Bakanının Okul süresi ve Ders Saatleri değişiyor dedi nedir?

Kodla Büyü

kgunduz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
924

Okullarda ders saati değişiyor... Yaz tatili kısalıyor​

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, eğitim-öğretim sürelerinde yapılacak değişiklikler hakkında detay verdi.​


Eğitim-öğretim müfredatını ile seyreltme çalışmaları ile ilgili de konuşan Bakan Tekin, "Son günlerde çok tartışılan hususlardan bir tanesi müfredatla ilgili çalışmalar. Orada da yine aynı şekilde yaptığımız müfredat çalışmalarının başka diğer nedenlerinin yanında bir tanesi de şu arkadaşlar. Şimdi kazanım sayımız fazla derslerde. Öğretmenlerimiz haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor. Hal böyle olunca, öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor, toplumun da arzu ettiği düzeyde olmuyor. Çocuk başarısız oluyor çünkü yaşının pedagojik gerekliliklerinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz. Çocuk başarısız. Çocuk başarısız olduğu için otomatikman öğretmen de başarısız oluyor.

Çocuklarımıza fazla yüklenmeyelim

O yüzden biz diyoruz ki hem çocuklarımıza fazla yüklemeyelim, alabilecekleri şeyi verelim, hem de öğretmenlerimizin öğrencilere anlatması gerektiği şeyleri en iyi koşullara aktarabileceği zaman aralığını kendilerine tanımış olalım. Bu nedenle müfredat çalışmalarındaki seyreltme ile ilgili hususun önemli gerekçelerinde bir tanesi de bu. Biz 1 milyon 200 bin kişilik bir maarif ailesi olarak bütün bu sorunların üstesine rahatlıkla gelebilecek seviyedeyiz" diye konuştu.

Eğitim ve öğretim süresi değişecek

Tekin'in açıklamalarıyla birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı'na yakın kaynaklar, eğitim ve öğretim sürelerinde önemli değişikliklere gidileceğini belirtiyor. Yaz tatillerinin yeni eğitim ve öğretim dönemiyle birlikte yaklaşık 20 gün kısalması beklenirken, ders saatlerinde Türkiye genelinde yeni bir sisteme gidilecek.
kaynak : https://www.memurlar.net/haber/1095675/okullarda-ders-saati-degisiyor-yaz-tatili-kisaliyor.html
 
Bakanın ağzından cımbızla laf alınıyor. Her Ne yapılacaksa açıkça söylese ya. Sürekli muamma.
 
Hafta içi 1 gün tatil.Ilkokulda 5 ders yeter.Yaz tatilini ve ara tatilleri kaldırıyoruz bir de.
 
Yapıyorlar birşeyler ama Ramazan Ramazan hadi hayırlısı.
 
Bu konuşmadan bu başlık çıkmaz. Kazanımları azaltarak konuların yetişmesi saglanacakmis öyle anladım.
 
Hiçbir şey yapamaz tatil sürelerine , rahat olun . Bu ülkede turizm olduğu sürece o tatil sürelerine dokunmak o kadar kolay değil.Bu işin ekonomik boyutu eğitimin önüne geçmiştir her zaman. Öyle bir yürek varsa yapsın hele bi.
 
Sokaklarımız, parklarımız, tarihi ve turistik mekanlarımız, doğa alanlarımız; her yer çöplük gibi... İnsanlarımızın çoğu, çöpünü rasgele fırlatıp atıyorlar. Sürücülerin çoğu, yaya geçitlerinde araçlarını yayaların üstüne üstüne sürüyorlar. Tarihi ve kültürel eserlerimiz yazılarla dolu... Öğrencilerimize bunları yapmamayı öğretemedikten sonra; dünya kadar kuru bilgi ezberletsek, ne olacak...? Avrupa'da sokaklar tertemiz, hiç çöp yok, her yer tertemiz. Yaya geçitlerinde şoförler durup, sabırla yayaların geçmelerini bekliyorlar. Tarihi eserlerinde; değil yazı, çizik bile yok...
 
