Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, canlı yayında soruları yanitliyor

Kodla Büyü

gokceogretmen

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Değerli Müdürlerim,
📢 *ÖğretmenİZ Canlı Yayın!* 🎙️
Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, canlı yayında soruları yanıtlıyor.

🗓️ 20 Mart 2025
⏰ 16:00
📍 ÖğretmenİZ Video Kanalı

Sorularınızı göndermek için tıklayın.
👉🏻 https://meb.ai/UTxBIi7

Tüm personellerimize duyurulması hususunda;
Bilgilerinize

"Ülkemiz bilişim çağında ilerlerken ve dijital dönüşüm her alanda hız kazanmışken, proje dil okullarında bilişim derslerinin seçmeli hale getirilmesi ve birçok bilişim öğretmeninin norm fazlası durumuna düşmesi nasıl bir stratejiyle örtüşmektedir? Bilişim öğretmenleri, eğitim sistemimizde hangi alanlarda değerlendirilecektir?"

Ülkemiz bilişim çağında ilerlerken ve dijital dönüşüm her alanda hız kazanmışken Proje dil okullarında bilişim teknolojileri dersleri seçmeli hale getiriliyor. Birçok bilişim teknolojileri öğretmeni bu yüzden norm fazlası olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin norm fazlası olduğunda gidebileceği okul sayısı da çok kısıtlı çünkü ders sayıları azaltıldığı için okullarda açık yok.

Norm fazlası olduklarında ve görev yapacakları okul bulamadıklarında bilişim teknolojileri öğretmenlerinin eğitim sistemi içinde nasıl bir görev almaları planlanıyor?

Ben de sanki sorular ve cevaplar daha şimdiden hazırlanmamış gibi, bu soruları gerçekten okuyacaklar eleyecekler ve bu soruları bakan beye soracaklarmış gibi böyle bir soru yazdım. Umarım bizleri ciddiye alarak cevaplarlar.

BBNET
Geri