Böteciler Teknikçi olup Meslek Lisesine atanırsa

Kodla Büyü

egelim83

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Ağustos 2014 atamasında 1091 bilişim teknolojileri öğretmeni atandı. 230 yer sadece Meslek lisesiydi bu nedenle BÖTE mezunlarına hiç açılmadı. 861 yer üzerinden atamalar yapıldı. TEF mezunları ise 1100 yer üzerinden atamaları yapıldı. Eğer Meslek Liselerine atanma hakkı alırsak ilk atama yer değiştirme vs daha fazla Konterjan bize açılacak(Her BÖTE linin kazanacağı avantaj)
(Tüm maddeler için en alttaki açıklamalara bakınız)
1. Bir derece alırsınız. Toplam alacağınız maaş 10 bin lira artar(Meslek lisesine atanın atanmayın herkesin faydalanacağı avantaj)
2. Koordinatörlük Görevi ile haftalık 8-16 saat arasında hiç derse girmeden ek ders alırsınız (ekders şu anda 10 Tl civarı)
3. Öğrenci Gruplarını bölerek en fazla 8- 12 kişilik sınıflara ders anlatırsınız
4. Alan(10) yada atölye(6) şefi olursanız fazladan hiç derse girmeden ek ders alırsınız
5. Meslekçi olduğunuzdan meslek lisesinde çalışıyorsanız 120 Tl özel hizmet tazminatı alırsınız (ilköğretimde verilmez)
6. Yılda üç defa huzur hakkı adı altında 180 TL (yılda 540 tl civarı ekstra para alırsınız)
7. Bölümünüze temrinlik para altında para gelir ve bu paralarla bölümün onarımı için kimseden para toplamak zorunda kalmadan tamirini yaptırabilirsiniz.
8. Yasa ile sadece bölümünüzden sorumlu olduğunuz belirtildiğinden okulunuza Bilişim Teknolojileri formatörü görevlendirilir tamir işlerini ona yaptırırsınız ha olmadı mı Zaten öğrencileriniz bilgisayarcı olduğundan onlara görev verirsiniz bakımı tamiri onlara yaptırabilirsiniz.
9. Bölümlerde genel olarak ayrı odalar olur öğremenler odasına gitmek zorunda kalmazsınız.
10. Çocuklar büyük olduğundan ve bölüm binaları genelde ana binadan farklı bir yerde yapıldığından ilkokuldaki o sinir bozucu gürültü olmaz daha huzurlu bir ortamda çalışırsınız.
11.Mesleki Açıklise ile hafta sonları (gece ücreti ile) 10 saat daha ekders alabilirsiniz. Aynı şartlarda sınıfları böle böle gruplar oluşturarak...
12.Şefler hafta içi 26 saat ekders alır Öğretmenler 29 saat (maaş karşılığı 20 olmasına rağmen) alabilir. Toplamda 10 saat hafta sonu haftalık 36-39 saat ekders alabilirsiniz. Normal Böteci en fazla 18 saat alabilir. Diğer ek ödemelerle aranızdaki fark 1000 lirayı bulur ve geçer.
Bu hususlarda Teknik öğretmen unvan almışken haklarımızı da almak için gerekli başvuruları yapalım... Başvuru linki;
mevzuat-yonetmelik-f25/bote-nin-sesini-duyurmaya-devam-etmesi-icin-evraklar-t142022.html
13. İlk atamada, yer değiştirmelerde Meslek liseleri de açılacağı için daha fazla Kontenjan olacak (Atama bekleyen atanan herkesin faydalanacağı diğer bir avantaj)