Her gelen bakanın kulağına fısıldananlara göre eğitimdeki başarısızlığa neden bulmasından bıktık usandık. Eğitimdeki başarısızlığın nedeni öğrenciye yaptırım uygulanmaması ve liyakatsiz yöneticilerdir. Yeter artık görün esas nedeni!
Çok doğru. Zorunlu eğitim sorunlu eğitimdir.
 
Çocuk başarısız. Çocuk başarısız olduğu için otomatikman öğretmen de başarısız oluyor.

Super tespit :)
 
Haberin son kısımına muhtemelen memurlar.net ekledi

Sonradan da çıkardı:

 
Her gelen bakanın kulağına fısıldananlara göre eğitimdeki başarısızlığa neden bulmasından bıktık usandık. Eğitimdeki başarısızlığın nedeni öğrenciye yaptırım uygulanmaması ve liyakatsiz yöneticilerdir. Yeter artık görün esas nedeni!
Çok büyük oranda katılıyorum. Tebrikler 🎊 hocam
 
Yaz tatillerini kısaltsınlar. Liselere seminer geldiğinden beri Gereksiz bir süre var haziranda ve Eylülde. Semineri ara tatillerde yapalım. 1 Temmuza kadar okul devam etsin. 1 Eylülde başlasın. Hiç olmazsa adam gibi tam ekdersimizi alırız.
 
Sadece OMK geciktirmek.Basogretmenlik için sınavsız şartsız olayının kalkacağını da düşünmüyorum.Ek ders nedir ki hocam.Ilkokul mezunu akrabamın belediye maaşı 65 bin lira.Elbise, giysi, yemek, ulaşım saymıyorum bile.
 
Sokaklarımız, parklarımız, tarihi ve turistik mekanlarımız, doğa alanlarımız; her yer çöplük gibi... İnsanlarımızın çoğu, çöpünü rasgele fırlatıp atıyorlar. Sürücülerin çoğu, yaya geçitlerinde araçlarını yayaların üstüne üstüne sürüyorlar. Tarihi ve kültürel eserlerimiz yazılarla dolu... Öğrencilerimize bunları yapmamayı öğretemedikten sonra; dünya kadar kuru bilgi ezberletsek, ne olacak...? Avrupa'da sokaklar tertemiz, hiç çöp yok, her yer tertemiz. Yaya geçitlerinde şoförler durup, sabırla yayaların geçmelerini bekliyorlar. Tarihi eserlerinde; değil yazı, çizik bile yok...
Önce eğitim şart
 
Müfredat değişikliği, derslere göre gereksiz bilgilerin kitaplardan çıkarılması olmalı.Tüm sınavlarda çıkacak sorular da bu programa göre yapılmalı.Kitapların kalitesi içerikleri kaliteli olmalı.Bunları yaptın mı sıra gelir öğretmene.Bu kitaplara artı değecek katacak öğretmene fazla maaş yok mu? O zaman meslek kanununu bahane et herkese fazla para ver.Yerine öğretmen mi lazım hemen bu tazminatları emekliliğe yansıt isteyen emekli olsun.
Yapay zeka artık profesyonel ödev, makale, kitap yazıyor.Bir gün ingilizce öğretmeninin fotokopi ödevlerini, yazılı sorularını google lens ile saniyeler içinde cevapladım.Öğretmen, öyle bakıyor uyuma uyuma dedim.100 almak kolaylaştı.
 
Yılardır diyorum onca ders ve saatlerce okulda durmak mantıklı değil artık. Bilgi çağındayız ve bilgiye internet bağlantısı olan her platformdan hızlıca ulaşıp yeni bilgiler öğrenebiliyoruz. Bence öğleye kadar teorik dersler verilip öğleden sonra da öğrenciler yeteneklerine göre spora, sanata yönlendirilmeli.. Çocuk matematik yapamıyor lakin çok güzel resim yapabiliyor, çok iyi koşabiliyor, çok iyi yüzebiliyor... Bence Bakanlık bunu değerlendirilmeli.. Değişik değişik seçmeli derslerle zaman kaybedilmemeli..
 
