Böyle Kira Bedellerimi Olur!

Kodla Büyü

akdenizkanki

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Gazeteport'un haberine göre, devlet makam aracında, ‘’Kiralık döneme’’ geçti. Üst düzey bürokratlar ve yüksek yargı mensupları için, yeni makam aracı alınmasından vageçildi ve kiralama yöntemi benimsendi.

EN PAHALISI O

Bakan yardımcıları ve Valiler için için aylık 5-10 bin liraya Audi marka, ya da Jeep tipi araçlar kiralanırken, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç fark attı. Kılıç’ın Mercedes aracı için, aylık 7 bin 600 avro ödeniyor.

Kılıç’ın kiralık makam aracı TBMM gündemine de getirilmiş ve CHP Eskişehir milletvekili Süheyl Batum, ‘’’7 bin 600 avroyu günlük kurla çarpın, ayda 20 bin liraya yakın eder. Bir yılda 220 bin kira parası veriliyor, bu nasıl iş, keşke satın alsaydınız ’’ demişti.

Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu için de Audi A-8 makam aracı kiralandı. Balkanlıoğlu ‘’Mevcut makam aracı sık sık arıza yapıyor, tamir masrafı çıkarıyordu. İkinci el bir araç kiralandı, kirası 10 bin lira diye yazıldı ama bu doğru değil, aylık 5 bin lira’’ dedi.

218 MİLYON KİRA

Devlet makam araçlarının yanı sıra, kamu kuruluşları için, yüksek miktarlarda bina kirası da ödüyor. 2012’de ödenen kira 218 milyon lirayı buldu. Devlet, kiraladığı hizmet binaları için 2006 yılında 75 milyon lira kira ödemişti.

2011'in ilk 4 ayında, kamu kurumlarının kiralık hizmet binaları için 50 milyon lira, geçen yıl ise 58 milyon lira ödendi. Bu miktar bu yılın ilk 4 ayında isei 74 milyon lira oldu. Birçok bakanlık ve bakanlıklara bağlı Genel Müdürlük ya da Başkanlıklar ile üst kurullar kiralık binalarda faaliyet gösteriyor.

DAVUTOĞLU'NUN KİRALIK VİLLASI

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için 2009 yılında Kayserili iş adamı Ahmet Hattat’a ait Ankara’nın Gaziosmanpaşa’da kiralanan villa da yıllardır tartışılıyor. Bu villaya 2009’da 234 bin lira ödendi. Bu rakam 2010’da 486 bin liraya çıktı. 2011’de 529 bin, 2012’de 572 bin lira ödendi. Villanın bugünkü aylık kirası da 50 bin lirayı buluyor.

Kaynak: http://www.gazeteoku.com/frame.php?url= ... 39487h.htm

bu millete bunu söylesen anlmaz. olsun der. bilmez o para aslında bu milletin cebinden çıkıyor. hani yolsuzluk hırsızlık yoktu. şimdi bizim tayinci gelir derki ama sigortadan vergiden kurtulmuşlar der. geçen afyon valisini dinledim aylık 10 bin tl ye kiralmış makam arabasını olsun diyor vergiden ve sigortadan kutulduk diyor. memkette demirel çok şey öğrettti.

Keser döner sap döner gün gelir hesap döner. bilmem nerenin milletvekilleri işe bisikletle gider bizimkiler audi 8'le.

Bunlar devletin malı deniz yemeyen... gözüyle bakıyorlar herhalde. Yazık günah yaa...milletin cebini boşaltıp nereye aktarıyorlar. :sleep:

Çatır çutur olur valla :) Siz hiç bakanlıkların çay-pasta faturalarını görmediniz herhalde :D

:D

Ekli dosyalar

• para.jpg
    para.jpg
    17.8 KB · Görüntüleme: 1,202
DAVUTOĞLU'NUN KİRALIK VİLLASI
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu için 2009 yılında Kayserili iş adamı Ahmet Hattat’a ait Ankara’nın Gaziosmanpaşa’da kiralanan villa da yıllardır tartışılıyor. Bu villaya 2009’da 234 bin lira ödendi. Bu rakam 2010’da 486 bin liraya çıktı. 2011’de 529 bin, 2012’de 572 bin lira ödendi. Villanın bugünkü aylık kirası da 50 bin lirayı buluyor.

aylık kirası 50 tl lik ev olur mu? bu parayı kim ödüyor. yaklaşık 5 yıldan beri ödeniyor. yazıklar olsun ... bununlada bitmiyor be ev de hizmeçlerin olduğunu unutmayın ayrıca davut oğlunu koruyan emniyet müdürüde bu binan karşısında kalıyor o evin kirasıda 5 bin tl den fazla içinize siniyorsa yola devam edin

ne yandaşı ne candaşı gardaşım onlar obama dayıları ile hz padişahın sözlerine itimat ederler biz burda kendimizi benzin döküp yaksak aha işte bölücüler prokavatörler derler , bu olay ispatlansa bike amaaaan benim hırsızım en kralı derler.
adamlara laf anlatılmıyor ki tek bildikleri doğruları hz.padişahları söylüyor zaten.

