Böyle bir hakları var mı?

Kodla Büyü

hurriyet19

Üye
Arkadaşlar formatör olarak bir ilköğretim okulunda çalışıyorum. Bugün İlçe Mem'den okula gelen yazıda beni şubat tatilinde 2 hafta boyunca köy okullarında ki bilgisayarları tamir etmek üzere görevlendirdikleri yazmakta böyle bir hakları var mı?

yuh artık, sizin formatör görevlendirme yazınız esastır hocam, onun üstüne bir daha görev veremezler.

netame' Alıntı:
yuh artık, sizin formatör görevlendirme yazınız esastır hocam, onun üstüne bir daha görev veremezler.
hocam geçenlerde de ilçe de düzenlenecek 19 mayıs için görevlendirildim 1 hafta ilçede 19 mayıs programı hazırladım başka bir arkadaşda 23 nisan için görevlendirildi.

hurriyet19' Alıntı:
Arkadaşlar formatör olarak bir ilköğretim okulunda çalışıyorum. Bugün İlçe Mem'den okula gelen yazıda beni şubat tatilinde 2 hafta boyunca köy okullarında ki bilgisayarları tamir etmek üzere görevlendirdikleri yazmakta böyle bir hakları var mı?

formatörün tamir görevi yoktur ...madem zorla güzellik istiyorlar ...belgeni düzenle format çekilecek , şu yapılacak vs... diye ver ...benim görevim bu de

buldular bizi kullanıyorlar böyle ilçedeki eğitici formatör gitsin o zaman :verymad:

En iyisi rapor alıp hiç bulaşmamak.
Ancak rapor almak veya göreve itiraz etmek istemiyorsan bilgisayarların ilçe MEM'e getirilmesini isteyebilirsiniz.

Büyük ihtimal onu demek istiyor hocam. Sizin oraya gitmiyorum deme hakkınız mevcut her ne kadar ucu açık gibi görünsede sizin yapacaklarınız ve yapmayacaklarınız aslında belli. Aramızda ses çıkarmayıp kuzu kuzu bu böyle işleri yapanlarda var gözünü karartıp yapmayanlarda var. Ben yapmam mesela uyarı kınama her ne haltsa alacağımı bilsem gelip bana o işi yaptıramazlar :) Tecrübeyle sabittir genelde diş gösterince çoğu zaman geri adım atan onlar oluyor çünkü bizimle ilgili prosedürleri bilmiyorlar çoğu zaman acaba yanlış mı yaptık diye düşünüp geri vites yapıyorlar. 5 yılda 2 kez tecrübe ettim hatta bir idarecimin masasına görev tanımlarımı yazan kağıdı bile attım uyarı almak pahasına sonra herşey süt liman :)

beskaza' Alıntı:
Büyük ihtimal onu demek istiyor hocam. Sizin oraya gitmiyorum deme hakkınız mevcut her ne kadar ucu açık gibi görünsede sizin yapacaklarınız ve yapmayacaklarınız aslında belli. Aramızda ses çıkarmayıp kuzu kuzu bu böyle işleri yapanlarda var gözünü karartıp yapmayanlarda var. Ben yapmam mesela uyarı kınama her ne haltsa alacağımı bilsem gelip bana o işi yaptıramazlar :) Tecrübeyle sabittir genelde diş gösterince çoğu zaman geri adım atan onlar oluyor çünkü bizimle ilgili prosedürleri bilmiyorlar çoğu zaman acaba yanlış mı yaptık diye düşünüp geri vites yapıyorlar. 5 yılda 2 kez tecrübe ettim hatta bir idarecimin masasına görev tanımlarımı yazan kağıdı bile attım uyarı almak pahasına sonra herşey süt liman :)
hocam benim niyetimde diş göstermek ama işte norm fazlalığı olaylarımız falan var bu kez halletsem ileride başka sorunlar çıkaracaklar

Ne yapabilecekler hocam en fazla norm fazlasısın diye ilçeye çekerler :) Normu olmayan köy okullarına gönderecek değiller ya

hurriyet19' Alıntı:
ilçe mem de eğitici arkadaşlarla görüşün bi hocam belki onlar isminizi vermiştir. şahsi görüşüm ilçe memdeki eğitici arkadaşların bu göreve gitmeleridir.

ya valla insanı çıldırtır bunlar millet sömestır tatilinde evinde oturacak kaymaklı kadayı yiyecek ben gidicem köylere bilgisayar tamir etmeye üstelik bedava..
nasıl mümkün olur böyle şeyler aklım almıyor... insanın isyan edesi geliyor bi gün çok kötü patlayacaz valla

hurriyet19' Alıntı:
beskaza' Alıntı:
Ne yapabilecekler hocam en fazla norm fazlasısın diye ilçeye çekerler :) Normu olmayan köy okullarına gönderecek değiller ya
hocam garip ama 100 öğrencili köy okullarında norm gözüküyor :)