  • Beğen
Tepkiler: omd
Bunca okul, derslik, harcanan trilyonlar.Her öğrenciye 1 bilgisayar, bedava internet, iyi bir eğitim platformu, neticede bir kağıt parçası alıyorsun.Ben açıköğretimden en son digital diploma aldım.Tüm devlet kaynaklarında kayıtlı.En azından haftada 1 gün okul tatil olmalı.
Bizim uzman olmayan öğretmen 24 bin maaş alıyor, hizmetli memur statüsünde 33 bin lira maaş alıyor.Görevi idare odalarını temiz tutmak, bardakları yıkamak.
 
Öğrenciler biraz hayata da karışmalı. Tek işleri ders çalışmak, test çözmek olmamalı. 40 saat sosyal sorumluluk yapsın diyor bakanlık ama çocuklar derslerden ödevlerden başlarını kaldıramıyorlar ki. Toplumsal olayları düşünmeye fırsatları kalmıyor. Ders yükü azalırsa biraz hayatı sorgularlar, belki hobi edinirler, sosyallikleri artar ... Bu kadar kasmaya gerek yok. Hayatlarının en güzel yıllarını bireysel ilgi alanlarına yönlendirseler çok daha mutlu bireyler yetişir diye düşünüyorum.
 
Ne oldu Ebadan öğrenciler tabletleri ile ders alacaklardı . Çocuğun gelişimi online takip edilebilecekti. Öğretmenler Ebadan ders isleyecekti .
Öğrencilerin bir tıklama ile bilgiye ulaştıkları dönemde halen en büyük sorun çocukların mantiklarini calistirmaktan yoksun oluşu. Her şeyi biz sunuyoruz her şey hazır . Herhangi bir problemle bas basa bırakmıyoruz . İşimiz çok zor. Klasik sorular bu sorunun üstesinden gelecektir(!)
 
Güneyde çalışan birisi olarak söylüyorum yazın okulda öğrenciyi nasıl tutucaz. Bir diğer noktada içeriğin kesinlikle sadeleşmesi ve günümüz ihtiyaçlarına göre düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir sürü ders bir sürü konu anlatıyoruz ama bana göre çoğu boş. En azından anlatılan şeyler öğrencinin hayatına etki ederse okulların daha verimli olacağı kanısındayım.
 
Okullar, dersler kesinlikle günümüz ihtiyaçlarına göre düzenlenmeli.Buna katılıyorum.Öyle halk eğitim, çıraklık eğitim merkezi ile bu işler yürümez.
1.sınıf berber yetiştirecek isen öğrenci bu işin okulunu okumalı.Yapay Zeka geldi işte.Kendi kendine giden arabalar gerçek oldu.Uzaya gidip tekrar iniş yapan roketler, seninle konuşan robotlar gerçekleşmedi mi?O zaman buna göre insanlar yetişmeli.
Sonuç olarak, okulun gerekliliği kişisel tercihlere, hedeflere ve yaşam tarzına bağlıdır. Her bireyin kendi yolunu seçmesi önemlidir.
 