Haberin doğru olduğunu düşünmüyorum, o paralarla kiralanacagina, alınmasi daha mantıklı. Haber yanlış ise inanarak yorum yapanlar kefal mi yoksa sazan mı olmuş olacak?

serkanaytekin' Alıntı:
Haberin doğru olduğunu düşünmüyorum, o paralarla kiralanacagina, alınmasi daha mantıklı. Haber yanlış ise inanarak yorum yapanlar kefal mi yoksa sazan mı olmuş olacak?
Gerçekse de keriz mi yoksa aptal mı olacaksınız?

serkanaytekin' Alıntı:

Bu kira bedelleri meclis kayıtlarına bile geçti. olay akp olunca milleti sazan görmek ne güzel.

serkanaytekin' Alıntı:
Haberin doğruluğunu bilmiyorum ama böyle bir iş varsa hizmet alımı yapılan firmalar incelenmeli, asıl sahipleri kimlermiş araştırılmalı. Araçların kiralanmak yerine satın alınması birilerinin altın yumurtlayan tavuğunun kesilmesi gibi olur.

yine sizinkiler bizimkiler olayına çevirmişsiniz, bu kafayla sizinkiler gidip bizimkiler gelince de durum pek değişlemez tarafgirliği bir tarafa bırakın artık, şimdiki hükümet de daha önceki hükümetler gibi önce kendi menfaatini düşünen seçilmek için vaatler ve taahhütlerde bulunan yerini sağlamlaştırmak için bunları artıran yapıya sahip. Olay A - B - C hükümeti olayı değil. Yapılan yanlış.

Cumhuriyet sistemindeyiz ama saltanat yaşıyoruz, eskiden bi tane padişah vardı şimdi hepsi padişah olmuş. Acından ölen milletvekili var mı? çocuğu şehit olan, kredi kartı borcunu ödeyemeyen veya ne biliyim atama sorunu olan, eş durumu problemi yaşayan norm fazlası korkusu duyan var mı?

Senin vekilinin standartları ile senin standardın arasında dünya kadar fark var ve kusura bakmayın ama hükümet olan / olacak her parti de bu şekilde devam edecek. İslamcılık, Atatürkçülük, devrimcilik, milliyetçilik, laiklik, sosyal demokratlık, koministlik bunların hepsi hükümetlerin siyasi objeleridir. Senin savunduğun fikri emin ol ki senin kadar önemsemiyor bile. Hepsi siyasi malzeme. Birisi bir görüşü öne çıkarıyor ondan ekmek kazanıyor diğeri de zıddını söyleyerek.

Valinin niye arabası olsun ki? O da bir devlet memuru değil mi sonuçta? valiliğe ait bir araç olur işi olan onu kullanır hepsi kayıt altında tutulur. Müdürlere kadar araba tahsisi nedendir? Milli Eğitim Müdürü özel aracını kullanırsa geçinemeyecek hale mi gelecektir. Eskiye müdürler neden bakan danışmanı yapılarak ödüllendirilir?

Zihniyetin değişmesi lazım, at gözlüklerini çıkarıp bakmak lazım ekmeğe, benzine zam geldiğinde senin savunduğun partinin mebusları senin kadar dert etmiyor, bak maaş zammı gelince Türkü, kürdü, lazı, alevisi çerkezi sünnisi, hristiyanı yahudisi müslümanı, ateisti nasıl birlik oluyorlar. Öyle zamanlarda kocaman bir gülümseme halini alıyor TBMM. Ekrana oynuyorlar ekranda kavga dışarıda kanka...

aman akşam akşam boşver gitsin :puhaha:

Dışişleri Bakanlığı'nın 2013 bütçesinin Komisyon görüşmelerinde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kullandığı konut da tartışma konusuydu.

