Bakan Süper ya!Çocuklar Tableti 30snde çözdü.Derse Gerek Yok

Kodla Büyü
İşlerim ters gittiğinde hep düşünürüm acaba birinin ahınımı aldım diye. Şimdi düşünüyorum acaba biz ülke olarak birilerinin ahınımı aldık ta böyle oluyor?

Önceden makuliyet sınırlarını aşan eleştirilerle insanların eleştirilmesine hep kızardım. Hala da kızarım.
Ama yalaka gazetecilere, televizyonculara sanırım daha fazla kızmam gerekiyormuş.

Çocukların tamamı tableti çözmüştü diyor.

Sunucu, "çok pratik bir şekiklde" diyerek destek veriyor.

Aklında hiç kuşku yok, soru yok.

Yahu tamamını tek tek gezip incelediniz mi bakan bey nasıl kullandıklarını? Veya birkaçını incelediyseniz o kadarcık bir sürede nelerini incelediniz de çözdükleri kanaatine vardınız?

Bir de çözmek derken neyi kastediyorsunuz? Bilgisayarı, tableti açıp, tıklar, oyun açar, bunu 5 yaşındaki çocuk da yapıyor da mesala bir e-posta göndermek, facebook'a hepsi yazabiliyor da wordde bir belge yazıp bunu biçimlendirmek vs. gibi işleri kaç öğrenci kendi başına çözüyor, ne derecede çözüyor diye

sormak aklına gelmiyor, derdi yalakalık ve biricik hükümetini ve ak partisini göklere çıkarmak.

Bu kadar düşüklük olmaz.

var ya kaç gündür hr gün bizim bakandan çıkan haberlere bakıyorum, inanamıyorum her gün bir bomba flaş haber kendisinden.. bu nerden düştü ya, başbakanın bunlardan haberi var mı, nasıl bir mantığı var , beyin yok kendisinde bence!!!
öyleki bizim durumumuz ne olacak çok merak ediyorum seneye, kesinlikle formatör olmıcam, idare de dersimi seçmiyor, bakalım ne yapıcam... ???????

sitelerdeyim' Alıntı:
Önceden makuliyet sınırlarını aşan eleştirilerle insanların eleştirilmesine hep kızardım. Hala da kızarım.
Ama yalaka gazetecilere, televizyonculara sanırım daha fazla kızmam gerekiyormuş.

Çocukların tamamı tableti çözmüştü diyor.

Sunucu, "çok pratik bir şekiklde" diyerek destek veriyor.

Aklında hiç kuşku yok, soru yok.

Yahu tamamını tek tek gezip incelediniz mi bakan bey nasıl kullandıklarını? Veya birkaçını incelediyseniz o kadarcık bir sürede nelerini incelediniz de çözdükleri kanaatine vardınız?

Bir de çözmek derken neyi kastediyorsunuz? Bilgisayarı, tableti açıp, tıklar, oyun açar, bunu 5 yaşındaki çocuk da yapıyor da mesala bir e-posta göndermek, facebook'a hepsi yazabiliyor da wordde bir belge yazıp bunu biçimlendirmek vs. gibi işleri kaç öğrenci kendi başına çözüyor, ne derecede çözüyor diye

sormak aklına gelmiyor, derdi yalakalık ve biricik hükümetini ve ak partisini göklere çıkarmak.

Bu kadar düşüklük olmaz.

Allah aşkına o bakan diye dolaşan kişi bi gelip görse ya benim sınıfa çocuklar nasıl bilgi. kullanıyorlar.. ödev araştırmaya geliyorlar güya, ama ne açmayı ne kapatmayı ne araştırmayı hiçbirşe bilmiyolar hatta bana diyolar siz araştırcakmışsınız diye... sinir oluyorum!!!

nedir bu bakanın kendisinden ve ailesinden çektiğimiz..... çocuğu biliyor diye dersleri kaldırdı. kendi 5 yaşında ilkokula başladı diye okula başlama yaşı 5 oldu.... kesin bakanımızın öğretmenleri ile bir sıkıntısı olmuş, travmatik bir olay yaşamış.. bugün acısını çıkarıyor.

yazık ya hadi bu bakan böyle yapıyorda etrafında buna yanlış yaptığını söyleyecek aklı başında kimse kalmadı mı ya:(

Ayrıca bilgisayar öğretmeye gerek yok diyor, bt öğretmenlerine ihtiyacı kalmadığını söylüyor. Peki bilgisayarda tasarım yapabilecek hale getirmeliler kendilerini dedikleri KİM?

BT öğretmenleri mi? Diğer öğretmenler mi?

Çocukları 5 dakikada tableti çözecek kadar zeki gören bu sayın(?) bakan öğretmenlerini aptal mı zannediyor?

Ayrıca tasarım derken neyi kastediyor?

Mimari tasarım mı? Power point sunusu hazırlama mı? 3b tasarım mı? Mühendislik tasarımları mı? Flash animasyonu yapmak mı? Authorware vs. programlarla eğitim yazılımları tasarlamak mı? Paintte resim çizmek mi?

Tasarım derken neyi kastediyorsun?

Kimin bu tasarımı öğrenmesi gerektiğinden bahsediyorsun? BT öğretmenleri mi? Diğer tüm öğretmenler de mi?

Çocuklara BT yerine bu tasarım yapmayı mı anlatacağız?

Tasarım derken hangi düzeyde, hangi ortamda yapılan tasarımı kastediyorsun? BUNU ÖZELLİKLE BİRİSİNİN BAKANI SAVUNAN VEYA ANLAYAN VARSA AÇIKLAMASINI İSTİYORUM.