Açıklamalar ;
1) Öğretmen için derece farklarının önemi ;
9/1’den 8/1’e yükseliş 27 TL
8/1’den 7/1’e yükseliş 5 TL
7/1’den 6/1’e yükseliş 19 TL
6/1’den 5/1’e yükseliş 10 TL
5/1’den 4/1’e yükseliş 88 TL
4/1’den 3/1’e yükseliş 33 TL
3/1’den 2/1’e yükseliş 46 TL
2/1’den 1/1’e yükseliş 52 TL maaşınız da artışa neden olur. Şuanda alacağınız bir derece sizi meslek hayatınızda maaşlarınızı 3 yıl öne atacak şekilde zamlı alırsınız. Bu durumda şu anki farklar ile (bu farklar arası miktar değişecektir) ortalama 24 yıllık bir süreyi düşünürsek en az 10.000 lira toplam devlet alacağınız maaşların toplam miktarı artacaktır.
2)Koordinatörlük görevi mevcut öğrenci sayısı okul bünyesinde çıraklık olup olmadığına bağlı olarak değişir
3) 10. sınıflar 21, 11ler 19 12ler 16 öğrenci olduğunda grup oluşur ve sınıfı ikiye bölebilirsniz.. daha fazla olduğunda 3 e bölünme şartına bakılır. 20-30 kişilik sınıflarla uğraşmazsınız. Her öğrenci en fazla 2 kişi oturur. İlköğretimde en iyi 2 kişi oturur.
4) Atölye ve Alan Şefleri Şefliklerinden dolayı 6-10 saatlik ekders ücretini bakım onarım ücreti olarak derse hiç girmeden alırlar
diğer maddeler için Fazla söze gerek yok
Sonuç : https://www.youtube.com/watch?v=mGewA63VPeI Aynı işi yapan maymunların birine salatalık birine üzüm veriliyor. Salatalık verilenin durumu gibi isyandayız!..
Peki dez avantajları var mı? Vardır tabi Peki Meslek liselerinde açılan idareciliklere kültürcüler başvuru yaparken neden hiçbir meslekçi başvuru yapılmaz(Teknik müdür yardımcılığı için yapılan hariç onlar döner sermaye aldığından diğer idarecilerden fazla alır) İdarecilik hem yorucu hemde meslekçiler için maddi kayıp anlamına gelir... İlköğretimde tam zıddı zaten bilgisayarcılar idareci gibi çalışır sürekli idareye çağrılır bari idareci olayım derler... Bu hususlarda Teknik öğretmen unvan almışken haklarımızı da almak için gerekli başvuruları yapalım... Başvuru linki;
mevzuat-yonetmelik-f25/bote-nin-sesini-duyurmaya-devam-etmesi-icin-evraklar-t142022.html
Ayrıca şu an BÖTE cilere meslek liselerine atanma olmadığından ilk atama veya atanmışlar yer değiştirirken daha az kontenjan ayrılır bu da unutulmaması ihmal edilmemesi gerek bir durumdur... Meslekçi sayılırsanız daha fazla yer açılması anlamına gelir
Peki bizi nasıl uyutmaya çalışacaklar?
1) 20 saat maaş karşılığı alacaksınız(Sonuçta fiilen 30 saat derse girerler 29 saat haftaiçi ekders ücreti alırlar bunu söylemezler alan atölye şefi onada girmeden 26 saat ekders alır)
2) Meslek liseleri dolu şeflik size kalmaz(Öğretmene rotasyon geliyor sizler bizden çok daha eski atamalarsınız kalır mı kalmaz mı bakacağız)
3) Koordinatörlük bazı liselerde az yetersiz ( canınız sağolsun bazılarında da haftalık 20 saat...)
4) Öğrenciler çok zorlu ilkokulda höd derseniz korkar ( Disiplin liselerde daha katı uygulanır ; çok problemli olanlar uzaklaştırılır. İlköğretimde kolay kolay yapamazsınız. Lisede en az bir öğrencinin 10 saat dersine girersin senin dersinden kalırsa lise macerası son bulur. Zaten çoğu öğrenci kültür öğretmenleri sayesinde 9'dan geçemez size daha iyi öğrenciler gelir. Bilgisayar okulda diğer bölümlere göre daha iyi öğrencilerin geldiği bölümdür. 10 saat girdiğin sınıfta kurduğun ilişki ile en fazla 2 ders girdiğin sınıfı düşündüğünüzde lise çok daha rahat sayısı az)
5) Sizin yeterliliğiniz az ( Her modülü projeksiyola düz metin gibi ders anlatırlar. Tek yapacağınız oturup megep modüllerini bir kere gözden geçirmek)
6) elektronik uygulama dersini vb dersleri yapamazsınız ( İş başa düştükten sonra yapamayacağınız ders yok zira meslek lisesindeki o öğrencilerden çok daha zeki ve hızlı kavrayabilirsiniz derslerin videolarını bir kere izleyin yeter )
7) Kötü kötü kötü ( O zaman neden ilk fırsatta meslek lisesine atanmaya çalışıyorlar? Neden ilk öğretimde çalışmayı tercih etmiyorlar? Neden idareciliğe başvurmuyorlar? Neden? Neden? Neden?)

hocam yeter artık. Her gün ayrı bir konu başlığı açma. açtığın başlıklarda zaten bunları defalarca anlattın.
.
madde madde açıklarım isterseniz ama yukarıda saydığınız maddelerin bir çoğu YALAN BİLGİ ile dolu.

BaRBaRYaN' Alıntı:
hocam yeter artık. Her gün ayrı bir konu başlığı açma. açtığın başlıklarda zaten bunları defalarca anlattın.
.
madde madde açıklarım isterseniz ama yukarıda saydığınız maddelerin bir çoğu YALAN BİLGİ ile dolu.
Hocam ben meslek lisesindeyim. Benim lisemde olanlar bunlar... Her yerin koşulları farklı olabilir. Herkese okulumu tavsiye ederim. Kimseye Yalan borcumuz yok.. Sizde koşulların böyle olduğunu biliyorsunuz ama uyuyan bötelilerin uyanmasını istemiyorsunuz ve çok haklısınız....

HOCAM BEN SİZE ÇOK FAZLA BAŞLIK AÇTINIZ DİYE TEPKİ VERDİM. AYNI BAŞLIKTA HER ŞEYİ TOPLAYABİLİRDİNİZ. AMA BUNU BİLE ANLAMADINIZ MADEM. BUYRUN SİZE CEVAP

egelim83' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
.
Hocam ben meslek lisesindeyim. Benim lisemde olanlar bunlar... Her yerin koşulları farklı olabilir. Herkese okulumu tavsiye ederim. Kimseye Yalan borcumuz yok.. Sizde koşulların böyle olduğunu biliyorsunuz ama uyuyan bötelilerin uyanmasını istemiyorsunuz ve çok haklısınız....
..
AÇIKLAMALAR BÖLÜMÜNDE KIVIRMIŞSINIZ burda iyice DANSÖZE DÖNMÜŞ durum. "BENİM LİSEMDE BÖYLE" diyerek
....
2. KOORDİNATÖRLÜK. Açıklamalarınızda da belirttiğiniz gibi DERSE GİRMEDEN ALINAN BİR ÜCRET DEĞİLDİR. o 8 saati almak için her hafta 8 tane işletme gezern teknik öğretmenler de var.

4. ALAN / ATÖLYE ŞEFLİĞİ . "HİÇ DERSE GİRMEDEN" alırlar demek BTR için HİÇ DERSE GİRMEDEN HAFTADA 18 SAAT ücret alır demekle aynı şey. Her görevin farklı sorumlulukları var.

