BİZ KENDİMİZ KAŞINIYORUZ

Kodla Büyü

goodielife

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bir arkadaş diyor ki; "yaşasın artık 8-5 yok";

diğeri diyor ki;

"bence yine devam ederiz. 2 kişi olsaydı 8-12 olurdu, tek kişisin iki kişilik çalış derler".

Niye başkasının söylediği zaman ateş püsküreceğimiz saçma sapan şeyleri kendiniz uyduruyosunuz arkadaşlar.

ARTIK 8-5 YOK

7-12 YA DA 12-17 VAR

Olması gereken buydu kendi ezdirmiş arkadaşlar bu maddeyi bir daha okusun.

Bencede biz burada nasil kamuoyu oluşturursak öyle gider. Ben okulumda sabah son 3 öğlen ilk 3 saatte bt rehberliği yapmayı düşünüyorum.

Aynen hocam biz kendimiz ihtimal çıkarıyoruz. En büyük kötülüğü bizim Bt öğretmenleri yapıyor bize. 3. ihtimal çıkarmada bizim üstümüze yok valla. Şimdiden forum doldu taştı bununla ilgili cevaplarla.

Yahu arkadaş! haftada 30 saat dersin olacak. Bunun var olan kadarı BT/BİT dersi olacak. Geri kalan ders saatleri senin BT Rehber Öğretmenliği görevini yürüteceğin, fiilen derse girmeyeceğin ders saatleri olacak.
Yani haftada 30 saat dersin olacak. Bunların hepsine fiiilen girmeyeceksin ama full ekders alacaksın. Daha ne istiyorsunuz anlamıyorum. Yattığınız yerden para mı versin devlet. Ha benim müdür böyle uygulamaz da şöyle uygular diyorsanız o sizin sorununuz.
Her şey açık net yazılmış daha anlamayan arkadaşlar var. Buraya gelip de ÖSS/KPSS bilmem ne sınavlarından en yüksek puanları biz aldık diyorlar, ama iki satır yazıyı anlayamıyorlar nasıl iş?

yahu nasıl saçmalık bir insan iki kişilik çalışırmı. bir okulda iki sınıf olduğunu düşünelim sabah öğle şeklinde tek sınıf öğretmeni var ikisine girebilir mi

unknownrealmman' Alıntı:
Yahu arkadaş! haftada 30 saat dersin olacak. Bunun var olan kadarı BT/BİT dersi olacak. Geri kalan ders saatleri senin BT Rehber Öğretmenliği görevini yürüteceğin, fiilen derse girmeyeceğin ders saatleri olacak.
Yani haftada 30 saat dersin olacak. Bunların hepsine fiiilen girmeyeceksin ama full ekders alacaksın. Daha ne istiyorsunuz anlamıyorum. Yattığınız yerden para mı versin devlet. Ha benim müdür böyle uygulamaz da şöyle uygular diyorsanız o sizin sorununuz.
Her şey açık net yazılmış daha anlamayan arkadaşlar var. Buraya gelip de ÖSS/KPSS bilmem ne sınavlarından en yüksek puanları biz aldık diyorlar, ama iki satır yazıyı anlayamıyorlar nasıl iş?
Bencede Hocam

Böyle bir yönetmeliğe seviniyorsanız bizim daha çok çekeceğimiz var.İyi bir yönü var mı da çığırtkanlık yapıyorsunuz ya.Sadece saat dışında o bile tam açık değil.Bence bu kadar kendiniz salmayın hemen.

lion26' Alıntı:
Böyle bir yönetmeliğe seviniyorsanız bizim daha çok çekeceğimiz var.İyi bir yönü var mı da çığırtkanlık yapıyorsunuz ya.Sadece saat dışında o bile tam açık değil.Bence bu kadar kendiniz salmayın hemen.
o yönetmelik değil hocam. norm dışında başka ne bekliyordunuz hocam.

sisss' Alıntı:
lion26' Alıntı:

her neyse yönetmenlik ya da yazı.bişi beklediğimiz yok ama hala bizimle dalga geçer gibi şirin görünmeleri saçma.o kadar sınıfçıya alan değişikliği hakkı verdiler her yere.bize de alan değişikliği versinler.görevlendirmeleri napıyorlarsa yapsınlar sonra.belirsizliğe sıkıntılara devamdan başka bir şey değil.herkes çığırtkanlık yapıyor.çözüme yönelik en ufak bir adım yok.

lion26' Alıntı:
sisss' Alıntı:
lion26' Alıntı:

her neyse yönetmenlik ya da yazı.bişi beklediğimiz yok ama hala bizimle dalga geçer gibi şirin görünmeleri saçma.o kadar sınıfçıya alan değişikliği hakkı verdiler her yere.bize de alan değişikliği versinler.görevlendirmeleri napıyorlarsa yapsınlar sonra.belirsizliğe sıkıntılara devamdan başak bir şey değil.herkes çığırtkanlık yapıyor.çözüme yönelik en ufak bir adım yok.