Valla keyfiniz bilir hocam ben size sadece kendi yapacağımı söyledim. Sonuçta karar verecek olan sizsiniz konuşmanızdan anladığım kadarıyla çekiniyorsunuzda buda doğaldır ama burası Türkiye başını eğersen iyilik yaparsan karşılığını daha fazla iş verilerek görürsün benim söyleyeceklerim bunlar. iyi akşamlar.

beskaza' Alıntı:
hurriyet19' Alıntı:
beskaza' Alıntı:
hocam garip ama 100 öğrencili köy okullarında norm gözüküyor :)

Valla keyfiniz bilir hocam ben size sadece kendi yapacağımı söyledim. Sonuçta karar verecek olan sizsiniz konuşmanızdan anladığım kadarıyla çekiniyorsunuzda buda doğaldır ama burası Türkiye başını eğersen iyilik yaparsan karşılığını daha fazla iş verilerek görürsün benim söyleyeceklerim bunlar. iyi akşamlar.

yok hocam bu kez başıma eğmeye niyetim yok tavsiyeleriniz için teşekkürler sizede iyi akşamlar

ezdirme hocam kendini ne olcak vericekleri uyarı kınama bilemedin maaştan kesme ne vericekler başka çok mu onemli gururumuzdan.

hocam bence panik yapma..git o köy okulunun müdürüne konuş durum böyle böyle hocam de. rapor da alırım her halükardaki zaten kanuni hakkım benim 15 tatilim dersin. gel anlaşalım şu işleri 2-3 günde yapayım ne istiyorsan geri kalan sürede beni azat et. olmazsa behlül kaçar. hem devletimize bi faydan dokunur yazık köy okuludur bilg. öğretmeni yoktur. hemde kendine kıyak gelir orda 200+ tatil. baktın müdür, müdür fıkrasındaki gibi o zaman gül geç :mrgreen:
hayırlısı yaw

faruk8542' Alıntı:
hocam bence panik yapma..git o köy okulunun müdürüne konuş durum böyle böyle hocam de. rapor da alırım her halükardaki zaten kanuni hakkım benim 15 tatilim dersin. gel anlaşalım şu işleri 2-3 günde yapayım ne istiyorsan geri kalan sürede beni azat et. olmazsa behlül kaçar. hem devletimize bi faydan dokunur yazık köy okuludur bilg. öğretmeni yoktur. hemde kendine kıyak gelir orda 200+ tatil. baktın müdür, müdür fıkrasındaki gibi o zaman gül geç :mrgreen:
hayırlısı yaw
hocam tek köy değil 10 tane köy ve hepsine bir gün ayrılmış :) işten kaçtığım için değil yardımcı olmak isterim ama çoğu ilde artık formatörlere şubat tatili hakkı verilirken bize böyle bir tavır sergilenmesi garip geldi.Benim kendi okulumda da yapacak birçok işim var, haftada işlerimi halleder ikinci haftada yıllık izin kullanırım diye düşünürken son dakika golü attılar.

10 köyse oda kolay hocam. herbirine 1 gün git çay iç kahve iç gel. denetime geldim bi bakıp gidecem diye. 1 günde olmaz bunlar yetişmez yarım kalır sonra olan bilgisayardan da olursun dersin müdürlere. :P yani bütün kötü durumları lehine çevir.

Hocam Allah kolaylık versin. Bir gün bize de gün doğar diyecem ama 2 senedir doğmadı o güneş :cry:

Görev yazınızı burada yayınlama imkanınız var mı. Bu aklı evveller, hangi maddelere dayanarak size böylesi bir görev vermiş.

Hocam ne münasebet ya, şanslarını denemişler işte sessiz sedasız gidip yaparsanız ne ala, yapmazsanız hiç bişi olmaz neye dayanarak size ceza verecekler zaten yanlış bir uygulama ceza vermeye kalkarlarsa sizde yazarsınız şikayetinizi karşılıklı uğraşırsınız en fazla, bence rapor falan almadan önce gidip ilçeye kimin iş güzarlığıysa bu bir konuşun, tavrınızı koyun olmazsa rapor alın bence. Nereye kadar raporla sevkle idare edilebilir, hangi akla hizmet böyle bişi yaptıklarını sorup, tekrarlamaması için bazı şeyleri netleştirmek lazım. 1 gün için rehberlik etmek üzere gönderiliyorsanız o ayrı, ama tamir için asla gitmeyin

hurriyet19' Alıntı:
mailleez' Alıntı:
Görev yazınızı burada yayınlama imkanınız var mı. Bu aklı evveller, hangi maddelere dayanarak size böylesi bir görev vermiş.
hocam sistemden alıp yarın yayınlarım
Hocalarım diğer görevlendirilen arkadaş da benim yazıda herhangi bir madde yok yani keyfi ama kaymakam olurlu bir yazı

Geri