5. 120 TL ÖZET HİZMET TAZMİNATI alırsınız. Bunun karşılığında 15 değil 20 saat derse girersiniz. Haftada 5 saat ortalama 4 haftada 20 SAAT fazladan ders. Ekders olarak bunu alsak 20x10 = 200 LİRA alınması gerekirdi. Yani 80 TL KAYBINIZ VAR.

6. YILDA 3 DEFA 180 TL HUZUR HAKKI ALIRSINIZ. Bari çalıştığınız kurumun yönetmeliklerini öğrenseydiniz. Huzur hakkı yılda 3 değil 2 DEFA yatar. Ve her kurumda sabit değildir. Kurumdan kuruma, öğrenci sayısına, girilen sınav sayısına vb.. bir çok kritere bağlıdır. 60 lira alanda olur 160 lira alanda. Buyrun konu burda tartışılmış (her-telden-f29/huzur-hakki-ne-zaman-yatar-t78489.html)

7. TEMRİNLİK. Bu para alana değil okula gelir. Harcanması tamamen okul müdürünün insiyatifindedir.

11. Her kurumda açık lise yoktur. Dolayısıyla bu ücreti herkes alamaz.
............
Son olarak
Bu hususlarda Teknik öğretmen unvan almışken haklarımızı da almak için gerekli başvuruları yapalım... Başvuru linki;
O ünvan YASA ile verilmiş bir ünvan. Uyduruk bir yazı ile alamazsınız.
rte-nin-tepesi-atarsa-israil-i-haritadan-siler_671028.jpg

Hocam sen bana ya taktın ya da bizi uyutmaya çalışıyorsun ki Bana 2. gibi geliyor. en son açıklamayı bir daha okumanızı size tavsiye ediyorum. Kötü kötü kötü?? Neden? Neden? Neden?

BaRBaRYaN' Alıntı:
2. KOORDİNATÖRLÜK. Açıklamalarınızda da belirttiğiniz gibi DERSE GİRMEDEN ALINAN BİR ÜCRET DEĞİLDİR. o 8 saati almak için her hafta 8 tane işletme gezern teknik öğretmenler de var.
Kontrol raporlarını işletmelere 4 haftalık doldurtup her hafta gidiyor gibi tarih atıp okula teslim atmaları bahsetmedim. Sizde böyle yapıyor musunuz?
BaRBaRYaN' Alıntı:
4. ALAN / ATÖLYE ŞEFLİĞİ . "HİÇ DERSE GİRMEDEN" alırlar demek BTR için HİÇ DERSE GİRMEDEN HAFTADA 18 SAAT ücret alır demekle aynı şey. Her görevin farklı sorumlulukları var.
Bana hiç tamir bakım demeyin ; öğrencilere verip yaptırıyorsun ha tamir bakım yapıldı diye bölümün ihtiyaçlarını belirten vs vs raporları doldurmaksa zor iş verin bana ben yapayım...
BaRBaRYaN' Alıntı:
5. 120 TL ÖZET HİZMET TAZMİNATI alırsınız. Bunun karşılığında 15 değil 20 saat derse girersiniz. Haftada 5 saat ortalama 4 haftada 20 SAAT fazladan ders. Ekders olarak bunu alsak 20x10 = 200 LİRA alınması gerekirdi. Yani 80 TL KAYBINIZ VAR.
Sonuç olarak normal ilk öğretimden 1000 lira fazla maaş alıyor musun almıyor musun koordinatörlük dediğin 5 dk işyerine kaşe bastırıp öğrenci orada mı diye bakmak? Haftada bir çarşıya çıkıp bir dolaş diye devlet sana para veriyor.

BaRBaRYaN' Alıntı:
6. YILDA 3 DEFA 180 TL HUZUR HAKKI ALIRSINIZ. Bari çalıştığınız kurumun yönetmeliklerini öğrenseydiniz. Huzur hakkı yılda 3 değil 2 DEFA yatar. Ve her kurumda sabit değildir. Kurumdan kuruma, öğrenci sayısına, girilen sınav sayısına vb.. bir çok kritere bağlıdır. 60 lira alanda olur 160 lira alanda. Buyrun konu burda tartışılmış (her-telden-f29/huzur-hakki-ne-zaman-yatar-t78489.html)
Ya hocam canın sağolsun isterlerse bir defa versinler... Size 2 versin bana bir kere versin; Ben öylede huzurlu olurum...
BaRBaRYaN' Alıntı:
7. TEMRİNLİK. Bu para alana değil okula gelir. Harcanması tamamen okul müdürünün insiyatifindedir.
Müdürler de zaten o parayı bölüm ihtiyaçları karşılansın diye değil zimmete geçirsin diye veriyor...

BaRBaRYaN' Alıntı:
11. Her kurumda açık lise yoktur. Dolayısıyla bu ücreti herkes alamaz.
Canınız sağolsun evde oturur dinlenirim ne olacak yine ilköğretimdeki Bilişim Tek öğretmeninden iki kat fazla ek ders ücreti ve dahası huzur hakkı özel hizmet tazminatı alırım....
BaRBaRYaN' Alıntı:
Son olarak
O ünvan YASA ile verilmiş bir ünvan. Uyduruk bir yazı ile alamazsınız.
Yaw he he... O uyduruk yazının üzerinde kanun maddesi o kanun maddesine göre o teknik unvanı YÖK vermiyor zaten... Zaten zamanında sizin diplomalarınızdaki Teknik Öğretmen unvanı vakti zamanında yök kararı ile verilmemiştir. (Bu nasıl bir seviyesiz konuşma oluyor... Hocam bize yakışmıyor birbirimizle uğraşmaya değil insanları bilgilendirip haklarını korumak için yazılmış yazılar konular bunlar...)