Ya hocam tabiki daha alamadığımız haklarımız var alan değişikliği ve norm gibi. Ama önceye göre tabikide + larımız var. Eskisine nazaran buna sevinmek hakkımız. Ne yapalım şimdi istediklerimizin hepsi olmadı alın verdikleriniz de sizin olsun mu diyelim.
1)Çalışma saatleri açık ve net değil mi? anlamayan idareciye oturun madde madde okuyun anlar. Alın elinize ders programını, sabah ilk derslerden başlayarak boş yerlere BT rehberliği yazın müdürünüze göstrerin yeni yazıyıda gösterin artık böyle olacakmış hocam deyin
2)Adamın kadrosu ortaokulda, sabahçı ortaokul öğlenci ilkokul, bu yeni yazıya göre açık net öğlencilerle işiniz yok. Biri diyoki haala 8-5 okulda tutarlar beni Allahaalah tutturma hocam yazı var. Ayrıca adamlar anlayışsızmı
3)Diğer bi sayfada arkadaşın biri hocam artık 3 de çıkıcam demiş müdürüne , müdürü ne demeiş zaten sane ben kal demiyodum ki!!
4) İstemeyen haala yapmayabilir seçenek sunmuş
5)Tatillerden muzdaripti bazı iller netleşmiş
6) Birisi demişki kaç saat derse girmem gerek. Belliki yazıyı okumamış. Zaten seçmeli bu ders 4 saat seçilmişse 4, 24 saat seçilmişse 24 saat gireceksin
7) Nöbet vs verilmeyecek yazmış
8)Evet keşke okula norm verilseydi ders saatine bakılmaksızın ama verilmedi diye yukarıdakilere de sevinmeyelimmi.
9)Ders zorunlu olmamışmış. Bu saatte dersi zorunlu yaparlarmı hayaldi zaten. Bence olmasında 10 tane eski PC olanları 50 kişi ile düşündünüz mü? (BT sınıflarının yenilenmeyeceği belli ders de olmasın o zaman)
10) İş yükümüz arttı mı? Fatih projesi olan okulda çalışmadım ama eminim iş rayına oturunca Fatih projesi gelmeyen okullardan daha rahat olacaktır. Kasa projeksiyon internet kablosu vs derdi yoktur en azından (sanıyorum). He fatih projesi yoksa zaten aynı eski düzende ne yapıoduysak aynı işleri yine yapıcaz
11)Bende isterim yeni yeni PC lerim olsa öğrenci, başına 1 tane olsa 30 saat zorunlu ve notu olan dersim olsa. Ama yok. gelmeyecek.

Norm konusunda bir şeyden bahsedilmemiş eğer normu da düzeltirlerse sorun çözülecek gibi. Eğitici formatörler yönetmelikte kendilerine bir kıyak geçmişler.

"Bt rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak" diye başlıyor 8. madde...buradan 8 17 mesainin bitmiş olacağı anlaşılıyor...çünkü 8 17 ye göre normal eğitimde yapan okulda saat 16:00 eğitim öğretime denk gelmemektedir. aynı şekilde ikili öğretimde 7:30 mesai eğitim öğretim saati olmasına rağmen mesai saatine denk gelmemektedir. :wink: dolayısıyla ikili öğretimde tek isek 9- 15 makul gözüküyor(benim okulda 5ler öğleci olduğu ve dersim olduğu için)... ama tabi ki sabahçı yada öğleci de olabiliriz.

rock' Alıntı:
lion26' Alıntı:
sisss' Alıntı:
lion26' Alıntı:

her neyse yönetmenlik ya da yazı.bişi beklediğimiz yok ama hala bizimle dalga geçer gibi şirin görünmeleri saçma.o kadar sınıfçıya alan değişikliği hakkı verdiler her yere.bize de alan değişikliği versinler.görevlendirmeleri napıyorlarsa yapsınlar sonra.belirsizliğe sıkıntılara devamdan başak bir şey değil.herkes çığırtkanlık yapıyor.çözüme yönelik en ufak bir adım yok.

