunu ve şu an Microsoft Ortadoğu ve Afrika bölge pazarlama müdürlüğü pozisyonunda çalışıyor. 4 yıl kadar yazılım firmasında çalıştım şu anda da özel bir üniversitenin uzaktan eğitim biriminde çalışıyorum. Maaş için ne iyi ne kötü diyebilirim. Skala 1800-2750 TL arası değişiyor. Memurluk kadar garanti mesleğiniz yok ama kimse sizi itip kakmıyor ve saygı gösteriyor. Ne yapacağını bilemeyenlere daha çok içerik geliştirme alanında yoğunlaşın derim. Artık bir çok köklü kurum personel içi eğitimini hazırlanmış içerikle internet üzerinden veriyor. Bu sistemi yönetecek & raporlayacak personel ihtiyacının 3-4 sene içerisinde artacağını düşünüyorum. Daha bilgilendirici olması açısından şu firmayı biraz inceleyin derim. http://www.enocta.com/web2/

Geri