12 yıldır meslek lisesinde çalışıyorum. Şimdiye kadar C#, ActionScript, Network gibi pek çok konuda meslek lisesinde çalışan teknik eğitim mezunu arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştım. Meslek liselerinde çalışanlar bilir; bizler derslerimizi modül denilen kitapçıklardan faydalanarak işleriz. Veritabanı Programcılığı dalındaki 2 modülü hazırlama görevini yerine getirdim. Hiç bir zaman BÖTE mezunu olmanın eksikliğini hissetmedim. İster teknik eğitim ister BÖTE mezunu olun kendinizi geliştirmeden yapamazsınız zaten bu mesleği. Bu sebeple elde edeceğiniz gelir ve mesleki tatmin açısından meslek liselerinin yukarıda çok güzel sıraladığınız avantajlarından BÖTE mezunu arkadaşların da yararlanabilmeleri gerekmektedir. Örnek olması açısından paylaşıyorum. Aşağıda sarı ile işaretlediğim arkadaşlar normal haftalık derslerin dışında 10 saat Mesleki Açık Lise ve Yurt Belletmenliği ve Nöbeti tutan bilgisayar öğretmenlerinin aldığı ek derslerdir:

Ekli dosyalar

• WP_20150513_003.jpg
    WP_20150513_003.jpg
    232.4 KB · Görüntüleme: 2,069
egelim83' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
.

Aynen hocam ben de Meslek Lisesinde görev yapıyorum ve yazdığınız her satır bizim okul için de geçerli.

Hocalarım bir stratejik faaliyet yapsak? Toplu atılan mesajlar her zaman herkesin ilgisi çekmiyor pazarlama stratejilerinden yüz yüze görüşme tekniğine geçsek? Hedefimiz 2bin kişi olsa; Herkes tanıdığı en az 3 BÖTE linin başvurmasını sağlarsa ve onlarında 3 kişiyi bilgilendirip konuya dahil etse? Kazanımlar için bu konun linkini versek... Onlarında her birinin 3 kişi davet edip bilgilendirmesi ile oluşacak dalgadan bahsetsek... Kendi saadet zincirimizi kursak? Şu an belgelerin indirilme sayıları 120 civarında bu sayı çooook az. Bir şey yapmalıyız... Desteklerinizle güçleneceğiz...

Hocam link verip "başvuru yapar mısın" desek yine etkili olmuyor. Biz sayısalcı olduğumuzdan; okumak bize sıkıntı geliyor sanırım; Hal hatır sormak. Biraz anlatmak. Yapması gereken oluşturmak istediğimiz dalgadan bahsetsek ve ne zaman yaparsın, 3 kişinin durumundan haberdar olmak gerekiyor yaptığından emin olmak gerekiyor. Hala uğraşmıyorsa uğraşacak BÖTE'li bularak 3 kişiyi tamamlamak gerekiyor...

Hocam yukarıda yazdıklarınızın büyük çoğunluğu doğru değil. Biz de bu işi yapıyoruz öyle değil. Sizin okulda öyle ise yanlış bir uygulama var. Sözü edilen 13 maddedeki He şey 1 okulda ve bir öğretmene bir araya gelmiyor. 29 saat ücret alan Bilişimci yok çevremde. Meslek liselerinde btr yok. Herşeyden bilişim öğretmenleri sorumlu. Bote'nin meslek lisesine atanmasının ilk atama kontenjanı ile hiç ilgisi yok. Açık lise her okulda yok olana da girmek isteyen yok. Idare zoruyla giriliyor çoğu yerde açık liseye. Bilgi vermek istedim.

arkadaşlar bir de 2 şeyi unutmuşsunuz ben ekliyeyim:
1. meslek lisesindeki bilişim öğretmenleri (tef mezunları) ösym sınavında gözcülük ücreti 1000 TL alır.
2. meslek lisesindeki özlük haklarından sadece tef mezunu bilişim öğretmenleri yararlanır, diğer (makine, elektrik elektronik metal vb) branşlar asla yararlanamaz.

kozlu' Alıntı:
12 yıldır meslek lisesinde çalışıyorum. Şimdiye kadar C#, ActionScript, Network gibi pek çok konuda meslek lisesinde çalışan teknik eğitim mezunu arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştım. Meslek liselerinde çalışanlar bilir; bizler derslerimizi modül denilen kitapçıklardan faydalanarak işleriz. Veritabanı Programcılığı dalındaki 2 modülü hazırlama görevini yerine getirdim. Hiç bir zaman BÖTE mezunu olmanın eksikliğini hissetmedim. İster teknik eğitim ister BÖTE mezunu olun kendinizi geliştirmeden yapamazsınız zaten bu mesleği. Bu sebeple elde edeceğiniz gelir ve mesleki tatmin açısından meslek liselerinin yukarıda çok güzel sıraladığınız avantajlarından BÖTE mezunu arkadaşların da yararlanabilmeleri gerekmektedir. Örnek olması açısından paylaşıyorum. Aşağıda sarı ile işaretlediğim arkadaşlar normal haftalık derslerin dışında 10 saat Mesleki Açık Lise ve Yurt Belletmenliği ve Nöbeti tutan bilgisayar öğretmenlerinin aldığı ek derslerdir:
Rotasyonla meslek lisesine veda ediyorsun o zaman?

biltek01' Alıntı:
ek derse bak, maaş gibi Maşallah, ilk gördüğümde bu hocalar neden bu kadar düşük maaş alıyor dedim, Geçiliyorsa meslek lisesine hemen geçelim, sıkıldık öğretmencilik oynamaktan.
Maasida sizin gibi degil bir derece üstten yatar ve ozel hizmet tazminati ayrica alir... Döner sermayesi varsa bölümün... Onlara girmeyelim... Bu kadari bile fazlasiyla yeter...