CHP'li Mahmut Tanal, Davutoğlu'nun konutunun kirasının 49 bin lira olduğunu hatırlattı. 3 yılda toplam 1 trilyon 769 bin 450 TL kira parası verildiğini söyledi. Bu sözler üzerine, Davutoğlu, "Bu benim şahsi konutum değil" dedi.

Bakan Davutoğlu bir yıl içinde 283 ziyaret yaptığını açıkladı, "Bu 550-600 gün yapar" dedi. "Pembe İncili Kaftan okumuş bir nesiliz" sözlerini kullanan Davutoğlu, su parasına kadar kendisinin ödediğini hatırlattı. "Bir damla suyun parası devlet kasasından çıkmaz" diye konuştu.

davutoğluna helal olsun en azından su parasını kendisi ödemiş(!)

ttalan46' Alıntı:
arkadaşlar sizce iktidardaki parti gittiğinde gelenler bunlardan daha mı iyi olacak?
Siz mevcut iktidar bunu yaptığında göz yumuyorsanız hangisini geldiğinin ne önemi var. Önemli olan halk olarak bunları yaptırmamak.

Hocam siz-biz olmasa daha iyi olacak. Bu arada ben göz yummuyorum. En azından yanlışları kabulleniyor ve elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum. Ama hepsi aynı. Bunu herkes biliyor. Fakat onlarında işine gelmiyor. Çoğu kişininki çekememezlik ve inatlaşma.

Ama hocam siz böyle söyleyerek mevcut uygulamayı destekliyorsunuz durum böyle olunca bir gıdım ilerleme sağlanamıyor. :)

Ben hem mevcut hemde daha önceki uygulamaları eleştiriyorum. Ben hem iktidardaki partiyi hem de muhalefeti eleştiriyorum. En iyisini istiyorum.

ttalan46' Alıntı:
Ben hem mevcut hemde daha önceki uygulamaları eleştiriyorum. Ben hem iktidardaki partiyi hem de muhalefeti eleştiriyorum. En iyisini istiyorum.

öyle yapmıyorsunuz..
yukarıda yazdığınız "bundan başkası farklı bişey mi yapıyor" mealli cümleniz bu yapılanları meşruulaştırmaya yönelik cümlelerdir sayın hocam..

mutlucan' Alıntı:
ttalan46' Alıntı:

öyle yapmıyorsunuz..
yukarıda yazdığınız "bundan başkası farklı bişey mi yapıyor" mealli cümleniz bu yapılanları meşruulaştırmaya yönelik cümlelerdir sayın hocam..
Sizce muhalefetteki partilerin iktidarki partiden farkı varmı hocam? Belki farkı şu şekilde olur? O da muhalefetin iktidardaki partiden daha kötü olduğudur.

ttalan46' Alıntı:
mutlucan' Alıntı:
ttalan46' Alıntı:

öyle yapmıyorsunuz..
Sizce muhalefetteki partilerin iktidarki partiden farkı varmı hocam? Belki farkı şu şekilde olur? O da muhalefetin iktidardaki partiden daha kötü olduğudur.

sizinkiler yemesin bizimkiler yesin diyemiyorlar napsınlar :)

devletin malını yiye yiye doymadılar, bakalım öteki tarafta nasıl verecekler bunların hesabını..

eğer doğruysa bu haber muhalefet partileri çamurla bilmem neyle uğraşana kadar böyle doğru haberlerle gitsinler sonuna kadar sıkıştırsınlar hesap sorsunlar. niye onlar dile getirmiyorlar konuşmalarında ? çok çelişkili bir durum.

camouflage' Alıntı:
ttalan46' Alıntı:
arkadaşlar sizce iktidardaki parti gittiğinde gelenler bunlardan daha mı iyi olacak?
Hocam kusura bakmayın ama, yazdıklarınızdan klasik bir "Benim hırsızım iyidir." vakası tanımlıyorum :o :D :D
hocam "sizin hırsısınız daha mı iyi?" Pardon hırsızınız (böyle yazılıyor herhalde...)

bilisim_TR' Alıntı:
eğer doğruysa bu haber muhalefet partileri çamurla bilmem neyle uğraşana kadar böyle doğru haberlerle gitsinler sonuna kadar sıkıştırsınlar hesap sorsunlar. niye onlar dile getirmiyorlar konuşmalarında ? çok çelişkili bir durum.
Kesinlikle haklısınız hocam. Muhalefet muhalefetliğini yapmaz. Çünkü ilerde kendileri eskiden yaptığı gibi alasını yapacak.

Geri