Ya hocam tabiki daha alamadığımız haklarımız var alan değişikliği ve norm gibi. Ama önceye göre tabikide + larımız var. Eskisine nazaran buna sevinmek hakkımız. Ne yapalım şimdi istediklerimizin hepsi olmadı alın verdikleriniz de sizin olsun mu diyelim.
1)Çalışma saatleri açık ve net değil mi? anlamayan idareciye oturun madde madde okuyun anlar. Alın elinize ders programını, sabah ilk derslerden başlayarak boş yerlere BT rehberliği yazın müdürünüze göstrerin yeni yazıyıda gösterin artık böyle olacakmış hocam deyin
2)Adamın kadrosu ortaokulda, sabahçı ortaokul öğlenci ilkokul, bu yeni yazıya göre açık net öğlencilerle işiniz yok. Biri diyoki haala 8-5 okulda tutarlar beni Allahaalah tutturma hocam yazı var. Ayrıca adamlar anlayışsızmı
3)Diğer bi sayfada arkadaşın biri hocam artık 3 de çıkıcam demiş müdürüne , müdürü ne demeiş zaten sane ben kal demiyodum ki!!
4) İstemeyen haala yapmayabilir seçenek sunmuş
5)Tatillerden muzdaripti bazı iller netleşmiş
6) Birisi demişki kaç saat derse girmem gerek. Belliki yazıyı okumamış. Zaten seçmeli bu ders 4 saat seçilmişse 4, 24 saat seçilmişse 24 saat gireceksin
7) Nöbet vs verilmeyecek yazmış
8)Evet keşke okula norm verilseydi ders saatine bakılmaksızın ama verilmedi diye yukarıdakilere de sevinmeyelimmi.
9)Ders zorunlu olmamışmış. Bu saatte dersi zorunlu yaparlarmı hayaldi zaten. Bence olmasında 10 tane eski PC olanları 50 kişi ile düşündünüz mü? (BT sınıflarının yenilenmeyeceği belli ders de olmasın o zaman)
10) İş yükümüz arttı mı? Fatih projesi olan okulda çalışmadım ama eminim iş rayına oturunca Fatih projesi gelmeyen okullardan daha rahat olacaktır. Kasa projeksiyon internet kablosu vs derdi yoktur en azından (sanıyorum). He fatih projesi yoksa zaten aynı eski düzende ne yapıoduysak aynı işleri yine yapıcaz
11)Bende isterim yeni yeni PC lerim olsa öğrenci, başına 1 tane olsa 30 saat zorunlu ve notu olan dersim olsa. Ama yok. gelmeyecek.
10 numara yazmısın kardes

benim anladığım 15 saat ders 15 saat bt rehberliği toplam 30 saat ders varmış gibi haftalık ders çizelgesine yayılacak ek ders 15 saat olacak 8-5 mesai diye bi şey yok diyelim 15 saat dersi haftanın 5 gününe 3 er saat yaydılar hergün 3 er saatde rehberlik yayacaklar buda öğlen işimiz biter demek

peki hocalarım seçmeli derslerin bazıları sabah, bazıları da öğleden sonra ise ve tek öğretmen iseniz o zaman ne olacak?

yaw arkadaşlar 15 saat bt rehberliğini ders gibi düşün o dersin konduğu saatlerde okulda olacan haftada 15 saat

bencede saçmalyorsunuz

burada bu işten hoşnut olmayan idareciler mi yazıyor nedir
heralde dur şunların kafasını karıştırıp hala 8-17 mesaisine inandıralım

okul da kandırması daha kolaylaşır die idareciler burdan hazırlık çalışmalarına başlamış

Adam oraya yazmış, demişki, sabahcı öğleciyse iki tane öğretmen olacak diyor (rehber öğretmenlerde aynen böle calısıyor, öğretmen yoksa teklerse en kötü ihtimalle 9-15 çalısıyorlar )

Tekli eğitimse eğitim öğretim saatlerinde görev alacak, ders planı hazırlanacak, varsa dersi programa konacak ders olmayan yerlere BTRehberliği yazacak diyor.