egelim83' Alıntı:
biltek01' Alıntı:
ek derse bak, maaş gibi Maşallah, ilk gördüğümde bu hocalar neden bu kadar düşük maaş alıyor dedim, Geçiliyorsa meslek lisesine hemen geçelim, sıkıldık öğretmencilik oynamaktan.
Maasida sizin gibi degil bir derece üstten yatar ve ozel hizmet tazminati ayrica alir... Döner sermayesi varsa bölümün... Onlara girmeyelim... Bu kadari bile fazlasiyla yeter...
1 derece almanın meslek lisesinde çalışmayla alakası yoktur. Mezun olunan fakülteye göre alınabilir. Sadece 657 sayılı kanununda ilgili maddede yazan fakülte mezunları alabilir 1 dereceyi. ESEF mezunları bile alamıyorlar. Mesleki eğitim fakültesi mezunları hepsi meslek lisesinde çalışır hiçbirinin derece hakkı yoktur.

kozlu' Alıntı:
Örnek olması açısından paylaşıyorum. Aşağıda sarı ile işaretlediğim arkadaşlar normal haftalık derslerin dışında 10 saat Mesleki Açık Lise ve Yurt Belletmenliği ve Nöbeti tutan bilgisayar öğretmenlerinin aldığı ek derslerdir:
hocam 10 saat açık lise, belletmenlik nöbet ücretlerini almak için gece gündüz hafta sonu çalışmak gerekiyor. kaç kişi bu şekilde çalışıp bu ücreti alıyor onu da bir söyle de herkes bilsin. %1 bile değildir tüm çalışanlara oranı. bu şekilde ücret almak için çoluk çocuğu bir tarafa bırakmak hayattan kopmak gerekir.

mygold' Alıntı:
kozlu' Alıntı:
Örnek olması açısından paylaşıyorum. Aşağıda sarı ile işaretlediğim arkadaşlar normal haftalık derslerin dışında 10 saat Mesleki Açık Lise ve Yurt Belletmenliği ve Nöbeti tutan bilgisayar öğretmenlerinin aldığı ek derslerdir:
hocam 10 saat açık lise, belletmenlik nöbet ücretlerini almak için gece gündüz hafta sonu çalışmak gerekiyor. kaç kişi bu şekilde çalışıp bu ücreti alıyor onu da bir söyle de herkes bilsin. %1 bile değildir tüm çalışanlara oranı. bu şekilde ücret almak için çoluk çocuğu bir tarafa bırakmak hayattan kopmak gerekir.

Evet haklısınız hocam. Çok yorucu bu şekilde çalışmak. Bazen değer mi diye sorguladığınız da oluyor. Burada anlatmaya çalıştığım herkesin böyle ek ders aldığı değil zaten. Değerlendirebileceğiniz imkanlar bunlar. Tabi ki her öğretmen yurt nöbeti tutmak istemez, ya da akşam liselerinde görev almak istemez. 2 sene önce yazılımdan iyi para kazanıyordum ne yurt nöbeti ne de açık liseye ihtiyacım yoktu. Ama paraya ihtiyacınız olduğunda bu imkanlar mevcut. Rotasyonla Meslek Liselerine veda edeceğim zaten. Eşim çalışmadığı için tek maaşla evimin taksitleri bitene kadar 1 yıl buna katlanmayı tercih ettim :)

kozlu' Alıntı:
mygold' Alıntı:
kozlu' Alıntı:

Evet haklısınız hocam. Çok yorucu bu şekilde çalışmak. Bazen değer mi diye sorguladığınız da oluyor. Burada anlatmaya çalıştığım herkesin böyle ek ders aldığı değil zaten. Değerlendirebileceğiniz imkanlar bunlar. Tabi ki her öğretmen yurt nöbeti tutmak istemez, ya da akşam liselerinde görev almak istemez. 2 sene önce yazılımdan iyi para kazanıyordum ne yurt nöbeti ne de açık liseye ihtiyacım yoktu. Ama paraya ihtiyacınız olduğunda bu imkanlar mevcut. Rotasyonla Meslek Liselerine veda edeceğim zaten. Eşim çalışmadığı için tek maaşla evimin taksitleri bitene kadar 1 yıl buna katlanmayı tercih ettim :)
hocam herşeyden önce Allah hepimize kolaylık versin, geçim versin inşallah. Ama yurt belletmenliği falan kaç meslek lisesinde var onu demek istedim. oranı %5 bile değildir.

sayın kozlu hocam güzel bir özetleme yapmışsınız elinize sağlık. ancak meslek lisesinde öğretmen olmanın avantajı olarak saydığınız bu kazaçların hepsi sizin bahsettiğiniz şekilde elde ediliyor ise haram kazançtır bunu unutmuşunuz.

İşleyiş genel olarak böyle görünebilir ancak heryerde böyle değildir.

kısaca avantajları sayarken dezavantajları da yazsaydınız keşke.(hiç dejavantaj bulamadım demeyin sakın size göre avantaj olan bir başkasına göre dezavantaj olabilir. örneğin günde 10 saat derse girmek yada günde 14 saat ders okutulan bir okulda nöbet tutmak zorunda kalmak gibi. güneş doğmadan evden çıkıp güneş battıktan sonra eve gelmek gibi...)

sadece anadolu olan meslek liseleri için koordinatörlük söz konusu bile değildir. derse girip çıkmaktan ders ağacı olursun akşam kafandan duman çıkarak eve gidersin.

koordinatörlük görevini havadan alınan ücret olarak görüyorsanız işin aslını ve yapılması gerekeni ya bilmiyorsunuz yada yapmıyorsunuz demektir.

o bahsettiğiniz koordinatörlüğü almamak ve o görevi yapmamak isteyen öğretmenler bile var.
bölümdeki öğretmen sayısı fazla ise ve öğrenci gurup sayısı az ise öğretmen başına 4-6 saat gibi komik bir koordinatörlük saati düşen ve bu 4 saat için kendi aracımla 20 km ötedeki işletmeye her hatfa gitmek zorunda olanlardan bahsetmemişin hiç.

