B.T.Y. dersi(dersimiz) 7-8 lerdede zorunlu oluyor.

Kodla Büyü

hastasıyız dede

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
bazı arkadaşlar kızacak nerden çıkartıyorsun diye ama elimizde ttk_program@meb.gov.tr tarafından gönderilmiş bir mail var, isteyenler mail yolu ile kendileride sorabilirler.

Öğretim Programları ve İçerik Yenileme Grup Başkanlığı

Hatice AYDIN
Grup Başkanı
E-Posta: haticeaydin@meb.gov.tr

Grup Başkanlığı İletişim:
Telefon: 0 (312) 212 65 30 / 4299
Fax: 0 (312) 223 35 09
E-Posta : ttk_program@meb.gov.tr

Adminlerim bence bu başlığın sabitlenmesi gerekiyor, sizcede konu değer taşıyorsa konuyu sabitlemenizi rica ediyorum. :)

Ekli dosyalar

• vvy81.jpg
    vvy81.jpg
    27.6 KB · Görüntüleme: 1,894
kesinlikle güzel bir haber ancak bu iletiyi size gönderen yetkilinin dersimiz ile ilgili olan yönetmelikleri bildiğinden de şüpheliyim.

2014-2015 eğitim öğretim yılına gelince anlarız, bana pek de ikna edici gelmedi, postada da belirtildiği üzere alınan kararda 7-8 de dersimiz seçmeliydi. ama gönül ister ki zorunlu olsun.

bilisimci61' Alıntı:
2014-2015 eğitim öğretim yılına gelince anlarız, bana pek de ikna edici gelmedi, postada da belirtildiği üzere alınan kararda 7-8 de dersimiz seçmeliydi. ama gönül ister ki zorunlu olsun.
e posta adreslerini verdim, inanmayanlar kendileri sorabilirler.

Bu zaten tahmin edilebilir bir şey nesi ilginç geldi.

Dersi kaldırılmasını mı bekliyordunuz. :puhaha:

bence bu maili yazan arkadaşın kendi yorumlaması olmuş. keşke dediği gibi olsa söylediği tarihli kararda net bir şekilde anlaşılıyor ki 7 ve 8 lerde 2 şer saat seçmeli kademeli olarak.

evrim0626' Alıntı:
bence bu maili yazan arkadaşın kendi yorumlaması olmuş. keşke dediği gibi olsa söylediği tarihli kararda net bir şekilde anlaşılıyor ki 7 ve 8 lerde 2 şer saat seçmeli kademeli olarak.
:+1:

peki 7-8 lerde zorunlu 1 saat mi 2 saat mi olacak ? bu sene 7-8 lere seçmeli olarak 1 er saat seçildi dersimiz ...

Sabah daha uyanamadım galiba. Gelen cevabın " ilgisinden " "B.T.Y. dersi(dersimiz) 7-8 lerdede zorunlu oluyor." yorumunu çıkardınız?
Tarih ve sayısı verilen yazıda öyle birşeyden bahsetmiyor.
http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar ... ys2013.rar
http://ttkb.meb.gov.tr/www/duyurular/kategori/2/2/ 28/05/2013 tarihli ve 22 salılı yazı :P

Cevapla , cevaba dayanak gösterilen ilginin bağlantısı yok..
benzen konu: mevzuat-yonetmelik-f25/dersimiz-gelecek-sene-7-siniflara-zorunlu-mu-t118144-15.html

Allah aşkına, şu verdiğim bağlantılana bakın, daha günceli varsa "varmış" yerine buraya adresi verin de biz de bakalım..

yadigartbaykal' Alıntı:
ilgili karara bakılarak 7-8lerde kademeli bir şekilde zorunlu olacak sonucu çıkmaz. epostaya cevap veren arkadaş konuya hakim değil diye düşünüyorum. farklı bir çizelge yayınlanırsa onu bilemem

demek istediğim inanmamak değildi hocam, yukardaki hocamında dediği gibi cevap yazan kişi konuya hakim değil bahsettiği yönergede yazılana göre kademeli geçişten bahsedilmiyordu.

iyide bunu aten biliyoduk.kademeli geçiş olacağını söylüyorlar 5. sınıflar ortaokul olduğundan bu yana.yeni habermiş gibi alala:) şu an eğilmemiz gereken konu kitap bassınlar bu sınıflara.Tek derdimiz bu

bahhele' Alıntı:
iyide bunu aten biliyoduk.kademeli geçiş olacağını söylüyorlar 5. sınıflar ortaokul olduğundan bu yana.yeni habermiş gibi alala:) şu an eğilmemiz gereken konu kitap bassınlar bu sınıflara.Tek derdimiz bu
Ne güzel söylediniz...

