yazılım ve donanımların neden dışarıdan geldiği belli aslında malesefte birşey yazarım buraya polemik olur.
Her yöne çek...
SerkanF1 hocam sana katılıyorum hatta ilaveten şöyle diyeyim geçen her yıl biz diğer uluslara göre ne yazık ki misliyle geri kalmaktayız.
Fatih projesi dediler pardusu bitirdiler. Etkileşimli tahtanın varsayılan açılış ekranını sen hala pardus varken Win7 yapıyorsan, Pardus projeleri mebte bile devam ederken tüm eğiticileri sen win7 odaklı fatih eğitimlerinden geçiriyorsan. Tabletlerde Android kullanıyorsan. Bakan sözüm ona bilgisayar bilen gençlik laf salatasını gariban halkıma yedirirken, koca bir neslin
küçük yumuşak yazılımın köleleri olmasına göz yumuyorken özgür yazılıma aval aval duran en yetkinlerin varsa.
Hiç kimse bana birşey anlatmasın bana çocuklar bilgisayar biliyor dediklerinde unutmayın bundan 5 yıl önce sır 1 milyar dolar için çocuklarınızı ırak batağına gönderecektiniz memlekettin yazılım ve donanıma harcadığı para 10 milyar dolar siz ve biz
küçük yumuşak firmanın köleleri olmaya devam edelim.
Çocuklarımız küçük yumuşak yazılımı ancak açmayı biliyor facebook biliyor Twitter biliyor. Özgün yazılım nedir bilmiyor. Küçük yumuşak firma tabanlıda olsa herhangi bir yapıyı geliştirmeyi bilmiyor. Ve nesiller gelip geçiyor.