5-6 öğretmen olan bölümü olan ve 5-6 gurup işletmeye öğrenci gönderen okulda bile öğretmen başı haftalık 8 saatten fazla koordinatörlük görevi vermeyen okul idarelerinden hiç bahsetmemişin.

8 saat koordinatörlük görevi için sabah kalkıp kendi okuluna gidip imzanı atıp günlük tarihli ve md yrd. tarafından imzalanmış evraklarını alıp, 8-10 farklı işletmede 15 öğrencinin kontrolünü yapıp mesai bitmeden işletmelere imzalattığın evrakları okuluna teslim etmek zorunda kalanlardan hiç bahsetmemişin.

öğretmen olamadığından ve derse girecek kimse olmadığından tüm derslere kendisi girerek şeflik ve koordinatörlük görevlerini fahri olarak yapmak zorunda kalanlardan hiç bahsetmemişin.

meslek lisesindeki şeflik ortaokullardaki formatörlüğün minyatürüdür. havadan alınan bir ücret değildir. her yerde ve her okulda yapılacak bir iş değildir. idaresi gıcık olan okullarda kimse bu işi yapmak istemez ve zorla şef görevlendirirler.

ortaokuldaki formatörlüğü yapan arkadaşlar şunu çok iyi bilirler idaren iyi ise formatörlük krallıktır değilse yapılacak iş değildir.
meslek liselerinin durumu da aynen böyledir. tamamen idarenin tutumu ile alaklıdır.

işin özeti;

gıcık bir idare ile meslek lisesinde çalışmak mı yoksa gıcık bir idare ile ortaokulda formatörlük mü deseniz her ikisini de yaşamış birisi olarak kesinlikle ortaokul ve formatörlük derim. çünkü meslek lisesinde idarecinin senin günlük hayatın üzerinde yaptırımları daha fazladır. formatörlükte ise yaptırımı bellidir sınırları dardır.

iyi bir idare ile meslek lisesinde çalışmak mı yoksa iyi bir idare ile ortaokulda formatörlük mü deseniz kesinlikle meslek lisesi derim.
olaylara ve duruma göre değişir yani.

bütün bunları neden yazıyorum biliyormunuz!

yaptığım mesleğe ve işe haksızlık ettiğiniz için. bu kadar umum ve genel cümlelerle tüm teknik öğretmen arkadaşlarımı "10 dönüm bostan yan gel yat oğlum osman" der gibi itamda bulunmuşsunuz.

zaten meslek lisesinde başımıza ne geliyorsa sizin bahsettiğiniz gibi yapanlar ve sizin gibi bu yapılanları herkes yapıyormuş gibi heryerde dillendirenler yüzünden geliyor. evet meslek liselerinin en büyük artısı koordinatörlüktür onuda siz ve sizin gibi konuşanlar yüzünden kaldırırlar yakında.

BÖTE mezunlarının meslek lisesinde çalışmasına karşı değilim. gelin çalışalım ama meslek lisesinde çalışma hakkını alabilmek için meslek liseleri bol ücretli yatış yeri gibi itamlarda bulunarak bel atından vurmayın lütfen.

Bizler TEF li ve BÖTE li olarak bir zümreyiz. ve zümremizin Asıl sorunu BÖTE li arkadaşların meslek lisesinde çalışma haklarından önce branşımızın değerini kabul ettirmek olmalı. ortaokullara laboratuarlar kurulmalı ve gurup sayılarına göre norm belirlenmeli. yazılım derslerine ağırlık verilmeli. bunlar olduğunda ortaokullar meslek liselerinden daha cazip olur zaten.

Şu anda meslek liseleri açılsa bile BÖTE li ve TEF li toplam züremizin kaç tanesi meslek lisesinde çalışabiliecek? geri kalan zümremiz ne olacak? neden bu kadar dar düşünüyoruz?

Şu anda Meslek liselerinin bel kemiği bilişim bölümü olmasına rağmen meslek liselerinde bilişim bölümleri neden gereksiz görülüyor. yeni açılan meslek liselerine Bilişim bölümleri neden açılmıyor?
Açık olan bilişim bölümlerinde Bakanlığın belirlediği ders içeriği neden verilemiyor?
Öğrenci potansiyelimizin seviyesi neden her geçen gün düşüyor?

bu ve bunlara benzer sorunlar çözülmeden bizim zümremiz bize sadece bulantı verir.

böte mezunu olarak 3 yıl çalıştım meslek lisesinde atölye dahil bütün derslere girdim bence böte mezunları rahatlıkla derslere girebilirler
meslek öğretmenlerinin gerçekten hem maaşları hem ekdersleri çok yüksek ancak çok fazla derse giriyorlar
haftada 40 saat ve fazlası zor hele de öğrenci profili insanı çok yıpratıyor
ben şahsen bir daha kolay kolay meslek lisesi istemem isteyenin de önünde durmam :)

egelim83' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
.
hocam siz nasıl meslek lisesine atandınız? yeni yapılan il içi atama kılavuzunda Böteler meslek liselerini tercih edemezler diyor.