Benim anladığım kadarıyla kurul kararında öğretim programının kademeli olarak uygulanacağı yazıyor, dersin zorunlu olmasının değil. Yani önümüzdeki yıl 7. sınıfta 2 saat seçmeli ders uygulanırken yıllık planda yeni öğretim programının dikkate alınması şeklinde anladım. Öğretim programı ayrı birşey dersin zorunluluğu ayrı.

arkadaşlar, çizelgeye göre 7-8 lerde kademeli olarak 2 saat seçmeli olması gerektiğini bende biliyorum, diğer konudaki okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/bilisim-teknolojileri-dersi-7-ve-8-de-de-zorunlu-mu-oluyor-t122478.html, yorumuma dikkat ederseniz bunu belirttim, ama ttkb öğretim programlarından gelen mail deki cevap(download/file.php?id=39727&mode=view) ve mebpersonel(http://www.mebpersonel.com/yer-degistir ... 14106.html) deki haber birbirini tutuyor, belki allah bunları şaşırtırda 7-8 leride zorunlu yaparlar, inşallah. :)

TTK çizelgeyi değiştirmek zorunda. 7 ve 8 lerde zorunlu olması diğer derslerden birinin veya bir kaçının ders saatinin azaltılması demektir. Çünkü 22 sayılı kararda 7 ve 8 lerde ders seçmeli 2 saat.

hakansia' Alıntı:
TTK çizelgeyi değiştirmek zorunda. 7 ve 8 lerde zorunlu olması diğer derslerden birinin veya bir kaçının ders saatinin azaltılması demektir. Çünkü 22 sayılı kararda 7 ve 8 lerde ders seçmeli 2 saat.
evet şuan çizelgedeki duruma göre 7-8 lerde 2 saat seçmeli, ama maildeki ttkb nin cevabına göre 7-8 ler için dersin zorunlu yapılması yönünde bir çalışma olabilir.
zaten başlığa dikkat edersen dersimiz şu anda 7-8 lerde zorunludur demedim, zorunlu oluyor dedim yani 7-8 lerde zorunlu yapılmak isteniyor.

yadigartbaykal' Alıntı:
ilgili karara bakılarak 7-8lerde kademeli bir şekilde zorunlu olacak sonucu çıkmaz. ...
Çizelgeler aşağıdaki BTY dersi ve diğer branşların yazılarına uygun olacak şekilde çıkar.
Herhalde kademeli olarak 7-8'lerde de zorunlu olacak.
Bkz.
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı
SAYI:150
TARİH:05.09.2012
KONU: Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi ( 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar) Öğretim Programı

"Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün 03.09.2012 tarih ve 14975 sayılı yazısı üzerine Kurulumuzda görüşülen Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi ( 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar) Öğretim Programının, 2012-2013 Öğretim Yılından itibaren 5. sınıflardan başlamak ve kademeli olarak uygulanmak üzere ekli örneğine göre kabulü,
Söz konusu programa göre ders kitabı hazırlanmaması,
Kurulumuzun 28.08.2006 tarihli ve 347 sayılı kararı ile kabul edilen İlköğretim Seçmeli Bilgisayar Dersi (1-8. Sınıflar) Öğretim Programının, 2012-2013 Öğretim Yılından itibaren 1-5. sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak uygulamadan kaldırılması kararlaştırıldı."

inşallah böyle olur ama ,
maillere bakan arkadaşın eksik bilgi vermesi gibi sanki.konuya hakim değil gibi.

hastasıyız dede' Alıntı:
bazı arkadaşlar kızacak nerden çıkartıyorsun diye ama elimizde ttk_program@meb.gov.tr tarafından gönderilmiş bir mail var, isteyenler mail yolu ile kendileride sorabilirler.

Hatice AYDIN
Grup Başkanı

Adminlerim bence bu başlığın sabitlenmesi gerekiyor, sizcede konu değer taşıyorsa konuyu sabitlemenizi rica ediyorum. :)
Size bu mesajı yollayan kişinin bu konuda çok bilinçli olduğuna ininmıyorum. Çünkü cevapta ilgili tarih ve sayı belirtmiş. Bu ilgili sayı ve tarihi araştırıp baktığımızda böyle bir sonuç çıkmıyor.

arslanxw' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:

Hatice AYDIN
Grup Başkanı

Size bu mesajı yollayan kişinin bu konuda çok bilinçli olduğuna ininmıyorum. Çünkü cevapta ilgili tarih ve sayı belirtmiş. Bu ilgili sayı ve tarihi araştırıp baktığımızda böyle bir sonuç çıkmıyor.
evet ilgili sayı belirtildiği için ilgili yazıdanda böyle bir sonuç çıkmıyor, ama bir çalışma başlatılmış olabilir, sonuçta gelen mail ttkb den ve resmi bir mail.

Geri