B.T.Y. dersi(dersimiz) 7-8 lerdede zorunlu oluyor.

Kodla Büyü
zorunlu olacağını sanmıyorum öğretmenim. bir hata yapılmıştır. çünkü gelecek yıl 7. sınıflarda sonraki yıl ise 7. ve 8. sınıflarda seçmeli dersler arasından seçilebilecek bir ders olacak bilişim teknolojileri dersi...
onu zorunlu olarak algılamış olabilir size cevap yazan kişi...

hastasıyız dede' Alıntı:
bazı arkadaşlar kızacak nerden çıkartıyorsun diye ama elimizde ttk_program@meb.gov.tr tarafından gönderilmiş bir mail var, isteyenler mail yolu ile kendileride sorabilirler.

Öğretim Programları ve İçerik Yenileme Grup Başkanlığı

Hatice AYDIN
Grup Başkanı
E-Posta: haticeaydin@meb.gov.tr

Grup Başkanlığı İletişim:
Telefon: 0 (312) 212 65 30 / 4299
Fax: 0 (312) 223 35 09
E-Posta : ttk_program@meb.gov.tr

Adminlerim bence bu başlığın sabitlenmesi gerekiyor, sizcede konu değer taşıyorsa konuyu sabitlemenizi rica ediyorum. :)
umarım gerçekleşir niye bu başlık son 10dan düşmüş anlayamıyorum süper bir haber.derslerimiz zorunlu olsun 7-8lerde ve norm sorunu yaşamayalım atama bekleyen arkadaşların yüzü gülsün

vikvik' Alıntı:
hastasıyız dede' Alıntı:
bazı arkadaşlar kızacak nerden çıkartıyorsun diye ama elimizde ttk_program@meb.gov.tr tarafından gönderilmiş bir mail var, isteyenler mail yolu ile kendileride sorabilirler.

Öğretim Programları ve İçerik Yenileme Grup Başkanlığı

Hatice AYDIN
Grup Başkanı
E-Posta: haticeaydin@meb.gov.tr

Grup Başkanlığı İletişim:
Telefon: 0 (312) 212 65 30 / 4299
Fax: 0 (312) 223 35 09
E-Posta : ttk_program@meb.gov.tr

Adminlerim bence bu başlığın sabitlenmesi gerekiyor, sizcede konu değer taşıyorsa konuyu sabitlemenizi rica ediyorum. :)
umarım gerçekleşir niye bu başlık son 10dan düşmüş anlayamıyorum süper bir haber.derslerimiz zorunlu olsun 7-8lerde ve norm sorunu yaşamayalım atama bekleyen arkadaşların yüzü gülsün
bende bir hevesle açtım konuyu ama gelen mesajlar direncimi kırdı, gerçi arkadaşlar haksızda sayılmazlar, ttkb den gelen eposta cevabında ilgili yazı ve sayısı belirtilmiş bu yazıya ve sayıya göre epostayı cevaplayan ttkb yetkili yanlış yorumlamış gibi duruyor, yada belkide böyle bir çalışma planlanıyor, hayırlısı artık.

Btu kadmemeli olarak zorunlu oluyorsa teknoloji tasarım da çizelgeye göre kadmemeli olarak kalkıyor görünüyor.

Durun bakalım Mayıs'a kadar neler değişir neler. Bir gecede kanunlar değişiyor. Dersler zorunlu olursa hiç bir bilişimci btr olmaz bu da Fatih projesini zora sokar diye düşünürler dersler tekrar seçmeliyiz dönmezse iyi.

BT sınıfı kurmuyorlar ki nasıl olacak bu dersler?

şu anda 5-6 larda 2 saat toplam 28 saat ders var tek sınıf yetiyor. 5-6-7-8 lerde 2 şer saat olunca illaki 2 sınıf ihtiyaç olur
Tablet vereceğiz akıllı tahta kuracagız diye asıl gerekli BT sınıflarını unutuyorlar.

Benim okulumda 32 derslikte bulunan bilgisayarlar çürüyüp gidiyor BTR olmadıgım için, hergün faresi klavyesi bozuluyor, öğretmen verimli kullanamıyor bilgisayarlar çalışmıyor çünkü

BT sınıfları ayakkabı kutularından çıkıyor, ders zorunlu olmuş neyime :-1:

Enteresan... Olumsuz haberlere çok alıştığımızdan olsa gerek inandırıcı gelmiyor... Yoksa ısrarla, yanlış yorumlamıştır ya da 7 ve 8 lerde zorunlu olamaz gb yorumların başka açıklaması yok... Cevaplayanlar kendi kafalarına göre cvp yazmıyordur zannımca. Neticede sorumluluğu olan bir durum değil mi?

önce adam gibi bt sınıfı versinde sonra zorunlu yapsın dersi.çok zor içi bomboş bir ders olup çıkıyor.

nermin_böte' Alıntı:
önce adam gibi bt sınıfı versinde sonra zorunlu yapsın dersi.çok zor içi bomboş bir ders olup çıkıyor.
tahtakama' Alıntı:
BT sınıfı kurmuyorlar ki nasıl olacak bu dersler?...