Hacker' Alıntı:
sayın kozlu hocam güzel bir özetleme yapmışsınız elinize sağlık. ancak meslek lisesinde öğretmen olmanın avantajı olarak saydığınız bu kazaçların hepsi sizin bahsettiğiniz şekilde elde ediliyor ise haram kazançtır bunu unutmuşunuz.

kısaca avantajları sayarken dezavantajları da yazsaydınız keşke.(hiç dejavantaj bulamadım demeyin sakın size göre avantaj olan bir başkasına göre dezavantaj olabilir. örneğin günde 10 saat derse girmek yada günde 14 saat ders okutulan bir okulda nöbet tutmak zorunda kalmak gibi. güneş doğmadan evden çıkıp güneş battıktan sonra eve gelmek gibi...)

sadece anadolu olan meslek liseleri için koordinatörlük söz konusu bile değildir. derse girip çıkmaktan ders ağacı olursun akşam kafandan duman çıkarak eve gidersin.

koordinatörlük görevini havadan alınan ücret olarak görüyorsanız işin aslını ve yapılması gerekeni ya bilmiyorsunuz yada yapmıyorsunuz demektir.

o bahsettiğiniz koordinatörlüğü almamak ve o görevi yapmamak isteyen öğretmenler bile var.
bölümdeki öğretmen sayısı fazla ise ve öğrenci gurup sayısı az ise öğretmen başına 4-6 saat gibi komik bir koordinatörlük saati düşen ve bu 4 saat için kendi aracımla 20 km ötedeki işletmeye her hatfa gitmek zorunda olanlardan bahsetmemişin hiç.

5-6 öğretmen olan bölümü olan ve 5-6 gurup işletmeye öğrenci gönderen okulda bile öğretmen başı haftalık 8 saatten fazla koordinatörlük görevi vermeyen okul idarelerinden hiç bahsetmemişin.

8 saat koordinatörlük görevi için sabah kalkıp kendi okuluna gidip imzanı atıp günlük tarihli ve md yrd. tarafından imzalanmış evraklarını alıp, 8-10 farklı işletmede 15 öğrencinin kontrolünü yapıp mesai bitmeden işletmelere imzalattığın evrakları okuluna teslim etmek zorunda kalanlardan hiç bahsetmemişin.

öğretmen olamadığından ve derse girecek kimse olmadığından tüm derslere kendisi girerek şeflik ve koordinatörlük görevlerini fahri olarak yapmak zorunda kalanlardan hiç bahsetmemişin.

meslek lisesindeki şeflik ortaokullardaki formatörlüğün minyatürüdür. havadan alınan bir ücret değildir. her yerde ve her okulda yapılacak bir iş değildir. idaresi gıcık olan okullarda kimse bu işi yapmak istemez ve zorla şef görevlendirirler.

ortaokuldaki formatörlüğü yapan arkadaşlar şunu çok iyi bilirler idaren iyi ise formatörlük krallıktır değilse yapılacak iş değildir.
meslek liselerinin durumu da aynen böyledir. tamamen idarenin tutumu ile alaklıdır.

işin özeti;

gıcık bir idare ile meslek lisesinde çalışmak mı yoksa gıcık bir idare ile ortaokulda formatörlük mü deseniz her ikisini de yaşamış birisi olarak kesinlikle ortaokul ve formatörlük derim. çünkü meslek lisesinde idarecinin senin günlük hayatın üzerinde yaptırımları daha fazladır. formatörlükte ise yaptırımı bellidir sınırları dardır.

iyi bir idare ile meslek lisesinde çalışmak mı yoksa iyi bir idare ile ortaokulda formatörlük mü deseniz kesinlikle meslek lisesi derim.

yaptığım mesleğe ve işe haksızlık ettiğiniz için. bu kadar umum ve genel cümlelerle tüm teknik öğretmen arkadaşlarımı "10 dönüm bostan yan gel yat oğlum osman" der gibi itamda bulunmuşsunuz.

zaten meslek lisesinde başımıza ne geliyorsa sizin bahsettiğiniz gibi yapanlar ve sizin gibi bu yapılanları herkes yapıyormuş gibi heryerde dillendirenler yüzünden geliyor. evet meslek liselerinin en büyük artısı koordinatörlüktür onuda siz ve sizin gibi konuşanlar yüzünden kaldırırlar yakında.

BÖTE mezunlarının meslek lisesinde çalışmasına karşı değilim. gelin çalışalım ama meslek lisesinde çalışma hakkını alabilmek için meslek liseleri bol ücretli yatış yeri gibi itamlarda bulunarak bel atından vurmayın lütfen.

Bizler TEF li ve BÖTE li olarak bir zümreyiz. ve zümremizin Asıl sorunu BÖTE li arkadaşların meslek lisesinde çalışma haklarından önce branşımızın değerini kabul ettirmek olmalı. ortaokullara laboratuarlar kurulmalı ve gurup sayılarına göre norm belirlenmeli. yazılım derslerine ağırlık verilmeli. bunlar olduğunda ortaokullar meslek liselerinden daha cazip olur zaten.

Şu anda meslek liseleri açılsa bile BÖTE li ve TEF li toplam züremizin kaç tanesi meslek lisesinde çalışabiliecek? geri kalan zümremiz ne olacak? neden bu kadar dar düşünüyoruz?