Burası Türkiye. dakikada gündem değişebilir. onun için kimin ne söylediğinin pek de bir önemi yok. ta ki, resmi yazıya dökülür, uygulamaya geçilir o zaman bakarız ne oluyor diye, o zaman düşünürüz ne yapacağız diye. MEB'in talihsizliği her gelenin reform yapma çabası içinde olmasıdır. onun için yaz-boz tahtasına döner sistem her birkaç yılda bir. hemen yeni bir şeyler uygulamak, denenmeyeni denemek hevesi vardır bürokratlarda. o nedenle önü sonu düşünülmeden bir sürü proje hayata geçirilir kimisi bir karşılık bulur elbette ama pek çoğu atıl kalır devam etmez. olan da o işi yürütmeye çalışan personele ve o sistemde yaşayan öğrenciye olur. genel anlamda sadece bu dönemi kastetmiyorum oturaklı bir eğitim politikamız olmadı. uzun vadeli ve sıkı sıkıya takip edilecek bir sistem oturtamadık. başka bir açıdan bakarsak MEB'in siyasetin çok gölgesinde kalan bir kurum olduğunu görüyoruz. halbuki siyaset üstü olmalı ve her yeni gelen yönetici sistemi çok gerekiyorsa eğer düzeltme - onarma ama çoğunlukla devam ettirme gayreti içinde olmalı. yoksa günlük politika mantığıyla atılan devasa adımların bedeli gerçekten ağır oluyor. okulların amacı puanla öğrenci olan okullara en çok öğrenci gönderme yarışı olmamalı. okul öğrenciyi geliştirmeli, karakter kazanma sürecinde rehberlik etmeli, yeteneklerini fark etmesi yönünde teşvik etmeli her şeyden önce insan edebilmeli. kendisine, çevresine, topluma, ülkeye faydalı bir birey olarak yetişmesini sağlamalı. yoksa maalesef kitaplardaki bilgileri olabildiğince yoğun ve hızlı bir şekilde öğrenci beynine yerleştirip, sınavda başarılı olsun da ne olursa olsun mantığı oluşuyor. okullar, okul olmaktan çıkıp etüt merkezi veya dershane gibi şeylere evriliyor. bu sürece ayak uyduramayan çocuk okulda başarısız, eğitimde geri, kendinin farkına varamamış, kendini ispat etmek için tuhaf hal ve hareketler sergileyen insanlara dönüşüyor. ya biz, onları saygısız kabul ediyoruz, ya da maalesef gerçekten saygısız, ilgisiz, yeteneksiz bireyler oluveriyorlar. o nedenle, eğitim kavramı üzerinde gerçekten derince düşünülmeli, fayda - maliyetler hesap edilmeli, geleceğimizi emanet edeceğimiz şimdiki çocuklara - gençlere en uygun ve en yararlı eğitim nasıl verilmeli çabası içine girilmelidir. yoksa maalesef bomboş nesiller bizleri bekliyor.
 
babalar gibi her sey paralı oldu onu da gorduk ama gel gor bizi yoneten kesim %1-2 dilimle yabancı okullarda okuyanlar!parasız egitim içi doldurularak sınava dayalı olmayan yetenek merkezli bir egitim anlayışı,masraflımı evet ama elzem,mesleki eğitim fazlasıyla evet,sorunlu egitim hayır,isteyene istediği kadar...da vardır da hani dinleyen...
 
Lise zorunlu olmamalı
Zorunlu eğitim başlı başına SORUNLU.
Ama sadece lise değil ortaokulda zorunlu olmamalı.
Talep eden TALEBE ye eğitimi vereceksin. Talep eden eğitim için alıcıları açar problemler çıkarmaz.
Zorla aş mı yenir? Zorla yenilen aş ya karın ağrıtır yada baş. Okullarda yaşanan problemin temeli budur Zorunlu eğitim
 
Hayırlı sabahlar.Ne zaman güzel ve bedava birsey beklesek tam tersi oluyor.Tatili kısaltarak, müfredatı azaltıp daha çok kaynak, fotokopi yükü gelir, basogretmenlik online sınav şartı ve biraz süre ile devam eder.Dikkat ediyorum bu işler seçimlere denk geliyor, arkası aylarca uzayıp gidiyor.
Tamam 1 milyonluk ordu aynı hedefe odaklanalim ama bizim de bir hayatımız var.Bu 40 bin lira maaşla eğitim düzelmez.
 
Geri
Üst