BT dersi kalkıyor, BTY geliyor ve BTY'nin de bilgisayar kullanımı ve önceki Bilgisayar dersi ile karıştırılmaması gerek.
İçerikleri çok farklı. Yani BT sınıfı olmadan da işlenebilir. Yeter ki ders zorunlu olsun.

ercinc98' Alıntı:
nermin_böte' Alıntı:
tahtakama' Alıntı:

BT dersi kalkıyor, BTY geliyor ve BTY'nin de bilgisayar kullanımı ve önceki Bilgisayar dersi ile karıştırılmaması gerek.
İçerikleri çok farklı. Yani BT sınıfı olmadan da işlenebilir. Yeter ki ders zorunlu olsun.
+1
aynen katılıyorum. :alkis:

ercinc98' Alıntı:
nermin_böte' Alıntı:
tahtakama' Alıntı:

5. sınıftan 8. sınıfa kadar haftada 2 saat zorunlu, BT sınıfı olmadan nasıl işliyorsun anlat bakalım. Sen dersini matematik, türkçe, ingilizce, sosyal bilgiler vs. ile karıştırıyorsun senin problemin bu. Bu ders uygulama dersidir önce bunu iyice bi öğren bu ders sınıfta işlenecek ders değildir.

computing' Alıntı:
5. sınıftan 8. sınıfa kadar haftada 2 saat zorunlu, BT sınıfı olmadan nasıl işliyorsun anlat bakalım. Sen dersini matematik, türkçe, ingilizce, sosyal bilgiler vs. ile karıştırıyorsun senin problemin bu. Bu ders uygulama dersidir önce bunu iyice bi öğren bu ders sınıfta işlenecek ders değildir.
diğer derslerle karıştırma yok hocam,
üniversitede öğrendiğimizden daha farklı bir durumdayız.

Ekdeki dosyanın 11. sayfası bizim yeni müfredatımızın özeti gibi ve bakın bakalım neresinde bilgisayar kullanımı var.
Veya herhangi bir bilişim aracının öğretimi veya kullanımı üzerine birşeyler var mı?

Şu anda 16+1 BT sınıfındayım. Eski programa göre devam ediyorum yeni program kazanımlarını da aralara yerleştiriyorum.
Dersler çok verimli geçiyor.

4. “Bilişim Teknolojileri ve Yazılım” Dersinin Genel Amacı ve Yeterlikler
Bu dersin sonunda öğrenciler; bilgi ve iletişim teknolojilerini etik değerlere uygun, etkili ve üretken bir biçimde kullanabilir.
“Bilişim Teknolojileri ve Yazılım” Dersi Kapsamında Kazandırılması Hedeflenen Bilgi, Beceri ve Değerlere İlişkin Yeterlikler
Aşağıdaki yeterlikler uluslararası standartlar incelenerek oluşturulmuştur.
1. Bilişim Okur-Yazarlığı
• Bilgi ve iletişim teknolojilerini doğru ve güvenli biçimde kullanmak için gerekli olan temel bilgi ve becerileri sergileyebilir.
• Bilgi ve iletişim teknolojilerinin kültürel-sosyal açıdan bireysel ve toplumsal katkıları konusunda bilinçlenebilir ve olumlu tutum geliştirebilir.
• Yaşam boyu öğrenme ve bağımsız öğrenebilme konusunda kişisel sorumluluk alabilir.
• Bilişim etiği, gizlilik ve güvenlik konularında duyarlı davranabilir.
2. Bilişim Teknolojilerini Kullanarak İletişim Kurma, Bilgi Paylaşma ve Kendini İfade Etme
• Bilişim araçlarını kullanarak etkili iletişim kurabilir, fikir ve projelerini gerçekleştirebilir.
• Bilgi ve fikirlerini farklı hedef kitlelerin anlayacağı biçimde düzenleyip medya aracılığı ile paylaşabilir.
• Farklı gruplarla iletişim kurarak sanal ortamlara ilişkin sosyal ve kültürel anlayış geliştirebilir.
• Sosyal medyayı etkili biçimde kullanabilir ve yönetebilir.
3. Araştırma, Bilgiyi Yapılandırma ve İşbirlikli Çalışma
• Bilgiye erişebilir, bilgiyi analiz edebilir ve bilgiden bilgi üretmenin gücünü ve önemini kavrayabilir.
• Bilgiyi yapılandırma süreçlerinde farklı araç ve yaklaşımları kullanabilir.
• Çeşitli sanal ortamları, medya ve yazılım türlerini kullanarak ortak ürün ve projeler üretebilir.
4. Problem Çözme, Programlama ve Özgün Ürün Geliştirme
• Bir problemi çözmek ve projeyi gerçekleştirmek için strateji geliştirebilir, çözüm üretirken farklı bakış açılarını ve yaklaşımları

Ekli dosyalar

hastasıyız dede' Alıntı:
akıllı tahtalar ders işlemek için yeterlidir hocam.
akıllı tahtalarla ders işlenemez bunu ben söylemiyorum bakanlığın son yazısında göreceksiniz. Bence bt lablarının kurulmaya başlaması gerekiyor. Ayrıca şimdilik eğer bir çalışma yoksa son ttkb nin ders çizelgesi ve açıklamasında 7 ve 8lerde ders zorunlu olacağına dair bir şey yok. Ama inşaallah zorunlu olur ve bt labları tekrar kurulmaya başlar

Geri