Şu anda Meslek liselerinin bel kemiği bilişim bölümü olmasına rağmen meslek liselerinde bilişim bölümleri neden gereksiz görülüyor. yeni açılan meslek liselerine Bilişim bölümleri neden açılmıyor?
Açık olan bilişim bölümlerinde Bakanlığın belirlediği ders içeriği neden verilemiyor?

bu ve bunlara benzer sorunlar çözülmeden bizim zümremiz bize sadece bulantı verir.
:+1: :+1: :+1:

Hacker' Alıntı:

işin özeti;

Hocam tabi ki her okulun ve her ilin koşulları birbirinden çok farklı. Ancak özellikle "zaten meslek lisesinde başımıza ne geliyorsa sizin bahsettiğiniz gibi yapanlar ve sizin gibi bu yapılanları herkes yapıyormuş gibi heryerde dillendirenler yüzünden geliyor. evet meslek liselerinin en büyük artısı koordinatörlüktür onuda siz ve sizin gibi konuşanlar yüzünden kaldırırlar yakında." cümlenizi gerçekten anlamadım. Yazdıklarımda koordinatörlük görevini nasıl yaptığımla ilgili tek bir cümlem yok. Konuyu açan arkadaşın yazdıklarına destek verdiğim için sanırım genelleme yapmışsınız. Şunu da belirtmeliyim; bölüm şefimiz Pazartesi gününden beri İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen bir projede görevlendirildi. Projenin amacı Türkiye genelinde özellikle büyük şehirlerdeki Meslek Liselerinde uygulanan iyi örnekleri görüp incelemek ve yaygınlaştırmak. Dün kendisiyle yaptığım telefon görüşmesinde bana "bizim yaptığımızın onda birini yapmıyorlar" dedi. Bakın burası çok önemli; biz Tokat gibi taşra sayılan bir ilde öğrencilerimize staj yapacakları işletmeyi zar zor bulurken büyük şehirlerdeki emsallerimizin genelinin durumu bizden daha kötüyse sanırım kişileri değil sistemi konuşmak gerekir.

ÖĞRETMENLİK VİCDAN İŞİDİR
BÖTEli olsun TEF li olssun fark etmez. Yeterli değilsiniz falan demeyin Canlı örnekleri olarak biz burdayız. Herkese hak mücadelesinde başarılar... BÖTE liler ne kazanacağını bilmediğinden TEFliler ne kaybedeceğini çok iyi bildiğinden zaten bizden çok daha öndesiniz... Dahası Mesleki Teknik Genel Müdürlüğü hakkı adaleti tanımıyor. Sizi kayırıyor.. Allahım bizim yardımcımız olsun...

ne paralar dönüyorya vay anasını ya bizde egzersiz peşinde koşalım

bznesm_srkn' Alıntı:
ne paralar dönüyorya vay anasını ya bizde egzersiz peşinde koşalım
hocam yapmayın Allah aşkına o parayı alan Türkiye çapında 10-15 kişi ya vardır ya yoktur. o parayı almak için de gece gündüz okulda olursun. bu ücreti almayan insanları alıyormuş gibi göstermek çok yanlış.

mygold' Alıntı:
hocam yapmayın Allah aşkına o parayı alan Türkiye çapında 10-15 kişi ya vardır ya yoktur. o parayı almak için de gece gündüz okulda olursun. bu ücreti almayan insanları alıyormuş gibi göstermek çok yanlış.
Hocam doğru söylüyor tablodaki kisi 1500 tl falan fazla aliyor. Bu kadar ucret alabilmesi nobet ile olur nobet tutmayan 1300 fazla alir haftasonu acik lisede calismazsa 1000 lira fazla alir (her meslekcinin diger meslektasindan fazla aldigi miktar) ozel hizmet ve huzurdan bahsetmedik onlara girmeyelim...

hocam huzur dediğin yılda iki kez 55- 60 TL, toplam 110-120 TL, tazminat dediğin de 20 saat maaş karşılığına girdiğin için zaten 15 saat maaş karşılığından kalan 5 saatlik farkı bile karşılamıyor.
5saat*4=20 saat*9 TL=180 TL. tazminat ise 110 tl civarında.

bir de şu garibime gidiyor. tef'liler yerinden olmamak korkusuyla ve para kaybetmemek korkusuyla böte'nin meslek lisesine atanmasını istemiyor diyorsunuz da sizler fazla para almak için değil de ne için meslek lisesine atanma hakkı istiyorsunuz. böte'liler de maddi kazanç için bunu istiyor. bunu suçlama gibi yansıtmayalım lütfen.

Hocam tabiki maddi olarakta isyandayiz.. Ben meslek lisesindeyim ve olan biteni goruyorum...
https://www.youtube.com/watch?v=mGewA63VPeI
Bize habire salatalik size üzüm... Ayni isi yapiyoruz. Ben iiyim siz kotusunuz diyemem ancak 1119 bilisim teknolojileri ogretmenleri olarak universitedeki egitimlerimizde yazilim ağırlıklı egitim gormemize ragmen MEBin bize meslek lisesi kisitlamasi verilip ayni ortamda calistiriyor.. Seffaf bolme ile yaptiginizi goruyoruz size üzüm bize salatalık!... İsyaaannn!... Kusura bakmayin... Hak gaspı degil hak arama... Word excel anlatmak icin mi o kadar yazilim dersi gorduk? Endustride bilgisayar teknik servisciliginde belki biraz zorlaniriz( ben burdayim ve artik hic zorlanmiyorum) kiz meslek ticaret vs vs her yerde coook rahat çalışırız....

böteci nedir teknikci nedir ya bu nasıl bir başlık. Kendinize saygı duyun biraz. :verymad:

kbaltaci' Alıntı:
böteci nedir teknikci nedir ya bu nasıl bir başlık. Kendinize saygı duyun biraz. :verymad:
Karakter meselesi diyeceğim onuda yanlış anlayacaksınız. Daha fazla harf(karakter) almadığından konu başlığı öyle kısaltarak yazmak zorunda kaldım...
Eğer alternatif şu şekilde bir başlıkla açılması daha uygun derseniz düzeltelim...

Geri