baybayrak' Alıntı:
Demhar' Alıntı:
anaaam koptu gitti millet valla! ama ikisinide çok beğendim. arkası yarın olanı radyoya yollayalım. diğerinide film yapalım 3 e bölüp hasılat rekorları kırarız. Musluğa Takılmayan Fortum-1
hocam daha ikinci rivayeti anlatmadım az bekleyin seri olacak bu ....hortumların efendisi serisi olarak vizyona koyarız ..arada bi de albüm çıkartırız..ooofff ooffff hasılat rekoru kırarız...kristal hortum bile alır ....
Serinin ikincisi de geldi
İkinci rivayet şudur
Urhortu yazıtlarında olay şöyle geçmektedir;
Muslukadnezar sıla hasreti çeken karısı Armatüris'i neşelendirmek için teraslı üste üste bahçeler yapılmıştır. Babilin asma bahçeleri irem, sahte cennete adını alacak güzelliktedir. Amma işin püf noktası sulamadadır çünkü başlangıçta iş sulamaya gelince karışmış. Dört bi yanda çeşmeler vardır lakin çeşme bi yere kadar. Napalım napalım kime danışalım derken, zamanın büyük alimi dehası Hortuşaşlı Arşihort dan bu işe çare bulması iştenmiş. Çare bulmazsa kellesi gidecek olan Arşihortta evini barkını dahası biricik aşkı Hortu yu(hortu hortuşaşçada sevgi demek) bırakarak dağa kaçar ve dere kenarında bi yol yöntem arar. Günler geçer Arşihort Hortu nun özlemi ile yamış halde yine nehire gelir sevdiceğinin adını sayıklamaktayken ayağı kayar dereye düşer zaten dağıtmış, meczup, piiis bi halde olan Arşihort hazır sudayken du bi yıkanayım der, o ara ne ara nerden geldiyse susayan bir fil dereye gelir ve hotumunu dereye daldırır. Suyun içindeki Arşihort birden bi şeyin teması ile irkilir ve sudan başını çıkarır o da ne fil. Zavallı hayvansa korkar ve Arşihorta hortumundaki suyu püskürtür işte o anda Arşihortun kafada ampul yanar çözüm budur ve sevdiceğinin hasretinin sona ermesinin verdiği heyecan ile öylece cıscıbıldak fırlar hortum, hortum (görenler buldum anlamışlar tabiki) diye diye Hortuşaşa geri döner.Bu buluş haliyle hortum olarak anılır. Babilin asma bahçeleri de o güzelliği hortum ile yani sevgi ile sulanması ile elde etmiştir.(Hortuşaşçada hortu sevgi demiştik ya).
Ayrıca Babilde komşu ülkenin aliminden bu fayda geliği için "komşu komşunun hortumuna muhtaçtır" sözü özdeyiş halini almıştır.