Veya bu yalaka kanaldaki sunucunun programına son verilsin. Yahu bir adamın aklına bu sorular gelmez mi?

Diğer öğretmenler diyorsan, çocuklara anlatılmayacak, peki bu kadar BT öğretmenini ne yapacaksın.

Her yapılan işte böyle mi olmak zorunda. Bir plan yok mu? Herşey o an düşünülür. Hatta düşünülmez. Baştan bir plan yapılmaz mı? Ne ne olacak, nasıl olacak, ne zaman olacak? Bu açıklanmaz mı?

Hep mi belirsizlikler olmak zorunda, herşeyi olup bittikten sonra görmek zorundayız?

Bir öngörü, bir plan yok mu?

Bu mu profesör bakan, ve bu mu etrafındaki onca ukala danışmanın yapabildikleri.

Size bir daha oy verirsem...

2 sn çözüyorsa o halde biz bu çocuklara neden işkence ediyoruz birde sistemi 4+4+4 yapıyoruz. Çocuklarımızın usb girişi var takıyor tablete anında bilgiler yükleniyor(ee.. artık USB3.0 varya).
Çocuk bilgisayarda malum sitelere girebiliyorsa tamamdır. Kazanım yerine gelmiştir çocuk bilgisayar kullanmayı biliyor. :?

Sayın bakan bilgisayar müfredatından az buçuk anlıyorsa ben arap olayım.

cumhurtorun' Alıntı:
Suratına karşı "Biz de sizi çözdük. Size de artık gerek yok." diyebilsek ya.
:alkis:
Ayrıca mouse.a daha önce hiç dokunmamış öğrencilerden haberi yok mu gerçekten
:!:

30 snde tableti çözen bizim çocuklardan kaç tane ilerde tablet üretebilecek bilgiye sahip bireyler çıkacak acaba. Bu eğitim sitemiyle ancak tabletten facebook, twitter gibi sosyal medya kurdu çocuklar yetiştirilir, başka da bi cacık olmaz. Elin adamı üretir, bizimkiler tüketir.

tamam peki , kabul derse gerek yok, bu kadar böteyi nerenize sokmaya açtınız demezler mi adama..
yetti lan istemiyorum tamam öğretmenlik yapmak, başka bi alana kaydırın o zaman bizi,ben nefret ettim zaten, eğitim yuvasıymış, pehhhh

Sanki bizler okullarda boşuna bu dersi veriyoruz bizler bu dersi büyük bir iç tenlik ve ciddiyetle veriyoruz. Sayın bakan bizi dersimizden soğutuyor. Ne tür bir bakanımız var bizim yaaa... Nimet hanımı arar olduk.

Benim 4 yaşındaki kızım türkçe konuşabiliyor türkçeye gerek yok 7'den sonra 8 geldiğini de biliyor matematiğe de gerek yok eee tüm bunlara gerek yokken bakanlığa da gerek yok...

sitelerdeyim' Alıntı:
Ayrıca bilgisayar öğretmeye gerek yok diyor, bt öğretmenlerine ihtiyacı kalmadığını söylüyor. Peki bilgisayarda tasarım yapabilecek hale getirmeliler kendilerini dedikleri KİM?

Çocukları 5 dakikada tableti çözecek kadar zeki gören bu sayın(?) bakan öğretmenlerini aptal mı zannediyor?

Mimari tasarım mı? Power point sunusu hazırlama mı? 3b tasarım mı? Mühendislik tasarımları mı? Flash animasyonu yapmak mı? Authorware vs. programlarla eğitim yazılımları tasarlamak mı? Paintte resim çizmek mi?

Kimin bu tasarımı öğrenmesi gerektiğinden bahsediyorsun? BT öğretmenleri mi? Diğer tüm öğretmenler de mi?

Tasarım derken hangi düzeyde, hangi ortamda yapılan tasarımı kastediyorsun? BUNU ÖZELLİKLE BİRİSİNİN BAKANI SAVUNAN VEYA ANLAYAN VARSA AÇIKLAMASINI İSTİYORUM.

Veya bu yalaka kanaldaki sunucunun programına son verilsin. Yahu bir adamın aklına bu sorular gelmez mi?

katılıyorum

sıradan bir vatandaş gibi düşünüyor bakanımız. halk arasında denir ya çocuklar bilgisayarı biliyor. hiç farkı yok. bugün forumda bir başlık vardı bakanın diğer bakanlardan ne farkı var diye asıl soru bizim bakanın bakkal hüseyin amcadan tüpcü vedattan ne farkı var. bilişim konusunda fark yok!

bilişim öğretmeni 6. sınıf öğrencisine zaten bilgisayar okuryazarlığı anlatmak zorunda değildirki zaten. kimsede anlatmıyor. müfredattan haberi yok daha sanıyor mouse kullanmayı öğretiyoruz sanki. içeriğini değiştirip bence zorunlu hale getirmek gerekir. bilgisayar bildim oldu gitti denecek bişey değil.

sitelerdeyim' Alıntı:

:+1:

bilgisayar biliyorum diyen hacker bile olsa şöyle düşünürüm sen hacker olmuşsun ama adam olamamışsın. :)

haklısınız, müfredatı da biz mi uyduruyoruz??? meb bize müfredat veriyor, şunu yap bunu öğret die.... önce müfredatın içeriğini geliştir bakalım... ardından konuş.. "bilgisayar derslerine ve öğretmenlerine ihtiyacımız yok" diyebilen biri var...bizim de sizin gibi bir bakana ihtiyacımız yok!!!!!!!!!!!!!!

Geri