Madem eski sistem adam niye ders programı hazırlatıyor ki zaten 8-17 her saat rehberlik yapılabilir. BT Rehberliği yazdırmanın mantığı nedir? adam sadece ders verilebilecek saatlerde ver diyor. anlamıyosan sana yeni ders icat ettim BT Rehberliği diyor. Buna göre program hazırla diyor. Diğer öğretmenlere nasıl program hazırlıyorsan öle hazırla diyor. Diğer öğretmenlere en fazla 30 saatlik program hazırlamıyorlar mı ?

Onlara gıcıklık yapıp birini başa birini sona yazamıyorlar değil mi ?

Bana gıcıklık yaparlarsa tüm okula yapmalılar kimseye gün boşaltmamalılar...

Eskiden açıkca bağlı bulunduğu idarecilerin çalışma saatlerine uyar yazıyordu... Şimdi öle bi ibare var mı yok ?

Ders programı hazırla diyor!!! Al sana ders adı o da : BT Rehberliği diyor.

Sizin derdiniz ne neyi anlamıyorsunuz ki ?

bu yazı bizim şu anki durumumuzu kapsamıyor değilmi. şu an görevlendirmemiz formatör sanırsam birdahaki görevlendirmede geçerli olur vali bizi bt rehberi olarak görevlendirir diye düşünüyorum. yanılıyorsam düzeltin arkadaşlar.

sadece susarak' Alıntı:
bu yazı bizim şu anki durumumuzu kapsamıyor değilmi. şu an görevlendirmemiz formatör sanırsam birdahaki görevlendirmede geçerli olur vali bizi bt rehberi olarak görevlendirir diye düşünüyorum. yanılıyorsam düzeltin arkadaşlar.
Muhtemelen görevlendirme yapan iller eski görevlendirmeleri iptal edip yeniden bu yazıya göre görevlendirme yapacaklardır. Çünkü çalışma şartları ve görevlerde değişmiş durumda.

mkrkls' Alıntı:
peki hocalarım seçmeli derslerin bazıları sabah, bazıları da öğleden sonra ise ve tek öğretmen iseniz o zaman ne olacak?
tek öğretmensiniz 16 saat dersiniz var diyelim, 8 i sabahtan 8 i öğleden sonra, 14 saat dersiniz kalıyorsa onu da hangi okulun öğretmeniyseniz ona göre yerleştirirler, kadronuz ortaokuldaysa sabaha, ilkokuldaysa öğleden sonra, olabilir.

unknownrealmman' Alıntı:

bundan başkasını söyleyen o yazıyı otursun sabaha kadar okusun...

KöfteHoRr' Alıntı:
sadece susarak' Alıntı:
Muhtemelen görevlendirme yapan iller eski görevlendirmeleri iptal edip yeniden bu yazıya göre görevlendirme yapacaklardır. Çünkü çalışma şartları ve görevlerde değişmiş durumda.
hıımmm

Hocam diyelim, ikili bir okulun ortaokul kısmındayız. Öğleden sonra dersimiz yok. Sabhacıyız anlıyacagınız. 2 saat boşluğumuz olsun haftada. Biz bu 2 saatte mi bt rehber öğretmenliği yapacagız?

egitimci.' Alıntı:
unknownrealmman' Alıntı:

bundan başkasını söyleyen o yazıyı otursun sabaha kadar okusun...
+1

Norm sorunu hariç eleştiren arkadaşlar "bakınız şöyle bir sıkıntı yaşıyorduk bu düzelmemiş, şu şekilde bir madde eklenseydi" tarzında yapıcı bir yaklaşımda olsalar eminim ki daha hızlı yol alırız.

Bu arada norm kadro yönetmeliğinin 15. maddesinin g bendindeki 2. madde hala uygulanamadı. Muhtemelen ya 4+4+4 nedeniyle ertelendi ya da Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının görüşleri ile ilgili çalışmada aksaklıklar var. Bunun da yakında düzeleceğini umuyorum.

Benim eksik gördüğüm hususlar acizane:
1. Norm sorununun devam ediyor olması
2. Kadro vermeyerek görevlendirme ile yola devam edilecek olması
3. Çalışma şartlarından önce bt rehber öğretmenine bilgisayar bulunan bir odanın tahsis edilmesi gerektiği.
4. Öğretmenlere, öğrencilere ve velilere rehberlik eder kısmına ek olarak bu rehberliğin yapılma yöntemlerinin detaylı yazılması ve kurs verebilecek bir ifadenin bulunması faydalı olurdu. Çünkü kurs olmadan rehberlik nasıl olacak?

şimdilik bunlar eksik olan hususlar, ama en azından olumlu bir adım olduğunu düşünüyorum.

Geri